Originally posted by Χλεμπονιαρης
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
Collapse
X
-
5 χρονια στην ΒΔ Αγγλια δεν αισθανθηκα λεπτο να μου λειπει ο ηλιος!!!! Μαλιστα το 2005 που εκατσα και το καλοκαιρι πανω στο Πρεστον, πραγματικα απολαυσα τις βροχες και τους 10c μεσημεριατικο...! Ειδικα Αυγουστο με παπλωμα εμπειρια ζωης ισως... στα μεσα του Αυγουστου του '05 οταν κατεβηκα Χαλκιδα, ημουν σαν το ψαρι στην στερια!Αγγελος...Χαλκιδα!!!!
Comment
-
Ναι ρε συ! Μέχρι 23 με 25 αντέχω κι εγώ.Originally posted by giapa View PostΔεν είναι ο ήλιος που είναι ανυπόφορος αλλά η ζέστη. Οτιδήποτε πάνω απο 30 βαθμούς είναι ενοχλητικά ζεστό και δυσχεραίνει τη διαβίωση.
Παραπάνω υποφέρω!
Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
-
Originally posted by Dirfis View Post5 χρονια στην ΒΔ Αγγλια δεν αισθανθηκα λεπτο να μου λειπει ο ηλιος!!!! Μαλιστα το 2005 που εκατσα και το καλοκαιρι πανω στο Πρεστον, πραγματικα απολαυσα τις βροχες και τους 10c μεσημεριατικο...! Ειδικα Αυγουστο με παπλωμα εμπειρια ζωης ισως... στα μεσα του Αυγουστου του '05 οταν κατεβηκα Χαλκιδα, ημουν σαν το ψαρι στην στερια!
Αρα δεν μοιαζουμε καθολου.
Αυγουστος και παπλωμα ΙΣΟΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!
Comment
-
Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ View PostΡε ποιος ηλιος?????
Ουστ!!!!!
15 μερες στην ελβετια γεναρη ηταν οι καλυτερες της ζωης μου
Συνεφια κρυο χιονι
ΤΕΛΟΣ
Και εγω 5 μερες στο Chamonix με χιονια και συννεφια το απολαυσα.
Αλλα εδω μιλαμε για ΜΗ χιονι,Συννεφια και κρυο.
Αυτος ο συνδυασμος για αρκετο καιρο ειναι αβασταχτος.
Comment
-
Δεν έχει χιόνια το Λονδίνο ε; Πω πω φαντάσου νεύρα όσοι μένουν εκεί και γουστάρουν χιόνι. Να είσαι κάτω από το Βόρειο Πόλο και εξαιτίας του π**** Ατλαντικού να μη βλέπεις χιόνια παρά ελάχιστα!Originally posted by Χλεμπονιαρης View PostΚαι εγω 5 μερες στο Chamonix με χιονια και συννεφια το απολαυσα.
Αλλα εδω μιλαμε για ΜΗ χιονι,Συννεφια και κρυο.
Αυτος ο συνδυασμος για αρκετο καιρο ειναι αβασταχτος.Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
το κλίμα στην αρχαιότητα ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας πολιτισμού και ακμής..όλοι οι αρχαίοι σημαντικοί πολιτισμοί αναπτύχθηκαν σε εύκρατες περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια...στη σύγχρονη εποχή που ο άνθρωπος επιβλήθηκε στη φύση και προσαρμόζεται παντού πλέον εύκολα, η ανάπτυξη μετακινείται σταδιακά σε ψυχρότερα κλίματα και περιοχές που παλιότερα θεωρούνταν αφιλόξενες για τον άνθρωπο...
Comment
-
Ναι ρε ξέρω εννοώ όμως ότι δεν είναι σαν εδώ που απέχουμε πολύ και είναι λογικό να μην έχουμε συνέχεια κρύα εκεί πιο κοντά είναι.Originally posted by Χλεμπονιαρης View PostΔεν εισαι κατω απ το Βορειο Πολο .Εχει αρκετο δρομο μεχρι το Βορειο Πολο.
Παντως εβλεπα χτες χαρτες και διαπιστωσα οτι ηρεμησε ο ατλαντικος τωρα.Εκεινα τα τερατα ολο το χειμωνα εχουν κοπασει.Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
Με απλα λογια.Αρχικα οι ανθρωποι πηγαν στα ωραια μερη.Εκει που το κλιμα ηταν ζεστο και ευχαριστο.Κι εκει ανεπτυξαν πολιτισμο.Εκει ανοιξε το μυαλο τους,εφτιαξαν το θεατρο,επινοησαν επιστημες, και ανθησε ο αρχαιος κοσμος.Originally posted by geornik2004 View Postτο κλίμα στην αρχαιότητα ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας πολιτισμού και ακμής..όλοι οι αρχαίοι σημαντικοί πολιτισμοί αναπτύχθηκαν σε εύκρατες περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια...στη σύγχρονη εποχή που ο άνθρωπος επιβλήθηκε στη φύση και προσαρμόζεται παντού πλέον εύκολα, η ανάπτυξη μετακινείται σταδιακά σε ψυχρότερα κλίματα και περιοχές που παλιότερα θεωρούνταν αφιλόξενες για τον άνθρωπο...
Καθως μεγαλωνε ο πληθυσμος και υπηρχαν ανθρωποι που κατελαβαν και τα μερη τα αχρηστα (κατι Γερμανιες,Αγγλιες,Σκανδιναβιες ).Επρεπε να εισαι βλαμμενος να πας να ζησεις στη Γερμανια με τα -30 να κατεβαινουν το χειμωνα και να μη ξερεις αν θα ζησεις η οχι και να μη κατσεις στη Πελοποννησο οπου ειχε τα 15 αρια το χειμωνα.Επρεπε να εισαι πανυβλακας να πας στην Αγγλια να βρεχεσαι μερα νυχτα απ το να εισαι στην ωραια Ισπανια η την Ιταλια,η την Μεση Ανατολη.
Ετσι κυλησε η ιστορια με τους πολιτισμους.Μεχρι τη βιομηχανικη επανασταση και την αποικιοκρατια,οποτε πηραν κεφαλι οι βορειοι και ενω κατοικουσαν στα χαλια μερη επιβληθησαν σε αλλους πολιτισμους.
Γιατι πηγαν οι αγγλοι και εφτιαξαν αυτοκρατορια σ ολο το κοσμο.Προφανως γιατι εκει που καθονταν δεν ηταν ευχαριστημενοι.Γιατι να σηκωθει ο πακιστανος να παει να κανει αυτοκρατορια.Καθεται κατω απ τον ισκιο ,τρωει το καρπουζι του και ειναι ευτυχισμενος.
Κι αυτες οι χωρες τωρα ειναι επικρατουσες λογω της τεχνολογιας και της βιομηχανιας.Απ το Θεο ειναι φτυσμενες μεχρι αηδιας.
Comment
-
γιατι τους ετρωγε ο κολος τους...... χαχαOriginally posted by Χλεμπονιαρης View PostΜε απλα λογια.Αρχικα οι ανθρωποι πηγαν στα ωραια μερη.Εκει που το κλιμα ηταν ζεστο και ευχαριστο.Κι εκει ανεπτυξαν πολιτισμο.Εκει ανοιξε το μυαλο τους,εφτιαξαν το θεατρο,επινοησαν επιστημες, και ανθησε ο αρχαιος κοσμος.
Καθως μεγαλωνε ο πληθυσμος και υπηρχαν ανθρωποι που κατελαβαν και τα μερη τα αχρηστα (κατι Γερμανιες,Αγγλιες,Σκανδιναβιες ).Επρεπε να εισαι βλαμμενος να πας να ζησεις στη Γερμανια με τα -30 να κατεβαινουν το χειμωνα και να μη ξερεις αν θα ζησεις η οχι και να μη κατσεις στη Πελοποννησο οπου ειχε τα 15 αρια το χειμωνα.Επρεπε να εισαι πανυβλακας να πας στην Αγγλια να βρεχεσαι μερα νυχτα απ το να εισαι στην ωραια Ισπανια η την Ιταλια,η την Μεση Ανατολη.
Ετσι κυλησε η ιστορια με τους πολιτισμους.Μεχρι τη βιομηχανικη επανασταση και την αποικιοκρατια,οποτε πηραν κεφαλι οι βορειοι και ενω κατοικουσαν στα χαλια μερη επιβληθησαν σε αλλους πολιτισμους.
Γιατι πηγαν οι αγγλοι και εφτιαξαν αυτοκρατορια σ ολο το κοσμο.Προφανως γιατι εκει που καθονταν δεν ηταν ευχαριστημενοι.Γιατι να σηκωθει ο πακιστανος να παει να κανει αυτοκρατορια.Καθεται κατω απ τον ισκιο ,τρωει το καρπουζι του και ειναι ευτυχισμενος.
Κι αυτες οι χωρες τωρα ειναι επικρατουσες λογω της τεχνολογιας και της βιομηχανιας.Απ το Θεο ειναι φτυσμενες μεχρι αηδιας.
Ε μα...., ρε συ η κορυφαια ΝΑΥΤΙΚΗ , αρα και εμπορικη δυναμη ηταν, πως να μην πανε σε ολο τον κοσμο;;
Και η αρχαια Αθηνα, στο ζενιθ της ειχε αποικιες σε ολη τη μεσογειο...
Δεν ειναι το κλιμα εδω μονο αλλα και η γεωγραφια.. Η νοτια Αγγλια αλλωστε ΗΠΙΟ κλιμα εχει..."Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''
Comment

Comment