Originally posted by Alkis Serres
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
Collapse
X
-
Σωστότατος!!! Να ορίστε η καρτέλα του Γενάρη του 1987 με -17 C μέση θερμοκρασία!!!:Originally posted by xionoflorina View PostΤο 35 το βγαλε στον καύσωνα της Ρωσίας εκείνο τον τιτάνιο το 2010. Το -35 το βγαλε στις 1-10 Γενάρη 1987 είχε τότε την τελευταία πραγματικά αρκτικοπολική εισβολή στην Βόρεια Ευρώπη
http://www.tutiempo.net/en/Climate/T...1987/29720.htm
Το 2010 όμως βλέπω εδώ 32 C μέγιστη:
http://www.tutiempo.net/en/Climate/T...2010/29720.htmΚάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
Πότε να το βγαλε αν όχι το 2010; Τότε ήταν ο μεγαλύτερος καύσωνας εκεί πάνω. Το Ελσίνκι το ρεκόρ είναι 29 Ιουλίου 2010Originally posted by Alkis Serres View PostΣωστότατος!!! Να ορίστε η καρτέλα του Γενάρη του 1987 με -17 C μέση θερμοκρασία!!!:
http://www.tutiempo.net/en/Climate/T...1987/29720.htm
Το 2010 όμως βλέπω εδώ 32 C μέγιστη:
http://www.tutiempo.net/en/Climate/T...2010/29720.htmΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Έκατσα και έψαξα χρονιά προς χρονιά από το 1973 έως τώρα δεν βρήκα θερμοκρασία πάνω από 32 c. Έκαναν λάθος λες;Originally posted by xionoflorina View PostΠότε να το βγαλε αν όχι το 2010; Τότε ήταν ο μεγαλύτερος καύσωνας εκεί πάνω. Το Ελσίνκι το ρεκόρ είναι 29 Ιουλίου 2010Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
Ναι. Έχω βρει τη μέγιστη του Μαίου του Ιουνίου και του Αυγούστου.Αυτό το 35.9 είναι too much για να ναι αλήθεια. Ποτέ ξανά δεν υπήρξε τέτοια εικόνα εκεί:Originally posted by Alkis Serres View PostΈκατσα και έψαξα χρονιά προς χρονιά από το 1973 έως τώρα δεν βρήκα θερμοκρασία πάνω από 32 c. Έκαναν λάθος λες;
ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Εν τω μεταξύ η πλάκα είναι ότι στη Φινλανδία και γενικά στη Σκανδιναβία θεωρούν ότι καλοκαίρι είναι όταν η μέση θερμοκρασία είναι από 10 c και πάνω. Χειμώνας όταν η μέση θερμοκρασία είναι υπό το μηδέν. ’νοιξη και φθινόπωρο κάπου ανάμεσα. Και θεωρούν ότι αυτές οι μέσες θερμοκρασίες πρέπει να συμβαίνουν τουλάχιστον 7 μέρες σερί για να θεωρηθεί ότι ξεκίνησε η εποχή. Αυτά τα διάβασα από παιδιά σε ξένο φόρουμ που είναι από Σκανδιναβία.Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
Κοίτα τι θερμοκρασίες του tutiempo τις εμπιστεύομαι εγώ ψάχνω για πολλά μέρη εκεί. Δεν εμπιστεύομαι όμως τις ημέρες υετού ή μάλλον του τι υετό ρίχνει. Έχω δει πχ να δείχνει βροχή και χιόνι σε μέρη την ίδια μέρα ενώ η θερμοκρασία ήταν μονίμως κάτω από μηδέν! Ελεεινό αυτό. Και Γιάννενα στο tutiempo δείχνει ότι υπήρξαν και δύο μέρες με καθαρή χιονόπτωση φέτος ενώ κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τις θερμοκρασίες τις πετυχαίνει σχετικά. Υγρασία και υετό είναι λίγο κάπως. Ναι ίσως σε κανα κέντρο να παρατηρήθηκε αυτή η θερμοκρασία.Originally posted by geornik2004 View Postστο wikipedia (που το εμπιστεύομαι) αναφέρουν μέγιστη 35,9c..προφανώς η μέτρηση στο tutiempo είναι ίσως σε αεροδρόμιο ενώ το 35,9 καταμετρήθηκε σε άλλο σημείο της πόλης...Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
Πάντως το να πιάσει 35 βαθμούς τόσο πάνω δείχνει την δύναμη εκείνου του καύσωνα. Το +35 είναι πιο εντυπωσιακό από το -35 σαν απόλυτη εκεί πάνω. Πάντως το 1987 τα δωσε όλα φαίνεται το χε το έτος να χει κρύο αν και αυτό ήταν Γενάρη και άλλο μετά το ΜάρτηOriginally posted by geornik2004 View Postστο wikipedia (που το εμπιστεύομαι) αναφέρουν μέγιστη 35,9c..προφανώς η μέτρηση στο tutiempo είναι ίσως σε αεροδρόμιο ενώ το 35,9 καταμετρήθηκε σε άλλο σημείο της πόλης...ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Χαχαχα τι να λέμε σαν το 1987 δεν έχει σε όλα τα μέρη της Ευρώπης!!! Τι καλή χρονιά και για εμάς εκείνη!!! Εκεί πάνω σε ζεστές χρονιές στο Turku είδα μπορεί να πιάσει από 28 με 30. Σε μεγάλους καύσωνες πχ 2003 και 2010 που λες μέχρι 32 είδα στο αεροδρόμιο τους. Και τη δεκαετία του '70 έγιναν κάτι τέτοια εκεί.Originally posted by xionoflorina View PostΠάντως το να πιάσει 35 βαθμούς τόσο πάνω δείχνει την δύναμη εκείνου του καύσωνα. Το +35 είναι πιο εντυπωσιακό από το -35 σαν απόλυτη εκεί πάνω. Πάντως το 1987 τα δωσε όλα φαίνεται το χε το έτος να χει κρύο αν και αυτό ήταν Γενάρη και άλλο μετά το ΜάρτηΚάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
εντωμεταξύ παρατηρώντας τους χάρτες στα 850hp παγκοσμίως παρατήρησα ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες στα 850hp (που φτάνουν τους 40c σχεδόν καθημερινά) δεν παρατηρούνται ούτε στην Αφρική, ούτε στη Μέση Ανατολή ούτε στη Λατινική Αμερική αλλά ...στα Ιμαλάια!!προφανώς έχει να κάνει με τα καταβατικά ρεύματα σε αυτά τα τεράστια βουνά που θερμαίνονται καθώς κατέρχονται στις υπήνεμες πλαγιές...
Comment
-
Έχουν τόση ζέστη τα Ιμαλάια;; Δεν κάνει κρύο το καλοκαίρι; Ή εννοείς περιοχές εκεί κοντά;Originally posted by geornik2004 View Postεντωμεταξύ παρατηρώντας τους χάρτες στα 850hp παγκοσμίως παρατήρησα ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες στα 850hp (που φτάνουν τους 40c σχεδόν καθημερινά) δεν παρατηρούνται ούτε στην Αφρική, ούτε στη Μέση Ανατολή ούτε στη Λατινική Αμερική αλλά ...στα Ιμαλάια!!προφανώς έχει να κάνει με τα καταβατικά ρεύματα σε αυτά τα τεράστια βουνά που θερμαίνονται καθώς κατέρχονται στις υπήνεμες πλαγιές...Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment

Comment