Originally posted by xionoflorina
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
Collapse
X
-
Ναι γενικά αυτή η υγρασία είναι θάνατος το καλοκαίρι δεν παλεύεται! Ευτυχώς εμείς τα μεσημέρια δεν έχουμε τέτοια αλλιώς θα είχαμε πεθάνει! Αλλά δες τι να πουν και οι ’ραβες που έμεναν τότε στο Νταχράν με τέτοια αίσθηση;;; Και γενικά έχουν καυτά καλοκαίρια με υγρασία λόγω του κόλπου.Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
-
Οι ’ραβες όμως είναι συνηθισμένοι. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα ίδια έχουν εκεί το +30 στα 850 είναι μόνιμο που λέει ο λόγος.Originally posted by Alkis Serres View PostΝαι γενικά αυτή η υγρασία είναι θάνατος το καλοκαίρι δεν παλεύεται! Ευτυχώς εμείς τα μεσημέρια δεν έχουμε τέτοια αλλιώς θα είχαμε πεθάνει! Αλλά δες τι να πουν και οι ’ραβες που έμεναν τότε στο Νταχράν με τέτοια αίσθηση;;; Και γενικά έχουν καυτά καλοκαίρια με υγρασία λόγω του κόλπου.
Δεν θα ξεχάσω το 2007 ήμουν στο Ναύπλιο στον καύσωνα του Ιουλίου. Είχε κάτι Γερμανούς εκεί που λιάζονταν δεν καταλάβαιναν ούτε 44ρια ούτε τίποτα. Εγώ να κλαίω από τα νεύρα για τη ζέστη. Θυμάμαι ότι τους ρώτησα ''Δεν ζορίζεστε με τέτοια ζέστη; Και μου λένε λίγο αλλά για αυτό ήρθαμε Ελλάδα για τη ζέστη και τον ήλιο. Και μετά τους ρωτάω '' ποιος καύσωνας ήταν χειρότερος πότε υποφέρατε περισσότερο το 2003 ή σε αυτόν εδώ. Και μου απάντησαν όλοι ότι αυτός εδώ|( καύσωνας 2007 δλδ) ήταν απλή ζέστη μπροστά στο εφιάλτη του 2003 εκεί. Δεν συγκρίνονταν καν μου είπαν.Τότε νόμιζα ότι μου κάναν πλάκα αλλά μετά διάβασα ότι νοιώθεις πολύ άσχημα τη ζέστη εκεί. Δεν έχω ζήσει ποτέ καύσωνα Δ. Ευρώπη με 37 και 50% υγρασία να δω αν πράγματι είναι χειρότερο σαν αίσθηση από το 2007 το δικό μαςΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Καλά ναι οι ’ραβες έχουν μόνιμο καλοκαίρι που να καταλάβουν.Originally posted by xionoflorina View PostΟι ’ραβες όμως είναι συνηθισμένοι. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα ίδια έχουν εκεί το +30 στα 850 είναι μόνιμο που λέει ο λόγος.
Δεν θα ξεχάσω το 2007 ήμουν στο Ναύπλιο στον καύσωνα του Ιουλίου. Είχε κάτι Γερμανούς εκεί που λιάζονταν δεν καταλάβαιναν ούτε 44ρια ούτε τίποτα. Εγώ να κλαίω από τα νεύρα για τη ζέστη. Θυμάμαι ότι τους ρώτησα ''Δεν ζορίζεστε με τέτοια ζέστη; Και μου λένε λίγο αλλά για αυτό ήρθαμε Ελλάδα για τη ζέστη και τον ήλιο. Και μετά τους ρωτάω '' ποιος καύσωνας ήταν χειρότερος πότε υποφέρατε περισσότερο το 2003 ή σε αυτόν εδώ. Και μου απάντησαν όλοι ότι αυτός εδώ|( καύσωνας 2007 δλδ) ήταν απλή ζέστη μπροστά στο εφιάλτη του 2003 εκεί. Δεν συγκρίνονταν καν μου είπαν.Τότε νόμιζα ότι μου κάναν πλάκα αλλά μετά διάβασα ότι νοιώθεις πολύ άσχημα τη ζέστη εκεί. Δεν έχω ζήσει ποτέ καύσωνα Δ. Ευρώπη με 37 και 50% υγρασία να δω αν πράγματι είναι χειρότερο σαν αίσθηση από το 2007 το δικό μας
Αχ αυτό το 2007 μόνο που το θυμάμαι τρελαίνομαι. Κι εγώ έκλαιγα και γκρίνιαζα. Έβγαινα και έξω τα μεσημέρια ο ηλίθιος να παίξω με τα παιδιά και γυρνούσα μια φορά σπίτι και είχε έξω 45 c. Όταν μπήκα μέσα στο σπίτι έβλεπα μυγάκια από τη ζαλάδα και κοκκίνισα ολόκληρος. Μπήκα να κάνω μπάνιο με κρύο νερό να συνέλθω. Πολλές φόρες τότε γινόμουν έτσι και ψιλολιποθυμούσα. Για αυτό σιχάθηκα το καλοκαίρι. Κοίτα σίγουρα υποφέρουν αυτοί με την πολλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία κι εμείς το ίδιο θα κάναμε. Εδώ θυμάμαι Ιούνιο πέρσι που ήρθε ένα κύμα καύσωνα ήμουν Γιάννενα και όσο ανέβαινε η θερμοκρασία κατά τις 11 με 12 το πρωί και είχε ακόμα λίγο υψηλή υγρασία αμέσως γινόμουν μούσκεμα ενώ ούτε 30 δεν έφτανε ακόμα η θερμοκρασία. Στη δε λίμνη ένιωθα λες και περπατούσα σε σάουνα. Φαντάσου πως είναι εκεί!
Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Kuwait_CityOriginally posted by geornik2004 View PostToday's Extremes
στο Κουβέιτ που οι 48c είναι καθημερινότητα για 4-5 μήνες δεν ανοίγει ρουθούνι ποτέ ούτε με τους 50-52c...τα νούμερα της σχετικής υγρασίας ειναι συνήθως μονοψήφια βέβαια...- 48 °C Jahra
- 48 °C Mitribah
- 48 °C Experimental Farm
- 48 °C Sulaibiya
- 48 °C Kuwait
Τι είναι πιο εντυπωσιακό; Τα 46-47 μέση θερμοκρασία Ιούλιου-Αυγουστου ή ότι αυτή η συμπαθέστατη πόλη έχει δει -11 Γενάρη και -7 Δεκέμβρη;ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Τι υπέροχη κουβεντα που πιασατε.!!! Εγω ως γνωστος καυσωνολατρης εχω να δηλωσω οτι το περσινό 33αρι του Λονδίνου με ζορισε. Που το 2007 δε θυμάμαι να ζοριστηκα ιδιαιτερα κι ας ημουν σε διακοπές συνεχεια εξω ( θελω να πω οτι δεν εβγαλα τον καυσωνα με κλιματιστικο. Ασε που κλιματιστικο δεν ειχαμε στο σπίτι).
Γι αυτό πιστεύω οτι τα 37-38αρια στη δυτική Ευρώπη οπου δεν υπαρχει θαλασσια αυρα να μέτριαζει τη κατάσταση και οπου υπάρχουν καμποι με ποταμια και λιμνες που βραζουν στο καυσωνα, ειναι κολαση.
Comment
-
Oι νύχτες στις χώρες του Αραβικού κόλπου ειδικά στα παραθαλάσσια Εμιράτα είναι εξ ίσου ανυπόφορες με τη μέρα. Την ημέρα έχεις τη φοβερή ηλιοφάνεια και τη ζέστη που σε τρελλαίνει αν κυκλοφορήσεις έξω αλλά έχεις π.χ. +42 με μιά σχ υγρασία σχεδόν υποφερτή γύρω στο 30%. Τη νύχτα όταν πέφτει η θερμοκρασία η σχ. υγρασία ανεβαίνει βέβαια κατακόρυφα και δημιουργεί αποπινικτική αίσθηση δυσφορίας. Αυτή τη στιγμή το Dubai έχει +33 με σχ υγρασία 66%...Τις νύχτες και τα ξημερώματα η υγρασία μπορεί να φτάνει και στο 90%. Ολα αυτά λόγω της φοβερής εξάτμισης θαλάσσιου νερού στις παραθαλάσσιες περιοχές. Πιό μέσα στην έρημο τα πράγματα είναι καλύτερα τη νύχτα. Η υγρασία είναι σημαντικά χαμηλότερη και έτσι έχεις κάποια αίσθηση δροσιάς. Λιετουργεί η φυσική εξάτμιση στο δέρμα και δροσίζεσαι. Για αυτό παλιά, πριν τα Εμιράτα γίνουν αυτό που είναι σήμερα και κατοικούνταν από νομάδες βεδουίνους αυτοί πήγαιναν και ζούσαν στα παραθαλάσσια κυρίως το χειμώνα. Το καλοκαίρι το πέρναγαν σε οικισμούς στην έρημο που είναι πιό δροσερά!
Comment
-
Με λίγα λόγια μακριά από Αραβία και ειδικά Περσικό Κόλπο!!!Originally posted by yakutia View Postoι νύχτες στις χώρες του Αραβικού κόλπου ειδικά στα παραθαλάσσια Εμιράτα είναι εξ ίσου ανυπόφορες με τη μέρα. Την ημέρα έχεις τη φοβερή ηλιοφάνεια και τη ζέστη που σε τρελλαίνει αν κυκλοφορήσεις έξω αλλά έχεις π.χ. +42 με μιά σχ υγρασία σχεδόν υποφερτή γύρω στο 30%. Τη νύχτα όταν πέφτει η θερμοκρασία η σχ. υγρασία ανεβαίνει βέβαια κατακόρυφα και δημιουργεί αποπινικτική αίσθηση δυσφορίας. Αυτή τη στιγμή το dubai έχει +33 με σχ υγρασία 66%...Τις νύχτες και τα ξημερώματα η υγρασία μπορεί να φτάνει και στο 90%. Ολα αυτά λόγω της φοβερής εξάτμισης θαλάσσιου νερού στις παραθαλάσσιες περιοχές. Πιό μέσα στην έρημο τα πράγματα είναι καλύτερα τη νύχτα. Η υγρασία είναι σημαντικά χαμηλότερη και έτσι έχεις κάποια αίσθηση δροσιάς. Λιετουργεί η φυσική εξάτμιση στο δέρμα και δροσίζεσαι. Για αυτό παλιά, πριν τα Εμιράτα γίνουν αυτό που είναι σήμερα και κατοικούνταν από νομάδες βεδουίνους αυτοί πήγαιναν και ζούσαν στα παραθαλάσσια κυρίως το χειμώνα. Το καλοκαίρι το πέρναγαν σε οικισμούς στην έρημο που είναι πιό δροσερά!
Ότι χειρότερο δηλαδή. Φούρνος το μεσημέρι σάουνα τη νύχτα!
Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
-
Βόλο δεν έχω πάει Καλοκαίρι, αλλά στον Πειραιά τις μέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου που επικρατεί θαλάσσια αύρα ακολουθούν άκρως δραματικές νύχτες ..κανονικότατη σάουνα...μάλιστα πρέπει να έχουμε πανελλαδική πρωτοτυπία πολλές μέρες το Καλοκαίρι η ελάχιστη να παρατηρείται στις 4-5 το απόγευμα γύρω στους 28c με ευχάριστο θαλασσινό αεράκι που μετά τη δύση του ηλίου κόβεται μαχαίρι και αρχίζει η κόλαση...Originally posted by menidi View PostΒόλος φίλε Geornik... Προφανώς δεν θα μπορούσες να μένεις εκεί...
Comment
-
-
Ναι αλλά δεν θα δεις χιόνι!!!Originally posted by Χλεμπονιαρης View PostΑς βρω δουλεια εκει ,κι εφυγα τρεχωντας.......
Με 7000 ευρω το μηνα καθομαι και στους 50c υπο σκιαν.
Γιατί δεν σκέφτεσαι για Τεχεράνη;;;
Και χειμώνες έχει με χιονάκι και καυτά καλοκαίρια.
Comment

Comment