Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Είναι αρκετά ντεφορμέ οι μετεωρολόγοι των ΜΜΕ γενικά και δυστυχώς με το άρθρο και του Ζιακο προχθές, διαφαίνονται κάποια ψήγματα (αρκετά κιόλας) από μεγάλες κόντρες, πιθανόν κάθε είδους, από τις οποίες άλλες ξέρουμε κι άλλες όχι....προσωπικά δεν μου άρεσε όλο αυτό το σκηνικό και δεν μου αρέσουν κι άλλα πράγματα στο χώρο μας, αλλά θα μου πείτε ανθρώπινος οργανισμός είναι θα τα έχει αυτά....
    Για το Σάκη έχω πει από πρόπερσι ότι παίζει μπάλα πολύ μόνος του και είναι μακράν μπροστά από τους υπόλοιπους, χωρίς να λέει και πάντα κάτι αυτό....χρειάζονται βελτιώσεις και από αυτόν και να λέει πιο πολλά πράγματα σε λιγότερο χρόνο....
    Αλλά η μετεωρολογική κοινότητα αν δεν αποβάλλει εγωισμούς, πολιτικές (γενικό) και άλλα γνωστά παρεμφερή της επικοινωνίας, δεν θα δούμε ούτε σε επίπεδο μέσων επικοινωνίας, ούτε σε επίπεδο ερασιτεχνών μετεωρολόγων, το μεγάλο βήμα μπροστά....

http://weatherparty.blogspot.gr/
    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
      To 75% οσων βλεπουν Σακη ειναι γεροντακια.και ασχετοι,αρα καλως τους τα λεει στα δελτια του αυτα.Το δελτιο του εχει κανει τρομακτικη βουτια και ειναι απολυτα λογικο,ειναι κουραστικο και ασκοπο.

βρε τι έχω πάθει, θα συμφωνήσω

παράδειγμα παρακάτω υπερεπαρκούς πρόγνωσης, την διαβάζεις και την λες σε δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. ΟΚ, για την κανονική πρόγνωση για πολίτες άντε να πείς και 2 λόγια για νεφώσεις, φαινόμενα και θερμοκρασίες και πρόβλεψη επόμενων ημερών. 5 λεπτά max όλα και όλα. Τα υπόλοιπα είναι μπλα μπλα και show. Μέχρι να πεί τον καιρό ο Σάκης, έχει αλλάξει.

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - 21/09/2017 16:00 UTC
      ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ

και ένα ωραίο επίσης λακωνικό NAVTEX

FQME55 LGAT 211400
      NAVTEX RE11
      211400 UTC SEP
      LIMNOS RADIO/WEATHER FORECAST
      MEROS 1
      ANAGGELIA KAMIA
      MEROS 2
      GENIKI SYNOPSI 21-09-17/09 UTC XAMILES
      PIESEIS 1008 STA BA BALKANIA KAI YPSILES
      1021 STI TYNISIA
      MEROS 3
      PROGNOSI MEXRI 22 SEPTEMBRIOY 16 UTC
      THALASSA SAMOY
      D 4 I 5 POLY GRIG 4. L-TAR
      SARONIKOS
      BD 5 I 6 GRIG 4 I 5. TAR
      NOTIOS EYBOIKOS
      D BD 4 I 5. L-TAR I TAR
      STENO KAFIREA
      D BD 4 I 5. L-TAR I TAR
      PROOPTIKI GIA TIS EPOMENES 12 ORES
      DEN ANAMENONTAI THYELLODEIS ANEMOI.

http://www.hnms.gr/hnms/greek/navigation/navigation_html#

Comment

• Χωρίς να με πολυενδιαφέρει ο χώρος το μόνο που καταλαβαίνω από κάποιες αναρτήσεις που χω δει είναι ότι το κλίμα μεταξύ τους πρέπει να είναι G.T.P. Ο Σάκης και ο Καλλιάνος πρέπει να χουν μίσος από τα όσα έγιναν στην ΕΡΤ τότε, που ο ένας χώθηκε στον νέο φορέα και πήρε πόδι προσωρινά ο Σάκης και μετά όταν άλλαξε η κυβέρνηση και ξανάνοιξε η ΕΡΤ επέστρεψε ο Σάκης και πήρε πόδι ο Καλλιάνος. Και ο Κολυδάς πετάει σπόντες συνεχώς τελευταία, τουλάχιστον αυτός έκανε κ ένα καλό και έκλεισε εκείνο το ********* το greekweather. Πάντως στα επίπεδα μίσους μεταξύ των σεισμολόγων δεν έχουν φτάσει ακόμα οι μετεωρολόγοι, έχουν δρόμο.
        ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

• Originally posted by beach-snow View Post
          Είναι αρκετά ντεφορμέ οι μετεωρολόγοι των ΜΜΕ γενικά και δυστυχώς με το άρθρο και του Ζιακο προχθές, διαφαίνονται κάποια ψήγματα (αρκετά κιόλας) από μεγάλες κόντρες, πιθανόν κάθε είδους, από τις οποίες άλλες ξέρουμε κι άλλες όχι....προσωπικά δεν μου άρεσε όλο αυτό το σκηνικό και δεν μου αρέσουν κι άλλα πράγματα στο χώρο μας, αλλά θα μου πείτε ανθρώπινος οργανισμός είναι θα τα έχει αυτά....
          Για το Σάκη έχω πει από πρόπερσι ότι παίζει μπάλα πολύ μόνος του και είναι μακράν μπροστά από τους υπόλοιπους, χωρίς να λέει και πάντα κάτι αυτό....χρειάζονται βελτιώσεις και από αυτόν και να λέει πιο πολλά πράγματα σε λιγότερο χρόνο....
          Αλλά η μετεωρολογική κοινότητα αν δεν αποβάλλει εγωισμούς, πολιτικές (γενικό) και άλλα γνωστά παρεμφερή της επικοινωνίας, δεν θα δούμε ούτε σε επίπεδο μέσων επικοινωνίας, ούτε σε επίπεδο ερασιτεχνών μετεωρολόγων, το μεγάλο βήμα μπροστά....
          Μια χαρά τα λέει ο Ζιακό, ειδικά στην τελευταία παράγραφο το β) και γ) πρέπει να προβληματίσουν πολλούς...Εύστοχος και σαφής, όπως πάντα.
          sigpic

Comment

• Originally posted by Μεσσήνιος View Post
            Μια χαρά τα λέει ο Ζιακό, ειδικά στην τελευταία παράγραφο το β) και γ) πρέπει να προβληματίσουν πολλούς...Εύστοχος και σαφής, όπως πάντα.
            Επίτρεψέ με απλά να έχω άποψη και να είναι διαφορετική....δυστυχώς η εικόνα η γενική εκπέμπει "πολεμική" ατμόσφαιρα....και να το προχωρήσω με εξέπληξε αρνητικά ο φίλος μου ο δάσκαλος...όχι για το ειδικά (αν και εφόσον), αλλά για το γενικό...

Comment

• Το β,Τη κλιματική αλλαγή ποιος μετεωρολόγος την πολεμάει και την υποβαθμίζει;
              ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

• Στους μετεωρολόγους όλων των κατηγοριών λέει, μπορεί και να αναφέρεται και σε ερασιτέχνες.
                sigpic

Comment

Επίτρεψέ με απλά να έχω άποψη και να είναι διαφορετική....δυστυχώς η εικόνα η γενική εκπέμπει "πολεμική" ατμόσφαιρα....και να το προχωρήσω με εξέπληξε αρνητικά ο φίλος μου ο δάσκαλος...όχι για το ειδικά (αν και εφόσον), αλλά για το γενικό...
                  Εμένα ο δάσκαλος με εκπλήσει ευχάριστα, με τις εύστροφες, εύστοχες και σαφείς τοποθετήσεις του. Κατά τ' άλλα ενοείται ότι μπορείς να έχεις την άποψή σου.
                  sigpic

Comment

• Originally posted by yakutia View Post
                    βρε τι έχω πάθει, θα συμφωνήσω

παράδειγμα παρακάτω υπερεπαρκούς πρόγνωσης, την διαβάζεις και την λες σε δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. ΟΚ, για την κανονική πρόγνωση για πολίτες άντε να πείς και 2 λόγια για νεφώσεις, φαινόμενα και θερμοκρασίες και πρόβλεψη επόμενων ημερών. 5 λεπτά max όλα και όλα. Τα υπόλοιπα είναι μπλα μπλα και show. Μέχρι να πεί τον καιρό ο Σάκης, έχει αλλάξει.

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - 21/09/2017 16:00 UTC
                    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ

και ένα ωραίο επίσης λακωνικό NAVTEX

FQME55 LGAT 211400
                    NAVTEX RE11
                    211400 UTC SEP
                    LIMNOS RADIO/WEATHER FORECAST
                    MEROS 1
                    ANAGGELIA KAMIA
                    MEROS 2
                    GENIKI SYNOPSI 21-09-17/09 UTC XAMILES
                    PIESEIS 1008 STA BA BALKANIA KAI YPSILES
                    1021 STI TYNISIA
                    MEROS 3
                    PROGNOSI MEXRI 22 SEPTEMBRIOY 16 UTC
                    THALASSA SAMOY
                    D 4 I 5 POLY GRIG 4. L-TAR
                    SARONIKOS
                    BD 5 I 6 GRIG 4 I 5. TAR
                    NOTIOS EYBOIKOS
                    D BD 4 I 5. L-TAR I TAR
                    STENO KAFIREA
                    D BD 4 I 5. L-TAR I TAR
                    PROOPTIKI GIA TIS EPOMENES 12 ORES
                    DEN ANAMENONTAI THYELLODEIS ANEMOI.

http://www.hnms.gr/hnms/greek/navigation/navigation_html#
                    Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ.. εδώ φαίνεται η διαφορά αρκετών(θα θελα να πιστεύω λιγότεροι να ναι δεν ξέρω...μακάρι..) από του αθηναϊκού κοινού απο τους περισσότερους στην υπολοιπη Ελλάδα. Ένα αξιοσέβαστο ποσοστό από το αθηναϊκό κοινό ήταν και είναι μαθημένο εδώ και χρόνια από τα μίντια να ασχολούνται απο πλευράς ειδήσεων και καιρού μόνο μ' αυτό... Φυσικά κι ένα πεντάλεπτο μη πω δίλεπτο για την Αττική είναι υπεραρκετό! Ελα ντε όμως που η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθηνα ή Θεσσαλονίκη και δεν καλύπτεται καιρικά μέσα σε λίγα λεπτά! ’λλο καιρό η Θράκη, άλλο η Ηπειρος, άλλο η Πελοπόννησος, άλλο τα Δωδεκάνησα κτλ..άλλο καιρό έχουμε το πρωί άλλο το μεσημέρι άλλο το βράδυ..άλλο καιρό αύριο άλλο μεθαύριο άλλο πιθανόν μετά από τρεις ημέρες και άλλα τόσα..... Είναι φυσικό λοιπόν για κάποιους ελπίζω λίγους (και ειδικά από καιρόφιλους μου κάνει φοβερή εντύπωση...)...να είναι κουραστικό ένα δελτίο καιρού το οποίο ασχολείται διεξοδικά και μ' εμάς του υπόλοιπους επαρχιώτες Έλληνες.. Αν ρωτήσεις όμως τους ανθρώπους στην επαρχία θα σου πουν ότι κακώς κάνει μόνο 10 λεπτα ο Αρναούτογλου! Και μισή ώρα να έκανε θα τον παρακολουθούσαν. Απόδειξη τα ευχαριστήρια μηνύματα που λαμβάνει απο απλούς ανθρώπους για την δουλειά του...οπως το παρακάτω που ψάρεψα και που με δυο λόγια τα λεει όλα! Τα συμπεράσματα δικά σας!
                    Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
                    http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
                    Κάμερες Μακροχωρίου:
                    http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
                    http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

Και να σου πω και κάτι άλλο φίλε Κώστα; Προσωπικά αν έπαιρνα αντίθετη άποψη από το δάσκαλο σε θέμα που αφορά τη μετεωρολογία, θα βασάνιζα πολύ το μυαλό μου πριν κάνω κάτι τέτοιο. Με την έννοια ότι δεν μπορεί να είμαι σοφότερος από έναν άνθρωπο που είναι τόσα χρόνια καταξιωμένος στο χώρο, συνεχίζει να προσφέρει και μάλιστα κατά γενική ομολογία είναι ο καλύτερος.
                      sigpic

Comment

Και να σου πω και κάτι άλλο φίλε Κώστα; Προσωπικά αν έπαιρνα αντίθετη άποψη από το δάσκαλο σε θέμα που αφορά τη μετεωρολογία, θα βασάνιζα πολύ το μυαλό μου πριν κάνω κάτι τέτοιο. Με την έννοια ότι δεν μπορεί να είμαι σοφότερος από έναν άνθρωπο που είναι τόσα χρόνια καταξιωμένος στο χώρο, συνεχίζει να προσφέρει και μάλιστα κατά γενική ομολογία είναι ο καλύτερος.
                        +1000000000
                        ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

Στους μετεωρολόγους όλων των κατηγοριών λέει, μπορεί και να αναφέρεται και σε ερασιτέχνες.
                          Σε όλους όσους βγαινουν σε ΜΜΕ, ραδιόφωνα κλπ λέει, εννοώντας τους πάντες....
                          Και να ξέρεις κι ένα άλλο κι εσύ....οι καλύτερες συζητήσεις μας με τον Ζιακό, έγιναν όταν διαφωνούσαμε.....

Comment

• Originally posted by sotos*snow View Post
                            Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ.. εδώ φαίνεται η διαφορά αρκετών(θα θελα να πιστεύω λιγότεροι να ναι δεν ξέρω...μακάρι..) από του αθηναϊκού κοινού απο τους περισσότερους στην υπολοιπη Ελλάδα. Ένα αξιοσέβαστο ποσοστό από το αθηναϊκό κοινό ήταν και είναι μαθημένο εδώ και χρόνια από τα μίντια να ασχολούνται απο πλευράς ειδήσεων και καιρού μόνο μ' αυτό... Φυσικά κι ένα πεντάλεπτο μη πω δίλεπτο για την Αττική είναι υπεραρκετό! Ελα ντε όμως που η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθηνα ή Θεσσαλονίκη και δεν καλύπτεται καιρικά μέσα σε λίγα λεπτά! ’λλο καιρό η Θράκη, άλλο η Ηπειρος, άλλο η Πελοπόννησος, άλλο τα Δωδεκάνησα κτλ..άλλο καιρό έχουμε το πρωί άλλο το μεσημέρι άλλο το βράδυ..άλλο καιρό αύριο άλλο μεθαύριο άλλο πιθανόν μετά από τρεις ημέρες και άλλα τόσα..... Είναι φυσικό λοιπόν για κάποιους ελπίζω λίγους (και ειδικά από καιρόφιλους μου κάνει φοβερή εντύπωση...)...να είναι κουραστικό ένα δελτίο καιρού το οποίο ασχολείται διεξοδικά και μ' εμάς του υπόλοιπους επαρχιώτες Έλληνες.. Αν ρωτήσεις όμως τους ανθρώπους στην επαρχία θα σου πουν ότι κακώς κάνει μόνο 10 λεπτα ο Αρναούτογλου! Και μισή ώρα να έκανε θα τον παρακολουθούσαν. Απόδειξη τα ευχαριστήρια μηνύματα που λαμβάνει απο απλούς ανθρώπους για την δουλειά του...οπως το παρακάτω που ψάρεψα και που με δυο λόγια τα λεει όλα! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Τα περί κουραστικού Σάκη είναι ασφαλώς υποκειμενική κρίση. Αν κάποιος τον απολαμβάνει ως καιρόφιλος ή τον εξυπηρετεί ως αγρότη ή επαγγελματία πάω ασφαλώς πάσο.

Μην τροφοδοτούμε τις κόντρες Βορρά Νότου. Και στην Αττική υπάρχουν καλλιέργειες, αλιεία και πολλές δραστηριότητες που εξαρτώνται απ τον καιρό.

ο αγρότης που έσωσε τη σοδειά του και τα 20.000 ευρώ επειδή άκουγε Σάκη είναι ενδιαφέρον παράδειγμα και σωστό επιχείρημα. Απ την άλλη, στο δικό μου παράδειγμα άλλοι επαγγελματίες όπως της αλιείας, ναυτικοί, απ όλη την Ελλάδα και απ όλο τον κόσμο αρκούνται στις 3 αράδες της πρόγνωσης του navtex και των ναυτικών δελτίων καιρού για να εξασφαλίσουν την ψαριά τους, ή την ασφαλή ναυτιλία. Με ανάλογη και πολύ μεγαλύτερη οικονομική ζημιά ακόμα και κίνδυνο της ζωής τους αν δεν βγεί η πρόγνωση.
                            Last edited by yakutia; 22/09/2017, 06:30 AM.

Comment

• Originally posted by yakutia View Post
                              Τα περί κουραστικού Σάκη είναι ασφαλώς υποκειμενική κρίση. Αν κάποιος τον απολαμβάνει ως καιρόφιλος ή τον εξυπηρετεί ως αγρότη ή επαγγελματία πάω ασφαλώς πάσο.

Μην τροφοδοτούμε τις κόντρες Βορρά Νότου. Και στην Αττική υπάρχουν καλλιέργειες, αλιεία και πολλές δραστηριότητες που εξαρτώνται απ τον καιρό.

ο αγρότης που έσωσε τη σοδειά του και τα 20.000 ευρώ επειδή άκουγε Σάκη είναι ενδιαφέρον παράδειγμα και σωστό επιχείρημα. Απ την άλλη, στο δικό μου παράδειγμα άλλοι επαγγελματίες όπως της αλιείας, ναυτικοί, απ όλη την Ελλάδα και απ όλο τον κόσμο αρκούνται στις 3 αράδες της πρόγνωσης του navtex και των ναυτικών δελτίων καιρού για να εξασφαλίσουν την ψαριά τους, ή την ασφαλή ναυτιλία. Με ανάλογη και πολύ μεγαλύτερη οικονομική ζημιά ακόμα και κίνδυνο της ζωής τους αν δεν βγεί η πρόγνωση.
                              Καλημέρα! Γι αυτό είπα να μην παρεξηγηθώ....καμία απολύτως διάθεση για κόντρα για κανέναν...γι αυτό άλλωστε δεν γενίκευσα και είπα ότι μιλάω για ένα ποσοστό ανθρώπων όχι όλων..το ίδιο ισχύει και για τους Θεσσαλονικείς όπως ανάφερα..που αρκούνται να μάθουν μόνο τον καιρό στην πόλη τους σε ένα άντε δύο λεπτά και τα υπόλοιπα είναι περιττά γι αυτούς...αλλά όλοι οι υπόλοιποι που προφανώς θα έχουν διαφορετικό καιρό πότε θα ακουστούν; αυτό εννοούσα...
                              Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
                              http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
                              Κάμερες Μακροχωρίου:
                              http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
                              http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

• ΖΙΑΚΟ: "Επισημαίνεται ότι η προγνωσιμότητα της ατμοσφαιρικήςκυκλοφορίας στην Ευρώπη τουλάχιστον για το επόμενο επταήμερο θα είναι γενικά μικρήλόγω της εγκατάστασης ενός στάσιμου αντικυκλώνα στη Σκανδιναβία".

Comment

Working...
                                X