Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Meteolarissa View Post
    Πολλες φορες ο ιδιος ο Δασκαλος αγανακτει με την καλη εννοια διαβαζοντας αυτα που γραφονται και στο συγκεκριμενο φορουμ και πιθανον και αλλου.

Μιλαμε για ρεκορ απολυτης μεγιστης για το 2ο δεκαημερο του Σεπτεμβρη σε πολλες περιοχες ή πλησιασμα αυτων και χρησιμοποιουμε ορισμους καυσωνα που δεν υπαρχουν στην πραγματικοτητα και μπορει ο καθενας επιστημονας ή απλος πολιτης να βαλει κατα το δοκουν.

Καυσωναρας ηταν αυτος που περασε στην χωρα μας για τα δεδομενα της εποχης!! Ας μιλησει και η επιστημη για το θερμο κυμα...

http://ziakopoulos.blogspot.gr/2017/...g-post_19.html
    Φοβερό άρθρο από Δάσκαλο με πολλούς αποδέκτες...Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω!
    sigpic

Comment

• Originally posted by sotos*snow View Post
      ΜΕ την ίδια λογική η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα έχουμε από μεθαύριο και η νυχτερινές ελάχιστες που θα σημειωθούν θα μπορούν να χαρακτηριστούν σημαντική ψυχρή εισβολή ..ή και χειμώνας -κρύο για την εποχή....10-15 βαθμοί πτώση από τις σημερινές....και απορώ πως ακόμα οι ίδιοι που μιλούν για καύσωνα και μιλούσαν δεν έδωσαν έκτακτα για τον "χειμώνα" που έρχεται....

με το ίδιο σκεπτικό επειδή είχαν 4-5 πόλεις 39-40 βαθμούς σε όλη τη χώρα και χαρακτηρίζεται καύσωνας...με την ίδια λογική επειδή στο 90% της ηπειρωτικής ορεινής χώρας πάνω από τα 500 μέτρα θα έχουμε ελάχιστες τις επόμενες μέρες κάτω από 10 βαθμούς και ίσως κάτω από 5....θα πρέπει να μιλάμε για κρύο χειμωνιάτικο..!!!!
      Αν το Χειμώνα στις εν λόγω περιοχές παρατηρούνται τέτοιες μέσες θερμοκρασίες, ναι μπορούμε να μιλάμε για χειμωνιάτικο κρύο.
      sigpic

Comment

• Originally posted by Κωστας. View Post
        Πάλι το ίδιο θέμα.

Αν δηλαδή,οταν έρχεται ένα κυμμα ζέστης,αν θα πρέπει να το ονομάζουμε καύσωνα η όχι όταν δεν πληρεί όλες τις προϋποθέσεις του ορισμού του καύσωνα .

Δηλαδή υψηλές ελάχιστες και διάρκεια του φαινομένου.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάτε οι βροχολαγνοι,να το λέμε καυσωνα ένα κυμμα ζέστης που ναι μεν πιάνει τους 39-40 βαθμούς αλλά δεν έχει υψηλές ελάχιστες και δεν κρατάει πολλές μέρες αλλά μόνο μια δυο μέρες;

Το πρόβλημα προέρχεται απ το γεγονός ότι δεν υπάρχει λέξη να το περιγράψει αυτό. Βρείτε μας λοιπόν μια λέξη να ξέρουμε πως θα το λένε.

"Κυμμα ζέστης" δεν είναι ικανοποιητικος ορισμός γιατί κυμμα ζέστης είναι και 32c για τα μεσα Σεπτεμβρίου .

Θέλετε να το πούμε έντονο κυμμα ζέστης; Οκ. Να το πούμε έτσι .
        Έντονο κυμμα ζέστης όμως δεν γίνεται αντιληπτό απ το κόσμο σε τι επίπεδα θα φτάσει η μέγιστη.

Ο απλός κόσμος δεν καταλαβαίνει τι θα πει κυμμα ζέστης (γιατί δεν γνωρίζει ποιες είναι οι κλιματικές τιμές του Σεπτεμβρίου) και δεν καταλαβαίνει τι θα πει έντονο κυμμα ζέστης αν του το πεις έτσι.

Αντίθετα όλοι ξερουν μόλις τους πεις "καύσωνας" ότι μιλάμε για κοντά 40αρια η λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο.

Ποιο το ζόρι σας επομένως όταν ο Καλλιανος ή εγώ ή κάποιος άλλος ονομάσει καύσωνα ένα τέτοιο κυμμα έντονης ζέστης που ναι μεν φτάνει σε τιμές καύσωνα μέγιστες θερμοκρασίες αλλά δεν πληρεί τον ορισμό του καύσωνα;

Βρείτε μια λέξη να το περιγράφει και να έχει απήχηση στο κόσμο και εγώ συμφωνώ να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη που θα προτείνετε.
        Κώστα τα πράγματα είναι απλά καθώς οπως ως γιατρός κι εσύ ορίζεις ως πυρετό κάποια θερμοκρασία και πάνω έτσι και οι ΕΜΥ θέτει κάποιες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί μια κατάσταση ως καύσωνας και να παρθούν και τα κατάλληλα μετρα απο την πολιτεία. . Στον χάρτη του ο Καλλιάνος μιλούσε για 38 και 39 γενικευμένα σε όλη τη χώρα που ποτέ δεν ήλθαν. Σ' έναν πραγματικό καύσωνα γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και οι νυχτες είναι πολυ δύσκολες σε πανελλαδικό επίπεδο όχι τοπικά σε 5 περιοχές-πόλεις της χώρας.. κάτι που αυτή τη φορά δεν έγινε! Διαφωνώ λοιπόν και με τον κ. Ζιακόπουλο που συνέκρινε το κύμα αυτό ζέστης με καύσωνα Ιουλίου.Το ότι έβγαλε δύο 40αρια δεν σημαίνει ότι είχαμε καύσωνα λοιπόν γιατί αντίστοιχα και οι 5 βαθμοί στο Καρπενήσι και οι 12 βαθμοί στη Ζακυνθο προχτές το πρωί την ιδια ημέρα που μιλούν ότι είχαμε καύσωνα...!!!! δεν παραπέμπουν σε ψύχος για την εποχή; και ούτε παρατηρούνται τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες τον Ιούλιο!!!!
        http://penteli.meteo.gr/stations/karpenisi/
        http://penteli.meteo.gr/stations/zakynthos/
        και πόσες ακόμα ελάχιστες σε όλη τη χώρα κάτω των 10 και 15 βαθμών τις ίδιες μέρες...αλλά και μέγιστες που ούτε ξεπέρασαν τους 35-36 στη συντριπτική πλειοψηφία των σταθμών της χώρας...πάντα πλην 5-6 πόλεων...

Η λέξη καύσωνας λοιπόν έχει βαρύνουσα σημασία και ειδικά απο αυτούς που είναι η δουλειά τους. Δεν κάνουμε σημαία 5 και 6 ακραίες θερμοκρασίες όταν το σύνολο της χώρας είχε απλά πολλή ζέστη.Τώρα ως αναφορά στην λέξη που ψάχνεις, εγώ με τη σειρά μου θα σε ρωτούσα το εξής: οταν ανεβάζω 37 βαθμούς έχω πυρετό ή όχι Κώστα ? Υπάρχει η ανάλογη λέξη με την αντίστοιχη θερμοκρασία?
        Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
        http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
        Κάμερες Μακροχωρίου:
        http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
        http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

• εμενα αυτη η συζητηση μου θυμιζει τον 1ο παιδιατρο του γιου μου που οταν ηταν 7 μηνων και αρρωστησε του μετρησε τον πυρετο ειχε 39.8 και πεταχτηκε η γυναικα μου.. πω πω 40 πυρετο και της απαντησε ε οχι και 40!!!

Comment

https://www.facebook.com/SakisArnaou...33010706938338

"ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΥΜΑ ΖΕΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ!
            Πολλοι είναι οι φίλοι που μου στέλνουν μηνύματα για το αν η σημερινή ημέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως καύσωνας.
            Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία λοιπόν χαρακτηρίζουμε ως «καύσωνα» τις περιπτώσεις υψηλών θερμοκρασιών όταν συνυπάρχουν τα παρακάτω κριτήρια:
            ΚΡΙΤΗΡΙΟ 1. H μέγιστη θερμοκρασία σε συνοπτικούς ή αεροναυτικούς μετεωρολογικούς σταθμούς είναι μεγαλύτερη ή ίση των 39 βαθμών Κελσίου.
            ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ?: ΜΟΝΟ 9 από τους 304 μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχαν από 39 βαθμούς και πάνω! Δύο 40άρια σημειώθηκαν στον Θεολόγο Φθιώτιδας και στη Λάρισα! Αντίθετα στο κέντρο της Θεσ/νίκης δεν είχαμε πάνω από 33 βαθμούς, στην Πάτρα πάνω από 32,στην Καβάλα μάλιστα ο υδράργυρος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 28, στην Κέρκυρα και στην Πρέβεζα και το Ηράκλειο τους 29 και στη Λευκάδα τους 27 βαθμούς Κελσίου!!!
            ΚΡΙΤΗΡΙΟ 2. H ελάχιστη θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη των 26 βαθμών Κελσίου.
            ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ?: ΜΟΝΟ 5 από τους 304 σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχαν σήμερα το πρωί πάνω από 26 βαθμούς Κελσίου. Όπως έδειξα μάλιστα και στο δελτίο της ΕΡΤ, στο Καρπενήσι το πρωί είχαμε "χειμωνιάτικους" 5,7 βαθμούς Κελσίου!
            ΚΡΙΤΗΡΙΟ 3. Επικρατεί άπνοια ή ασθενείς άνεμοι και το θερμοκρασιακό εύρος είναι μικρό.
            ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ?
            Οι ένταση των Ανέμων κυμάνθηκε από 4 έως και ριπές 6 μποφόρ ενώ το θερμοκρασιακό εύρος ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, όπως πχ στο Παρανέστι Δράμας όπου το πρωί είχαμε 11,6 και το μεσημέρι 39,3 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν 28 βαθμοί διαφορά δηλαδή μεταξύ μέρας και νύχτας!

Tα συμπεράσματα δικά σας, οπότε και ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ στις παγίδες μερικών αλλά και κάποιων ΜΜΕ που κάνουν σημαία μεμονωμένες υψηλές θερμοκρασίες μόνο και μόνο για να κάνουν εντύπωση ή για να επιβεβαιώσουν με το ζόρι κάποιες "προγνώσεις" ή να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων κάποιους υπερμετεοτίτλους
            Για ότι νεότερο ρίχνετε μια συχνή ματιά στη μετεο-σελίδα μου εδώ: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/
            Για να μην χάνετε τον...καιρό σας!
            Με εκτίμηση
            Σάκης Αρναούτογλου"
            Με βάση τα κριτήρια της ΕΜΥ στον καύσωνα που μας πέρασε από 29-30/06 έως 1-2/07 η Σπάρτη, η Ωλένη Ηλείας και η Λάρισσα σημείωσαν τις εξείς θερμοκρασίες:

ΣΠΑΡΤΗ

29/06: 20,1 min - 40,3 max

30/06: 22,8 min - 44,4 max

01/07: 23,4 min - 44,2 max

02/07: 23,5 min - 43,4 max

ΩΛΕΝΗ

30/06: 15,8 min - 40,8 max

01/07: 16,6 min - 44,2 max

02/07: 17 min - 40,7 max

ΛΑΡΙΣΣΑ

28/06: 24,3 min - 40,5 max

29/06: 24,3 min - 42,8 max

30/06: 25 min - 44,7 max

01/07: 24,9 min - 45,4 max

02/07: 25,1 min - 43,1 max

Όπως βλέπουμε κανένας από τους παραπάνω σταθμούς δεν πληρούν το κριτήριο της ελάχιστης θερμοκρασίας άνω των 26 β. ’ρα δε συνυπάρχουν τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η ΕΜΥ σχετικά με την οριοθέτηση του καύσωνα. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών τι βίωσαν τότε, αν όχι ένα ισχυρό επεισόδιο καύσωνα; Τι έχεις να πεις γι' αυτό Σωτήρη;
            sigpic

Comment

• Αυτό που έγραψε ο μεσσήνιος από πάνω. Θερμοκρασιακό εύρος μικρό αν υπάρχει και ελάχιστη ανω από 25 δεν θα πρέπει να είναι στοιχεία για να χαρακτηρίσεις την ύπαρξη ενός καύσωνα.
              Και μάλιστα το θερμομετρικό εύρος μιας ημέρας, συνήθως είναι το μεγαλύτερο τις θερμές περιόδους ενός έτους στα μεσογειακά κλίματα.
              Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
              Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

• Φίλε μπορείς να βάλεις για τις περιοχές που έπιασαν 39-40 τη δευτερα ,μέγιστες ελάχιστες, Κυριακή -δευτέρα -τρίτη και φυσικά τα διαγράμματα θερμοκρασίας για να δούμε πόση ώρα κράτησε η μέγιστη και πόσο γρήγορα έπεσε η Τ?

Comment

• Δημητρη μου δεν εχει σημασθα για ποσο επιασε χαμηλη η υψηλη θερμοκρασια μια περιοχη.Εσυ, αν εστω για μονο ανανεωση του σταθμου στη περιοχη καταγραφει -0.1 δε θα πεις οτι η περιοχη σου ειχε αρνητικο προσημο?

Εχω την εντυπωση (και οχι μονο εγω καθως φαινεται) οτι καποια πραγματα θα πρεπει να τα αναθεωρησει η ΕΜΥ.
                  Με το σκεπτικο οτι δε γινεται να θεωρει οτι υπηρχε καυσωνας στις παραπανω περιοχες που εβαλε ο Αντωνης,και παραλληλα να οριζει αλλες τιμες.
                  Δοκτωρ Τζεκυλ και Μιστερ Χαιντ εχει γινει....
                  Φανατικός θαυμαστής ακραίων καιρικών φαινομένων.
                  http://gr-news-365.blogspot.gr/
                  http://penteli.meteo.gr/stations/perama/

Comment

• Originally posted by Μεσσήνιος View Post
                    Με βάση τα κριτήρια της ΕΜΥ στον καύσωνα που μας πέρασε από 29-30/06 έως 1-2/07 η Σπάρτη, η Ωλένη Ηλείας και η Λάρισσα σημείωσαν τις εξείς θερμοκρασίες:

ΣΠΑΡΤΗ

29/06: 20,1 min - 40,3 max

30/06: 22,8 min - 44,4 max

01/07: 23,4 min - 44,2 max

02/07: 23,5 min - 43,4 max

ΩΛΕΝΗ

30/06: 15,8 min - 40,8 max

01/07: 16,6 min - 44,2 max

02/07: 17 min - 40,7 max

ΛΑΡΙΣΣΑ

28/06: 24,3 min - 40,5 max

29/06: 24,3 min - 42,8 max

30/06: 25 min - 44,7 max

01/07: 24,9 min - 45,4 max

02/07: 25,1 min - 43,1 max

Όπως βλέπουμε κανένας από τους παραπάνω σταθμούς δεν πληρούν το κριτήριο της ελάχιστης θερμοκρασίας άνω των 26 β. ’ρα δε συνυπάρχουν τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η ΕΜΥ σχετικά με την οριοθέτηση του καύσωνα. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών τι βίωσαν τότε, αν όχι ένα ισχυρό επεισόδιο καύσωνα; Τι έχεις να πεις γι' αυτό Σωτήρη;
                    aυτό που έχω να σου πω είναι ότι εγώ δεν έβαλα ορισμο καύσωνα αλλά η ΕΜΥ και σύμφωνα με την ΕΜΥ η τελευταία ζέστη δεν ήταν καύσωνας αλλά αυτή στα τέλη του Ιουνίου και στις αρχές του Ιουλίου ήταν καθώς περισσότεροι σταθμοί πληρούσαν τις προϋποθέσεις της, κάτι που επίσης σημαίνει ότι οταν βγαίνει και φωνάζει κάποιος για καύσωνα θα πρέπει να είναι και ικανός να λέει σε ποιες περιοχές αφορά όχι να μου γεμίζει τον χάρτη με 39άρια και ότι κάτσει. Στην τελευταία περίπτωση η Αττική και οι ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές βίωσαν κάτι που δεν βίωσαν άλλες περιοχές της χώρας. Παρ όλα αυτά ο κοσμος τρομοκρατήθηκε πανελλαδικά ΑΔΙΚΩΣ καθώς τους 27 βαθμούς σε Κέρκυρα, Καβάλα και Ηράκλειο μαζί με τους 30 βαθμούς στη Πάτρα και άλλες τόσες παρόμοιες ή και λίγο παραπάνω μέγιστες σε πάρα πολλές άλλες περιοχές δεν τους λές καύσωνα!!!!
                    Συμπέρασμα δεν γενικεύουμε... εξειδικεύουμε ακόμα και στις θερμοκρασίες..Αυτή ειναι η διαφορά για μια σωστή πρόγνωση ...!
                    Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
                    http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
                    Κάμερες Μακροχωρίου:
                    http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
                    http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

• Όποιος λοιπόν μας λέει ότι το θερμό επεισόδιο που μας πέρασε δεν ήταν καύσωνας και χρησιμοποιεί σαν αποδεικτικό στοιχείο τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η ΕΜΥ, τότε η άποψή του κρίνεται με βάση αυτά τα κριτήρια. Όπως η ΕΜΥ φάσκει και αντιφάσκει, το ίδιο παθαίνει και όποιος τη χρησιμοποιεί ως οδηγό. Ο σταθμός του ΕΑΑ στο γκάζι στην Αθήνα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις της ΕΜΥ στη ζέστη τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, για να ισχυριστούμε ότι το επεισόδιο αυτό ήταν καύσωνας. Η Λάρισσα π.χ. όπως και αρκετοί άλλοι σταθμοί πανελλαδικά, δεν πληρούσε το κριτήριο της ελάχιστης θερμοκρασίας. Οι Αθηναίοι λοιπόν βίωσαν καύσωνα και οι Λαρισσαίοι ένα επεισόδιο μεγάλης ζέστης; Στο ότι πρέπει να εξιδικεύουμε και να μη γενικεύουμε με βρίσκει σύμφωνο. Τώρα αν ο καθένας για ιδιοτελής σκοπούς προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο ή δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, είναι άλλο θέμα και σαν δημόσιο πρόσωπο υφίσταται και την ανάλογη κριτική.
                      sigpic

Comment

• Αν οριζουμε ως καύσωνα τις μέγιστες 39-40 σε 5-6 σταθμους, για μια ημέρα,για δύο ωρες τότε πάσο. Κυριακή-τρίτη αγνοουνται επιδεικτικα και για ευνόητους λόγους

Comment

• Όπως είπε και ο φίλος Θοδωρής λίγο πιο πάνω, η ΕΜΥ πρέπει να επαναπροσδιορίσει τα κριτήρια ορισμού για τον καύσωνα, κυρίως το κριτήριο της ελάχιστης, γιατί με βάση τα τωρινά δεδομένα μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα διατηρούν ελάχιστες ίσες ή άνω των 26 β. σε ισχυρά θερμά επεισόδια.
                          Εξάλλου, ένα ισχυρό θερμό επεισόδιο διατηρείται στη μνήμη των ανθρώπων ως καύσωνας, όχι τόσο από τις υψηλές ελάχιστες, όσο κυρίως από τις μεγάλες μέγιστες.
                          Last edited by Μεσσήνιος; 20/09/2017, 01:16 PM.
                          sigpic

Comment

• "Το θέμα με τα κριτήρια αυτά είναι να μην παρασυρόμαστε και έτσι να χάνουμε την έννοια του θερμού κύματος που παραπέμπει σε μεγάλης κλίμακας θερμή μεταφορα σχετικά μεγάλης διάρκειας"

Τα λέει όλα ο άνθρωπος τόσο όμορφα και απλά...

http://ziakopoulos.blogspot.gr/2017/...g-post_19.html
                            sigpic

Comment

aυτό που έχω να σου πω είναι ότι εγώ δεν έβαλα ορισμο καύσωνα αλλά η ΕΜΥ και σύμφωνα με την ΕΜΥ η τελευταία ζέστη δεν ήταν καύσωνας αλλά αυτή στα τέλη του Ιουνίου και στις αρχές του Ιουλίου ήταν καθώς περισσότεροι σταθμοί πληρούσαν τις προϋποθέσεις της, κάτι που επίσης σημαίνει ότι οταν βγαίνει και φωνάζει κάποιος για καύσωνα θα πρέπει να είναι και ικανός να λέει σε ποιες περιοχές αφορά όχι να μου γεμίζει τον χάρτη με 39άρια και ότι κάτσει. Στην τελευταία περίπτωση η Αττική και οι ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές βίωσαν κάτι που δεν βίωσαν άλλες περιοχές της χώρας. Παρ όλα αυτά ο κοσμος τρομοκρατήθηκε πανελλαδικά ΑΔΙΚΩΣ καθώς τους 27 βαθμούς σε Κέρκυρα, Καβάλα και Ηράκλειο μαζί με τους 30 βαθμούς στη Πάτρα και άλλες τόσες παρόμοιες ή και λίγο παραπάνω μέγιστες σε πάρα πολλές άλλες περιοχές δεν τους λές καύσωνα!!!!
                              Συμπέρασμα δεν γενικεύουμε... εξειδικεύουμε ακόμα και στις θερμοκρασίες..Αυτή ειναι η διαφορά για μια σωστή πρόγνωση ...!
                              Σωτο καλησπερα.Κατ αρχην να διευκρινησω οτι δεν εχω κατι φυσικα κατα του Σακη η του Γιαννη η της Χριστινας κ.ο.κ.
                              Αλλωστε ειναι πολλες οι φορες που κατα το παρελθον εχω ανεβασει βιντεο με τις προγνωσεις του Σακη,ακομα κι οταν δεν ηταν στην ΕΡΤ.Μπορεις να το ψαξεις εαν θες και δε με πιστευεις.
                              Αλλωστε εαν ηθελα να κανω ''κακο'' στον Σακη και στον καθε Σακη θα μπορουσα να παω στο fb και να ποσταρω στη σελιδα του αυτα που λεω εδω τις 2 τελευταιες μερες.Δε το κανω και δε θα το κανω ποτε φυσικα.
                              Κατ αρχην εχει τον σεβασμο μου για τον λογο οτι προσπαθει και αυτος με τον τροπο του να βελτιωσει το hobby μας.Φαινεται ανθρωπος που θελει να μαθει και δεν μενει σε κατι.Επισεις εξελιξε πολυ τη παρουσιαση του καιρου στο γυαλι.
                              Αυτη ειναι η γνωμη μου και ηθελα να τη καταθεσω.

Περα απ ολα αυτα το θεμα μου εμενα (και ισως οχι μονο εμενα) ειναι το πως παρουσιαζεις εσυ τον Σακη.
                              Και εννοω οτι θελει ιδιαιτερη προσοχη (απο εσενα ειδικα) για το πως μεταφερεις αυτα που λεει σε ενα δελτιο η σε μια ανακοινωση του ο Σακης.

Ο κοσμος (αυτος που ασχολειτε με τα καιρικα και γνωριζει 5-10 πραγματακια) δεν ειναι χαζος.
                              Ενα παραδειγμα σου εδωσα προχθες με τους ανεμους.
                              Θα σου δωσω αλλο ενα παρακατω.

Καταρχην σημερα σε αυτη σου τη παραγραφο δε μπορω παρα να συμφωνησω 100%.
                              Παρ όλα αυτά ο κοσμος τρομοκρατήθηκε πανελλαδικά ΑΔΙΚΩΣ καθώς τους 27 βαθμούς σε Κέρκυρα, Καβάλα και Ηράκλειο μαζί με τους 30 βαθμούς στη Πάτρα και άλλες τόσες παρόμοιες ή και λίγο παραπάνω μέγιστες σε πάρα πολλές άλλες περιοχές δεν τους λές καύσωνα!!!!

Ετσι λοιπον εγω σαν υποθετικος κατοικος της Λαρισας π.χ των 150.000 θα ημουν δυσαρεστημενος απο το γενικευμενο 38αρι της προγνωσης μιας και η περιοχη μου εφτασε 40.Δε λεω για Αττικη...
                              Στο δελτιο του ειπε οτι δεν αποκλειεται να παρατηρηθουν και 38c στα Ηπειρωτικα.Δεν ειπε οτι μπορει να παρατηρηθουν 40αρια.Και η πολη της Λαρισας δεν εχει την ...εμβελεια του Θεολογου για να μην ασχοληθεις ιδιαιτερα...
                              Επισεις στην ιδια προγνωση δεν διευκρινησε οτι δεν θα κανει πολυ ζεστη καπου.
                              Τα λογια του ηταν:
                              Δευτερα πολυ ζεστη δεν αποκλειεται να παρατηρηθουν 38c στα ηπειρωτικα,ζεστη και στα ορεινα και στα νησια.

http://webtv.ert.gr/ert3/kairos-ert3...-deltio-kerou/
                              O χαρτης του ηταν αυτος.

Screenshot_7.jpg

Και ερχεσαι σημερα να ποσταρεις αυτο.

Παρ όλα αυτά ο κοσμος τρομοκρατήθηκε πανελλαδικά ΑΔΙΚΩΣ καθώς τους 27 βαθμούς σε Κέρκυρα, Καβάλα και Ηράκλειο μαζί με τους 30 βαθμούς στη Πάτρα και άλλες τόσες παρόμοιες ή και λίγο παραπάνω μέγιστες σε πάρα πολλές άλλες περιοχές δεν τους λές καύσωνα!!!!

Τι μπορει να καταλαβει καποιος ερωτω?
                              Last edited by teo_73; 20/09/2017, 06:21 PM.
                              Φανατικός θαυμαστής ακραίων καιρικών φαινομένων.
                              http://gr-news-365.blogspot.gr/
                              http://penteli.meteo.gr/stations/perama/

Comment

• Ο ένας έτσι και ο άλλος γκιουβέτσι....ο ένας καλός και ο άλλος κάλλος....ωραία εικόνα....
                                Και όποιος έχει αντίθετη άποψη, η συνήθης ειρωνεία από ορισμένους....Μάλλον ήρθε η ώρα μου φαίνεται...
                                Και μερικοί απ έξω επίσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κρίνουν τα αλλότρια και τους αλλοτρίους και μάλιστα ακόμψως...
                                .
                                Κι εγώ από την μεριά μου κρατάω πραγματικά μία φράση που είπε ο γιατρός (έχουμε πολλές κόντρες γενικά αλλά να λέμε και το σωστό).....ας ορίσουμε δλδ μια ονομασία καιρικών συνθηκών για το ένα και μια ονομασία καιρικών συνθηκών για το άλλο....καύμα όταν έχει έτσι, κύμα ζεστό πχ όταν έχει άλλα κριτήρια, ζόφος όταν πχ ξεφεύγει....αρκούδικο όταν έρχονται χιόνια...κοκ....

http://weatherparty.blogspot.gr/
                                Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Working...
                                X