Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Κωστας. View Post
    Πάλι το ίδιο θέμα.

Αν δηλαδή,οταν έρχεται ένα κυμμα ζέστης,αν θα πρέπει να το ονομάζουμε καύσωνα η όχι όταν δεν πληρεί όλες τις προϋποθέσεις του ορισμού του καύσωνα .

Δηλαδή υψηλές ελάχιστες και διάρκεια του φαινομένου.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάτε οι βροχολαγνοι,να το λέμε καυσωνα ένα κυμμα ζέστης που ναι μεν πιάνει τους 39-40 βαθμούς αλλά δεν έχει υψηλές ελάχιστες και δεν κρατάει πολλές μέρες αλλά μόνο μια δυο μέρες;

Το πρόβλημα προέρχεται απ το γεγονός ότι δεν υπάρχει λέξη να το περιγράψει αυτό. Βρείτε μας λοιπόν μια λέξη να ξέρουμε πως θα το λένε.

"Κυμμα ζέστης" δεν είναι ικανοποιητικος ορισμός γιατί κυμμα ζέστης είναι και 32c για τα μεσα Σεπτεμβρίου .

Θέλετε να το πούμε έντονο κυμμα ζέστης; Οκ. Να το πούμε έτσι .
    Έντονο κυμμα ζέστης όμως δεν γίνεται αντιληπτό απ το κόσμο σε τι επίπεδα θα φτάσει η μέγιστη.

Ο απλός κόσμος δεν καταλαβαίνει τι θα πει κυμμα ζέστης (γιατί δεν γνωρίζει ποιες είναι οι κλιματικές τιμές του Σεπτεμβρίου) και δεν καταλαβαίνει τι θα πει έντονο κυμμα ζέστης αν του το πεις έτσι.

Αντίθετα όλοι ξερουν μόλις τους πεις "καύσωνας" ότι μιλάμε για κοντά 40αρια η λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο.

Ποιο το ζόρι σας επομένως όταν ο Καλλιανος ή εγώ ή κάποιος άλλος ονομάσει καύσωνα ένα τέτοιο κυμμα έντονης ζέστης που ναι μεν φτάνει σε τιμές καύσωνα μέγιστες θερμοκρασίες αλλά δεν πληρεί τον ορισμό του καύσωνα;

Βρείτε μια λέξη να το περιγράφει και να έχει απήχηση στο κόσμο και εγώ συμφωνώ να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη που θα προτείνετε.
    Ο Ζιακοπουλος στο άρθρο του σήμερα λέει ακριβώς ότι έγραψα χτες. Χαίρομαι που έχω μία αντίληψη αντικειμενικη και κοντά στα της επιστήμης της μετεωρολογίας κι ας μην μετεωρολόγος.

Ο άνθρωπος λέει το εξής :
    Οκ. Καυσωνας ξέρουμε όλοι τι είναι. Υπάρχει ορισμός.

Υπάρχουν κυμματα θερμικά πολύ ζεστά που δεν εκπληρουν τον ορισμό του καύσωνα αλλά ανταποκρίνονται σ αυτό που ο πληθυσμός αντιλαμβάνεται ως καυσωνα.

Και επαναλαμβάνω.

Στα αγγλικά όλα τα κυμματα λέγονται heatwaves. Ειτε είναι 42 c επί μία βδομάδα , και είτε είναι 37c για δύο μέρες.

Εμείς στα ελληνικά έχουμε τη λέξη καύσωνας για το πρώτο και το δεύτερο το χουμε ορφανό χωρίς όνομα.

Για αυτό είπα χτες :" αποφασίστε εσείς οι βροχολαγνοι που ξινιζεστε όταν το δεύτερο το ονομάζουμε καύσωνα, να μας πείτε μια λέξη να ξέρουμε πως θα το λέμε.

Το θέμα είναι ότι η λέξη καύσωνας κουβαλάει βαρύ φορτίο πίσω της.

Comment

• Με αφορμη λοιπον τα λεγομενα του μετεωρολογου εγινε μια κουβεντα σχετικα με τον καυσωνα..Ακουστηκαν πολλες αποψεις και για μενα βγηκαν χρησιμα συμπερασματα και ακουστηκαν επιχειρηματα σωστα...Ισως ειναι απο τις λιγες φορες που υπηρξε εποικοδομητικος διαλογος χωρις να καταληξουμε σε μπινελικια και ειρωνιες..Τετοιες συζητησεις εχει αναγκη το φορουμ να ακουγονται σωστες αποψεις καθως αν θεωρητικα μας παρακολουθουσε καποιος απο την ΕΜΥ θα μπορουσε να θεσει προς συζητηση το τι σημαινει καυσωνας και να διορθωθουν καποια στραβα...

Αυτο που κραταω ειναι οτι ειμαστε ζεστοι και αρχιζουμε να επανερχομαστε εν οψει Φθινοπωρου σε αυτο που εχουμε αγαπησει εδω μεσα...Απλα νομιζω ηρθε η ωρα να παμε παρακατω και να επανελθει το τοπικ σε αυτο που εχει σαν τιτλο

Υ.Γ. Η αποψη μου δεν αλλαζει για τον συγκεκριμενο μετεωρολογο..
      Kaiser vs χιονοζομπι

Comment

• Originally posted by teo_73 View Post
        Σωτο καλησπερα.Κατ αρχην να διευκρινησω οτι δεν εχω κατι φυσικα κατα του Σακη η του Γιαννη η της Χριστινας κ.ο.κ.
        Αλλωστε ειναι πολλες οι φορες που κατα το παρελθον εχω ανεβασει βιντεο με τις προγνωσεις του Σακη,ακομα κι οταν δεν ηταν στην ΕΡΤ.Μπορεις να το ψαξεις εαν θες και δε με πιστευεις.
        Αλλωστε εαν ηθελα να κανω ''κακο'' στον Σακη και στον καθε Σακη θα μπορουσα να παω στο fb και να ποσταρω στη σελιδα του αυτα που λεω εδω τις 2 τελευταιες μερες.Δε το κανω και δε θα το κανω ποτε φυσικα.
        Κατ αρχην εχει τον σεβασμο μου για τον λογο οτι προσπαθει και αυτος με τον τροπο του να βελτιωσει το hobby μας.Φαινεται ανθρωπος που θελει να μαθει και δεν μενει σε κατι.Επισεις εξελιξε πολυ τη παρουσιαση του καιρου στο γυαλι.
        Αυτη ειναι η γνωμη μου και ηθελα να τη καταθεσω.

Περα απ ολα αυτα το θεμα μου εμενα (και ισως οχι μονο εμενα) ειναι το πως παρουσιαζεις εσυ τον Σακη.
        Και εννοω οτι θελει ιδιαιτερη προσοχη (απο εσενα ειδικα) για το πως μεταφερεις αυτα που λεει σε ενα δελτιο η σε μια ανακοινωση του ο Σακης.

Ο κοσμος (αυτος που ασχολειτε με τα καιρικα και γνωριζει 5-10 πραγματακια) δεν ειναι χαζος.
        Ενα παραδειγμα σου εδωσα προχθες με τους ανεμους.
        Θα σου δωσω αλλο ενα παρακατω.

Καταρχην σημερα σε αυτη σου τη παραγραφο δε μπορω παρα να συμφωνησω 100%.
        Παρ όλα αυτά ο κοσμος τρομοκρατήθηκε πανελλαδικά ΑΔΙΚΩΣ καθώς τους 27 βαθμούς σε Κέρκυρα, Καβάλα και Ηράκλειο μαζί με τους 30 βαθμούς στη Πάτρα και άλλες τόσες παρόμοιες ή και λίγο παραπάνω μέγιστες σε πάρα πολλές άλλες περιοχές δεν τους λές καύσωνα!!!!
        Συμπέρασμα δεν γενικεύουμε... εξειδικεύουμε ακόμα και στις θερμοκρασίες..Αυτή ειναι η διαφορά για μια σωστή πρόγνωση ...!

Ετσι λοιπον εγω σαν υποθετικος κατοικος της Λαρισας π.χ των 150.000 θα ημουν δυσαρεστημενος απο το γενικευμενο 38αρι της προγνωσης μιας και η περιοχη μου εφτασε 40.Δε λεω για Αττικη...
        Στο δελτιο του ειπε οτι δεν αποκλειεται να παρατηρηθουν και 38c στα Ηπειρωτικα.Δεν ειπε οτι μπορει να παρατηρηθουν 40αρια.Και η πολη της Λαρισας δεν εχει την ...εμβελεια του Θεολογου για να μην ασχοληθεις ιδιαιτερα...
        Επισεις στην ιδια προγνωση δεν διευκρινησε οτι δεν θα κανει πολυ ζεστη καπου.
        Τα λογια του ηταν:
        Δευτερα πολυ ζεστη δεν αποκλειεται να παρατηρηθουν 38c στα ηπειρωτικα,ζεστη και στα ορεινα και στα νησια.

http://webtv.ert.gr/ert3/kairos-ert3...-deltio-kerou/
        O χαρτης του ηταν αυτος.

[ATTACH=CONFIG]16802[/ATTACH]

Και ερχεσαι σημερα να ποσταρεις αυτο.

Παρ όλα αυτά ο κοσμος τρομοκρατήθηκε πανελλαδικά ΑΔΙΚΩΣ καθώς τους 27 βαθμούς σε Κέρκυρα, Καβάλα και Ηράκλειο μαζί με τους 30 βαθμούς στη Πάτρα και άλλες τόσες παρόμοιες ή και λίγο παραπάνω μέγιστες σε πάρα πολλές άλλες περιοχές δεν τους λές καύσωνα!!!!

Τι μπορει να καταλαβει καποιος ερωτω?
        Το τι μπορεί να καταλάβει κανείς είναι ένα θέμα και προς θεού δεν το λέω για να σε προσβάλω. Ο χάρτης που έδειξες ήταν της Παρασκευής για Δευτέρα κι αν προσέχεις τι λέει στα δελτία του αυτές είναι οι προβλεπόμενες μέσες μέγιστες και όχι οι απολύτως μέγιστες οπότε ήταν ακριβώς μέσα. Αν έβαζε 39 και 40 (όπως άλλοι για να κάνουν εντύπωση και μόνο) θα νόμιζε κανείς ότι θα ψηθουν οι ευρύτερες στην θερμοκρασία περιοχές όπως οι παράκτιες και οι ορεινές που δεν είχαν τοσο υψηλές θερμοκρασίες.. Τώρα..ο τρόπος που παρουσιάζω τον Αρναούτογλου ( ο οποίος δεν εξέλιξε τον καιρό μόνο στην παρουσίαση αλλά και στην πρόγνωση αποτελώντας παράδειγμα για πολλά νέα παιδιά που ακολούθησαν να σπουδάσουν μετεωρολογία) δεν διαφέρει απο τον τρόπο που παρουσιάζω κατά καιρούς και τους άλλους συναδέλφους του κι έχω δώσει μάχη κατά της λάσπης που όπως πολύ καλά γνωρίζει έπεφτε για πολύ καιρό στο πρόσωπό του! Να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο θα έκανα και θα κάνω για οποιονδήποτε νιώθω ότι αδικείται.
        Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
        http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
        Κάμερες Μακροχωρίου:
        http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
        http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

• βρηκαμε θεμα για αντιπαραθεση...χαχαχα...η γνωμη μου ειναι οτι φυσικα αυτο το μονημερο αντε διημερο δεν μπορουμε να το πουμε καυσωνα ουτε καν με την ευροια εννοια του ορου...οντος δεν υπαρχει λεξη για να το χαρακτηρισουμε και θα μπορουσαμε να πουμε ασυνηθιστα υψηλες για την εποχη θερμοκρασιες η καλοκαιρινες θερμοκρασιες η σκετο κυμα ζεστης οχι παντως καυσωνα ...εκτος και αν καποιος εννουσε οτι οπως πχ τελος απριλιου μπορει να κανει μια κακοκαιρια που να χιονισει φλωρινα-κανα μετσοβο κτλ μπορει να ειπωθει οτι ο χειμωνας ξαναηρθε η οψιμος χειμωνας .Μονο ετσι θα μπορουσε να ευσταθει η λεξη καλοκαιρι και οχι παντως η λεξη καυσωνας
          ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

• Originally posted by sotos*snow View Post
            Το τι μπορεί να καταλάβει κανείς είναι ένα θέμα και προς θεού δεν το λέω για να σε προσβάλω. Ο χάρτης που έδειξες ήταν της Παρασκευής για Δευτέρα κι αν προσέχεις τι λέει στα δελτία του αυτές είναι οι προβλεπόμενες μέσες μέγιστες και όχι οι απολύτως μέγιστες οπότε ήταν ακριβώς μέσα. Αν έβαζε 39 και 40 (όπως άλλοι για να κάνουν εντύπωση και μόνο) θα νόμιζε κανείς ότι θα ψηθουν οι ευρύτερες στην θερμοκρασία περιοχές όπως οι παράκτιες και οι ορεινές που δεν είχαν τοσο υψηλές θερμοκρασίες.. Τώρα..ο τρόπος που παρουσιάζω τον Αρναούτογλου ( ο οποίος δεν εξέλιξε τον καιρό μόνο στην παρουσίαση αλλά και στην πρόγνωση αποτελώντας παράδειγμα για πολλά νέα παιδιά που ακολούθησαν να σπουδάσουν μετεωρολογία) δεν διαφέρει απο τον τρόπο που παρουσιάζω κατά καιρούς και τους άλλους συναδέλφους του κι έχω δώσει μάχη κατά της λάσπης που όπως πολύ καλά γνωρίζει έπεφτε για πολύ καιρό στο πρόσωπό του! Να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο θα έκανα και θα κάνω για οποιονδήποτε νιώθω ότι αδικείται.
            Σωτο αλιμονο.Εχω καταλαβει τοσα χρονια τι μαχες εχεις δωσει αλλα και το ηθος σου.Δεν αμφισβητουνται καποια πραγματα.Συμφωνω σε οτι εγραψες παραπανω,απλα εγω σαν Θοδωρης που ασχολουμε με τα καιρικα (πεσ το και πλεονεξια αν θες) θα ηθελα να δω η ν ακουσω το εξης.Οτι φιλες και φιλοι δεν θα κανει παντου πολυ ζεστη και τα νησια του Ιονιου αλλα και αλλες περιοχες δεν θα ξεπερασουν τους 30-33c.Ειμαι σιγουρος οτι το ηξερε απλα δε το ειπε τη Παρασκευη.Ισως παραλειψη ισως χρονικα δε μπορουσε στο δελτιο του.
            Τες πα μικρο το κακο.
            Τη καλημερα μου.
            Φανατικός θαυμαστής ακραίων καιρικών φαινομένων.
            http://gr-news-365.blogspot.gr/
            http://penteli.meteo.gr/stations/perama/

Comment

• Originally posted by teo_73 View Post
              Σωτο αλιμονο.Εχω καταλαβει τοσα χρονια τι μαχες εχεις δωσει αλλα και το ηθος σου.Δεν αμφισβητουνται καποια πραγματα.Συμφωνω σε οτι εγραψες παραπανω,απλα εγω σαν Θοδωρης που ασχολουμε με τα καιρικα (πεσ το και πλεονεξια αν θες) θα ηθελα να δω η ν ακουσω το εξης.Οτι φιλες και φιλοι δεν θα κανει παντου πολυ ζεστη και τα νησια του Ιονιου αλλα και αλλες περιοχες δεν θα ξεπερασουν τους 30-33c.Ειμαι σιγουρος οτι το ηξερε απλα δε το ειπε τη Παρασκευη.Ισως παραλειψη ισως χρονικα δε μπορουσε στο δελτιο του.
              Τες πα μικρο το κακο.
              Τη καλημερα μου.
              Καλημέρα Θοδωρή....όλα καλά φίλε...συμφωνώ αρκετά κι εγώ με ότι είπες παραπάνω...όχι 100%....λεπτομέρειες που κάνουν κάποιες διαφορές...αλλά μέχρι εδώ να μην κουράσουμε άλλο.....πλέον έχουμε να ασχοληθούμε με το φθινόπωρο που μόλις σήμερα μπήκε στη χώρα...!!!
              Κάμερες Μακροχωρίου:

Comment

• To 75% οσων βλεπουν Σακη ειναι γεροντακια.και ασχετοι,αρα καλως τους τα λεει στα δελτια του αυτα.Το δελτιο του εχει κανει τρομακτικη βουτια και ειναι απολυτα λογικο,ειναι κουραστικο και ασκοπο.
                καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
                  To 75% οσων βλεπουν Σακη ειναι γεροντακια.και ασχετοι,αρα καλως τους τα λεει στα δελτια του αυτα.Το δελτιο του εχει κανει τρομακτικη βουτια και ειναι απολυτα λογικο,ειναι κουραστικο και ασκοπο.
                  Εχεις νούμερα???Η απλά πετάμε λάσπη και όπου πιάσει??
                  ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

• Γιαννη εισαι εμμονικος! Λες τα ιδια και τα ιδια και βγαζεις μισος. Το πατερα σου βρισε και κανεις ετσι? Οπως ολοι ετσι και ο συγκεκριμενος γνωριζουμε οτι εχει κολλημα με την πολη του και ειναι φυσικο αυτο απο κει και περα ολα τα αλλα που λες ξανα και ξανα κουραζουν
                    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Δεν εχει και αδικο ο Γιαννης εδω που τα λεμε. Εκτος απο καποιους "μεγαλους" σε ηλικια και καποιους απο το φορουμ δεν νομιζω οτι βλεπουν αλλοι το δελτιο του. Ισως οταν αποκταει καποιο ενδιαφερον ο καιρος να αυξανεται η δημοφιλια του, πχ εαν χειμωνιασει.

Comment

• Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
                        To 75% οσων βλεπουν Σακη ειναι γεροντακια.και ασχετοι,αρα καλως τους τα λεει στα δελτια του αυτα.Το δελτιο του εχει κανει τρομακτικη βουτια και ειναι απολυτα λογικο,ειναι κουραστικο και ασκοπο.
                        Και γιατί 75% όχι 80%? χα.χα.χα. Για ρίξε μια ματιά στους 186.000 φολοουερς του στο φεις! Σου φαίνονται γεροντάκια? Και μετά σύγκρινε τον αριθμό αυτον με τον αριθμό αλλων καιρολόγων και καιροσάιτ στο φειςμπουκ!! Αλήθεια δεν βαρέθηκες τόσα χρόνια να ασχολείσαι με τον Αρναούτογλου? χα.χα.χα. Τελικά οπως μου έλεγε ο παππούς μου το να μισεί και να φθονεί κάποιος κάποιον τόσο πολυ είναι ένας τρόπος για να τον θαυμάζει.....!
                        Κάμερες Μακροχωρίου:

Comment

• Originally posted by snow lover View Post
                          Δεν εχει και αδικο ο Γιαννης εδω που τα λεμε. Εκτος απο καποιους "μεγαλους" σε ηλικια και καποιους απο το φορουμ δεν νομιζω οτι βλεπουν αλλοι το δελτιο του. Ισως οταν αποκταει καποιο ενδιαφερον ο καιρος να αυξανεται η δημοφιλια του, πχ εαν χειμωνιασει.
                          Εγώ ξέρω ότι η νεότερη γενιά τον βλέπει φανατικά οπως ειναι φυσικό μέσα απο τα κινητά τους για να είναι σιγουροι, οπως μου λέει πολύς νέος κόσμος, αν αυτά που ακούνε και βλέπουνε(μετεο π.χ.) απο εδώ κι απο κει είναι σωστά! Αυτο το αποδεικνύει και ο αριθμός των φόλοουερς που έχει στο φεισμπουκ του ο Αρναούτογλου και που ανέρχεται σε σχεδον 186,000 και ο οποίος είναι μακράν μεγαλύτερος ακόμα και απο το σε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σάιτ στην Ελλάδα το meteo.gr, το οποίο έχει παρακαλώ μόλις...54,000 φόλοουερς! Τα συμπεράσματα δικά σας...!!!
                          Κάμερες Μακροχωρίου:

Comment

• καλα αν ειναι απο τηλεοραση φυσικα και εχει μειωμενα νουμερα ..οι νεοι δεν παρακολουθουν τηλεοραση
                            εγω εχω να δω δελτιο του στην τηλεοραση χρονια αλλα αρκετα συχνα παρακολουθω το δελτιο του οταν ανεβει στο youtube
                            καιρε μου καλε και αγαπημενε ... :rolleyes:

Comment

• Originally posted by sotos*snow View Post
                              Εγώ ξέρω ότι η νεότερη γενιά τον βλέπει φανατικά οπως ειναι φυσικό μέσα απο τα κινητά τους για να είναι σιγουροι, οπως μου λέει πολύς νέος κόσμος, αν αυτά που ακούνε και βλέπουνε(μετεο π.χ.) απο εδώ κι απο κει είναι σωστά! Αυτο το αποδεικνύει και ο αριθμός των φόλοουερς που έχει στο φεισμπουκ του ο Αρναούτογλου και που ανέρχεται σε σχεδον 186,000 και ο οποίος είναι μακράν μεγαλύτερος ακόμα και απο το σε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σάιτ στην Ελλάδα το meteo.gr, το οποίο έχει παρακαλώ μόλις...54,000 φόλοουερς! Τα συμπεράσματα δικά σας...!!!
                              Στο τηλεοπτικο του δελτιο αναφερθηκα.

Comment

• Eιναι ο πιο δημοφιλης μετεωρολογος στην ελλαδα μακραν

Comment

Working...
                                X