Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by icestorm View Post
    Ενω το να μιλαμε για "χαζοκυκλοφορια" ειναι η επιτομη της λογικης;; Εδω γελανε.
    Τι και αν τοπε ο δασκαλος ολοι κρινομαστε.
    Υπαρχει συγκεκριμενος ορισμος του φθινοπωρου; Το καλοκαιρι με τις βροχες δεν θυμαμαι να μιλησε κανεις για χαζοκυκλοφορια. Τοτε μας αρεσε ομως αρα αυτο ειναι το κριτιριο;; Η μηπως τοτε επειδη εβρεχε συχνα δεν ηταν καλοκαιρι;; Φυσικα κ ηταν οπως κ τωρα ειναι φθινοπωρο ξερετε γιατι; Гιατι στην ευκρατη ζωνη το χαρακτηριστικο των εποχων ειναι η θερμοκρασια!! Δεν ζουμε στον Ισημερινο να χαρακτηριζουμε μια εποχη απο τις βροχοπτωσεις και τους μουσωνες!
    Χαζοκυκλοφοριες υπαρχουν μονο στο μυαλο μας.
    Ναι μωρέ τι να μας πει ο Ζιακόπουλος...Εσύ ξέρεις καλύτερα...
    sigpic

Comment

• Οπως επισης αυτο που συνεβη το καλοκαιρι ασχετα εαν το χαρηκα δεν ηταν normal..Στο γκαζι επεσαν 126.4mm απο 17 μαη εως 18 ιουνη..Τον δεκεμβρη του 15 επεσε 1 χιλιοστο και τον δεκεμβρη του 16 μολις 23!!!Τον ιουνη του 16,25mm και φετος 69.2..Για ποια κανονικοτητα να μιλησω???Ξερεις περσυ ποιο χαμηλο εδωσε τα περισσοτερα νερα???Αυτο στις 6 μαρτιου...Τα τελευταια 3 χρονια ξερεις ποσα χαμηλα επισκεφτηκαν την χωρα μας φθινοπωρο και χειμωνα??Μολις 11!!!Ξερεις βασει μεσου ορου ποσα επρεπε να ερθουν..??Τα διπλασια...Πλεον κανει μια αντε δυο κακοκαιριες καθε μηνα και πεφτει ο υετος ολου του μηνα λογω αυξησης των ραγδαιοτητων...Προτιμω να βρεξει 10 μερες και να γραψω 50mm παρα να βρεξει 2 μερες και να γραψω 120mm..Τα τελευταια 5 χρονια υπαρχει αυξηση σχεδον 300% σε ημερες υετου ανω των 100mm σε μια μερα...Μενιδι,ιλιον,νικαια,μεγαλοπολη,κεφαλλονια,ν εα μηχανιωνα,κως,ροδος,μανδρα,υδρα,σαμοθρακη..Και δε σου βαζω μεσα παραδοσιακες δυναμεις υετικα...Τα νουμερα φιλε μιλανε απο μονα τους...Την καλημερα μου...

Comment

• Σάκη μην κουράζεσαι άλλο να εξηγείς τα αυτονόητα. Δεν αξίζει...
        sigpic

Comment

• το φθινοπωρο σημαινει κατα κυριο λογο νοτιαδες και βροχες!!! ναι η αττικη εχει περασει πολλους οκτομβρηδες ανυδρους .αλλα αυτο που συμβαινει φετος στην δυτικη ελλαδα λεγεται με απλα λογια ανομβρια!!!

Comment

• Δυστυχως εκει καταντησαμε..Να εξηγουμε τα αυτονοητα και να βρισκουμε και το μπελα μας...Αλλα τι ξερει ο Ζιακοπουλος ε???Ποσο μαλλον εμεις???Καλο νοεμβριο παιδες!!

Comment

• Δεν ειμαι υποχρεωμενος να δεχομαι ακριτα προσωπικες αποψεις κανενος!
              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Εκεί που πάσχουμε κυρίως είναι στο κατά πόσο μπορούμε να κρίνουμε και να ερμηνεύσουμε ορθά και αντικειμενικά μια άποψη, πόσο μάλλον όταν αυτός που κρίνουμε είναι ειδικός στο συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ εμείς όχι.
                sigpic

Comment

• Προσωπικες αποψεις ειναι δεν ειδα καμια επιστημονικη διατριβη

Comment

• Το "χαζοκυκλοφορια" ειναι προσωπικη αποψη κ κρινεται. Αυτο δεν αμφισβητει το επιστημονικο κυρος του κ. Ζιακοπουλου. Εσεις θολωνετε τα νερα σκοπιμως για δημιουργια εντυπωσεων.

Comment

• Χαλαρωστε ρε σεις πρωι πρωι!!!
                      Παναγιωτη εκτος απο την πτωση της θερμοκρασίας,υπάρχουν κι αλλα γεγονοτα που χαρακτηρίζουν την έλευση του φθινοπωρου!Ενα απο τα κυριοτερα ειναι και η αλλαγη της κυκλοφορίας στην ατμοσφαιρα που ''σημαδευεται'' απο την πτωση του υποτροπικου και τις πρωτες κυκλογεννεσεις στη Μεσογειο που κινουμενες ανατολικοτερα επηρεαζουν σταδιακα και τη χώρα μας.
                      Βεβαια το οτι αυτο δεν εχει γινει ακομα δε σημαινει και κατι το φοβερο!Το ''χαζο'' μπορει να χρησιμοποιηθει καθ'υπερβολή για να επισημανει τη σπανιότητα της συγκεκριμενης κυκλοφορίας τη συγκεκριμενη εποχή,δεν ειναι δα και κατι το τρομερα μεμπτο ως χαρακτηρισμός,ειδικα οταν χρησιμοποιείται απο ανθρωπους καιροφιλους που αγωνιουν για την ελευση των πρώτων χαμηλων που θα τους ''λυτρωσει'' απο την απέραντη βαρετοκαιρία του καλοκαιριού!!
                      Φυσικα όλοι ξερουμε οτι οι μεσοι όροι θα προκυψουν και απο ''χαζές'' και απο ''καλες'' κυκλοφορίες.Ο εκνευρισμος όμως είναι καπου δικαιολογημένος για την απουσια φαινομενων!
                      ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

• Originally posted by icestorm View Post
                        Το "χαζοκυκλοφορια" ειναι προσωπικη αποψη κ κρινεται. Αυτο δεν αμφισβητει το επιστημονικο κυρος του κ. Ζιακοπουλου. Εσεις θολωνετε τα νερα σκοπιμως για δημιουργια εντυπωσεων.
                        Εκεί είναι το ζήτημα, ότι είναι πολύ ρηχός και επιφανειακός ο τρόπος προσέγγισης, ερμηνείας και κριτικής της άποψης του Ζιακόπουλου από μέρους σου. Από όσα είπε σε ενόχλησε το "χαζοκυκλοφορία". Ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, "στην εύκρατη ζώνη το χαρακτηριστικό των εποχών είναι η θερμοκρασία". Π.χ. ένας Δεκέμβρης με 20 mm υετό όπως ο περσινός και χιονούρες στα βουνά θεωρείς ότι είναι Χειμώνας επειδή ο Αντικυκλώνας κρατούσε τη θερμοκρασία χαμηλά. Οκ, ο καθένας έχει την κοσμοθεωρία του.
                        sigpic

Comment

• Πανο εαν κρινω απο τα γραφομενα σου εισαι μορφωμενος ανθρωπος...Πως ειναι δυνατον να πιστευεις οτι σκοπιμως θολωνουμε τα νερα???Δεν ξερω εαν αναφερεσαι σε μενα η στον μεσσηνιο αλλα εφοσον χρησιμοποιησες β πλυθηντικο οφειλω να απαντησω..Εχεις τοσο εσυ οσο και οι περισσοτεροι συνδαιτημονες σε αυτο το φορουμ καθε δικαιωμα να μην γουσταρετε τους υγρους νοτιαδες και τις βροχες...Εχετε καθε δικαιωμα να γουσταρετε πρωιμα ξεροκρυα...Αλλα κανεις δεν σας δινει το δικαιωμα κι ας ειστε πλειοψηφια να μας πλασαρετε τις καιρικες σας προτιμησεις ως κατι το φυσιολογικο για την εποχη...Μονο καιρικη αγνοια δειχνει αυτο...Ο ζιακοπουλος αυτο προσπαθει να εξηγησει στα απανταχου χιονοζομπι που το παιζουν καιροφιλοι αλλα δυστυχως χωρις επιτυχια...

Comment

• Μην χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς(Σακη) για κατι για το οποίο απλα διαφωνείτε!!
                            Και φυσικα κανείς δε θέλει να δημιουργησει εντυπωσεις(Παναγιωτη)...λεφτά θα πάρει ή θα κερδίσει κάτι??
                            ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

• Ρε Γιωργο χιονοζομπι ειναι οι περισσοτεροι...Και δεν αναφερομαι στον Πανο προφανως...Μου εμφανιζονται αρχες νοεμβρη με μεσα μαρτη..Μας πρηζουν μονο ποτε θα χιονισει στην πορτα τους και μετα εξαφανιζονται..Καθε χρονο τα ιδια..Και εχουν και βημα τρομαρα τους...Πως να τους χαρακτηρισω..??Ουτε πραγματικα χιονοφιλοι ειναι ουτε βεβαια καιροφιλοι..Και συνεχως παραπληροφορουν..Εγω αντεπιχειρηματολογω μια ζωη με νουμερα.. Οποιος εχει διαφορετικη γνωμη απο μενα ας με κοντραρει στα νουμερα...Κι αν δικαιωθει θα γινω sakis7!!!

Comment

• Originally posted by GEORGE SNOWMAN View Post
                                Χαλαρωστε ρε σεις πρωι πρωι!!!
                                Παναγιωτη εκτος απο την πτωση της θερμοκρασίας,υπάρχουν κι αλλα γεγονοτα που χαρακτηρίζουν την έλευση του φθινοπωρου!Ενα απο τα κυριοτερα ειναι και η αλλαγη της κυκλοφορίας στην ατμοσφαιρα που ''σημαδευεται'' απο την πτωση του υποτροπικου και τις πρωτες κυκλογεννεσεις στη Μεσογειο που κινουμενες ανατολικοτερα επηρεαζουν σταδιακα και τη χώρα μας.
                                Βεβαια το οτι αυτο δεν εχει γινει ακομα δε σημαινει και κατι το φοβερο!Το ''χαζο'' μπορει να χρησιμοποιηθει καθ'υπερβολή για να επισημανει τη σπανιότητα της συγκεκριμενης κυκλοφορίας τη συγκεκριμενη εποχή,δεν ειναι δα και κατι το τρομερα μεμπτο ως χαρακτηρισμός,ειδικα οταν χρησιμοποιείται απο ανθρωπους καιροφιλους που αγωνιουν για την ελευση των πρώτων χαμηλων που θα τους ''λυτρωσει'' απο την απέραντη βαρετοκαιρία του καλοκαιριού!!
                                Φυσικα όλοι ξερουμε οτι οι μεσοι όροι θα προκυψουν και απο ''χαζές'' και απο ''καλες'' κυκλοφορίες.Ο εκνευρισμος όμως είναι καπου δικαιολογημένος για την απουσια φαινομενων!
                                Γιώργο χαζοκυκλοφορία είναι αυτό που γίνεται στη συγκεκριμένη περίοδο. Η γη έχει ξεραθεί από το θερμό Καλοκαίρι και περιμένει τις πρώτες μετωπικές υφέσεις για να ξεδιψάσει. Όπως είναι γνωστό με τέτοια συστήματα βρέχεται σχεδόν όλη η χώρα, αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο. Αντ' αυτού έχουμε ξεροβόρια για τη δυτική Ελλάδα, καιρό προσήνεμων για ανατολική. Ξηρασία η μεν, πλημμύρες οι δε. Δε λέω, ας κάνει (κατ' εξαίρεση ορισμένες φορές) και βοριάδες το Φθινόπωρο, αφού όμως πρώτα έχουν έρθει τα πρώτα οργανωμένα χαμηλά (έστω και αβαθή) που είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Φθινοπώρου. Οι βοριάδες ας έρθουν στην ώρα τους Γενάρη - Φλεβάρη κατά κύριο λόγο να πιάσουν και τόπο. Το λέει η ίδια η λογική, ότι όταν διψάς περιμένεις να πιεις νερό, δεν τρως ξηρούς καρπούς!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X