Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Βουκουρεστι, 14c!! τωρα (1 το μεσημερι) με συνεχομενη βροχη φθινοπωρινου τυπου απο το πρωϊ......
    Αυτες τις μερες εχουμε μεταφερθει δυο μηνες πισω καιρικα......
    http://jurnalul.ro/webcam/piata-univ...onal-308.html#
    No snow....no party

Comment

• Η Miercurea Ciuc ειναι ειδικη περιπτωση για τα Βαλκανια κι οχι μονο.
      Λογω γεωγραφικης θεσης (αναμεσα σε βουνα) και καλου υψομετρου (660μ.) εχει παλαβες αναστροφες χειμωνα-καλοκαιρι.
      Η θερμοκρασια κατεβαινει -30 σχεδον καθε χρονο (το ρεκορ ειναι -38c στα μεσα της δεκαετιας του '80) αλλα και το καλοκαιρι μεσα στον Αυγουστο, σχεδον καθε μερα νωρις το πρωϊ κατεβαζει μονοψηφιες!

Αναλυτικα στατιστικα εδω.
      http://www.tutiempo.net/en/Climate/M...IUC/151700.htm
      No snow....no party

Comment

• Α ευχαριστούμε πολύ. Πω πω τι πάγος!!! Κοίταξα έναν τυχαίο χειμώνα και είδα μέση θερμοκρασία -9 c. Αυτά είναι!!!
        Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• Είπες είναι χωμένη σε βουνά. Αυτό όμως δεν επηρεάζει αρνητικά το χιόνι; Δεν την κόβει κάτι; Και τα Γιάννενα σε βουνά είναι χωμένα αλλά την καταστρέφουν στο χιόνι. Βέβαια θα με πεις το ίδιο ψύχος έχει η Ρουμανία με την Ελλάδα;
          Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• 14c στο Λονδινο.Καλοκαιριασε....οτι πρεπει για μπανια.Μου λεει σημερα μια "Πηγα στο eastbourne και μαυρισα.Εκανα και μπανιο."Λεω "πως ηταν η θαλασσα;""πολυ ωραια " λεει."Στην αρχη ειναι λιγο κρυα."
            Λεω "μονο εσυ ησουν στο νερο η ειχε κι αλλους;"."Οχι ειχε λεει πολυ κοσμο."
            Και μου δειχνει μια φωτογραφια απ τη παραλια.

Ερημιά.Η δε παραλια δε περιγραφεται.Ουτε καραβι να το ρυμουλκησεις δε θα καταδεχονταν να μπει.

Τι να πεις!!

Comment

• Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
              14c στο Λονδινο.Καλοκαιριασε....οτι πρεπει για μπανια.Μου λεει σημερα μια "Πηγα στο eastbourne και μαυρισα.Εκανα και μπανιο."Λεω "πως ηταν η θαλασσα;""πολυ ωραια " λεει."Στην αρχη ειναι λιγο κρυα."
              Λεω "μονο εσυ ησουν στο νερο η ειχε κι αλλους;"."Οχι ειχε λεει πολυ κοσμο."
              Και μου δειχνει μια φωτογραφια απ τη παραλια.

Ερημιά.Η δε παραλια δε περιγραφεται.Ουτε καραβι να το ρυμουλκησεις δε θα καταδεχονταν να μπει.

Τι να πεις!!
              Ντοκτορ μου η μεγιστη καθημερινα ειναι 20-21 βαθμους, οι οποιοι παρολο που εχουν την πραγματικη αισθηση 21 βαθμων "αντιστοιχουν" (αδοκιμα) σε 27 με 28 βαθμους στην Ελλαδα. Δηλαδη ευχαριστος, ζεστος καιρος. Τα λες ετσι και καποιοι θα νομιζουν οτι εστω με τους 14 βαθμους νιωθεις κρυο. Για να καταλαβουν οι υπολοιποι τι εννοω, εξηγω οτι οι πρωινοι 11-12 βαθμοι σε συνδυασμο με αερακι θυμιζουν ξεκαθαρα την πρωινη αισθηση σε νησι του Αιγαιου το καλοκαιρι. Και πιστεψε με δεν με χαλαει καθολου. Ειναι καταπληκτικη αισθηση με καθαρο, αναζωογονητικο αερα. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα τουλαχιστον για εδω στο "χωριουδακι". Για την παραλια δεν διαφωνω. "Σαν τη Χαλκιδικη δεν εχει"...
              Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• η κάθε περιοχή προσαρμόζεται στα κλιματικά της δεδομένα...δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς..όταν η θερμοκρασία πχ στα ensembles είναι πάνω από την κλιματική τιμή ενός τόπου τότε στη συγκεκριμένη περιοχή κάνει ΖΕΣΤΗ άσχετα αν αυτό μεταφράζεται έστω και σε 23c ας πούμε...όταν είναι πιο κάτω τότε νιώθουν δροσιά το καλοκαίρι ή κρύο το Χειμώνα...πχ οι 36c μέγιστη στο Κουβέιτ μπορεί να είναι δροσιά ακόμα και για τους ξένους που ζουν εκεί και έχουν προσαρμοστεί στο κλίμα...
                Last edited by geornik2004; 20/06/2014, 10:24 AM.

Comment

• Originally posted by geornik2004 View Post
                  η κάθε περιοχή προσαρμόζεται στα κλιματικά της δεδομένα...δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς..όταν η θερμοκρασία πχ στα ensembles είναι πάνω από την κλιματική τιμή ενός τόπου τότε στη συγκεκριμένη περιοχή κάνει ΖΕΣΤΗ άσχετα αν αυτό μεταφράζεται έστω και σε 23c ας πούμε...όταν είναι πιο κάτω τότε νιώθουν δροσιά το καλοκαίρι ή κρύο το Χειμώνα...πχ οι 36c μέγιστη στο Κουβέιτ μπορεί να είναι δροσιά ακόμα και για τους ξένους που ζουν εκεί και έχουν προσαρμοστεί στο κλίμα...
                  Ε βεβαια, μεγαλο ρολο παιζει και η προσαρμογη του οργανισμου στο περιοχικο κλιμα. Απλα θελω να επισημανω οτι τα πραγματα θερμοκρασιακα δεν ειναι τοσο τραγικα οσο τα παρουσιαζει ο γιατρος. Μαλιστα η προσαρμογη ειναι γρηγορη. Αν ερθεις εσυ για παραδειγμα αυριο εδω θα νιωσεις μια ψυχρα εως κρυο ειδικα το πρωι αλλα μεσα σε 2 ημερες το πολυ οι 20 βαθμοι το μεσημερι και ιδιαιτερα η εκθεση στον ηλιο θα σε κανουν να νιωθεις αρκετη ζεστη. Αν μαλιστα πετυχεις και 25αρια τοτε θα αρχισεις να δυσφορεις κιολας.
                  Ο Χλεμπ διαφωνει αλλα θεωρω οτι το Ωκεανιο κλιμα ειναι καλο και ευεργετικο.
                  Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• Originally posted by fear777 View Post
                    Ο Χλεμπ διαφωνει αλλα θεωρω οτι το Ωκεανιο κλιμα ειναι καλο και ευεργετικο.
                    Κι εγώ είμαι αυτής της γνώμης. Μπορεί να έχεις συχνά συννεφιές και ψιλόβροχο ακόμα και το καλοκαίρι, κάτι που δεν αρέσει γενικά στον κόσμο, δεν έχεις όμως συχνά καιρικές ακρότητες. Έτσι χρειάζεσαι λιγότερη ενέργεια το χειμώνα για θέρμανση σε σχέση με ένα ψυχρό ηπειρωτικό κλίμα, λιγότερη ενέργεια το καλοκαίρι για δροσιά σε σχέση με τα θερμά κλίματα της Μεσογείου, τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι λιγότερο συχνά (είπαμε, ψιλόβροχο) και γενικά ο ανθρώπινος οργανισμός καταπονείται λιγότερο από τον καιρό. Αντικειμενικά όλα είναι πιο φιλικά για την ανθρώπινη φύση, είτε αρέσει (υποκειμενικά) είτε όχι.

Comment

• Πάντα τον πρώτο καιρό ζορίζεσαι με το κλίμα ενός τόπου μέχρι να το συνηθίσεις. Αυτό έπαθα κι εγώ με τα Γιάννενα. Πέρσι από το Νοέμβριο που είχα εγκατασταθεί μέχρι το Μάρτιο έκλαιγα από τα νεύρα μου με την καθημερινή συννεφιά και βροχή και τον σπάνιο ήλιο. Πλέον νιώθω περίεργα αν βρεθώ σε μέρος με αρκετό ήλιο.

Comment

• Δείτε και ηδονιστείτε!!! ΤΟ χιόνι!!! Πιστεύω αυτή η πόλη είναι ότι πρέπει για έναν καιροτρελαμένο! Απλά έχει πολλή φτωχή ηλιοφάνεια. Μπέργκεν ρε!!!

Comment

• To Mπέργκεν πάντως δεν είναι φημισμένο για τα χιόνια του, αλλά για τις πάρα πολλές βροχές, αλλά και τις πολλές ημέρες με βροχές ετησίως...

http://weatherparty.blogspot.gr/
                          Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Originally posted by beach-snow View Post
                            to mπέργκεν πάντως δεν είναι φημισμένο για τα χιόνια του, αλλά για τις πάρα πολλές βροχές, αλλά και τις πολλές ημέρες με βροχές ετησίως...
                            Ναι ξέρω είναι η πόλη της βροχής αλλά χιονίζει κιόλας αρκετές φορές βλέπω το χρόνο. Εναλλαγή ρε συ μια βροχή μια χιόνι άσχημα είναι;

Comment

• Originally posted by Alkis Serres View Post
                              Ναι ξέρω είναι η πόλη της βροχής αλλά χιονίζει κιόλας αρκετές φορές βλέπω το χρόνο. Εναλλαγή ρε συ μια βροχή μια χιόνι άσχημα είναι;

Στο Kimmirut λεω εγω να παμε
                              Χιόνια που δε λιώνουν κι άλλα περιμένουν

Comment

• Originally posted by SnowLover View Post
                                Στο Kimmirut λεω εγω να παμε
                                Φίλε μου βρήκα το τέλειο μέρος για όλες τις εποχές. Turku στη Φινλανδία!!! Παγεροί χειμώνες και θερμά καλοκαίρια με καλές θερμοκρασίες τη μέρα και ψυχρές τη νύχτα. Χιόνια κάθε τρεις και λίγο για μερικούς μήνες. Και έχει και ικανοποιητική ηλιοφάνεια 1800 ώρες για βόρεια χώρα είναι τέλειο. Και το καλοκαίρι έχεις μεγάλη μέρα με ήπιο καιρό και ήλιο ή και βροχή και το χειμώνα σκοταδίλα με πάγο και χιόνι!!! Τι άλλο να θες;;;

http://en.wikipedia.org/wiki/Turku#Climate

Comment

Working...
                                X