Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by 1979 View Post
    Περιεργoς o χαρτης. Δινει above στo Φoινιξ πoυ δεν χιoνιζει πoτε, ενω below στην Ατλαντα πoυ θαφτηκε μαζι με oλες τις ανατoλικες πoλιτειες. Μoνo η χερσoνησoς της Φλoριδα δεν ειδε χιoνι στα ανατoλικα.
    Δεν δινει above Phoenix νομιζω. Δεν το εχει στο μπλε.
    Επισης οι Ανατολικες πολιτειες δεν ειδαν και τοσο χιονι. Ειχαν αρκετα χιονοεπεισοδεια αλλα οχι μεγαλο υψος χιονοστρωσης.
    Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• Live στο Εδιμβούργο. Δεύτερη χιονόπτωση για το φετινό χειμώνα.

Comment

• Α ρε Εδιμβούργο πρέπει να είναι φοβερό!!!
        Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• Originally posted by Alkis Serres View Post
          Παιδιά άσχετο αλλά στο ’μστερνταμ που έχω απορία πόσο χιονίζει το χειμώνα;
          Originally posted by Dirfis View Post
          Απο φιλη που ειναι στο Ροτερνταμ φετος για σπουδες, τους χιονισε μια φορα μονο γυρω στα μεσα Δεκεμβριου! Πολυ βροχη και κρυο σε γενικες γραμμες! Εξαρταται απο την κυκλοφορια της ατμοσφαιρας. Πριν δυο χρονια πολλα χιονια και κρυο...αλλα σπανια συμβαινει αυτο! Πανω κατω κλιμα Αγγλιας!
          Εξαρτάται είναι η απάντηση. Φέτος εγώ δεν είδα χιόνι (το χειμώνα). Πέρυσι μπορεί να είχε και 40 μέρες χιονόπτωσης με 20-30 μέρες χιονόστρωση. Τελευταία χιονόπτωση πρέπει να ήταν τέλη Μαρτίου. Πρόπερσι λιγότερη συχνότητα αλλά μεγαλύτερη ποσότητα και πιο πολύ κρύο. Γενικά κάθε χρονιά που ήμουν εδώ ή στο Ρόττερνταμ χιόνιζε καλούτσικα εκτός απο φέτος.
          Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

• Κοκκινος Συναγερμος πριν λιγο απο ΜΕΤΟ για ανεμους ταχυτητας τυφωνα σε Ουαλια και ΒΔ Αγγλια. Αρχιζουν τα οργανα. Σε πολυ δυσκολη κατασταση και ολα τα ΔΝΔ.
            Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

• Originally posted by GiaPa View Post
              Εξαρτάται είναι η απάντηση. Φέτος εγώ δεν είδα χιόνι (το χειμώνα). Πέρυσι μπορεί να είχε και 40 μέρες χιονόπτωσης με 20-30 μέρες χιονόστρωση. Τελευταία χιονόπτωση πρέπει να ήταν τέλη Μαρτίου. Πρόπερσι λιγότερη συχνότητα αλλά μεγαλύτερη ποσότητα και πιο πολύ κρύο. Γενικά κάθε χρονιά που ήμουν εδώ ή στο Ρόττερνταμ χιόνιζε καλούτσικα εκτός απο φέτος.

Καλά είναι ρε σεις τότε συγκριτικά με τη χώρα μας βέβαια γιατί για εκεί ψηλά που είναι θα μπορούσε να είναι και καλύτερα αλλά ο γαμημένος ο Ατλαντικός τα χαλάει. :P Ολλανδία είδα το Groningen πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιητικό.
              Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• Originally posted by matheo_nyo View Post
                Live στο Εδιμβούργο. Δεύτερη χιονόπτωση για το φετινό χειμώνα.
                Να σε ρωτήσω. Στο Εδιμβούργο παίζει ρόλο σε ποιο σημείο της πόλης βρίσκεσαι όσον αφορά την ποσότητα χιονιού και τη συχνότητα; Υπάρχουν περιοχές που έχουν πιο συχνά ή πιο λίγο;

Comment

Καλά είναι ρε σεις τότε συγκριτικά με τη χώρα μας βέβαια γιατί για εκεί ψηλά που είναι θα μπορούσε να είναι και καλύτερα αλλά ο γαμημένος ο Ατλαντικός τα χαλάει. :P Ολλανδία είδα το Groningen πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιητικό.
                  Καμία σχέση με Ελλάδα εκτός κι αν συγκρίνεις με Φλώρινα, Κοζάνη κτλ. Το Groningen είναι τέρμα βόρεια οπότε χιονίζεται λογικά περισσότερο. Η διακύμανση ωστόσο βόρειας με νότια Ολλανδία είναι της τάξης των 3 βαθμών. Γενικά όλη η χώρα έχει τον ίδιο καιρό.

Comment

• Originally posted by giapa View Post
                    Καμία σχέση με Ελλάδα εκτός κι αν συγκρίνεις με Φλώρινα, Κοζάνη κτλ. Το groningen είναι τέρμα βόρεια οπότε χιονίζεται λογικά περισσότερο. Η διακύμανση ωστόσο βόρειας με νότια Ολλανδία είναι της τάξης των 3 βαθμών. Γενικά όλη η χώρα έχει τον ίδιο καιρό.
                    Ναι ρε συ εννοείται καμία σχέση το φαντάζομαι άσε που όσοι λένε ότι αυτές οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν έχουν καθόλου χιόνι στο ίντερνετ αν ψάξεις είναι καταγόμενοι από Αμερική και γενικά οπουδήποτε έχει άφθονο χιόνι όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Καλύτερα από εδώ είναι εκεί καιρικά! Για τα γούστα μου τουλάχιστον.

Comment

• Και στην Ουτρεχτη που ειχε παει ενας φιλος erasmus πριν 2 χρονια ειχε χιονισει. Για καποιο περιεργο λογο ομως απ ο,τι εχω καταλαβει σε αυτες τις περιοχες οσο κι αν χιονιζει δεν υπαρχουν μεγαλα υψη χιονοστρωσης. Ισχυει αυτο ή ειναι η ιδεα μου;
                      Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
                      που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
                      και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
                      διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
                      το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.

Comment

• Originally posted by Seth13 View Post
                        Και στην Ουτρεχτη που ειχε παει ενας φιλος erasmus πριν 2 χρονια ειχε χιονισει. Για καποιο περιεργο λογο ομως απ ο,τι εχω καταλαβει σε αυτες τις περιοχες οσο κι αν χιονιζει δεν υπαρχουν μεγαλα υψη χιονοστρωσης. Ισχυει αυτο ή ειναι η ιδεα μου;
                        Απ' ότι κατάλαβα αν εξαιρέσουμε τη μουντάδα γενικά δεν έχουν και πολύ υετό σκέψου ότι εδώ στην Ελλάδα οι περισσότερες πόλεις έχουν ίδιο περίπου υετό με εκείνες αλλά σε πολύ λιγότερες μέρες. Ίσως φταίει αυτό.

Comment

Απ' ότι κατάλαβα αν εξαιρέσουμε τη μουντάδα γενικά δεν έχουν και πολύ υετό σκέψου ότι εδώ στην Ελλάδα οι περισσότερες πόλεις έχουν ίδιο περίπου υετό με εκείνες αλλά σε πολύ λιγότερες μέρες. Ίσως φταίει αυτό.
                          Κάπως έτσι. Ο υετός εδώ είναι εντελώς μοιρασμένος και πολύ σπάνια θα ρίξει πάνω απο 20μμ σε μια μέρα. Κάνει αυτά τα showers που λένε. Ωστόσο είναι τόσο συχνός που το έδαφος δεν στεγνώνει ποτέ σχεδόν. O υετός παίζει απο 700-900 οπότε είναι περισσότερος απ τις πιο πολλές ελληνικές πόλεις
                          Χιόνι το περισσότερο είναι γύρω στα 20 εκατοστά. Αλλά το κρατάει μέρες.
                          Last edited by GiaPa; 12/02/2014, 06:02 PM.

Comment

Αυτό είναι το κλειδί. Στις χώρες αυτές, κάνει εύκολα κρύο το χειμώνα λόγω γεωγραφικού πλάτους. Η γειτνίαση βέβαια με τον ωκεανό μετριάζει κατά πολύ τις ακρότητες. Παρ' όλα αυτά, οι μέγιστες της ημέρας μπορούν να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με μικρή διακύμανση της θερμοκρασίας σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου, κάτι που δημιουργεί την αίσθηση του ψυχρού κλίματος.

Ο υετός στη διάρκεια του χειμώνα έχει γενικά μικρή ραγδαιότητα. Έτσι, ακόμα και μετά από πολλές ώρες χιονόπτωσης, το αποτέλεσμα γενικά είναι λίγα μόνο εκατοστά στο έδαφος. Συχνά βλέπεις 1-5 cm που σε οριακές συνθήκες όπως της Ελλάδας θα ήταν απλά νεράκι. Εκεί όμως στρώνεται λόγω του ότι πολλές φορές χιονίζει σε παγωμένο έδαφος.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια ο χειμώνας όπως τον ήξεραν παλιά επέστρεψε και έδωσε πολλά κρύα και χιόνια. Φέτος όμως η απουσία χιονιού και παγετών είναι περισσότερο από χαρακτηριστική.

Comment

• Originally posted by giapa View Post
                              Κάπως έτσι. Ο υετός εδώ είναι εντελώς μοιρασμένος και πολύ σπάνια θα ρίξει πάνω απο 20μμ σε μια μέρα. Κάνει αυτά τα showers που λένε. Ωστόσο είναι τόσο συχνός που το έδαφος δεν στεγνώνει ποτέ σχεδόν. O υετός παίζει απο 700-900 οπότε είναι περισσότερος απ τις πιο πολλές ελληνικές πόλεις
                              Χιόνι το περισσότερο είναι γύρω στα 20 εκατοστά. Αλλά το κρατάει μέρες.
                              Σόρρυ για το λάθος με τις πόλεις που ανέφερα στην Ελλάδα μπερδεύτηκα με τα Γιάννενα που σπουδάζω. Ωραίο κλίμα έχει τότε η Ολλανδία αν είναι έτσι να στρώνει έστω και λίγο αμέσως και να το κρατάει το πολύ. Χάζευα κάτι βιντεάκια με το αρκετό χιόνι των προηγούμενων χρόνων σε ’μστερνταμ κι έτσι και σε συνδυασμό με το ντεκόρ της πόλης είναι τέλεια ατμόσφαιρα για τα γούστα μου!

Comment

• Originally posted by Vox_Balenae View Post
                                Αυτό είναι το κλειδί. Στις χώρες αυτές, κάνει εύκολα κρύο το χειμώνα λόγω γεωγραφικού πλάτους. Η γειτνίαση βέβαια με τον ωκεανό μετριάζει κατά πολύ τις ακρότητες. Παρ' όλα αυτά, οι μέγιστες της ημέρας μπορούν να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με μικρή διακύμανση της θερμοκρασίας σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου, κάτι που δημιουργεί την αίσθηση του ψυχρού κλίματος.

Ο υετός στη διάρκεια του χειμώνα έχει γενικά μικρή ραγδαιότητα. Έτσι, ακόμα και μετά από πολλές ώρες χιονόπτωσης, το αποτέλεσμα γενικά είναι λίγα μόνο εκατοστά στο έδαφος. Συχνά βλέπεις 1-5 cm που σε οριακές συνθήκες όπως της Ελλάδας θα ήταν απλά νεράκι. Εκεί όμως στρώνεται λόγω του ότι πολλές φορές χιονίζει σε παγωμένο έδαφος.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια ο χειμώνας όπως τον ήξεραν παλιά επέστρεψε και έδωσε πολλά κρύα και χιόνια. Φέτος όμως η απουσία χιονιού και παγετών είναι περισσότερο από χαρακτηριστική.
                                Α δηλαδή οι προηγούμενοι βαριοί χειμώνες εκεί ήταν ότι συνέβαινε παλιά στην περιοχή;

Comment

Working...
                                X