Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Seth13 View Post
    To Snowforecast υπολογίζει πόσο χιόνι θα πέσει, όχι πόσο θα στρώσει απαραίτητα.
    true!!!
    δεν θα σπασει με 5αρακι....

Comment

• Originally posted by Seth13 View Post
      To Snowforecast υπολογίζει πόσο χιόνι θα πέσει, όχι πόσο θα στρώσει απαραίτητα.
      το snowforecast απλα αποτυπωνει τον υετο απο το gfs.επομενως παει αναλογως...
      ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

• -7c με windchill -16c τωρα!

Συνεχιζει να χιονιζει με αμειωτη ενταση.....

http://jurnalul.ro/webcam/otopeni-dn-1-156.html
        No snow....no party

Comment

• -3 στη Πράγα. Τη πρωτη μερα ειχε -12 οταν προσγειωθηκε το αεροπλάνο. Βγηκα απ το αεροδρόμιο και σαν να μπηκα στο ψυγειο του χασαπη.
          Την επομενη μερα ανεβηκε στους -4 κι εριξε ενα ωραιο χιονιβπου ασπρισε όλη τη πολη. Εκτοτε ειναι γυρω στο -3 -4 με συννεφια.

Comment

• -19 βαθμοί τώρα στη Μόσχα (14:00 τοπική) και το πρωί ελάχιστη -26...
            Απορώ πως αυτή η πόλη κατοικείται από μία Ελλάδα κόσμο
            18/02/08 - 10/1/17
            9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• Originally posted by Χιών View Post
              -19 βαθμοί τώρα στη Μόσχα (14:00 τοπική) και το πρωί ελάχιστη -26...
              Η αισθηση του κρυου ειναι εντελως διαφορετικη εκει.
              Πολυ καλη χιονοπτωση εδω και λιγη ωρα στο Λεστερ με απαγορευτικη ομως Τ για χιονοστρωση.
              Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

Comment

-19 βαθμοί τώρα στη Μόσχα (14:00 τοπική) και το πρωί ελάχιστη -26...
                επειδή ξέρω άτομα που έχουν έρθει από τη σοβιετική ένωση λένε,ότι το -20 εκεί είναι σαν το 0 εδώ(θεσσαλονίκη),γιατί το κρύο εκεί είναι ξηρό σε αντίθεση με εδώ που η υγρασία τρυπάει κόκκαλα. το ίδιο λένε και συμφοιτητές μου από καστοριά,φλώρινα,πτολεμαϊδα που τους έχω ακούσει το 2012 να λένε ότι το κρύο που κάνει εδώ(έτυχε εκείνη τη χρονιά να κάνει κρύο),το κάνει εκεί μόνο σε μεγάλες κακοκαιρίες.
                αλλά και έτσι να μην ήταν,όταν κάθε μέρα έχεις -20 κάποτε το συνηθίζεις. και δεν είναι και πολύ το κρύο για εκεί τέτοια εποχή. άλλες χρονιές έβλεπα στις ειδήσεις -30 το μεσημέρι. τα -40 και -50 της αμερικής βέβαια είναι άλλο πράγμα,ειδικά σε μινεσότα,σικάγο κλπ που λογικά λόγω λιμνών θα συνδυάζονται και με υψηλότερη Τ,οπότε μάλλον λόγω συνήθειας ζούνε τόσοι πολλοί εκεί πέρα ή ακόμα και λόγω ηπιότητας σε σύγκριση με γειτονικές περιοχές
                μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

• Originally posted by salonikatasos View Post
                  επειδή ξέρω άτομα που έχουν έρθει από τη σοβιετική ένωση λένε,ότι το -20 εκεί είναι σαν το 0 εδώ(θεσσαλονίκη),γιατί το κρύο εκεί είναι ξηρό σε αντίθεση με εδώ που η υγρασία τρυπάει κόκκαλα. το ίδιο λένε και συμφοιτητές μου από καστοριά,φλώρινα,πτολεμαϊδα που τους έχω ακούσει το 2012 να λένε ότι το κρύο που κάνει εδώ(έτυχε εκείνη τη χρονιά να κάνει κρύο),το κάνει εκεί μόνο σε μεγάλες κακοκαιρίες.
                  αλλά και έτσι να μην ήταν,όταν κάθε μέρα έχεις -20 κάποτε το συνηθίζεις. και δεν είναι και πολύ το κρύο για εκεί τέτοια εποχή. άλλες χρονιές έβλεπα στις ειδήσεις -30 το μεσημέρι. τα -40 και -50 της αμερικής βέβαια είναι άλλο πράγμα,ειδικά σε μινεσότα,σικάγο κλπ που λογικά λόγω λιμνών θα συνδυάζονται και με υψηλότερη Τ,οπότε μάλλον λόγω συνήθειας ζούνε τόσοι πολλοί εκεί πέρα ή ακόμα και λόγω ηπιότητας σε σύγκριση με γειτονικές περιοχές
                  Τρελάθηκα και μπήκα να δω αυτά που λες για Μιννεσότα,Σικάγο κλπ...Εντάξει,από ότι είδα υπερέβαλες πάρα πολύ γιατί οι Τ εκεί πέρα δεν είναι σε καμμία περίπτωση τόσο χαμηλές,είναι γύρω στους -20 με -30 το πολύ...Εντάξει,βέβαια με την υγρασία θα παγώνουνε όντως,αλλά τουλάχιστον έχουν αρκετό χιόνι για να χαίρονται!
                  18/02/08 - 10/1/17

-2/2/1882-

sigpic

Comment

Τρελάθηκα και μπήκα να δω αυτά που λες για Μιννεσότα,Σικάγο κλπ...Εντάξει,από ότι είδα υπερέβαλες πάρα πολύ γιατί οι Τ εκεί πέρα δεν είναι σε καμμία περίπτωση τόσο χαμηλές,είναι γύρω στους -20 με -30 το πολύ...Εντάξει,βέβαια με την υγρασία θα παγώνουνε όντως,αλλά τουλάχιστον έχουν αρκετό χιόνι για να χαίρονται!
                    όντως το χόντρυνα πολύ χωρίς να το ελέγξω. απλά θυμόμουν από τις ειδήσεις που είχαν πει -47 στη μινεσότα,αλλά μάλλον θα αναφέρονταν σε κάποια κοντινή περιοχή στην πολιτεία. μετά μπήκα κι εγώ στο wiki και είδα χαμηλότερη στο σικάγο το -27 στο αεροδρόμιο που δείχνει στο wiki τουλάχιστον(μέχρι το 2010).στις 2 μεγάλες πόλεις δεν έπεσε τόσο,αλλά έκαναν ρεκόρ όλων των εποχών κάποιες μικρότερες πόλεις
                    -42 μινεσότα http://wattsupwiththat.com/2014/01/0...a-deep-freeze/
                    γενικά φέτος του κρύωσε πολύ
                    Last edited by salonikatasos; 30/01/2014, 05:51 PM.
                    μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

• Originally posted by salonikatasos View Post
                      όντως το χόντρυνα πολύ χωρίς να το ελέγξω. απλά θυμόμουν από τις ειδήσεις που είχαν πει -47 στη μινεσότα,αλλά μάλλον θα αναφέρονταν σε κάποια κοντινή περιοχή στην πολιτεία. μετά μπήκα κι εγώ στο wiki και είδα χαμηλότερη στο σικάγο το -27 στο αεροδρόμιο που δείχνει στο wiki τουλάχιστον(μέχρι το 2010).στις 2 μεγάλες πόλεις δεν έπεσε τόσο,αλλά έκαναν ρεκόρ όλων των εποχών κάποιες μικρότερες πόλεις
                      -42 μινεσότα http://wattsupwiththat.com/2014/01/0...a-deep-freeze/
                      γενικά φέτος του κρύωσε πολύ
                      Ναι φέτος είναι χρονιά ρεκόρ γι αυτούς...
                      Επίσης και κάτι άλλο...Η Μόσχα που διασχίζεται ολόκληρη από ένα μεγάλο ποτάμι δε θα έχει και αυτή λογικά υψηλή υγρασία?
                      18/02/08 - 10/1/17

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• Η Μόσχα στο σημείο που βρίσκεται είναι πολύ πιο ζεστή σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται περιμετρικά της.
                        Γι αυτό άλλωστε έχει και τόσο πολύ πληθυσμό.
                        ciao!!!

Comment

• Πάντως από ότι είδα στη Βικιπαίδεια,η Μόσχα είναι πιο κρύα από τις πόλεις τις Μινεσσότα...
                          Π.χ η Μιννεάπολη έχει μέσο όρο 7,6 oC και η Μόσχα 5,8 οC...Επίσης η απόλυτη ελάχιστη στη Μιννεάπολη είναι -41οC το 1888 ενώ στη Μόσχα -42,4 οC το 1941...Όπως και να'χει,είναι πολύ το κρύο
                          18/02/08 - 10/1/17

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• Πάντως έχω ένα Ρώσο συμμαθητή που κατάγεται από το Νοβισιμπίρσκ και πάει εκεί χειμώνα-καλοκαίρι....Θα έχει ενδιαφέρον να τον ρωτήσω τι καιρό κάνει εκεί το χειμώνα!
                            18/02/08 - 10/1/17

-2/2/1882-

sigpic

Comment

Πάντως από ότι είδα στη Βικιπαίδεια,η Μόσχα είναι πιο κρύα από τις πόλεις τις Μινεσσότα...
                              Π.χ η Μιννεάπολη έχει μέσο όρο 7,6 oC και η Μόσχα 5,8 οC...Επίσης η απόλυτη ελάχιστη στη Μιννεάπολη είναι -41οC το 1888 ενώ στη Μόσχα -42,4 οC το 1941...Όπως και να'χει,είναι πολύ το κρύο
                              αυτό είναι ο ετήσιος μ.ο. και "φαίνεται" πιο ψυχρή η Μόσχα γιατί απλά είναι πολύ βορειότερα από τη Μινεσσότα και άρα έχει χαμηλότερες Τ άνοιξη καλοκάιρι. Το χειμώνα όμως νομίζω ότι η Μινεσσότα τη βάζει κάτω χαλαρά...εδώ την ανταγωνίζεται η Ν.Υόρκη η Μινεσσότα θα κωλώσει;;;
                              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Originally posted by icestorm View Post
                                αυτό είναι ο ετήσιος μ.ο. και "φαίνεται" πιο ψυχρή η Μόσχα γιατί απλά είναι πολύ βορειότερα από τη Μινεσσότα και άρα έχει χαμηλότερες Τ άνοιξη καλοκάιρι. Το χειμώνα όμως νομίζω ότι η Μινεσσότα τη βάζει κάτω χαλαρά...εδώ την ανταγωνίζεται η Ν.Υόρκη η Μινεσσότα θα κωλώσει;;;
                                Μη νομίζεις,δεν έχουν και τόσο τρομερή διαφορά το χειμώνα...τουλάχιστον έτσι είδα...
                                όσο για τη Νέα Υόρκη δε νομίζω να είναι τόσο κρύα...Κάτσε να πάω να δω
                                18/02/08 - 10/1/17

-2/2/1882-

sigpic

Comment

Working...
                                X