Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΑΙΝΑΛΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Είναι αλήθεια ο επικεφαλής του snowreportήταν στις πίστες του χ.κ. Μαίναλου το σ.κ.! Ηρθε να δει παλιούς καλούς φίλους!

Comment

• Κάτι για την πρόσβαση στο χιονοδρομικό.

Το ΣΚ που ανέβηκα και ενώ υπήρχε πληροφόρηση για την ανάγκη ύπαρξης αντιολισθητικών αλυσίδων, αντίκρισα το γνωστό σκηνικό. Αυτοκίνητα σταματημένα, να μην μπορούν να προχωρήσουν, να ρωτάνε αν χρειάζονται αλυσίδες (!!!!). Την στιγμή μάλιστα που ακόμα και στην πινακίδα κάτω είχε το σήμα με τις αλυσίδες καθώς επίσης ήταν εμφανές ότι ο καιρός είχε ...κέφια για χιόνι.

Λεωφορείο σταματημένο να βάζει αλυσίδες και να έχει κλείσει όλο το ρεύμα ανόδου λίγες στροφές πριν το χιονοδρομικό και τα γνωστά τραγελαφικά.

Πάνε στο χιονοδρομικό λες και πάνε στην παραλία. Καλά για χειμερινά ελαστικά δεν το συζητάω. Μιλάμε για επιστημονική φαντασία. Εδώ στο 90% των 4Χ4 τα λάστιχα είναι ακατάλληλα.

Η χρήση χειμερινών ελαστικών είναι οικονομική και ασφαλής λύση. Δεν είναι χιονολάστικα. Είναι χειμερινά ελαστικά. Που σημαίνει πολύ καλύτερη απόδοση σε βροχή, χιόνι, πάγο, χαμηλές θερμοκρασίες. Ακόμα και 3 μήνες να τα φοράς κάθε έτος, κρατώντας τα μια 4ετία, που την βγάζουν άνετα, δεν έχεις επιβάρυνση πέρα από το κόστος του βάλε-βγάλε που είναι 60-70 ευρώ ετησίως. Έχεις δώσει δηλαδή 15-25-35 χιλιάρικα για ένα αυτοκίνητο και κινείσαι με καλοκαιρινά ελαστικά Νοέμβριο-Δεκέμβριο-Ιανουάριο-Φεβρουάριο, μήνες που είναι εντελώς ακατάλληλα, για να γλυτώσεις 60-70 ευρώ;;;
      Last edited by gordonas; 11/02/2013, 02:31 PM.

Comment

• Originally posted by gordonas View Post
        Κάτι για την πρόσβαση στο χιονοδρομικό.

Πάνε στο χιονοδρομικό λες και πάνε στην παραλία. Καλά για χειμερινά ελαστικά δεν το συζητάω. Μιλάμε για επιστημονική φαντασία. Εδώ στο 90% των 4Χ4 τα λάστιχα είναι ακατάλληλα.
        2 Σαββατοκύριακα πρίν είδα 3 ατυχήματα απο ΙΧ να έχουν πέσει σε χαντάκι κατα την κατάβαση και υπέστησαν μεγάλες ζημιές.
        Απο τη στιγμή που ο καιρός έχει τα πάνω κάτω οι αλυσίδες πρέπει να είναι μόνιμα στα λάστιχα.
        Για μένα η καλύτερη ενημέρωση θα ήταν η ανακοίνωση ''δρόμος ανοιχτός με χρήση αλυσίδων''
        Καλύτερα να πάει ο κόσμος με τη σκέψη αυτή (και ας μη χρειαστούν) παρά να να πάει με τη σιγουριά πως δεν θα χρειαστούν.
        Όσο για τα χιονολάστιχα...marketing..κάποιοι χαζοί τα δίνουνε και κάποιοι ''ξύπνιοι'' τα οικονομάνε.

Comment

• Originally posted by wipika View Post
          powder weekend στο ΧΚ Μαινάλου. Ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο χωμένοι στο βαθύ φρέσκο χιονάκι ήταν αυτό που πέρασε στο Μαιναλάκι. Και το καταεφχαριστηθηκαμε. Δυστυχώς δεν είχα καθόλου χρόνο για video και φωτογραφίες ώστε να σας μεταφέρω το κλίμα και τις εικόνες. ’σε που δεν έχω ούτε φωτογραφική μηχανή ούτε go pro.

Το πιο σπουδαίο όμως ειναι ότι όλα λειτουργούσαν άψογα. Η εικόνα του χιονοδρομικού ξεπερνούσε μακράν τη αίσθηση προχειρότητας και άρπα κόλλας που διαπιστώναμε στο παρελθόν. Θα πρέπει να έπεσε ξενύχτι για να βγει αυτό και έτσι είναι, δεν μπορεί το κέντρο να προετοιμαστεί αλλιώς. Φαίνεται όμως ότι επηρέασαν, λίγο το φρέσκο χιονάκι, λίγο το ταρακούνημα ότι το χιονοδρομικό θα ακρωτηριαζόταν και ίσως λίγο και το κράξιμο που έφαγαν τόσες μέρες που επιτέλους αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια εικόνα εντελώς αλλιώτικη από τις άλλες φορές. Και γιατρός υπήρχε και άμεσα ενέργησε σε ένα ατύχημα που δυστυχώς ήμουν και εγώ μέρος του. Φορείο δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά ο ένας και μοναδικός πιστέρ δεν επαρκεί για να το μεταφέρει. Χρειάζονται οπωσδήποτε δυο με παρουσία και επεμβάσεις παντού. Μικρές ενέργειες βελτίωσης στην οριοθέτηση και σήμανση των πιστών και το κέντρο θα γίνει κουκλί. Τα υλικά σήμανσης υπάρχουν απλά πρέπει και να χρησιμοποιούνται, δεν έχουν λόγο να κάθονται στο σπιτάκι της βορινής.

Μπράβο και στις δυο πλευρές που έβαλαν νερό στο κρασί τους και κατάφερε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό μας. Ελπίζουμε να επικρατήσει νηφαλιότητα να βρεθεί ένας συμβιβασμός και να μην οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα.

Η παρουσία των νέων αθλητών του ΕΟΣ ήταν ''εκκωφαντική'' και μας γέμισε με ελπίδες . Έτσι όπως πάνε αυτά τα διαόλια θα σαρώσουν όλα τα μετάλλια. Μπράβο στα παιδάκια και μπράβο και στον προπονητή τους για την αφοσίωση το πάθος και την αγάπη που δείχνει. Φαίνεται ότι ο ΕΟΣ Τρίπολης διαθέτει και κάποια αξιόλογα μέλη που εργάζονται χωρίς υστεροβουλία και με απαράμιλλη αφοσίωση. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν λένε να εγκαταλείψουν την νοοτροπία του τσιφλικά του βουνού όπως ένας παχύσαρκος ‘’κύριος’’ μέλος της ΤΕΧ του ΕΟΣ ο οποίος έκανε τον πορτιέρη στο ξύλινο σπιτάκι της βορινής και επέτρεπε σε όσους ήθελε αυτός την είσοδο. Θλιβερή λεπτομέρεια η παρουσία του, αλλά και που δεν υπάρχει ένα τέτοιος τύπος θα μου πεις.

Ραντεβού το επόμενο ΣΚ με νέα χιόνια και νέες συγκινήσεις. Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω και καμιά φωτογραφία. Ελπίζουμε οι άνθρωποι του χιονοδρομικού να συνεχίσουν να εργάζονται αδιάκοπα, να βελτιωθούν και άλλο και να μεταμορφώσουν το Μαιναλάκι μας σε αυτό που ήταν παλιότερα.

υ.γ. Στο parking ηταν παρκαρισμένο ενα αυτοκινούμενο με μεγάλα αυτοκόλλητα του snowreport. Μάλλον θα ήταν του Πάνου Βατικιώτη αλλά δεν τον μπόρεσα να τον αναγνωρίσω κάπου στις πίστες. Πάνε και τόσα χρόνια απο την τελευταία μας συνάντηση. ας μας πει και αυτός τις εντυπώσεις του.
          h δικιά μας γραμμή είναι αυτή του χιονοδρόμου. Θέλουμε να μην υπάρχουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των χιονοδρομικών ιδιαίτερα τώρα που η σεζόν κυλά με καλές χιονοπτώσεις. Επιπλέον, είμαστε υπέρ των μικρών χιονοδρομικών σε όλη την Ελλάδα σαν ένα κίνητρο για τουριστικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή τους. Συναντήθηκα με όλους τους φορείς απ όλες τις πλευρές. Είχα ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Τρίπολης, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Διευθυντή του χιονοδρομικού, Θοδωρή Χρονόπουλο και το υπεύθυνο πιστέρ Γιώργο Παπαγιάννη. Η ουσία είναι μία. Ολοι νοιάζονται και ενδιαφέρονται για το Μαίναλο. Καλό ειναι να υπάρχει ενα θετικό κλίμα συνεργασίας και συμμετοχής απ όλους γιατί όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν. Εμεις προχωράμε στο κομάτι της ενημερώσης όσο μπορούμε καλύτερα και αξιόπιστα. Καλή συνέχεια!
          30 χρόνια Snow Report

Comment

• Originally posted by denis1 View Post
            2 Σαββατοκύριακα πρίν είδα 3 ατυχήματα απο ΙΧ να έχουν πέσει σε χαντάκι κατα την κατάβαση και υπέστησαν μεγάλες ζημιές.
            Απο τη στιγμή που ο καιρός έχει τα πάνω κάτω οι αλυσίδες πρέπει να είναι μόνιμα στα λάστιχα.
            Για μένα η καλύτερη ενημέρωση θα ήταν η ανακοίνωση ''δρόμος ανοιχτός με χρήση αλυσίδων''
            Καλύτερα να πάει ο κόσμος με τη σκέψη αυτή (και ας μη χρειαστούν) παρά να να πάει με τη σιγουριά πως δεν θα χρειαστούν.
            Όσο για τα χιονολάστιχα...marketing..κάποιοι χαζοί τα δίνουνε και κάποιοι ''ξύπνιοι'' τα οικονομάνε.
            Συμφωνώ με το 'δρόμος ανοιχτός με χρήση αλυσίδων''.

Για τα "χιονολάστιχα" δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Αν λες ότι σαν όρο το "χιονολάστιχο" δεν ισχύει, έχεις δίκιο. Υπάρχουν χειμερινά ελαστικά.
            Αν εννοείς ότι τα χειμερινά δεν κάνουν δουλειά θα διαφωνήσω 100%. Βάζω στα αυτοκίνητα που κυκλοφορώ εδώ και 5-6 χρόνια και δεν έχω χρειαστεί ποτέ αλυσίδες ακόμα και σε πάγο ή αρκετό χιόνι στρωμένο. Επίσης έχουν μεγάλη διαφορά στην βροχή.

Comment

Καλά για χειμερινά ελαστικά δεν το συζητάω. Μιλάμε για επιστημονική φαντασία. Εδώ στο 90% των 4Χ4 τα λάστιχα είναι ακατάλληλα.
              Ναι, σε αυτά αναφερόμουν κι εγώ.

Comment

• Τα χειμερινά ελαστικά είναι η λυση για την κυκλοφορία Ι.Χ,επαγγελματικών ,αλλα και λεωφορείων ,φορτηγών για την περίοδο του χειμώνα.Η υποχρεωτική χρήση τους τουλάχιστον σε Νομούς με ορεινό ανάκλυφο, θα έσωζε την οικιακή και εθνική οικονομία απο εκατομύρια ευρώ καθε χρόνο,απο σπατάλες καυσίμου ,εκχιονισμού,καθυστερήσεις παραδοσης αγαθών ,τραχαία ατυχήμα, τραυματισμούς ,υλικές ζημιές.

Comment

• wipika & snowreport είπατε όλα τα καλά στοιχεία του ΧΚΜ.
                  Για το 15euro δεν έγινε καμία θίξη..
                  Δεν είναι πολλά ρε παιδιά?? μη ξεχνάμε οτι τα περισσότερα άσχημα γεγονότα εδω μέσα ξεκίνησαν λόγο αυτής της τιμής.

Comment

• Ολα ήταν πολύ ωραία στο βουνό αλλά έχεις δίκιο τα 15€ είναι πολλά οι εποχές έχουν αλλάξει αλλά δεν λέμε να το καταλάβουμε

Comment

Συμφωνώ με το 'δρόμος ανοιχτός με χρήση αλυσίδων''.

Για τα "χιονολάστιχα" δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Αν λες ότι σαν όρο το "χιονολάστιχο" δεν ισχύει, έχεις δίκιο. Υπάρχουν χειμερινά ελαστικά.
                      Αν εννοείς ότι τα χειμερινά δεν κάνουν δουλειά θα διαφωνήσω 100%. Βάζω στα αυτοκίνητα που κυκλοφορώ εδώ και 5-6 χρόνια και δεν έχω χρειαστεί ποτέ αλυσίδες ακόμα και σε πάγο ή αρκετό χιόνι στρωμένο. Επίσης έχουν μεγάλη διαφορά στην βροχή.
                      Τέσσερα χρόνια είχα καθαρόαιμο χιονολάστιχο (Pirelli Sottozero). Πάνω από 4.000 χλμ. σε συνθήκες ολικής χιονοκάλυψης και σε διαδρομές υπό συνεχή χιονόπτωση, χώρια τα χιονοδρομικά, πάγο και συναφή. Από Καλάβρυτα, μέχρι Πρέσπες, Βασιλίτσα, Καιμάκ, Αλπεις κλπ. Αψογα, ακόμη και με ταχύτητες 120 + χλμ. σε autobahn. Μόνο που έπλεαν λίγο, όταν ανέβαινε η θερμοκρασία. Τα άλλαξα με χειμερινά (mud & snow). Καλά μεν, αλλά δεν είναι το ίδιο. Σόρρυ για το οφ-τόπικ, αλλά μια και ειπώθηκαν κάποια πράγματα ...

Comment

wipika & snowreport είπατε όλα τα καλά στοιχεία του ΧΚΜ.
                        Για το 15euro δεν έγινε καμία θίξη..
                        Δεν είναι πολλά ρε παιδιά?? μη ξεχνάμε οτι τα περισσότερα άσχημα γεγονότα εδω μέσα ξεκίνησαν λόγο αυτής της τιμής.
                        Το έχουμε πει χίλιες φορές ότι είναι απαράδεκτο και ληστρικό το κόστος των 15€ για την ημερησία κάρτα στο ΧΚ Μαινάλου για δυόμιση συρόμενους αρχαίους αναβατήρες και τρεις πιστουλες που δεν ξεπερνούν τα 1000 μέτρα στο σύνολο τους.
                        Σε κάποια απο τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά της χώρας (Καρπενήσι, Πισοδέρι, Βασιλιτσα, Φαλακρο) με εναέριους αναβατήρες και ασύγκριτα μήκη πιστών ισχύει το ίδιο και μικρότερο κόστος. Ίσως θα έπρεπε Ο ΕΟΣ να είχε ορίσει στους όρους παραχώρησης το ποσό της ημερήσιας κάρτας. Δεδομένης και της οικονομικής κρίσης η αύξηση 5€ σε σχέση με πέρυσι χαρακτηρίζεται αναμφισβήτητα δόλια και αρπακτική. Τι να κάνουμε τους τα δίνουμε γιατί αγαπάμε να κάνουμε ski στο Μαιναλάκι. Είμαστε όμως δεν είμαστε 5-10 άνθρωποι. Με εμάς τους 10 δεν θα κάνεις προκοπή.

Ενδεικτικά οι τιμές σε κάποια απο τα ΧΚ της χώρας:

Βασιλιτσα 13 ευρω
                        Σελι 15 ευρω
                        Φαλακρο 15 ευρω
                        Καιμακτσαλαν 15 ευρω
                        Πισοδερι 15 ευρω
                        3-5 πηγαδια 16 ευρω
                        Καρπενησι 16 ευρω

Οι διαχειριστές καθόρισαν το συγκεκριμένο ποσό αγνοώντας την ελληνική χιονοδρομική πραγματικότητα. Βεβαία η εγγύτητα με την Αθήνα μολύνει ενα περιβάλλον και καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τιμολογιακή πολιτική. Θα μου τα αφήσει ο Αθηναίος όσα και να του πώ. Με αυτή την νοοτροπία όμως ο δεν θα επιστρέψει ποτέ ο αληθινός χιονοδρόμος στο Μαίναλο Θα έρθει θα σου τα αφήσει μια φορά και την επόμενη θα πάει Καρπενήσι που μπροστά του είσαι νάνος. Και εσύ θα αναρωτιέσαι του χρόνου γιατί έκοψες μόνο 100 κάρτες σε ένα ΣΚ. Ο Καφές και η τυρόπιτα δεν ξέρω πόσο κοστίζουν δεν με αφορά δεν αγοράζω γιατί φαντάζομαι ότι και εκεί θα σου το παίρνουν το κεφάλι.

Κύριοι οι καιροί είναι δύσκολοι δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι τώρα αλλά για του χρόνου σκεφτείτε το πολύ καλά.
                        www.exploremessinia.com

Comment

• Originally posted by Wipika View Post
                          Βεβαία η εγγύτητα με την Αθήνα μολύνει ενα περιβάλλον και καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τιμολογιακή πολιτική. Θα μου τα αφήσει ο Αθηναίος όσα και να του πώ. Με αυτή την νοοτροπία όμως ο δεν θα επιστρέψει ποτέ ο αληθινός χιονοδρόμος στο Μαίναλο Θα έρθει θα σου τα αφήσει μια φορά και την επόμενη θα πάει Καρπενήσι που μπροστά του είσαι νάνος.
                          Πολύ σωστός.

Originally posted by Wipika View Post
                          Δυστυχώς δεν είχα καθόλου χρόνο για video και φωτογραφίες ώστε να σας μεταφέρω το κλίμα και τις εικόνες. ’σε που δεν έχω ούτε φωτογραφική μηχανή ούτε go pro.
                          Καλύτερα. Το βουνό για σένα.Έχει καταντήσει αηδία με αυτές τις go pro. Παντού όλοι go pro για να ανεβάσουν βιντεάκια στο fb και δήθεν πόζες κλπ.
                          ’λλο να φτιάξεις μία φορά video..και άλλο κάθε μέρα.
                          Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν αρκετοί απο αυτούς που κάνουν ένα τέτοιο hobby, το κάνουν για τους εαυτούς τους ή για τους άλλους? (κοινός για το φαίνεστε..).
                          Last edited by denis1; 12/02/2013, 10:52 AM.

Comment

• Το εχω ξαναγραψει,οτι σαν αρχαριους μας κερδισε το Μαιναλο.Ενας λογος επισης ειναι οτι ο κοσμος ειναι συνηδειτοποιημενος και λατρης του βουνου,και ετσι δεν βλεπουμε τυπους και τυπισσες με πανακριβα κολλητα ρουχα,τυπους με καμερες στερεωμενες στο κεφαλι ολη τη μερα,δηθεν συμπεριφορες και στο σαλε επισης ειναι νορμαλ ανθρωποι και οχι βλαχομπαροκ νεοελληνες κλαμπ της εγχωριας μπουρζουαζιας(καλα,τι εχω πιει ο ατιμος )

Comment

Πολύ σωστός.

Καλύτερα. Το βουνό για σένα.Έχει καταντήσει αηδία με αυτές τις go pro. Παντού όλοι go pro για να ανεβάσουν βιντεάκια στο fb και δήθεν πόζες κλπ.
                              ’λλο να φτιάξεις μία φορά video..και άλλο κάθε μέρα.
                              Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν αρκετοί απο αυτούς που κάνουν ένα τέτοιο hobby, το κάνουν για τους εαυτούς τους ή για τους άλλους? (κοινός για το φαίνεστε..).
                              Αν και προσωπικα ουτε go pro γνωριζω τι σημαινει, ουτε facebook εχω, ουτε ασχολουμαι με αλλα σαιτ, πρεπει να σας πω οτι γενικα το Μαιναλο ειναι ενα αρκετα υποτιμημενο βουνο απο ολες τις αποψεις. Κατα την προσωπικη μου αποψη παντα και μεσα απο συζητησεις που εχω κανει με πολλους φιλους τοσο απο Αθηνα οσο και απο Θεσνικη που εχω μεινει. Ειναι εκπληκτικο οτι αν και μολις 2- ωρες απο Αθηνα, αν και το οδικο δικτυο ειναι αψογο, ακομα και πολλοι Αθηναιοι ειτε δεν γνωριζουν την περιοχη του Μαιναλου ειτε εχουν λανθασμενη εικονα γι αυτην.
                              Γι αυτο κατ'εμε ο σκοπος (οταν μπαινουν φωτογραφιες) ειναι να διαφημισουμε το βουνο και να αναδειξουμε τις ομορφιες του τοπου μας αλλα και γενικα της Ορεινης Πελοποννησου προς προσελκυση περισσοτερου κοσμου ειδικα απο Αθηνα αλλα και απο αλλες πολεις πχ Κορινθος (δεν εχει η Ζηρεια τις πιστες του Μαιναλου αν και ειναι πανεμορφο βουνο). Σιγουρα πολλοι ανεβαζουν σε Φ/Κ βιντεακια με κολπα σε πιστες κλπ για το ''φαινεσται'' και μονο, αλλα μεσα απο πολλα βιντεακια που υπαρχουν σε youtube αλλα και μεσα απο πολλα τετοια βιντεακια διαδρομων εχουμε γνωρισει μερη και χιονοδιαδρομες που σε αλλες περιπτωσεις δε θα ειχαμε ιδεα γι αυτες.
                              Και κατι αλλο, οπως γνωριζετε ο ανταγωνισμος με αλλα ΧΚ ειναι αμειλικτος. Και δεν βλεπω το λογο οταν εχουμε ΑΨΟΓΕΣ και ποικιλες προτασεις διαμονης να επιλεξει καποιος αλλο ΧΚ ή αλλη περιοχη ως χειμερινο πρροορισμο.
                              Ειτε το πιστευετε ειτε οχι, παρα πολυς κοσμος απο Αθηνα, δεν γνωριζει τα ορεινα τοπια και τα ορεινα χωρια του Μαιναλου και τις ομορφιες τους. Και οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω, το Μαιναλο (και ως ΧΚ αλλα κ γενικα) και τα χωρια του, ενδεικνυται 100% για οικογενειες αλλα και για low profile κοσμο που εχει βαρεθει να βλεπει τα suv και τα πολυτελη τζιπ οργωνουν τα ΧΚ και ψωνισμενες φατσες.

Και κατι τελευταιο, οι τιμες σε Βυτινα , Λεβιδι, Μαγουλιανα εχουν πεσει αρκετα ειδικα στα ξενοδοχεια-ξενωνες, μια ερευνα αγορας αρκει για να βρεθε καποιος προ ευχαριστων εκπληξεων.

Υ.Γ. Ερχοναι καλα χιονια απο σημερα κιολας, με τα υψομετρα χιονοστρωσης να ξανακατεβαινουν απο Πεμπτη και πιο χαμηλα.
                              Last edited by ORESIVIOS; 12/02/2013, 12:59 PM.
                              "Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''

Comment

• αν και δεν ειμαι λατρης της ταχυτητας,πιστευω οτι απο τη στιγμη που καποιος γρηγορος βγει αττικη οδο,σε μια ωρα μπορει να ειναι στα διοδια νεστανης.

Comment

Working...
                                X