Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΑΙΝΑΛΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by denis1 View Post
    Πολύ σωστός.

Καλύτερα. Το βουνό για σένα.Έχει καταντήσει αηδία με αυτές τις go pro. Παντού όλοι go pro για να ανεβάσουν βιντεάκια στο fb και δήθεν πόζες κλπ.
    ’λλο να φτιάξεις μία φορά video..και άλλο κάθε μέρα.
    Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν αρκετοί απο αυτούς που κάνουν ένα τέτοιο hobby, το κάνουν για τους εαυτούς τους ή για τους άλλους? (κοινός για το φαίνεστε..).
    Αν και προσωπικα ουτε go pro γνωριζω τι σημαινει, ουτε facebook εχω, ουτε ασχολουμαι με αλλα σαιτ, πρεπει να σας πω οτι γενικα το Μαιναλο ειναι ενα αρκετα υποτιμημενο βουνο απο ολες τις αποψεις. Κατα την προσωπικη μου αποψη παντα και μεσα απο συζητησεις που εχω κανει με πολλους φιλους τοσο απο Αθηνα οσο και απο Θεσνικη που εχω μεινει. Ειναι εκπληκτικο οτι αν και μολις 2- ωρες απο Αθηνα, αν και το οδικο δικτυο ειναι αψογο, ακομα και πολλοι Αθηναιοι ειτε δεν γνωριζουν την περιοχη του Μαιναλου ειτε εχουν λανθασμενη εικονα γι αυτην.
    Γι αυτο κατ'εμε ο σκοπος (οταν μπαινουν φωτογραφιες) ειναι να διαφημισουμε το βουνο και να αναδειξουμε τις ομορφιες του τοπου μας αλλα και γενικα της Ορεινης Πελοποννησου προς προσελκυση περισσοτερου κοσμου ειδικα απο Αθηνα αλλα και απο αλλες πολεις πχ Κορινθος (δεν εχει η Ζηρεια τις πιστες του Μαιναλου αν και ειναι πανεμορφο βουνο). Σιγουρα πολλοι ανεβαζουν σε Φ/Κ βιντεακια με κολπα σε πιστες κλπ για το ''φαινεσται'' και μονο, αλλα μεσα απο πολλα βιντεακια που υπαρχουν σε youtube αλλα και μεσα απο πολλα τετοια βιντεακια διαδρομων εχουμε γνωρισει μερη και χιονοδιαδρομες που σε αλλες περιπτωσεις δε θα ειχαμε ιδεα γι αυτες.
    Και κατι αλλο, οπως γνωριζετε ο ανταγωνισμος με αλλα ΧΚ ειναι αμειλικτος. Και δεν βλεπω το λογο οταν εχουμε ΑΨΟΓΕΣ και ποικιλες προτασεις διαμονης να επιλεξει καποιος αλλο ΧΚ ή αλλη περιοχη ως χειμερινο πρροορισμο.
    Ειτε το πιστευετε ειτε οχι, παρα πολυς κοσμος απο Αθηνα, δεν γνωριζει τα ορεινα τοπια και τα ορεινα χωρια του Μαιναλου και τις ομορφιες τους. Και οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω, το Μαιναλο (και ως ΧΚ αλλα κ γενικα) και τα χωρια του, ενδεικνυται 100% για οικογενειες αλλα και για low profile κοσμο που εχει βαρεθει να βλεπει τα suv και τα πολυτελη τζιπ οργωνουν τα ΧΚ και ψωνισμενες φατσες.

Και κατι τελευταιο, οι τιμες σε Βυτινα , Λεβιδι, Μαγουλιανα εχουν πεσει αρκετα ειδικα στα ξενοδοχεια-ξενωνες, μια ερευνα αγορας αρκει για να βρεθε καποιος προ ευχαριστων εκπληξεων.

Υ.Γ. Ερχοναι καλα χιονια απο σημερα κιολας, με τα υψομετρα χιονοστρωσης να ξανακατεβαινουν απο Πεμπτη και πιο χαμηλα.
    Last edited by ORESIVIOS; 12/02/2013, 12:59 PM.
    "Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''

Comment

• αν και δεν ειμαι λατρης της ταχυτητας,πιστευω οτι απο τη στιγμη που καποιος γρηγορος βγει αττικη οδο,σε μια ωρα μπορει να ειναι στα διοδια νεστανης.

Comment

• προσφατα(το σαββατο) γνωστοι μου εφαγαν Λεβιδι και ηταν τσουχτερη η τιμη..και τρικαλα κορινθιας δεν θα ελεγα οτι εχουν πεσει οι τιμες αρκετα,,και λογικο αφου κοσμο τα σκ παντα εχουν και οι ταβερνες γεματες..Την κυριακη περασα απο εκει και ολοι οι χωροι σταθμευσης των ξενωνων σε μεσαια και ανω τρικαλα ηταν γεματοι!!!!

Comment

• Κανονικα θα επρεπε να γινεται το αδιαχωρητο στα Μαιναλια χωρια. Αλλα τα τελευταια 3 χρονια και λογω οικονομικης κρισης, ο κοσμος μαζευτηκε αρκετα. ΚΑΙ οπως προειπα πολλοι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τις ομορφιες του Μαιναλου, και οτι δεν ειναι μονο το ΧΚ αυτο καθεαυτο αλλα ολη η γυρω περιοχη που ειναι απιστευτα ειδηλλιακη! Τις προηγουμενες χρονιες ειδικα το 2006-7 δεν ειχαμε και το χιονι που εχει τωρα πανω, οπως φαινεται θα βαλει κι αλλο μεσα στο Φλεβαρη, οποτε ισως καποιοι να εχουν ασχημες εντυπωσεις ''αχιονιας' απο προηγουμενα πραγματικα τραγικα χρονια. Φετος τα πραγματα εχουν αλλαξει σε ολους τους τομεις θεωρω ακομα και στον καιρικο.

Μονο τα διοδια εχουν παραμεινει ακριβα.
          "Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''

Comment

• Ημουν και εγώ προχτές Μαίναλο. Φανταστική μέρα...πολύ φρέσκο..απάτητο...καλή παρέα...Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι το εισητήριο είναι εξωφρενικά ακριβό δεδομένου της οικονομικής κρίσης και των 2 μιση λίφτ...Βέβαια ουδέν κακόν αμειγές καλού...αφου ο κόσμος για Κυριακή και με κλειστά τα πάνω στα Καλάβρυτα ήταν πολύ λίγος...και έτσι μηδενικές ουρές..απάτητο για όλους... πούδρες μέχρι τη μέση..αφού κόλαγε το σανίδι από την πουδροθάλασσα...Το τοπίο μαγευτικό..Μακάρι να ξυπνήσουν εκεί πάνω στο "Μοριά" και κάνουν αυτό το διαμάντι που λέγεται Μαίναλο να λάμπει όπως του αξίζει...Με αυτομαχαιρώματα και τσακωμούς δεν γίνεται τίποτα...Φαίνεται ότι είναι πιο έξυπνοι οι Καλαβρυτινοί αν και αυτοί αργήσανε να βρούνε τον δρόμο....Εκτός από λεφτά που είναι το πιο βασικό θέλει σύμπνοια και καλό promotion...Το πλεονέκτημα των 2 παρά ωρών με λεωφόρο από Αθήνα δεν το έχει κανένας...Νότη βάλε καμια φώτο...ξέρεις εσύ...

Comment

• ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΥΠΝΗΣΕΙ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ...

Comment

• Καλησπέρα ,βρέθηκα και εγώ την Κυριακή στο χιονοδρομικό στο οποίο πήγα και νόμιζα οτι ηταν άλλο χιονοδρομικό 3-4 γκρειντερ ειχαν καθαρίσει τα πάντα ,δρόμος πεντακάθαρος , ολα τα λιφτ δουλευανε και οι πιστες μπαμπακι .....
                Η δουλειά φάνηκε οτι έγινε από το βράδυ μιας και βλέπαμε και την κάμερα με το ρατραν να δουλεύει συνέχεια...

’ρα τελικά αν γίνει κάτι σωστά θα δουλέψει αυτό το χιονοδρομικό επιτέλους.... εγώ να τα δώσω τα 15 ευρώ αν ειναι έτσι το χιονοδρομικό σε αυτή τη κατάσταση ,αλλά όταν δεν μπορούν να ανοίξουν έναν δρόμο ,και να πατήσουν τις πάρα πολλες πίστες του χιονοδρομικού δεν θα δώσω ούτε 5 ευρώ.

Όσο για κάποιους εδώ μέσα που είναι τσιφλίκια του βουνού ,φαίνεται οτι αλλάξανε άποψη για τις κατασχέσεις γιατι δεν θα βγάλουν φράγκο ούτε κατά διάνοια αν το κλείσουν το χιονοδρομικό ...
                Να συνεχίσετε κάποιοι να το υποβαθμίζετε το χιονοδρομικό και αν ποτέ έρθει κάποιος επιχειρηματίας που να θέλει κάποτε να βγάλει χρήμα ...σε μια χρονιά σαν την σημερινή με τόσο χιόνι στο Μαίναλο θα είχε βγάλει περιουσία....
                Αλλά όταν ανέβηκα εγώ στο Μαίναλο την Κυριακή δεν πίστευα σε αυτό που είδα ,ο κόσμος ήταν ελάχιστος σε σχέση με άλλες φορές ...και φυσικά με όλη αυτην την αναμπουμπούλα ποιος να ανέβει να πλήρωσει βενζινες και διόδια απο αθηνα για να δει τελικά αν θα ανοίξει η οχι το χιονοδρομικό...

Τουλάχιστον δουλεύαν όλα καλά και το χιονοδρομικό επιτέλους ήταν όπως θα έπρεπε να είναι από τότε που ξεκίνησε η χειμερινή περίοδος...

Εικόνες και βίντεο από το Μαίναλο μιας και πετύχαμε και την ωραιότατη στούπα το μεσημέρι!!!
                http://dionysos-weather.gr/
                http://www.weather-in-greece.gr/
                http://www.weather-in-greece.gr/webcam/dionysos-live-weather-camera.html : Κάμερα Διονύσου
                http://dionysos-penteli.meteoclub.gr/ : Μετεωρολογικός σταθμός Διονύσου

Comment

• Originally posted by CHARIS1 View Post
                  ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΥΠΝΗΣΕΙ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ...
                  CHARIS κοιμώνται τον ύπνο του δικαίου.........Για να φας την πίτα πρέπει να την φτιάξεις πρώτα...έχεις τα υλικά αλλά...άμα δεν ξέρεις τι να βάλεις...πως να το βάλεις..και αν ο φούρνος σου είναι "χαλασμένος" ή στον "χαλάνε"..τι να λέμε τώρα...μάπα θα βγει η πίτα...χαχαχαχαχα
                  και άμα είναι μάπα η πίτα ούτε τα σκυλιά δεν την τρώνε... Πως θα ανταγωνιστείς τα Καλάβρυτα? Με 15 ευρώ εισιτήριο...?με ένα πιστέρ...? χωρίς σήμανση...? Α! οι ταμπέλες είναι στο σπιτάκι αλλά ποιός να τις βάλει??? ο ένας πιστέρ???? χαχαχαχα Οι Καλαβρυτινοί που είχαν ακριβώς την ίδια ωχαδερφίστικη νοοτροπία για πολλά χρόνια...εποχές Τσεκούρα..!!!! χωρίς σχεδόν καθόλου λεφτά..με τα ίδια λίφτ...με μικρές παρεμβάσεις...σωστό promotion...συνεργαζόμενοι με επιχειρήσεις της περιοχής άλλαξαν το εις βάρος τους σκηνικό ...και ανέβασαν τρελά τους τζίρους τους σε εποχή κρίσης...
                  Τι να λέμε τώρα...θέλει προγραμματισμό..σωστά μυαλά...έξυπνες παρεμβάσεις...μάρκετιγκ ..και επαγγελματική συμπεριφορά...
                  Το χιονοδρομικό μπορεί να πάρει το μεριδιό του αλλά αν δεν γίνουν πρώτα οι σωστές κινήσεις θα ψυχοραγεί..και αντε να περιμένουμε να πιούνε τον καφέ τους τα παιδιά ν ανοίξουν τα λίφτ στις 10 αντί στις 9 που λενε ότι ανοίγουν..

Comment

• Originally posted by lambros-kefal View Post
                    CHARIS κοιμώνται τον ύπνο του δικαίου.........Για να φας την πίτα πρέπει να την φτιάξεις πρώτα...έχεις τα υλικά αλλά...άμα δεν ξέρεις τι να βάλεις...πως να το βάλεις..και αν ο φούρνος σου είναι "χαλασμένος" ή στον "χαλάνε"..τι να λέμε τώρα...μάπα θα βγει η πίτα...χαχαχαχαχα
                    και άμα είναι μάπα η πίτα ούτε τα σκυλιά δεν την τρώνε... Πως θα ανταγωνιστείς τα Καλάβρυτα? Με 15 ευρώ εισιτήριο...?με ένα πιστέρ...? χωρίς σήμανση...? Α! οι ταμπέλες είναι στο σπιτάκι αλλά ποιός να τις βάλει??? ο ένας πιστέρ???? χαχαχαχα Οι Καλαβρυτινοί που είχαν ακριβώς την ίδια ωχαδερφίστικη νοοτροπία για πολλά χρόνια...εποχές Τσεκούρα..!!!! χωρίς σχεδόν καθόλου λεφτά..με τα ίδια λίφτ...με μικρές παρεμβάσεις...σωστό promotion...συνεργαζόμενοι με επιχειρήσεις της περιοχής άλλαξαν το εις βάρος τους σκηνικό ...και ανέβασαν τρελά τους τζίρους τους σε εποχή κρίσης...
                    Τι να λέμε τώρα...θέλει προγραμματισμό..σωστά μυαλά...έξυπνες παρεμβάσεις...μάρκετιγκ ..και επαγγελματική συμπεριφορά...
                    Το χιονοδρομικό μπορεί να πάρει το μεριδιό του αλλά αν δεν γίνουν πρώτα οι σωστές κινήσεις θα ψυχοραγεί..και αντε να περιμένουμε να πιούνε τον καφέ τους τα παιδιά ν ανοίξουν τα λίφτ στις 10 αντί στις 9 που λενε ότι ανοίγουν..
                    Για να συμπληρώσω...για εμένα προσωπικά ήταν από τις καλύτερες φορές μου στο Μαίναλο δεν με απασχολούν οι σημάνσεις κ.λ.π γιατί το ξέρω απέξω όλο το βουνό...αλλά για έναν που έρχεται πρώτη φορά ή δεν ξέρει καλό σκι πρέπει να είναι ασφαλής..γιατί άντε και έπεσε ομίχλη...που θα δει για να βγει στο σαλέ....???

Comment

• Στο ΧΚΚ τα τελευταία 2-3 χρόνια, άλλαξαν ένα μοτέρ, αγόρασαν δυο (ή μήπως τρεις) ολοκαίνουργιους χιονοστρωτήρες, έκαναν αξιόλογα χωματουργικά, έφτιαξαν το πάρκο, έκαναν επέκταση του parking, αγόρασαν ένα ακόμα εκχιονιστικό και προφανώς δεν χρωστάνε στο προσωπικό, με αποτέλεσμα οι πίστες να στρώνονται όταν πρέπει και όχι όποτε βολεύει και να τηρείται το ωράριο. Επεσαν κάποια χρήματα για να γίνουν όλα αυτά. Το "χωρίς καθόλου λεφτά" δεν νομίζω ότι ισχύει. Το σημαντικότερο βέβαια όπως σωστά γράφεις είναι ότι "συμμετέχουν" στην προσπάθεια και οι ωφελούμενοι επιχειρηματίες (ξενοδόχοι, εστιάτορες, ενοικιάσεις κλπ).
                      Το Μαίναλο έχει το μεγάλο ατού της προσβασιμότητας. Για να το εκμεταλλευτεί όμως, (δεν λέω ανταγωνιστικά προς ΧΚΚ και ΧΚΠ που είναι σε άλλες κατηγορίες λόγω μεγέθους) χρειάζονται κάποια πράγματα : χωματουργικά, ένα καινούργιο ρατρακ και ένα εκχιονιστικό. Χρειάζονται χρήματα για να γίνουν αυτά. Δεν είναι πενταροδεκάρες, κυρίως στις μέρες μας Ποιος θα τα βάλει?
                      Last edited by SAR1; 13/02/2013, 12:32 AM.

Comment

• Ένα από τα πολλά που δεν έχω καταλάβει , είναι το θέμα της ενημέρωσης.
                        Παρατηρώ εδώ και μέρες και από την σελίδα του χιονοδρομικού η ενημέρωση είναι απαράδεκτη.
                        Συγκεκριμένα όσο αφορά τις πίστες , αυτές δίνονται πράσινες όλες ενώ πατημένες είναι 2-3. Και φυσικό είναι η ενημέρωση αυτή να περνάει και στο snowreport.
                        Επίσης ο χρόνος της ενημέρωσης -ειδικά τις τελευταίες 10 μέρες είναι στις 9 το πρωί και πολλές φορές και αργότερα.
                        Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις γιατί η κακή ενημέρωση χαλάει την εμπιστοσύνη των χιονοδρόμων και τους διώχνει μακριά από το Μαίναλο!!
                        Εικόνα από το skireport της επίσημης σελίδας...
                        Image1.jpg
                        Από ότι φαίνεται η ενημέρωση έχει γίνει χθες το βράδυ και τα δίνει όλα σε λειτουργία. Επίσης τον δρόμο από Καρδαρά χωρίς αλυσίδες!!!
                        Ο καιρός όμως είναι χάλια ο δρόμος θα έχει χιόνι και όλες οι πίστες θα είναι απάτητες.
                        Αν ξεκινήσει κάποιος δηλαδή θα ταλαιπωρηθεί αφάνταστα και είναι απίθανο να κάνει σκι.
                        Το χειρότερο όμως σενάριο είναι να κάνει σκι -και χτυπάω ξύλο- να πάθει κάτι στις απάτητες πίστες. Τι θα πούμε τότε? ποιος θα ευθύνεται και πόσο αρνητικό θα είναι αυτό?
                        Το χιονοδρομικό δεν είναι μόνο το σαλέ και επειδή έχει χιόνι δεν σημαίνει ότι λειτουργούν όλα.
                        Θα θελα πολύ να μάθω - και θα κάνω τις ανάλογες ερωτήσεις και από κοντά- αν ο υπεύθυνος των πιστών δίνει τις απάτητες πίστες κανονικά σε λειτουργία.
                        Δεν το γνωρίζω καλά το θέμα αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να δίνονται.
                        Last edited by alebpan; 13/02/2013, 07:22 AM.

Α.Χ.Χ.Μ.
                        www.kafeneio-megalopolis.blogspot.com
                        www.megalopolis.gr
                        www.facebook.com/mainalon

Comment

• Originally posted by alebpan View Post
                          Ένα από τα πολλά που δεν έχω καταλάβει , είναι το θέμα της ενημέρωσης.
                          Παρατηρώ εδώ και μέρες και από την σελίδα του χιονοδρομικού η ενημέρωση είναι απαράδεκτη.
                          Συγκεκριμένα όσο αφορά τις πίστες , αυτές δίνονται πράσινες όλες ενώ πατημένες είναι 2-3. Και φυσικό είναι η ενημέρωση αυτή να περνάει και στο snowreport.
                          Το snowreport δεν παίρνει την ενημέρωση από το site. Γίνεται παράλληλα από την ίδια πηγή.

Originally posted by alebpan View Post
                          Επίσης ο χρόνος της ενημέρωσης -ειδικά τις τελευταίες 10 μέρες είναι στις 9 το πρωί και πολλές φορές και αργότερα.
                          Τα ΣΚ υπάρχει ενημέρωση το βράδυ και ανανέωση, συνήθως, το πρωί. Τις καθημερινές είναι το πρωί συνήθως, πράγματι.

Originally posted by alebpan View Post
                          Από ότι φαίνεται η ενημέρωση έχει γίνει χθες το βράδυ και τα δίνει όλα σε λειτουργία. Επίσης τον δρόμο από Καρδαρά χωρίς αλυσίδες!!!
                          Ο καιρός όμως είναι χάλια ο δρόμος θα έχει χιόνι και όλες οι πίστες θα είναι απάτητες.
                          Μέχρι χτες το βράδυ που έγινε η ενημέρωση ο δρόμος ήταν ανοιχτός και δεν χρειαζόταν αλυσίδες. Τι θα έπρεπε να γράφει;

Γενικά θα συμφωνήσω ότι θέλει αμεσότερη ενημέρωση όλο το σύστημα, ειδικά όταν υπάρχουν αλλαγές στις καιρικές συνθήκες. Τα έχω ξαναγράψει. Το ζητούμενο είναι ενημέρωση μέχρι τις 9-10 το βράδυ και μετά στις 7 το πρωί. Αυτό είναι το 90%. Δυο κινήσεις. Και αυτό να γίνεται πάντα. Ώστε να είναι βέβαιος ο επισκέπτης για την ενημέρωση και πότε θα την λάβει.

Για το πατημένες, απάτητες και ανοιχτές-κλειστές δεν ξέρω. Νομίζω όμως ότι και αλλού τις δίνουν ανοιχτές ενώ είναι απάτητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό, απλά το έχω δει να γίνεται.

Comment

• gordonas ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!! Πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο το πρωινό, ξέρω το έχεις επισημάνει ειδικά εσύ πολλές φορές!!!
                            όπως είπες από το βράδυ μέχρι το πρωί , ειδικά τέτοιες μέρες με τέτοιο καιρό είναι σκούρα τα πράγματα, ότι και να πεις είναι στον αέρα!!
                            Εννοείται βέβαια και το επαναλαμβάνω για όσους δεν ξέρουν ότι την ευθύνη ενημέρωσης την έχει η διεύθυνση και όχι αυτός που θα τα περάσει απλά στην σελίδα!

Α.Χ.Χ.Μ.
                            www.kafeneio-megalopolis.blogspot.com
                            www.megalopolis.gr
                            www.facebook.com/mainalon

Comment

• Για ποιο λόγω δίνονται κάθε φορά όλοι οι αναβατήρες ανοιχτοί ,με τις πίστες απάτητες με μηδενική προσέλευση κόσμου ; Για να υπάρχει η αίσθηση ότι όλα λειτουργούν εκεί πάνω ή άλλη είναι η αιτία;

Comment

• -Χιονόπτωση αυτή τη στιγμή στην Οστρακίνα .Θερμοκρασία 0,8 οc ,άνεμοι Νότιοι 5 beaufort.

Comment

Working...
                                X