Tο σίγουρο είναι ότι ο ΝΔ ευνοεί το βουνό και θα βάλει πολλά εκ. μεχρι τη Δευτέρα. έχω σημαδέψει την Τετάρτη αν και είναι νωρίς ακόμα.Το κακό με το ΝΔ είναι ότι κλείνει το πάνω βουνό απο τον αέρα και δεν μπορώ να ρισκάρω το ταξίδι...
καλησοερα!μολις γυρισα απο καλαβρυτ!χιονιζε σχεδον ολη μερα αλλα με αρκετο αερα!ειχε πουδριτσες για φαγομα πολλες παντως αλλα ο νοτια τις ειχε κανει ψιλοσαπουνι με αποτελεσμα να κολλας λιγο!η στυγα κλειστη(αναμενομενο) και με αρκετη ομιχλη!οποτε δν με πειραξε και πολυ!ειμαι καλυτερος πελατης του απεναντι Χ.Κ και αυτο που μ εκανε εντυπωση ηταν οτι 8 στους 10 εκαναν snowboard!θεν θελω να συγκρινω τα δυο αυτα Χ.Κ γιατι το καθενα εχει και αλλα πλεονεκτηματα!ετσι ο καθενα επιλεγει με βαση τα συμφεροντα του και τις προτιμισεις του!Εμενα με βολευει του παρνασσου λογο καλυτερης ποιοτητας δρομου!(ελεος πια με αυτη την εθνικη αθηνων πατρας!!!)
Υ.Γ τεο περασα απο το σαλε αλλα δν ειδα κανεναν!μονο μουσικη επαιζε!ουτε το ιγκλου ειδα ουτε το shaft!την επομενη ευελπιστω....
Λοιπόν με έτρωγε ό <a href=mailto:κ@λ@ς" target="_blank">κ@λ@ς</A> μου και ανέβηκα σήμερα. Οχι συνεταιρο δεν τον είχα, τον θεό που λέγαμε, αλλά . Τέλος πάντων οι ήττες ειναι και αυτές στο παιχνίδι.
Θα προσπαθήσω να δώσω ένα αντικειμενικό ρηπόρτ, αλλά σε τελική ανάλυση η γνώμη είναι υποκειμενική, άρα όποιος εκνευρίζεται ας μην το διαβάσει.
Προσοχη στην Ακράτα στις πινακίδες που λένε Καλάβρυτα, θα κάνετε γύρο
Ο δρόμος απο διακοφτό ως Καλάβρυτα απλα πλυμένος με την γλώσσα. Απ'ο Καλάβρυτα ως ΧΚΚ ειχε λίγο χιονάκι αλλά στις 8,30 το πρωι τον περνούσε απλό αμάξι χωρις αλυσίδες. Δύο περιπολικά, 2 αλατιέρες εντυπωσιαστηκα. Ο Τέο λέει οτι ρίχνουν πολύ αλάτι αλλά είδα με τα μάτια μου να κάνει δουλειά ακριβείας η λάμα του εκχιονιστικού.
οι καιρικές συνθήκες στην βάση του χκκ ήταν χιονόπτωση-χιονονερο, ομίχλη κυρίως προς τα πάνω και μέτριος άνεμος. Το χιόνι βαρύ, νοτισμένο, έχει πέσει ασύμετρα ( εχει πολυ πέτρα ακόμα) με ανεμοσούρια. Πολύ υγρασία, στις 2 που έφυγα έσταζα...
Ως αναμενώταν στύγα-αρτεμης σε αναστολη, αλλά το εισητήριο 15. 15 ευρώ για ένα εναέριο και 2 συρώμενα, το ένα παραλληλο με το εναέριο και το άλλο μίνι....
ΟΙ απέναντι με 15 ανοίγουν της παναγιάς... Οχι Τέο ακόμα τους κράζω για την ληστρική τους πολιτική αλλά στο συγκεκριμένο το φάουλ είναι του ΧΚΚ.
τέλος πάντων εκανα κανα 2ωρο στην δάφνη ( κάτι σαν Μαίναλο απάτητο στα έλατα αλλά πιο επίπεδο και πιο μικρό) αλλά η πραγματική δράση εκεί απαιτεί την αγκυρα "
Μπορώ να πώ οτι για φέτος το χόρτασα αυτο το συρόμενο[i]
Ο Τέο και η παρέα του σταθερή αξία, ο καφές το τόστ το κρασί και βασικά η ζεστασιά τους.
Από την λάκα και πάνω ομιχλη. Εβαλά τις φώκιες και ανέβηκα προς το καταφύγιο, ορατότητα μηδεν, ανεμοσούρια μες στην πίστα κατάλαβα οτι έφτασα απο το διπλό κολονάκι στην διασταύρωση ( ο δρόμος απο άρτεμη απλα δεν υπήρχε). Εκει με πετυχανε τα 2 ρατράκ που ανεβαιναν και έφαγα κόκκινη κάρτα. ΔΙΚΑΙΑ. Από την στιγμή που η πίστα είναι κλειστή δεν μπορώ να είμαι εκεί, αν ΄θελω ας είμαι εκτός πίστας. Αλλά δεν είχα ραντάρ και gps
Από ότι μου είπαν μετά, στην προσπάθεια να πατήσουν και όχι να στρώσουν την πίστα ψηλά στην στροφ΄η της στύγας το <φάγαν> το γλύστριμα (μπρρρ...)
λοιπόν αξιζε τον κόπο, οχι βέβαια, καλύτερα θα περνούσα Παρνηθα και θα γλύτωνα και τις βενζίνες. Αλλά αυτά εχει η χιονοδρομία, δεν μπορεις πάντα να έχεις ηλιο και άπνοια. Αλλωστε εχει και την ομορφιά του ο χειμώνας. Τό ερώτημα είναι άλλο . Μπορεί το ΧΚΚ να υποστηρίξει την χιονοδρομία παντος καιρου? Φοβάμαι πως όχι και οι λόγοι είναι 2 και λέγονται αγκυρα και διπλό"
το λίφτ της στύγας έχει τα γνωστά του <ανεμικά> όρια. Σήμερα στο ύψος του καταφύγιου το πρόβλημα ηταν η ομίχλη και όχι ο άνεμος, εχω χρησιμοποιήσει εναέρια με πολύ ισχυρότερο ανεμο ακόμα και στην Ελλάδα... Δεν αμφισβητω οτι στην κορφή μπορεί να ήταν κόλαση. Σωστά η απόφαση είναι του χιονοδρομικού. Ακόμα και αν δεν υπάρχει το σύνδρομο του <χαμένου αεροπόρου> τα αντικειμενικά όρια είναι αυτα...
Υπάρχει βέβαια και η 'αγκυρα, ένα συρόμενο με <ευαισθησίες> εναέριου. Οταν έγινε <στο πόδι> η επέκταση της αγκυρας πολλοί τότε ειχαμε πει οτι για 50 μέτρα πίστας θα θυσιάσουμε την <σχετική αναισθησία> του συρώμενου στους αέρηδες. Αποτέλεσμα....
το ρεζουμέ ( προσωπική μου γνώμη) τα καλάβρυτα είναι ωραία με ήλιο και άπνοια, καθημερινή βέβαια. Δέν μπορούν να υποστηρίξουν πιο δύσκολες καταστάσεις.
Ας μην ξεχνάμε την θέση του Χ.Κ.Κ. στο χάρτη. Δύσκολα τα πράγματα γενικά, μικρές οι σεζόν σε σχέση με άλλα. Θα μπορούσαν τα lift να είναι πιο σύγχρονα, θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα, αλλά είναι δύσκολο να βρείς επενδυτή. Κάποιος θα προτιμήσει να τα σκάσει" σε καλύτερο, από άποψης συνθηκών Χ.Κ. Το θέμα είναι πως ακόμα κι έτσι το Χ.Κ.Κ. είναι κατ'εμέ και κατά τη γνώμη πολλών ανώτερο του Παρνασσού. Πολύ πιο όμορφο και με ανώτερες off piste διαδρομές. Με την νοοτροπία που επικρατεί πλέον μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα. Ο δρόμος δεν είναι τόσο κακός όσο λένε και το φαγητό είναί καλύτερο στα Καλάβρυτα! Αν ρίξει λίγο ακόμα χιόνι όλα θα είναι o.k. Μας την έκανε ο φετίνός χειμώνας."
kalimera!!! kleistes oles oi pistes afti ti stigmi[i]... arage proetoimazetai to kentro gia avrio i einai toso xalia o kairos pou den epiterepei ontws na anoiksei kapoia pista??? avrio yparxei pithanotita na einai pali olo kleisto? kserw oti problepsi einai eksairetika duskolo na ginei kai eksartatai apo pollous paragontes... alla kapoios pio empeiros isws mporouse na boithisei..."
Παιδιά για αύριο πολύ δύσκολα έως αδύνατον ν ανοίξουν τα πάνω (στύγα-άγκυρα) Τα κάτω έχουν πιο πολλές πιθανότητες...Το σίγουρο είναι ότι θα έχουν πούδρες με βαρύ νοτερό χιόνι...
Το snow forecast δίνει αέρηδες, την Κυριακή θα είναι χειρότερα από το Σάββατο. Για τις πάνω πίστες λογικά δεν έχουμε και πολλές ελπίδες, εκτός κι αν έχουμε κανένα αναπάντεχο δωράκι από τον καιρό...
Για Στυγα-Αγκυρα-Θετις tomorrow....
FORGET IT...!!!
Για Αχιλλέα.... 10% έως 0% (για λειτουργία...)
Για Δαφνη ... 30% έως 0%...(για λειτουργία...)
Σήμερα η πρόβλεψη έλεγε για 35 km/h στην Βαθειά Λάκκα και είχαμε ριπές που έφταναν τα 80-85 km/h...!!!
Όποιος έχει προγραμματίσει να έρθει αυριο.... σας το λέω ΔΕΝ υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για χιονοδρομία... Καλά... για Κυριακή... ξεχάστε το χαλαρά...
Save your money fot next weekend.... with more more powder....μιας και και αναμένουμε πτωση (μεγάλη) της θερμοκρασίας...
Δυστυχώς περσινό σενάριο επαναλαμβάνετε με ντάλε-κουάλα συνθήκες την ίδια περίοδο...(ισχυροι νοτιάδες με ανοδο της θερμοκρασίες και πολύ πολύ πολύ βαρύ χιόνι-χιονόνερο) με την μόνη διαφορά ότι ο χειμώνας ξέχασε να έρθει στην ώρα του.... Να δω τι άλλη σφαλιάρα θα φάμε....
Comment