Announcement

Collapse
No announcement yet.

ISCHGL

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by slalomeister
    Στο Ισγκλ πήγαμε 4 άτομα 5-12 Φεβρουαρίου 2011.

Η παρουσία του Γιάννη συνεχώς μαζί μας είτε στις πίστες, είτε στα μαγαζιά, είτε στα απρε-σκι ήταν το σημαντικότερο στοιχείο της εκδρομής μας αυτής. Ο ίδιος επέμενε ότι ο καιρός που όντως ήταν σούπερ και δεν χάσαμε ούτε μια ημέρα ηλιοθεραπείας ήταν το Ακαι το Ω αλλά εγώ που δεν είχα ξαναπάει διαφωνώ! Ο άνθρωπος πάει 20 χρόνια εκεί. Και απο εκεί 20 χρόνια τώρα, έχει οδηγήσει σ'όλη την ευρύτερη περιοχή από Ανκόνα μέχρι Μόναχο και Ζυρίχη, ξέρει κάθε καρεκλάκι σε κάθε λίφτ, κάθε πίστα, κάθε εστιατόριο, κάθε δρόμο και κυκλοφοριακή συμφόρηση, προηγείτο παντα στις πίστες και είχε πάντα υπ' όψιν του που είναι ποιός, έπαιρνε φωτός, έβλεπε πινακίδες και γενικά ήταν ένας οδηγός ο οποίος σου ενέπνεε εμπιστοσύνη. Πέρα από το ότι είναι σούπερ τυπάς, ασφαλώς.

Παράδειγμα: Την Τρίτη είχε στο Ζέε νυχτερινό. Την Τρίτη ο Γιάννης50 σηκώθηκε η ώρα 4 για να οδηγήσει μέχρι το Μόναχο και πίσω, μας βρήκε στις πίστες στο Ζέε στις 2, με οδήγησε στην καταπληκτική πίσω πίστα 10, αφού μου είπε πότε να δώσω ώθηση λόγω ανηφορίτσας, μας οδήγησε πίσω στο σπίτι και μετά από 2 ώρες και ενώ η υπόλοιπη παρέα ήταν νοκ-άουτ πήγαμε μαζί πίσω στο Ζέε, κάναμε νυχτερινό με αυτόν να προηγείται και να βεβαιώνεται ότι θα την πάω την καταπληκτική μάυρη πίστα και αφού μείναμε και λίγο ακόμη για το σόου φύγαμε γύρω στις 9 για το σπίτι. Εκεί, μπήκε στο πισί, μίλησε με αυτούς που έστειλε το πρωί πίσω, μίλησε με την Αλέκα και μετά αποσύρθηκε. Κουράστηκα να τα γράφω τα της Τρίτης! Το σπίτι είναι οικία Αυστριακής οικογένειας. Ο νοικοκύρης είναι γαλακτοπαραγωγός και κάθε πρωί είχαμε βιολογικό γάλα! Μου πήρε 38 χρόνια αλλά τώρα ξέρω τι γεύση έχει το γάλα! Το σπίτι είναι πολύ καθαρό, πολύ ζεστό, έχει τα λουτρά του, το ζεστό νερό του συνεχώς και τις κουζίνες του όπου μαγειρεύεις ότι θές όποτε θές, δεν είναι ανάγκη να φας έξω καμμία ημέρα, μπορείς καλλιστα να γλυτώσεις 20 ευρώ τρώγοντας σπίτι, γκε-κε; Σούπερ μάρκετ δόξα τω θεώ η Αυστρία έχει!!

Κίνηση για τα χιονοδρομικά δεν απαντήσαμε, ούτε πρόβλημα στο παρκάρισμα, αυτά μάλλον πάνε με την σαιζόν, μια φορά η δική μας σαιζόν από αυτά ήταν απηλλαγμένη.

Τα κέντρα στην κοιλάδα (κοιλάδα Silvretta) είναι κυρίως 4: Το Ζέε- See 33 χλμ πίστες (10 λεπτά), το Κάππλ 40 χλμ πίστες (20 λεπτά), το Ίσγκλ 241 χλμ πίστες (25 λεπτά) καιτο Γκαλτούρ - Galltuer 40 χλμ πίστες (30 λεπτά). Λέω κυρίως 4 διότι λιφτάκι είχε και δίπλα στο σπίτι το οποίο είναι στο χωριό Tobadill, προς το Landeck όπου επίσης υπάρχει χιον. κέντρο. Πίστες, δάσκαλοι, λειτουργία, πάρτυ, ποιότητα χιονιού, αναβατήρες, χιονοστρωτήρες λειτουργούν με αυστριακή ακρίβεια. Τιμές: 6 ημέρες πάσο για τα 4 κέντρα 236 ευρώ + 5 εγγύηση = 241. Νυχτερινό στο Ζέε 7,5. Γεύμα στις πίστες (λουκάνικο με πατάτες τηγανιτές) 6. Δείπνο: Πίτσα 8-10, αρνάκι 17, τ-μπον στο χωριό 17, στο Ίσγκλ 22, καφές 2, σοκολά βιενουά 2, μπύρα 2,60, νερό μέχρι 3,20 ακριβό. Πέδιλα ενοικίασα για μίση ημέρα ολοκαίνουργια για 15 ευρώ.

Την τελευταία ημέρα μας πήγε στο Μόναχο. Μας πάρκαρε, μας έδειξε που είναι το μετρό, έφυγε για το αεροδρόμιο και μας κάλεσε εξηγώντας πάρκινγκ, όροφο και θέση και που θα βρούμε το κλειδί, το οποίο φυσικά ήταν εκεί που μας είπε. Ο άνθρωπος το κατέχει.

Θα ξαναπήγαινα σαν-βουάρ, ευχαριστώ Γιάννη!

Πανο ευχαριστω για το promosssion την αλλη φορα θα σου κανω εκπτωση[i]
    "

Comment

• σορυ εγραψα με το νικνεημ του Μενελαου[i]"

Comment

• Γεια σου metsovelas. Απο κόσμο το Ισγκλ κάτι έλεγε, τα Ζέε, Κάππλ, Γκαλτούρ σχεδόν άδεια. Στο Ίσγκλ περιμέναμε μόνον περί του 10λέπτου στο κάτω λίφτ για να μας ανεβάσει στο επάνω οροπέδιο απ'όπου ξεκινούν τα υπόλοιπα (το οροπέδιο λέγετε Idalp). Επίσης περί του 1 λεπτού αναμονή στο κεντρικό καρεκλάκι που σε επιστρέφει προς την Αυστρία από την Ελβετία αργά το μεσημέρι μετά τις 3, κλείνουν στις 4! - μη μείνεις στην Ελβετία!!! (Τώρα που γύρισα βέβαια στο γραφείο μου στο κέντρο των Αθηνών και να μείνεις στην Ελβετία δεν είναι και καταδίκη!!!!).

Αλλα, ναι καλά διάβασες, 1 λεπτό αναμονή το μάξιμουμ εξαιρέσει του κάτω τελεφερίκ.

Ζέε, Γκαλτούρ και Κάππλ δεν περίμενα πουθενά, όυτε και μια φορά που κατέβηκα με το τελεφερίκ στο ίσγκλ.

Η ποιότητα του χιονιού ήταν γενικώς καλή. Το πρωί ήταν πολύ καλή. Όσο προχωρούσε η ημέρα (11-12) στις μπλέ πίστες τα πράγματα λίγο χαλούσαν αλλά λίγο, το χιόνι παρέμενε καλό μεχρι το τέλος της ημέρας(Για ίσγκλ μιλάω, διότι στα υπόλοιπα το χιόνι ήταν καλό καθ' όλην την διάρκεια της ημέρας). Το μόνο σημείο όπου πραγματικώς δεν μου άρεσε το χιόνι ήταν η τελική κατεβασιά προς το Ίσγκλ μετά τις 4, από όπου (στο συγκεκριμένο σημείο) κατεβαίνει ΟΛΟ το βουνό. Και μιλώ για το τέλος - τέλος, όπου είναι ένα μαύρο κομμάτι για 40 μέτρα. Εκεί υπήρχαν και πτώσεις και εκεί όσο προχωρούσε η ώρα (4:15, 4:25...4:50) φαντάζομαι θα σούπιαζε, δεν το είδα, κατέβηκα 2 φορές με τα πέδιλα στο Ίσγκλ γύρω στις 4:20 και απλά δεν μου άρεσε και καταλάβαινα από το πλήθος του κόσμου, την θερμοκρασία, τον ήλιο και την απουσία χιονόπτωσης ότι θα χαλούσε πιο αργά. Πάντως και τις 2 φορές την ίδια ώρα το χιόνι ήταν το ίδιο. (Μου φαίνεται ότι έκτοτε χιόνισε - παραπέμπω στον Γιάννης50/memiau). Σε πολύ λίγα σημεία είδα πάγο, συνολικά 4-5 φορές, ήτοι λιγότερο από μια φορά την ημέρα. Στο κάππλ είχε πάγο σε ένα σημείο καθόδου, για τρια μέτρα. κάτσε να δώ από φωτός τι μπορώ να ανεβάσω...

Εικόνες πως ανεβάζω απότο πισί μου; To ινσερτ image μου βγάζει κατι URL..

Comment

• Ωραία μας τα περιγράφεις αλλά .....βάλε και καμιά φώτο να δούμε και κάτι...

Comment

• ευχαριστούμε για την περιγραφή.

κάτι απλό και γρήγορο. χώνεις όσες φότος θες πατώντας browse sto <a href=http://imageshack.us/" target="_blank">http://imageshack.us/</a>

και στέιλε μας το link που σου βγάζει όταν πατάς μετά play as slideshow.

p.x http://img406.imageshack.us/slidesho...p?id=a32pg.jpg"
            ΔΩΣΕ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΛΑΟ...

Comment

• βαριεμαι να ανεβασω βιντεο εχω ολη την επιστροφη απο icebar μεχρι το πιατο και συνεχεια κατω στο χωριο.
              ενταξει γινεται χαμος αλα ειναι φυσικο οταν ολοι κατεβαινουν την ιδια ωρα
              αν πας νορμαλ απλα για να κατεβεις δεν εχεις προβλημα αν πας φετες το ποιο πιθανο ειναι να ανεβεις σε καποιον η να φας καμμια σαβουρα προσπαθωντας να αποφυγεις καποιον.
              εμενα παντως το χαβαλε της επιστροφης στα χωρια απο τις περιφερειακες τον απολαμβανω
              ορεινα μαντρια αρκαδιας

Comment

• Οκ, έκανα όπως μου είπες. Εδώ είναι 10 από λιφτ και από ίσγκλ, κάππλ και Ζέε, ευχαριστώ metsovelas.

O kostasbmw τα λέει σωστά, αν πας νορμάλ θα φτάσεις σώος αν πας φέτες, θα φθάσεις φέτες, όντως έχει το χαβαλέ του το μαζικό κατέβασμα.

<a href=http://img138.imageshack.us/g/57640017.jpg/" target="_blank">http://img138.imageshack.us/g/57640017.jpg/</a>"

Comment

• η πλακα η μεγαλη ειναι με το πιατακι(εννοω αυτο μετα το icebar στη περιφερειακη)) που το προσπερνας και το τραβας και αν δεν το εχεις κανει παλι και το εχεις κατω απο τα ποδια σου το πιθανο ειναι να σε φερει σβουρα η θα πας σβαρνα.
                  αυτα για την ιστορια οπως και καποιο 4θεσιο δεν θυμαμαι ποιο που ηταν πολυ γρηγορο και οπως χαζευαμε και το περιμεναμε απο πισω μας αυτο ηρθε φετες και μας μαζεψε τοσο γρηγορα(παθαμε ηττα) που δεν προλαβαμε να καταλαβουμε ποτε το πηραμε και ποτε ανεβηκαμε.
                  την επομενη θα κατεβω με ελκηθρο
                  ορεινα μαντρια αρκαδιας

Comment

• Xα, το πιατάκι αυτό το διαβόητο, πρέπει να το ξέρεις για να το πας! Στα πρώτα μισά πιο πολύ το έχεις τα χέρια σου και σε τραβάει παρά κάθεσαι. Την δεύτερη φορά που το πήρα το παράτησα στην μέση!

Comment

• οταν ολοι φευγουν απο το μπαρ εχουν πιει και καποιες μπυρες οποτε αστα να πανε
                      ορεινα μαντρια αρκαδιας

Comment

• Ακόμα θυμάμαι αυτές τις καταβάσεις...Gluckwein και μπυρόνια και το λουκάνικο να βγαίνει απο την μύτη
                        [i]

Πραγματικά ο Γιάννης 50 είναι άριστος γνώστης της περιοχής και αξιος άνθρωπος"

Comment

• Πραγματικά ο Γιαννης ειναι ολα τα λεφτα $$$ εκει,φοβερή παρεα,πολύ πλάκα,ξερει την περιοχή απ εξω και οχι μονο τα βουνά.Φετος Γιαννη δεν ηρθαμε μετα απο 3 σερι χρονια,αλλα του χρονου μαλλον θα μας εχεις παλι...

Sorry Γιαννη που δεν πηρα copyriht για την φωτογραφία[i].Μαρτιος 2010 Galtur,πιο μικρό χιονοδρομικό απο το Ischgl,αλλα κανεις πολύ καλυτερο σκι σ αυτά τα μικρα της κοιλαδας,See,kappl,Galtur.

[URL=http://img16.imageshack.us/i/s

"

Comment

• κατι λαθος εκανα..
                            http://img16.imageshack.us/i/skiaustria2010091.jpg/

Giannis50,Αντώνης,Νικος

Comment

• Μόλις επιστρέψαμε από το μαγευτικό Ischgl για τρίτη φορά μέσα σε 3 χρόνια!

Να τα εκατοστήσουμε [i]

Πάρτε μια γεύση από τον παράδεισο των χιονοδρομικών.

http://my.slideroll.com/galleries/me...ry/?g=5rzmh1cf Edited by: LeRoi "

Comment

• Originally posted by LeRoi

Μόλις επιστρέψαμε από το μαγευτικό Ischgl για τρίτη φορά μέσα σε 3 χρόνια!

Να τα εκατοστήυσουμε [i] 

Πάρτε μια γεύση από τον παράδεισο των χιονοδρομικών. 

http://my.slideroll.com/galleries/me...ry/?g=5rzmh1cf
                                Φιλε μου τι να πω! απλα μου εφτιαξες τη μερα!"

Comment

Working...
                                X