Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Εγώ είμαι 7 κιλά πάνω απ ότι ήμουν στην εφηβεία.

Είμαι 183 ύψος και 87 Κιλα. Πάντα ήμουν 80κιλα. Αυτή η Αγγλία με κατέστρεψε.

Comment

Πρέπει να το ράψω το στόμα μου.

Δε τρώω γλυκά ( βασικα δεν μ αρέσουν). Δε πίνω χυμούς ( που τους θεωρώ εξαιρετικά ανθυγιεινους). Καμιά μπύρα πίνω που και που όταν πάω εκδρομές ή όταν συναντιεμαι με φίλους.

Αυτό που τρώω είναι το τυρί. Τρώω μπόλικο. Χτες το βράδυ πχ πήγα έτρεξα 4.5 κμ μισή ώρα και γύρισα σπίτι και πλάκωσα τα κασερια.

Χχαχαχαχα

Comment

Δικό μου ύψος 1.82 με βάρος μεταξύ 73 και 74 κιλών.

Όσον αφορά το τυρί που λες, εγώ να φανταστείς, καταναλώνω μηνιαίως περίπου 2 με 3 κιλά! Κι όχι τα γλυκανάλατα αλλά τα κανονικά...! Ειδικά το μπλε τυρί (αυτό με τη μούχλα) είναι το αγαπημένο μου! Σε ποσοστό πολύ χονδρικά 70% είναι αυτό και συμπληρώνεται το υπόλοιπο από φέτα και κίτρινα τυριά!

Το μπλε τυρί το συνδυάζω πολύ συχνά το πρωί, μαζί με 2 αυγά βραστά με μαύρο πιπέρι και μπόλικα καρύδια! Τα καρύδια μηνιαίως φθάνουν περίπου το 1 με 1,5 κιλό! Χώρια το φυστικοβούτυρο, το ταχίνι κλπ, κλπ, κλπ...!

Από τα διάφορα τρόφιμα κι ορισμένα από αυτά που αναφέρω, προτιμώ βιολογικά.

Comment

χαχα το τυρί είναι αγάπη και ειδικά η φέτα. βασικά το μεσημεριανό μου θα είναι τυρί με κοκκινιστό κι όχι κοκκινιστό με τυρί χεχε.
          πάντως από τσάι δύσκολα τα πράγματα μου προκαλεί αναγούλα
          Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
          Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

Αγορασα φυστικοβουτυρο πρωτη φορα πριν 4 μερες.... Και δοκιμασα πριν λιγο..Βασικα ειναι σαν πολτοποιημενα φυστικια.
            Διαβασα οτι ειναι υγεινο πολυ.Αλλα λογικα θελει προσοχη στη ποσοτητα λογω θερμιδων.

Originally posted by storm View Post

Όσον αφορά το τυρί που λες, εγώ να φανταστείς, καταναλώνω μηνιαίως περίπου 2 με 3 κιλά! Κι όχι τα γλυκανάλατα αλλά τα κανονικά...! Ειδικά το μπλε τυρί (αυτό με τη μούχλα) είναι το αγαπημένο μου! Σε ποσοστό πολύ χονδρικά 70% είναι αυτό και συμπληρώνεται το υπόλοιπο από φέτα και κίτρινα τυριά!

Το μπλε τυρί το συνδυάζω πολύ συχνά το πρωί, μαζί με 2 αυγά βραστά με μαύρο πιπέρι και μπόλικα καρύδια! Τα καρύδια μηνιαίως φθάνουν περίπου το 1 με 1,5 κιλό! Χώρια το φυστικοβούτυρο, το ταχίνι κλπ, κλπ, κλπ...!

Από τα διάφορα τρόφιμα κι ορισμένα από αυτά που αναφέρω, προτιμώ βιολογικά.

Comment

Καλα εσεις εχετε και το ονομα εκει...

χαχαχαχα

Originally posted by [weathermaniac] View Post
              χαχα το τυρί είναι αγάπη και ειδικά η φέτα. βασικά το μεσημεριανό μου θα είναι τυρί με κοκκινιστό κι όχι κοκκινιστό με τυρί χεχε.
              πάντως από τσάι δύσκολα τα πράγματα μου προκαλεί αναγούλα

Comment

Originally posted by yakutia View Post
                νομίζω ότι το marketing της "υγιεινής διατροφής" προωθεί υπερβολικές και λάθος αντιλήψεις. Π.χ. η μεσογειακή διατροφή (που κανει μακρόβιους τους Κρητικούς και όχι μόνον), δεν είναι αυτό που σερβίρεται, δηλ μόνο λαχανικά φρούτα και βότανα για ροφήματα κλπ. Είναι ισορροπημένη διατροφή, φυσικά με βάση τη ναυαρχίδα μας το ελαιόλαδ,ο αλλά που περιέχει τα πάντα. και λαχανικά και φρούτα και βραστά και κατσαρόλα αλλά και κοψίδια, αρνάκια και κοκορέτσια και τυριά και βούτυρα και τσικουδιές και κρασί. Απ όλα.

αυτή είναι νομίζω η λύση για υγειινή διατροφή. Εννοείται αν έχεις παραπάνω κιλα και θες να τα χάσεις απλώς το ράβεις και σταματάς το χλαπακιασμα ιδίως το βράδυ μετά τις 9 μμ. Και φυσικά κάποιας μορφής αθλητισμό. εγώ θεωρώ ιδανικό το κολύμπι.

πάντως από εμπειρία σε εργοτάξια σε τρίτες χώρες όπου οι ώρες φαγητού είναι αυστηρές πρωϊνό 6-7 π.μ. μεσημεριανό 12-1 μμ και 7 μμ βραδυνό και μετά τιποτα μέχρι την επόμενη, έχω διαπιστώσει ότι αυτός είναι ο ιδανικός τροπος να χάσεις βάρος. Χάνεις 2-3 κιλά τη βδομάδα χαλαρά τρώγοντας κανονικά 3 πλήρη γεύματα, σε συνδυασμό βέβαια με κίνηση όλη μέρα αλλά χωρίς βαριά εργασία.
                Σωστός σε όλα .

Comment

Originally posted by Κωστας. View Post
                  Αγορασα φυστικοβουτυρο πρωτη φορα πριν 4 μερες.... Και δοκιμασα πριν λιγο..Βασικα ειναι σαν πολτοποιημενα φυστικια.
                  Διαβασα οτι ειναι υγεινο πολυ.Αλλα λογικα θελει προσοχη στη ποσοτητα λογω θερμιδων.
                  Ελπίζω να μην έχει καθόλου υδρογονωμένα όπως συνήθως, ούτε καν μερικώς! Επίσης καλό είναι να μην έχουν κι άλλα πρόσθετα όπως αλάτι, φοινικέλαιο κλπ. Όλα αυτά, προσδίδουν σαφώς πιο καλή γεύση και υφή αλλά από την άλλη, επιβαρύνουν τον οργανισμό με αρνητικές συνέπειες.
                  Προτίμησε, εάν δεν το έχεις ήδη κάνει, το βιολογικό φυστικοβούτυρο το οποίο θα είναι απαλλαγμένο κι από όλα τα παραπάνω ανθυγιεινά πρόσθετα κι ας μην έχει τόσο ελκυστική υφή και γεύση όσο τα άλλα!

Comment

Είναι organic δηλαδή βιολογικο. Βασικά είναι πατικωμενα φυστίκια. Δεν είναι καν αλοιφή. Έχει κόμματακια μέσα.

Comment

Βασικά μετά από αρκετά χρόνια έπαψα να πιστεύω υπερβολικα στη καλή διατροφή.

Σίγουρα είναι σωστό πράγμα να κάνει κανείς αλλά αν έχεις *****γονιδια, δε πα να κοπανιεσαι δε τη γλιτώνεις την αρρώστια.

Comment

Αλλά χάλια γονίδια έχει μικρο ποσοστό πληθυσμού ,οπότε όλοι οι υπόλοιποι καλά είναι να κάνουν υγιεινή διατροφή.

Κάτι καταφέρνουν.

Comment

Μα το να ακολουθεί κάποιος έναν γενικά υγιεινό τρόπο ζωής, δε σημαίνει ότι θα αποφύγει οπωσδήποτε κάποιον καρκίνο ή άλλες ασθένειες! Επειδή όλα είναι πιθανότητες κι αριθμοί, απλά τις μειώνεις ως προς την εκδήλωση αυτών ή εάν υπάρχουν μικρές πιθανότητες αποφυγής τους, τουλάχιστον καθυστερεί εν μέρει να εκδηλωθούν...

Για παράδειγμα, γνωρίζω περιπτώσεις (κι εσείς οι γιατροί, προφανώς πολλές περισσότερες) όπου κάποιοι ενώ δεν κάπνιζαν, έπιναν, έτρωγαν μάλλον προσεκτικά, αθλούνταν κλπ, τελικά "έφυγαν" χτυπημένοι από καρκίνο.
                          Εγώ θα έλεγα πως εάν δεν έκαναν όλα αυτά, θα έφευγαν κατά πολύ νεότεροι...

Αν κάποιος είναι να πάθει καρκίνο με πιθανότητες 50%, εφόσον ακολουθήσει υγιεινή ζωή, θα έλεγα αυθαίρετα βέβαια, ότι θα μειώσει τις πιθανότητες ας πούμε από 50% στο 30%.

Αν οι πιθανότητες εκδήλωσης π.χ. της συγκεκριμένης νόσου είναι 80%, με υγιεινή ζωή θα μπορούσε να πέσει π.χ. στο 60% ή 50% κλπ.

Comment

Υπάρχουν και μερικά καρκινογονιδια πολύ ισχυρά που τζάμπα θα τρως τα κουνουπίδια.

Βέβαια επαναλαμβάνω ότι είναι μικρό το ποσοστο του πληθυσμού που τα έχει αυτά.

Comment

Originally posted by Κωστας. View Post
                              Εγώ είμαι 7 κιλά πάνω απ ότι ήμουν στην εφηβεία.
                              Είμαι 183 ύψος και 87 Κιλα.
                              Originally posted by storm View Post
                              Εσείς είστε γίγαντες μπροστά μου. Εγώ είμαι 1.78 και γύρω στα 58-59 κιλά, αν και πρεσβύτερος. Κοιλιά σανίδι, μέση δαχτυλίδι, δεν υπάρχει περιθώριο να κάψω λίπος. Γι' αυτό και μειδιώ κάθε φορά που διαβάζω διάφορα άρθρα για απώλεια βάρους (ειδικά ενόψει καλοκαιριού ), πώς θα μειώσει κανείς το πάχος γύρω από την κοιλιά, γενικά για αποκατάσταση της γραμμής του σώματος κλπ.

Ώρες-ώρες φοβάμαι μην αρρωστήσω σοβαρά γιατί πραγματικά δεν έχω την πολυτέλεια να σταματήσω να τρέφομαι κανονικά.

Comment

Εγώ μέχρι τέλη 2014 αρχές 2015 ήμουν κάπου 87-89 κιλά και μέχρι τέλος 2015 βρέθηκα στα........... 61.5 κιλά!!Πέρσι κυμαινόμουν μεταξύ 62-65 κιλά αλλά τώρα είμαι κάπου 73 και κάτι και ΤΩΡΑ αισθάνομαι σαφώς καλύτερα με πολύ καλή γυμναστική διατροφή και δίχως την επικίνδυνη "κοιλίτσα" που με ταλαιπωρούσε από 2004 μέχρι το 2015!!!Ύψος γύρω στα 1.80 με 1.81.

Comment

Working...
                                X