Μιας και το θέμα αφορά το πράσινο τσάι να ρωτήσω: έχω ακούσει ότι το ελληνικό (του βουνου) δεν περιέχει ή περιέχει ελάχιστη καφεϊνη - τεϊνη, αλλά το ασιατικό κλπ (πράσινο - μαύρο άσπρο). Ποιές οι διαφορές τους όσον αφορά συστατικά - θετικές επιπτώσεις στον οργανισμό κλπ; ευχαριστώ
’κουσα πρόσφατα από γιατρό ότι ολα τα αφεψήματα έχουν καφεΐνη ακόμα και το χαμομηλι
Μιας και το θέμα αφορά το πράσινο τσάι να ρωτήσω: έχω ακούσει ότι το ελληνικό (του βουνου) δεν περιέχει ή περιέχει ελάχιστη καφεϊνη - τεϊνη, αλλά το ασιατικό κλπ (πράσινο - μαύρο άσπρο). Ποιές οι διαφορές τους όσον αφορά συστατικά - θετικές επιπτώσεις στον οργανισμό κλπ; ευχαριστώ
Σίγουρα είναι ευεργετικό για τον οργανισμό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τσάι βουνού που είναι βιολογικό και το οποίο φυτρώνει μακριά από βιομηχανικές περιοχές ή άλλες όπου υπάρχουν διάφορες εντατικές καλλιέργειες (πράγμα που συνεπάγεται συνήθως χρήση λιπασμάτων κλπ συναφών χημικών προϊόντων). Από την άλλη, το πράσινο τσάι εάν δεν είναι βιολογικό, έχω διαβάσει ότι ίσως να είναι ελαφρώς επιβαρυμένο με κάποια βαρέα μέταλλα. Δε γνωρίζω κατά πόσο ισχύει αλλά θεωρώ ότι τα θετικά είναι περισσότερα από κάποια πιθανά αρνητικά.
Γενικά όπου βρεις βιολογικό προϊόν, ακόμη καλύτερα και να το μαζέψεις ο ίδιος, όφελος θα έχεις, πάντα βέβαια με σωστή χρήση χωρίς υπερβολές.
Comment