Announcement

Collapse
No announcement yet.

Διαβάτη η Ρουβάς;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by stolis View Post
    Απλά δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Δεν πειράζει, κάποιοι είδα ότι κατάλαβαν ακριβώς τι θέλω να πω, κάτι που αυτό που γράφεις για τις γυναίκες το επιβεβαιώνει, αφού πολλές τον θαύμασαν στους τελευταίους του ρόλους.
    Και ξανατονίζω, δεν γράφω ότι ήταν καλύτερος στον ένα ή στον άλλο ρόλο. Έγραψα από την αρχή ότι ήταν το ίδιο καλός και στην κωμωδία και στο δράμα γιατί ήταν τεράστιος, απλά στους δραματικούς ρόλους παραδέχτηκαν όλοι το ταλέντο του και την αξία του, άνθρωποι που στις κωμωδίες του γέλασαν αλλά δεν τον είχαν πάρει στα σοβαρά σαν σπουδαίο ηθοποιό, απλά σαν γελωτοποιό. Και ήταν πολλοί.
    Για εμένα όπως είπα ήταν ο μέγιστος ότι ρόλο και να έπαιξε.
    Νομίζω ότι είμαι ξεκάθαρος στο τι εννοώ, οπότε δεν ξέρω για ποιο λόγο παίρνω αυτές τις απαντήσεις, αφού για την αξία του συμφωνούμε...
    ΟΚ σαφώς συμφωνούμε για την αξία του με την εξής διαφορά. Εγώ πιστεύω ότι η μεγάλη αξία του ήταν στην κωμωδία και ότι όσοι τον θεωρούσαν απλά γελωτοποιό ήταν αμαθείς και άσχετοι. Σαφώς έπαιξε καλά τους δραματικούς ρόλους και μάλιστα εξέπληξε πολλούς που τον θεωρούσαν απλά ικανό για κωμωδίες.

Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ: Γενικά οι μεγάλοι καλλιτέχνες στο απόγειο της καριέρας τους επιδιώκουν να ασχοληθούν με σοβαρότερες δυσκολότερες μορφές της τέχνης τους που όπως λες θεωρούνται ανώτερες (και βέβαια είναι κιόλας) και ένα παράδειγμα για αυτό: Ο Μίκης Θεοδωράκης αγαπούσε πάντα την κλασική μουσική και ασχολήθηκε πολύ με αυτήν. Ειδικά προς το τέλος της καριέρας του έγραψε συμφωνίες, ορατόρια, συμφωνική ποίηση κλπ κλπ. Τα έχω ακούσει τα περισσότερα. Είναι δυνατές ωραίες δημιουργίες, αλλά εκεί που ο Θεοδωράκης άφησε άφωνη την ανθρωπότητα ήταν με έργα όπως το Αξιον εστί, το Canto general, το Mauthausen, το Επιφάνεια Αβέρωφ και τόσα άλλα. Στα έργα αυτά το ταλέντο του στην κλασική μουσική έδεσε με τη μοναδική ιδιοφυία και έμπνευση που είχε στο ελληνικό τραγούδι. Δεν υπάρχει άλλο έργο στον κόσμο με τέτοια σύνθεση σαν το Αξιον εστί, με δομή συμφωνίας συμφωνική ορχήστρα με 30 βιολιά χορωδία και σολίστ μπουζούκι. Ο Θεοδωράκης δεν ήταν στην κλασική μουσική στο επίπεδο του Μπετόβεν για να γράψει μιά 9η, αλλά αν ο Μπετοβεν άκουγε το Αξιον εστί σίγουρα θα σηκωνόταν όρθιος χειροκροτώντας. Θα του θύμιζε σε πολλά την 9η συμφωνία του.

Συμπέρασμα (για μένα): Προτιμώ το Βέγγο στην κωμωδία, το Θεοδωράκη στην ελληνική μουσική και τους τιμώ και για όσα έδωσαν στο δράμα - κινηματογράφο τέχνης και κλασική μουσική αντίστοιχα.

Και εγώ ήμουνα ξεκάθαρος σε ότι πιστεύω και ούτε και εγώ δεν ξέρω γιατί άρχισα να δέχομαι απαντήσεις με επιπλήξεις για τις "λάθος" απόψεις μου

Comment

Originally posted by Morpheas View Post
      Αυτή είναι όλη η ουσία!!
      Κακό δικό του που δεν είχαν πάρει στα σοβαρά το γέλιο ειδικά αυτό που χάριζε ο Βέγγος.

Comment

Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
        Δεν ειναι τρολοθεμα.

Η παρουσια του Ρουβα στο τιτλο φερνει στο μυαλο τις ρουβιτσες και ολο το παρελθον του και φερνει μειδιαμα.
        Το θεμα ομως που εθεσε η Διαβατη δεν ειναι τρολ.Ειναι σημαντικο και το εθεσε σε σωστες βασεις.Και δεν αφορα το Ρουβα αυτον καθ αυτον.Αφορμη ηταν αυτο για να πει αυτα που ειπε.
        Αστα αυτά και σ εέχουμε πάρει χαμπάρι, χαχαχαχα

Comment

Originally posted by yakutia View Post
          ΟΚ σαφώς συμφωνούμε για την αξία του με την εξής διαφορά. Εγώ πιστεύω ότι η μεγάλη αξία του ήταν στην κωμωδία και ότι όσοι τον θεωρούσαν απλά γελωτοποιό ήταν αμαθείς και άσχετοι. Σαφώς έπαιξε καλά τους δραματικούς ρόλους και μάλιστα εξέπληξε πολλούς που τον θεωρούσαν απλά ικανό για κωμωδίες.

Συμπέρασμα (για μένα): Προτιμώ το Βέγγο στην κωμωδία, το Θεοδωράκη στην ελληνική μουσική και τους τιμώ και για όσα έδωσαν στο δράμα - κινηματογράφο τέχνης και κλασική μουσική αντίστοιχα.
          Δεν διαφωνούμε. ’λλωστε και εγώ στην κωμωδία τον προτιμώ.
          Είπα εξαρχής όμως, ότι ήταν το ίδιο καλός και στην κωμωδία και στο δράμα και καλώς ή κακώς παίζοντας σε δραματικές ταινίες έπεισε και τους λίγους που δεν τον παραδεχόντουσαν ως μεγάλο ηθοποιό ότι ήταν μέγιστος όχι απλά μεγάλος.
          www.foresterclub.gr

Comment

Πάντως για το Ρουβά το θέμα συνοψίζεται σε 4 λέξεις λαϊκού χιούμορ

Πού πα ρε Καραμήτρο

Comment

Originally posted by yakutia View Post
              Πάντως για το Ρουβά το θέμα συνοψίζεται σε 4 λέξεις λαϊκού χιούμορ

Πού πα ρε Καραμήτρο

Κι εκεί που δεν μας έφταναν όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, ήρθε η είδηση πως ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει το «’ξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε μια συναυλία προς τιμήν του μεγάλου συνθέτη και όσοι είχαν καταφέρει να μείνουν ψύχραιμοι τόσο καιρό, λύγισαν.
              Εν συντομία, ο Δήμο της Νέας Σμύρνης θα πραγματοποιήσει τη συναυλία «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» στις 2 Μαΐου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Η πρόταση στον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύσει το «’ξιον Εστί» έγινε από τον Δήμο και από τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, διευθυντή και συνιδρυτή με την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, του μουσικού συνόλου Orchestra Mobile, το οποίο και θα παρουσιάσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.
              Ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο της Νέας Σμύρνης και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, δηλώνοντας:
              «Η συμμετοχή μου στο μουσικό αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, του σημαντικότατου Έλληνα συνθέτη είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Η ερμηνεία του “’ξιον Εστί”είναι ένας σταθμός για τη μουσική μου πορεία, μια μουσική πρόκληση που με συνεπαίρνει και με εξελίσσει»

Οπως βλεπετε ο Καραμητρος παει παντου.

Κι εγω δεν εχω πλεον να πω τιποτα αλλο πλεον απ το οτι λεει ο στιχος:

"της δικαιοσυνης ηλιε νοητε,και Μυρσινη εσυ δοξαστικη,
              μη παρακαλω σας μη,μη λησμονατε τη χωρα μου"

Φαινεται οτι την εχουν ξεχασει τελειως .Δεν εξηγειται αλλιως...

Comment

Νομιζω οτι η Χρυσουλα Διαβατη δικαιωνεται πανηγυρικα πλεον.

Comment

Working...
                X