Announcement

Collapse
No announcement yet.

Διαβάτη η Ρουβάς;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by yakutia View Post
    Καλά ειδικά εσύ ρε gordona μιλάς για άδειες ηθοποιού? Ας πάει να παίξει οποιοσδήποτε στην Επίδαυρο εχει δεν έχει ο ίδιος άδεια και αν ο κόσμος έχει την ποιότητα να αντιληφθεί τη μάπα ας του πετάξει αυγά. Αλλού πρέπει να είναι ο έλεγχος άσχετα με προσωπικές άδειες. Όπως στο Ηρώδειο κατ αρχήν πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος ποιός μπορεί να εμφανιστεί, αυτό το αποφασίζει το αρχαιολογικό συμβούλιο και οι επιτροπές του Φεστιβάλ Αθηνων. Γιατί θεωρητικά θα μπορούσε να πάει και ο Κιάμος και ο Βέρτης να ζητήσουν το ηρώδειο, αυτοί είναι σίγουρα "τραγουδιστές" (μη χ@σω).

Μεγάλο θέμα είναι ο κόσμος. Χρειάζεται να έχεις ταλέντο για να παράγεις τέχνη και χρειάζεται και ένα επίπεδο εκπαίδευσης, μόρφωσης κουλτούρας και γνώσης για να καταλάβεις την τέχνη. Δε θα ξεχάσω τη θεατρική αποθεωση παλιότερα της ..Μιμής Ντενίση ως ηθοποιού όπου γινόταν λαϊκό προσκύνημα για να την δούν...
    Ούτε τα γεμάτα "θέατρα" με μις "επιθεωρήσεις" με τα σεξουαλικά υπονοούμενα και τα πιλοτικά χωρατά, τη στιγμή που σε καλές πραγματικά θεατρικές παραστάσεις βαράνε μύγες.

Είναι κάπως σαν την κότα και το αυγό.. Όπως το παιδάκι για να κολυμπήσει στην πισίνα χρειάζεται γνωμάτευση από γιατρό, έτσι και αυτός που παίζει στην Επίδαυρο πρέπει να έχει πιστοποιημένα κάποια ελάχιστα. Θεατρικές σπουδές προφανώς. Με την λογική που έβαλαν τον Ρουβά στην Επίδαυρο, γιατί όχι και την Μακρυπούλια;

Ξέρουμε τι χρειάζεται. Και από κάτω αλλαγή επιπέδου αλλά και από πάνω. Και ποιοτικότερη παιδεία και δράση από αυτούς που έχουν το επίπεδο και την ευθύνη της εξουσίας.

Οι άδειες ηθοποιού είναι το ένα σκέλος. Για την Επίδαυρο προφανώς χρειάζεται κάτι ακόμα παραπάνω.

Το επίπεδο του κόσμου πάντως έχει πέσει υπερβολικά. Και από τα παιδιά δεν έχω μεγάλες ελπίδες. Μάλλον χειρότερα θα είναι γιατί λαμβάνουν χειρότερη παιδεία και έχουν πολύ άσχημες συνήθειες. Δεν διαβάζουν εφημερίδες, δεν διαβάζουν βιβλία. Lol παίζουν.

Comment

Originally posted by stolis View Post
      Κακώς θέλεις να τον θυμάσαι μόνο σαν Παπατρέχα.
      Το ταλέντο του Βέγγου ήταν στο επίπεδο του Tsarli Tsaplin. Μπορούσε να παίξει από κωμωδία μέχρι δράμα το ίδιο εύκολα.
      Οι κωμωδίες δεν τον άφησαν να γίνει αυτό που πραγματικά ήταν σαν αξία στη συνείδηση του κόσμου, κάτι που έγινε με τις δραματικές ταινίες (π.χ τι έκανες στον πόλεμο Θανάση και τις τελευταίες του), όπου και αναγνωρίστηκε η αξία του από όλους.
      Ο μόνος ηθοποιός που μπορούσε να σε κάνει να γελάς ή να κλαις είτε μόνο βλέποντάς τον χωρίς ήχο, είτε μόνο ακούγοντάς τον χωρίς εικόνα.
      Είναι κάτι που δεν πρέπει να ''αγγίζουμε'' ο Βέγγος.

+10000 μέχρι κεραίας...
      Beati Paoli.........

Comment

Κακώς θέλεις να τον θυμάσαι μόνο σαν Παπατρέχα.
        Το ταλέντο του Βέγγου ήταν στο επίπεδο του Tsarli Tsaplin. Μπορούσε να παίξει από κωμωδία μέχρι δράμα το ίδιο εύκολα.
        Οι κωμωδίες δεν τον άφησαν να γίνει αυτό που πραγματικά ήταν σαν αξία στη συνείδηση του κόσμου, κάτι που έγινε με τις δραματικές ταινίες (π.χ τι έκανες στον πόλεμο Θανάση και τις τελευταίες του), όπου και αναγνωρίστηκε η αξία του από όλους.
        Ο μόνος ηθοποιός που μπορούσε να σε κάνει να γελάς ή να κλαις είτε μόνο βλέποντάς τον χωρίς ήχο, είτε μόνο ακούγοντάς τον χωρίς εικόνα.
        Είναι κάτι που δεν πρέπει να ''αγγίζουμε'' ο Βέγγος.
        Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση - Το βλέμμα του Οδυσσέα - Ψυχή βαθεία.

Ταινίες που έδωσε ρεσιτάλ ο Βέγγος. Εμένα προσωπικά με τρελένει στο βλέμμα του Οδυσσέα ειδικά η σκηνή με το ταξί.. ο μονόλογός του..
        Ανατριαχίαζω κάθε φορά που τον ακούω..
        Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
        Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Όπου και να έπαιξε, ότι και να έπαιξε έδωσε ρεσιτάλ.
          Απλά ο περισσότερος κόσμος δεν κατάλαβε ποτέ το μεγαλείο του ταλέντου του μέσα από τις κωμωδίες άσχετα αν άρεσαν και μοίραζαν γέλιο.
          Αυτό το μεγαλείο φάνηκε καθαρά στους δραματικούς ρόλους.
          Για εμένα είναι ο μεγαλύτερος όλων. Αν ήταν στην Αμερική το όνομά του θα ήταν δίπλα στους κορυφαίους όλων των εποχών!!!
          www.foresterclub.gr

Comment

Originally posted by Morpheas View Post
            Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση - Το βλέμμα του Οδυσσέα - Ψυχή βαθεία.

Ταινίες που έδωσε ρεσιτάλ ο Βέγγος. Εμένα προσωπικά με τρελένει στο βλέμμα του Οδυσσέα ειδικά η σκηνή με το ταξί.. ο μονόλογός του..
            Ανατριαχίαζω κάθε φορά που τον ακούω..
            + ολα ειναι δρομος
            τι να πουμε εμεις για τον Βεγγο.τα ειπε ολα μονος του απο το εργο του(που ηταν μερικες δεκαετιες μπροστα ακομα και απο τον παγκοσμιο κινηματογραφο)και κυριως με ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.

Comment

Όπου και να έπαιξε, ότι και να έπαιξε έδωσε ρεσιτάλ.
              Απλά ο περισσότερος κόσμος δεν κατάλαβε ποτέ το μεγαλείο του ταλέντου του μέσα από τις κωμωδίες άσχετα αν άρεσαν και μοίραζαν γέλιο.
              Αυτό το μεγαλείο φάνηκε καθαρά στους δραματικούς ρόλους.
              Για εμένα είναι ο μεγαλύτερος όλων. Αν ήταν στην Αμερική το όνομά του θα ήταν δίπλα στους κορυφαίους όλων των εποχών!!!
              Και προπάντω η ζωή που έκανε.. Το τι πέρασε.. Και φαντάσου αυτά είναι μόνο όσα ξέρουμε εμείς..

Πράγματι και εγώ το πιστεύω αυτό.. αν ήταν στην Αμερική.. το όνομά του θα ηταν άναμεσα στους καλύτερους..

Comment

Respect ΣΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ View Post
                  Respect ΣΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ
                  οι συνθηματικές επιπλήξεις δεν ταιριάζουν στη συζήτηση και αν διάβαζες τα ποστ μου καλύτερα θα καταλάβαινες γιατί το λέω.

Δεν είναι έλλειψη σεβασμού να προτιμάς το θανάση Βέγγο στο ρόλο που τον αποθέωσε το πανελλήνιο τη 10ετία του 60, αυτόν του κωμικού. Αυτό ήταν το DNA του Βέγγου. Το να είσαι μοναδικός κωμικός ηθοποιός έχει ακριβώς την ίδια αξία με το να είσαι δραματικός. Και ο "φανερός πράκτωρ 000" δεν είναι λιγότερο cult κινηματογράφος απ ότι το "Ολα είναι δρόμος". Είναι απλώς μιά εντελώς άλλη μορφή τέχνης.

Comment

Είναι γνωστό ότι οι ηθοποιοί που παίζουν πιο σοβαρούς ή δραματικούς ρόλους θεωρούνται ανώτεροι σαν αξία από τους κωμικούς στη συνείδηση του κόσμου.
                    Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι.
                    Ο Βέγγος όσο τεράστιος και αν ήταν, για χρόνια στο μυαλό του απλού κόσμου ήταν ο ''καλοί μου άνθρωποι''. Πόσοι δεν έχουμε ακούσει το ''τρέχω σαν τον Βέγγο'';
                    Σίγουρα άρεσε σε πάρα πολύ κόσμο, αλλά και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούσαν το όνομα Βέγγος υποτιμητικά, είτε σε κάποιον φαλακρό, είτε σε κάποιον γενικά αστείο.
                    Η πραγματικότητα λοιπόν είναι, ότι χιλιάδες κόσμου κατάλαβαν και αναγνώρισαν το τεράστιο ταλέντο του και την αξία του αφού τον είδαν σε δραματικούς ρόλους. Το ίδιο και πολλοί δημοσιογράφοι και κριτικοί.
                    Μέχρι τότε προσωπικά είχα ακούσει πάρα πολλούς που τον θεωρούσαν απλά αστείο και όχι κάτι το ιδιαίτερο σαν ηθοποιό.
                    Αυτή είναι η αλήθεια άσχετα σε ποιους ρόλους άρεσε στον καθένα μας.
                    Όσο για το dna του, επειδή στενός μου συγγενής ήταν οικογενειακός του φίλος, μόνο έτσι δεν είναι. Ο Βέγγος στη ζωή του ήταν περισσότερο δραματικός παρά κωμικός...
                    www.foresterclub.gr

Comment

Είναι γνωστό ότι οι ηθοποιοί που παίζουν πιο σοβαρούς ή δραματικούς ρόλους θεωρούνται ανώτεροι σαν αξία από τους κωμικούς στη συνείδηση του κόσμου.
                      Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι.
                      Ο Βέγγος όσο τεράστιος και αν ήταν, για χρόνια στο μυαλό του απλού κόσμου ήταν ο ''καλοί μου άνθρωποι''. Πόσοι δεν έχουμε ακούσει το ''τρέχω σαν τον Βέγγο'';
                      Σίγουρα άρεσε σε πάρα πολύ κόσμο, αλλά και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούσαν το όνομα Βέγγος υποτιμητικά, είτε σε κάποιον φαλακρό, είτε σε κάποιον γενικά αστείο.
                      Η πραγματικότητα λοιπόν είναι, ότι χιλιάδες κόσμου κατάλαβαν και αναγνώρισαν το τεράστιο ταλέντο του και την αξία του αφού τον είδαν σε δραματικούς ρόλους. Το ίδιο και πολλοί δημοσιογράφοι και κριτικοί.
                      Μέχρι τότε προσωπικά είχα ακούσει πάρα πολλούς που τον θεωρούσαν απλά αστείο και όχι κάτι το ιδιαίτερο σαν ηθοποιό.
                      Αυτή είναι η αλήθεια άσχετα σε ποιους ρόλους άρεσε στον καθένα μας.
                      Όσο για το dna του, επειδή στενός μου συγγενής ήταν οικογενειακός του φίλος, μόνο έτσι δεν είναι. Ο Βέγγος στη ζωή του ήταν περισσότερο δραματικός παρά κωμικός...
                      Ο Βέγγος για μένα είχε τις κυρυφαία εκφραστικές συγκινητικες και δραματικες στιγμές στα έργα που έπαιζε σαν κωμικός. Εκεί που έκανε το θεοπάλαβο και σε έκανε να γελάς μπορούσε σε μιά στιγμή με μιά ατάκα και ένα βλέμμα να σε κάνει να κλάψεις.

Το τρέχω σαν το Βέγγο κλπ είναι προφανές ότι θα υπήρχε και υπάρχει γιατί άνθρωπος ήταν ορόσημο με ένα μοναδικό ιδιόρυθμο χιούμορ που άφησε εποχή τρέχοντας και κάνοντας το θεοπάλαβο. Και έκανε ένα κύκλο. Ξεκίνησε με κινηματογράφο τέχνης (Μαγική Πόλη, Κόκκινα Φανάρια σε μικρούς ρόλους) μεσουράνησε με την κωμωδία σα Θού Βού και έκλεισε τον κύκλο του πάλι με κλασικό θέατρο και κινηματογράφο τέχνης. Οσοι το θεωρούν υποτιμητικό το τρέχω σα το Βέγγο και κατώτερο και θέλουν να σβήσουν τη μνήμη του Θού Βού υπερ Επιδαύρου και Παντελή Βούλγαρη (και δεν εννοώ εσένα) είναι απλώς ελαφρώς αμαθείς ίσως και κοπμπλεξικοί.

Ας κόψουμε τη συζήτηση γιατί προφανώς δεν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με μιά τελευταία κάπως άσχετη παρατήρηση: Εχεις γνωρίσει γυναίκα που να της άρέσει ο Βέγγος? Εννοώ ως κλασικός παλιός original κωμικός Θανάσης Βέγγος. Εγώ καμμία. Και αναρρωτιέμαι αν έχει τύχει σε μένα ή αν το έχουν παρατηρήσει και άλλοι.
                      Last edited by yakutia; 17/12/2014, 11:12 PM.

Comment

Απλά δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Δεν πειράζει, κάποιοι είδα ότι κατάλαβαν ακριβώς τι θέλω να πω, κάτι που αυτό που γράφεις για τις γυναίκες το επιβεβαιώνει, αφού πολλές τον θαύμασαν στους τελευταίους του ρόλους.
                        Και ξανατονίζω, δεν γράφω ότι ήταν καλύτερος στον ένα ή στον άλλο ρόλο. Έγραψα από την αρχή ότι ήταν το ίδιο καλός και στην κωμωδία και στο δράμα γιατί ήταν τεράστιος, απλά στους δραματικούς ρόλους παραδέχτηκαν όλοι το ταλέντο του και την αξία του, άνθρωποι που στις κωμωδίες του γέλασαν αλλά δεν τον είχαν πάρει στα σοβαρά σαν σπουδαίο ηθοποιό, απλά σαν γελωτοποιό. Και ήταν πολλοί.
                        Για εμένα όπως είπα ήταν ο μέγιστος ότι ρόλο και να έπαιξε.
                        Νομίζω ότι είμαι ξεκάθαρος στο τι εννοώ, οπότε δεν ξέρω για ποιο λόγο παίρνω αυτές τις απαντήσεις, αφού για την αξία του συμφωνούμε...
                        Last edited by stolis; 17/12/2014, 11:30 PM.
                        www.foresterclub.gr

Comment

Βρε αφηστε το Βεγγο.Για το Ρουβα και τη Διαβατη ηταν το θεμα.

Comment

...ήταν το ίδιο καλός και στην κωμωδία και στο δράμα γιατί ήταν τεράστιος, απλά στους δραματικούς ρόλους παραδέχτηκαν όλοι το ταλέντο του και την αξία του, άνθρωποι που στις κωμωδίες του γέλασαν αλλά δεν τον είχαν πάρει στα σοβαρά σαν σπουδαίο ηθοποιό...
                            Αυτή είναι όλη η ουσία!!

Comment

Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                              Βρε αφηστε το Βεγγο.Για το Ρουβα και τη Διαβατη ηταν το θεμα.
                              Μη τρολλάρετε ρε το τρολλοθέμα του γιατρού.. Χαχαχα!!

Comment

Originally posted by Morpheas View Post
                                Μη τρολλάρετε ρε το τρολλοθέμα του γιατρού.. Χαχαχα!!

Δεν ειναι τρολοθεμα.

Η παρουσια του Ρουβα στο τιτλο φερνει στο μυαλο τις ρουβιτσες και ολο το παρελθον του και φερνει μειδιαμα.
                                Το θεμα ομως που εθεσε η Διαβατη δεν ειναι τρολ.Ειναι σημαντικο και το εθεσε σε σωστες βασεις.Και δεν αφορα το Ρουβα αυτον καθ αυτον.Αφορμη ηταν αυτο για να πει αυτα που ειπε.

Comment

Working...
                                X