Μπράβο στη Σελάρα! Φοβερές φωτογραφίες και πολύ χιόνι. Και θα βάλει άλλο τόσο!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 2014
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Yπεροχες οι φωτο απο το πανεμορφο Σελι, ειναι μαγεια το χιονι, και αυτη η ποσοτητα ειναι οτι πρεπει! Απολαυσε το Γιωργο μου κ μακαρι να σου ριξει κ αλλο.carpe diem - αδραξε την ημερα
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants
Comment
-
Για τα 1500φεύγα μέτρα φαντάζομαι αυτά είναι τα συνηθισμένα μια φυσιολογική χρονιά. Πάντως τα πήγε σαφως καλύτερα από Σαμαρίνα και άπο κρύο και απο χιόνι φέτος. Στο κρύο ειδικά έχω την εντύπωση ότι υπερτερεί σίγουρα γενικά. Για το χιόνι μπορεί (χωρίς να είμαι σίγουρος) να υπερέχει η Σαμαρίνα σε μια φυσιολογική χρονιά λόγω του ότι είναι αρκετα πιο κοντά στο Ιόνιο.Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ View PostΔυνατο το Σελι στη γενικη φετινη μιζερια....
Ο καιρος βεβαια απο σημερα και για μερες ειναι για παρνασσο και πηλιο ...
Comment
-
aπλα το Σελι ηταν ευνοημενο σε αυτην την κακοκαιρια ,γενικα για τα δεδομενα του χωριου ηταν μια πολυ ασχημη χρονια.Παντως μιλαμε για οριακες καταστασεις ακομη και τωρα ,το χιονι που επεσε ηταν βαρυ υγρο χιονι και ηδη η θερμοκρασια τσιμπησε απο χθε μισο βαθμο και το λειωνει.Σε οριακες καταστασεις το υψομετρο και η θεση του το βοηθαει να εχει χιονοστρωση και να αποφευγει τα χιονονερα.Σε νορμαλ συνθηκες τους περισσοτερους χειμωνες η Σαμαρινα υπερεχει καθαρα σε ποσοτητες χιονου .Απλως το Σελι ειναι πιο κρυο ,κατι που το βοηθαει σε οριακες συνθηκες οπως οι τωρινες.Originally posted by sotos4 View PostΓια τα 1500φεύγα μέτρα φαντάζομαι αυτά είναι τα συνηθισμένα μια φυσιολογική χρονιά. Πάντως τα πήγε σαφως καλύτερα από Σαμαρίνα και άπο κρύο και απο χιόνι φέτος. Στο κρύο ειδικά έχω την εντύπωση ότι υπερτερεί σίγουρα γενικά. Για το χιόνι μπορεί (χωρίς να είμαι σίγουρος) να υπερέχει η Σαμαρίνα σε μια φυσιολογική χρονιά λόγω του ότι είναι αρκετα πιο κοντά στο Ιόνιο.
Comment
-
http://www.androsnetcenter.gr/Chora/webcam.html
νέα κάμερα στη Χώρα της ’νδρου(στο Νειμποριό)..κοιτάζει ΑΝΑ...στο βάθος του ορίζοντα νοερά βρίσκεται η Ικαρία...
Last edited by geornik2004; 08/03/2014, 10:38 AM.
Comment
-
Από μια βόλτα σήμερα ως τα 2100-2200μ του Σμόλικα. Έβαλε περίπου 40 πόντους εκεί πάνω τις τελευταίες μέρες.
Στα 1900μ που έχω ως σήμα κατατεθέν ενός χειμώνα, στη κλασική βρύση πάνω από τη Σαμαρίνα δείτε σύγκριση μεταξύ σήμερα 9 Μαρτίου 2014 και πέρυσι 7 Μαρτίου 2013 στο ίδιο ακριβώς σημείο. Φέτος έχει 180-200εκ, μετρημένα μετά από σκάψιμο στο χιόνι μέχρι να βρω χώμα, πέρυσι είχε 400-450εκ (αν κρίνουμε ότι είμαι 181εκ).
Φέτος, σήμερα

Πέρυσι 7/3/13

Και μια μαζί οι 2 τους

Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι η Σαμαρίνα έχει 1εκ στα 1350μ χαμηλά στη γέφυρα, 2εκ στην πλατεία, 10εκ μόλις 20μ ψηλότερα της πλατείας, 20εκ λίγο ακόμα ψηλότερα, 30-35εκ στο γήπεδο και στα τελευταία σπίτια του χωριού στα 1530μ και από κει και πάνω αυξάνεται εκθετικά. ΤΡΟΜΕΡΕΣ αλλαγές στο ύψος του χιονιού μέσα σε ελάχιστη υψομετρική διαφορά...
Comment

Comment