Announcement

Collapse
No announcement yet.

συζητησεις για παλιους/ες χιονιαδες-κακοκαιριες

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Το όνειρο κάθε χιονοτρελαμένου εκείνος ο χιονιάς πραγματικα.3 μέρες συνεχόμενης χιονόπτωσης

Comment

• οπως και ο μαρτης του 87 στην αθηνα πολλεσ μερες με κρυα και με χιονια στην περιοχη μου στα πετραλωνα το ειχε στρωσει 2 φορες απο οτι θυμαμαι

Comment

• http://www.youtube.com/watch?v=C9xuaQDkmL8

Comment

• ΚΑυλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• Originally posted by snowman7 View Post
            οπως και ο μαρτης του 87 στην αθηνα πολλεσ μερες με κρυα και με χιονια στην περιοχη μου στα πετραλωνα το ειχε στρωσει 2 φορες απο οτι θυμαμαι
            ως ήδη χιονοτρελαμένος μαθητής β' γυμνασίου τότε κατέγραφα ημερολόγιο με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών αναλυτικά..
            Τετάρτη 4 Μαρτίου: νωρίς το πρωί στο σχολείο έβρεχε...γύρω στις 10 σταμάτησε η βροχή και άρχισαν να πέφτουν νιφάδες...στις 1:30 που σχολάγαμε πυκνή χιονόπτωση και άσπριζαν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων στον Πειραιά...θυμάμαι την έκπληξη των καθηγητών μας αφού η ΕΜΥ προέβλεπε 4...9 για εκείνη τη μέρα και χιονι "στη γύρω ορεινή ζώνη"...χιόνιζε ασταμάτητα όλη μέρα αλλά το έστρωσε παντού αργά τη νύχτα..
            Πέμπτη 5 Μαρτίου: με ξύπνησε η αδελφή μου για να δω τα χιόνια έξω...παρόλα αυτά το σχολείο λειτούργησε κανονικά εκείνη τη μέρα και πήγαμε παίζοντας χιονοπόλεμο κτλ...γύρω στις 9 το πρωί κιόλας έλιωσε, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να χιονίζει πάλι για όλη τη μέρα αλλά να μην κάθεται λόγω θερμοκρασιών μέχρι το βράδυ που το ξαναέστρωσε...
            Παρασκευή 6 Μαρτίου: πάλι το πρωί στρωμένο χιόνι αλλά όχι τόσο όσο το προηγούμενο πρωί...πάλι έλιωσε στις 9 το πρωί και πάλι άρχισε να χιονίζει με μια γερή έξαρση το μεσημέρι που άσπρισαν αυτοκίνητα, στέγες αλλά όχι οι δρόμοι...μετά σταμάτησε...εκείνη τη μέρα μας πήραν συγγενείς από τη Μεσσηνία και μας έλεγαν για πρωτοφανή χιονοθύελλα στον κάμπο...
            Σάββατο 7 Μαρτίου: ημέρα-έκπληξη(δυσάρεστη για Αθήνα)..ενώ η ΕΜΥ μιλούσε για ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις στην Αττική με θερμοκρασία -3...1, δεν υπήρχε ούτε ένα συννεφάκι στον αττικό ουρανό όλη τη μέρα..υπήρχε τρομερή παγωνιά βέβαια...τραβήχτηκε ανατολικότερα ο καιρός αφού τηλέφωνα συγγενών από ’νδρο μας μιλούσαν για πρωτοφανή κατάσταση και αποκλεισμό από τα χιόνια μέχρι τις βάρκες...
            Κυριακή 8 Μαρτίου: συνεχίστηκε η περίεργη λιακάδα στο λεκανοπέδιο ενώ περιμετρικά στους γύρω νομούς συνεχιζόταν ο κακός χαμός...
            Δευτέρα 9 Μαρτίου: η ημέρα-έκπληξη(ευχάριστη αυτή τη φορά)..ενώ η ΕΜΥ προέβλεπε βελτιωμένο καιρό ξυπνήσαμε με σφοδρή χιονόπτωση, ολική χιονοκάλυψη, κλειστά σχολεία κτλ...μέχρι τις 12 το μεσημέρι...μετά βγήκε ήλιος και έλιωσε το 90% του χιονιού...
            Τρίτη 10 Μαρτίου: δεν θυμάμαι τι έγινε...
            Τετάρτη 11 Μαρτίου: υποτροπή του καιρού το βράδυ με βροχή και καταιγίδα αυτή τη φορά αλλά με μόλις 4c και τρελό θάψιμο των ορεινών-ημιορεινών της Αττικής...τότε θάφτηκε η κεντρική Ελλάδα από πρωτοφανείς χιονοπτώσεις...
            Πέμπτη 12 Μαρτίου: δεν θυμάμαι
            Παρασκευή 13 Μαρτίου: παλι χιονόπτωση το πρωί μέχρι τις 11 το πρωί και πασπάλισμα στα αυτοκίνητα και τις στέγες...μετά βγήκε ήλιος και τελείωσε άδοξα αυτό το τελευταίο ξέσπασμα...νομίζω μετά δεν ξαναχιόνισε μέσα στην Αθήνα...όμως θυμάμαι πόσο πολύ χιόνι είχαν βάλει τα βουνά γύρω από το λεκανοπέδιο....νομίζω τον Υμηττό δεν τον έχω ξαναδεί τόσο κάτασπρο από τους πρόποδες...
            σόρι για το μεγάλο μήνυμα...
            Last edited by geornik2004; 19/12/2013, 09:28 PM.

Comment

• Originally posted by SnowM4ν View Post
              Παντως του παει...[ATTACH=CONFIG]6590[/ATTACH]
              Αν του παει λεει....Τι ωραια που ηταν το 2008!!!
              ΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ..ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ..!!

Comment

• 28/01/10 Σταυρούπολη στα 40μ, 2χλμ από κέντρο...

Comment

• Μία απο τις αγαπημένες μου από το σνοου ριπορτ που την κράτησα .... περτούλι 26-1-2006 ... 3μ και 20 εκ το ύψος και -23 C
                  Attached Files
                  ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ Η ΕΠΙΔΙΩΞΙΣ Η ΗΔΟΝΗ, ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ Η ΔΟΞΑ ,ΤΩΝ ΔΕ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ Η ΑΡΕΤΗ!!!

Comment

• Originally posted by PEACERMAN View Post
                    Αν του παει λεει....Τι ωραια που ηταν το 2008!!!
                    Μακαρι να το ειχα ζησει..αλλα θυμαμαι κατι λιγα απο τον χιονια του 04..ημουν Πειραια τοτε,θυμαμαι να με ξυπναει η ξαδελφη μου και να μου λεει χιονιζειι..ειχα κολλησει στο τζαμι και χααζευα...μετα οταν εκοψε,μπουφαν σκουφια γαντια και εξω...ολοι οι δρομοι κατασπροι,αυτοκινητα,αυλες ολα...παγοι να κρεμονται απο τις τεντες...αυτη τη μερα ειχα αλλαξει ρουχα 3 φορες..εμπαινα μουσκεμα μεσα,αλλαζα και παλυ εξω.

Εδω στο νησι ειχα δει φωτογραφια επειδη δεν ημουν για να το δω ζωντανα ειχαν φτιαξει δυο φιλοι μου χιονανθρωπο εδω στο χωριο..το χιονι να βρισκεται στα 15-20cm!

Επισης η επομενη χρονια το 2006..ημουν εδω,ηταν πιο ηπιο τοτε κρατησε περιπου μια μερα αλλα η χιονοστρωση ηταν πιο μικρη..δηλαδη το μεγιστο τα 10 να εφτασε...αχ τι ωραιες αναμνησεις..μακαρι να ειχα και αρχειο απο ολα αυτα...ας δουμε κατι παρομοιο φετος..να βαλει ο θεος το χερι του!
                    Π.Τριοβ 130μ.
                    http://webcam.milos-greece.com/
                    Μετεωρολογικος Σταθμος Μηλου http://milos.meteoclub.gr2-0-0-4 χαρες που ειδαμε ΑΣΠΡΗ μερα,μετα απο 10 χρονια...το θεωρησα πλεον "Σπανιο".αλλα δεν σταματω να ελπιζω!

Comment

• https://www.youtube.com/watch?v=DKmZ0MMgMUw

μπορειτε να πορωθητε τωρα!!!!ΠΗΛΙΟ 2003 8 μετρα χιονιου!
                      2001,2006...και 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....ονειροοοο :D:D

Comment

• Originally posted by geornik2004 View Post
                        ως ήδη χιονοτρελαμένος μαθητής β' γυμνασίου τότε κατέγραφα ημερολόγιο με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών αναλυτικά..
                        Τετάρτη 4 Μαρτίου: νωρίς το πρωί στο σχολείο έβρεχε...γύρω στις 10 σταμάτησε η βροχή και άρχισαν να πέφτουν νιφάδες...στις 1:30 που σχολάγαμε πυκνή χιονόπτωση και άσπριζαν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων στον Πειραιά...θυμάμαι την έκπληξη των καθηγητών μας αφού η ΕΜΥ προέβλεπε 4...9 για εκείνη τη μέρα και χιονι "στη γύρω ορεινή ζώνη"...χιόνιζε ασταμάτητα όλη μέρα αλλά το έστρωσε παντού αργά τη νύχτα..
                        Πέμπτη 5 Μαρτίου: με ξύπνησε η αδελφή μου για να δω τα χιόνια έξω...παρόλα αυτά το σχολείο λειτούργησε κανονικά εκείνη τη μέρα και πήγαμε παίζοντας χιονοπόλεμο κτλ...γύρω στις 9 το πρωί κιόλας έλιωσε, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να χιονίζει πάλι για όλη τη μέρα αλλά να μην κάθεται λόγω θερμοκρασιών μέχρι το βράδυ που το ξαναέστρωσε...
                        Παρασκευή 6 Μαρτίου: πάλι το πρωί στρωμένο χιόνι αλλά όχι τόσο όσο το προηγούμενο πρωί...πάλι έλιωσε στις 9 το πρωί και πάλι άρχισε να χιονίζει με μια γερή έξαρση το μεσημέρι που άσπρισαν αυτοκίνητα, στέγες αλλά όχι οι δρόμοι...μετά σταμάτησε...εκείνη τη μέρα μας πήραν συγγενείς από τη Μεσσηνία και μας έλεγαν για πρωτοφανή χιονοθύελλα στον κάμπο...
                        Σάββατο 7 Μαρτίου: ημέρα-έκπληξη(δυσάρεστη για Αθήνα)..ενώ η ΕΜΥ μιλούσε για ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις στην Αττική με θερμοκρασία -3...1, δεν υπήρχε ούτε ένα συννεφάκι στον αττικό ουρανό όλη τη μέρα..υπήρχε τρομερή παγωνιά βέβαια...τραβήχτηκε ανατολικότερα ο καιρός αφού τηλέφωνα συγγενών από ’νδρο μας μιλούσαν για πρωτοφανή κατάσταση και αποκλεισμό από τα χιόνια μέχρι τις βάρκες...
                        Κυριακή 8 Μαρτίου: συνεχίστηκε η περίεργη λιακάδα στο λεκανοπέδιο ενώ περιμετρικά στους γύρω νομούς συνεχιζόταν ο κακός χαμός...
                        Δευτέρα 9 Μαρτίου: η ημέρα-έκπληξη(ευχάριστη αυτή τη φορά)..ενώ η ΕΜΥ προέβλεπε βελτιωμένο καιρό ξυπνήσαμε με σφοδρή χιονόπτωση, ολική χιονοκάλυψη, κλειστά σχολεία κτλ...μέχρι τις 12 το μεσημέρι...μετά βγήκε ήλιος και έλιωσε το 90% του χιονιού...
                        Τρίτη 10 Μαρτίου: δεν θυμάμαι τι έγινε...
                        Τετάρτη 11 Μαρτίου: υποτροπή του καιρού το βράδυ με βροχή και καταιγίδα αυτή τη φορά αλλά με μόλις 4c και τρελό θάψιμο των ορεινών-ημιορεινών της Αττικής...τότε θάφτηκε η κεντρική Ελλάδα από πρωτοφανείς χιονοπτώσεις...
                        Πέμπτη 12 Μαρτίου: δεν θυμάμαι
                        Παρασκευή 13 Μαρτίου: παλι χιονόπτωση το πρωί μέχρι τις 11 το πρωί και πασπάλισμα στα αυτοκίνητα και τις στέγες...μετά βγήκε ήλιος και τελείωσε άδοξα αυτό το τελευταίο ξέσπασμα...νομίζω μετά δεν ξαναχιόνισε μέσα στην Αθήνα...όμως θυμάμαι πόσο πολύ χιόνι είχαν βάλει τα βουνά γύρω από το λεκανοπέδιο....νομίζω τον Υμηττό δεν τον έχω ξαναδεί τόσο κάτασπρο από τους πρόποδες...
                        σόρι για το μεγάλο μήνυμα...
                        φιλε respect τα θυμασαι πολυ καλα εγω πηγαινα πεμπτη δημοτικου και θυμαμαι το βραδυ της πεμπτης που το ειχε στρωσει στα πετραλωνα καθωσ και το πρωινο της δευτερας που ειχε ολικη χιονοστρωση στηυν περιοχη μου...ωραιες αναμνησεις...μηπως θυμαται κανεις απο τα παιδια αν ειχε χιονισει την πρωτομαγια του 87 στα βορεια προαστεια ο πατερας μου λεει οτι το ειχε στρωσει στην ανθουσα εγω ομως δεν το θυμαμαι...

Comment

• Originally posted by Philip View Post
                          28/01/10 Σταυρούπολη στα 40μ, 2χλμ από κέντρο...

Φοβερό βράδυ εκείνο.

Κλειστόν

Comment

• κανει περισσοτερο παταγο αν πεις οτι ειναι 40μ και 2χλμ απο το κεντρο?
                            γιατι και η σινδος στα 30μ ειναι και η βεροια χαμηλα ειναι και αλλου στα 40μ παλι χαμηλα ειναι αλλα δεν εχουν καμμια σχεση μετο κεντρο στην Θεσσαλονικη/
                            η αποσταση που αναφερεις σαφως και δεν ειναι σωστη..ακομη και να ειναι η φωτογραφια στην εισοδο της Σταυρουπολης απο λαγκαδα και παλι απο το κεντρο(οχι λευκο πυργο που ειναι πιο μακρυα,για κεντρο μιλαω)ειναι τουλαχιστον 4χλμ.

Originally posted by Philip View Post
                            28/01/10 Σταυρούπολη στα 40μ, 2χλμ από κέντρο...

καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• γιαννη ημουν αυτοπτης μαρτυρας...ειναι στην οδο λαγκαδα στο υψος του δημαρχειου σταυρουπολεως...
                              ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

• Originally posted by borios_polos View Post
                                γιαννη ημουν αυτοπτης μαρτυρας...ειναι στην οδο λαγκαδα στο υψος του δημαρχειου σταυρουπολεως...
                                δεν ειπα οτι ειναι αλλου!ειπα ειναι περισσοτερα χλμ απο το κεντρο της θεσσαλονικης.για κεντρο μιλαμε
                                καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Working...
                                X