Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• κρυοσεισμοι στο Τοροντο του Καναδα ,λογω της πολυ χαμηλης θερμοκρασιας ,και της μη υπαρξης χιονιου ,ωστε να υπαρξει μονωση και να μη ακουγονται σαν γινονται σεισμοι .αυπνοι οι κατοικοι του Τοροντο .
    ρε τι παθανε...

Comment

• Ξάγρυπνοι μένουν τη νύχτα οι κάτοικοι του Τορόντο στον Καναδά που ακούν τη γη να «βρυχάται». Σε πολλές περιοχές ισχυροί θόρυβοι έρχονται από τα έγκατα της γης, ενώ έχουν παρατηρηθεί μεγάλα ρήγματα σε δρόμους. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, πρόκειται για το γεωλογικό φαινόμενο των «κρυοσεισμών», συνέπεια των ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τη Βόρεια Αμερική. Οι κρυοσεισμοί ή σεισμοί παγετού, είναι ένα φυσικό φαινόμενο που προκαλείται από την ξαφνική ψύξη του εδάφους και παράγει κίνηση του εδάφους και θορύβους παρόμοιους με εκείνους ενός σεισμού. Συνήθως εμφανίζεται κατά τις πρώτες κρύες περιόδους του έτους, όταν η θερμοκρασία πέσει απότομα κάτω από το μηδέν, ειδικά αν δεν υπάρχει χιόνι να καλύψει και να μονώσει το έδαφος.

Comment

• Μία απορία έχω. Ενώ το βικιπαίδεια λέει ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη είναι κάπου στο -25 με -26 γιατί λένε ότι είναι ακραίο το -15 και ότι έχει έναν αιώνα να συμβεί; Δεν πέφτει συχνά τόσο εκεί; Πόσο πάει ξέρει κανείς;
        Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• γιατι ειναι γκασμαδες ....η νεα υορκη δεν ειναι θεσ/νικη να κανει -15 μια φορα στα 100 χρονια ,και αν...

Comment

• Originally posted by SUMMERSNOW View Post
            γιατι ειναι γκασμαδες ....η νεα υορκη δεν ειναι θεσ/νικη να κανει -15 μια φορα στα 100 χρονια ,και αν...
            Χαχαχαχα έχεις δίκιο όλα τα μεγαλοποιούν πια τραγικοί είναι!!! Σε ευχαριστώ πάντως!
            Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• Extreme temperatures have ranged from −15 °F (−26 °C), recorded on February 9, 1934, up to 106 °F (41 °C) on July 9, 1936

ε εντάξει το 1934 έπεσε στους -26...εντωμεταξύ 4-5 μέρες αργότερα τώρα το παρατηρώ είχε η Αθήνα ίσως το μεγαλύτερο χιονιά του 20ου αιώνα με επίσης ρεκόρ ψύχους στο Βοτανικό(το περίφημο -10,4c)

Comment

• Originally posted by geornik2004 View Post
                extreme temperatures have ranged from −15 °f (−26 °c), recorded on february 9, 1934, up to 106 °f (41 °c) on july 9, 1936

ε εντάξει το 1934 έπεσε στους -26...εντωμεταξύ 4-5 μέρες αργότερα τώρα το παρατηρώ είχε η Αθήνα ίσως το μεγαλύτερο χιονιά του 20ου αιώνα με επίσης ρεκόρ ψύχους στο Βοτανικό(το περίφημο -10,4c)

Α οκ ευχαριστώ! Αν και δεν νομίζω να μην έχει ξαναπέσει στους -15 από τότε. Εδώ έπεφτε και στη χώρα μας συχνά σε τέτοιες θερμοκρασίες εκεί δεν θα έπεφτε; ’ρα λες να έχουμε κανα τυχερό;;; Μακάρι!!!

Comment

• Originally posted by Alkis Serres View Post
                  Μία απορία έχω. Ενώ το βικιπαίδεια λέει ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη είναι κάπου στο -25 με -26 γιατί λένε ότι είναι ακραίο το -15 και ότι έχει έναν αιώνα να συμβεί; Δεν πέφτει συχνά τόσο εκεί; Πόσο πάει ξέρει κανείς;
                  Καλά εννοούσαν ότι έχει να συμβεί έναν αιώνα συγκεκριμμένα στις 7 Ιανουαρίου!
                  Τέτοια ρεκόρ κάθε μέρα να γράφουμε...
                  ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

• Originally posted by civilathens View Post
                    Καλά εννοούσαν ότι έχει να συμβεί έναν αιώνα συγκεκριμμένα στις 7 Ιανουαρίου!
                    Τέτοια ρεκόρ κάθε μέρα να γράφουμε...
                    Χαχαχαχαχα α αυτοί έτσι τα λένε τα ρεκόρ;;; Χαχαχαχαχα πλάκα σπάνε! Έχει λέει 100 χρόνια να πέσει 7 Γενάρη στους -15;;; Πωωωω χαχαχαχα ελεεινοί είναι που να ζούσαν εδώ!!!

Comment

• Μολις γυρισα απ το ονειρο.
                      Ακομα προσπαθω να το συνειδητοποιησω οτι τελειωσε.

4 μερες στο mont Blanc. (Λευκο ορος).Γαλλικες Αλπεις.

Comment

• Η θεα απ το παραθυρο το πρωι αφου ειχε χιονισει λιγο το βραδυ.

Comment

• Κατω στη πεδιαδα.Ο δρομακος που ενωνε το ξενοδοχειο με το Chamonix.

Comment

• Comment

• Comment

• Kι απ την αναβαση με το τελεφερικ.10 λεπτα εως τα 2300 και απο κει αλλα 10 λεπτα εως τα 3700.

Comment

Working...
                                X