Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by snowspir View Post
    Είχα πάει εκεί τον Ιούνιο του '85 και είχε χιόνι,μάλιστα,μετά από καμμιά ώρα παραμονής μας στον βράχο μας γυρίσανε πίσω άρον-άρον γιατί ερχόταν χιονοθύελλα...Ακόμα έχω εικόνες στη μνήμη μου από τότε....δεν ξεχνιούνται τέτοιες εικόνες...και είχα φάει και την πρώτη κρέπα της ζωής μου στο Σαμονί από περιπλανόμενο κρεπατζή
    Το 1990 εκαναν ανακαινιση λεει...Ετσι εγραφε καπου εκει που διαβασα.

Ιουνιος και χιονοθυελλα?Καλο!!
    Απ το βραχο αυτο ξεκιναει λιφτ που περναει πανω απ το παγετωνα,διασχιζει τα συνορα Γαλλιας -Ιταλιας και σε βγαζει σε κορυφη στο Ιταλικο εδαφος.Κατω απ τη τηλεκαμπινα αυτη υπαρχει σχεδον οριζοντιος αιωνιος παγετωνας .

Μετα σε κατεβαινεις κατω στο ιταλικο εδαφος κι απο κει περνας με το λεωφορειακι μεσα απ το τουνελ και γυριζεις πισω στο Chamonix.

Αυτο γινεται μονο το καλοκαιρι και πρεπει να ειναι τσουχτερη η τιμη του.

Η τηλεκαμπινα αυτη που αιωρειται πανω απ το παγετωνα το χειμωνα δε λειτουργει μαλλον γιατι φυσαει πολυ εκει περα.

Παντως και σ αυτο που ανεβηκα εγω (Απ το Chamonix μεχρι τα 3800) ειχε παγετωνα .

Comment

• Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post

Ιουνιος και χιονοθυελλα?Καλο!!

Κι'όμως Κώστα...6/6/85 είχα πάει Ελβετία,έμενα σε ένα προάστιο της Γενεύης πίσω από το αεροδρόμιο και στα πλαίσια της προσαρμογής μας εκεί(θα μέναμε μόνιμα),είχαμε πάει οικογενιακώς εκδρομή.Όπως καταλαβαίνεις,δυστυχώς επιστρέψαμε Ελλάδα...και ψωνίσαμε από σβέρκο..
      Beati Paoli.........

Comment

• Ωραιες εικονες. Και εκει που ειχα κατασταλαξει για Zermatt μπαινω στον πειρασμο για Chamonix.

Comment

• Το Ζερματ ειναι πιο ωραιο.Εκει να πας.Αλλα ειναι πιο ακριβο.

Comment

• Τα κερατα του θα ριξει απο Δευτερα στο Chamonix....

Μονο που το σκεφτομαι,παλαβωνω.

Comment

• ειναι να παω μπανσκο 25 του μηνού....υπαρχει καμια εκτιμηση για τοτε? παιζει να μην εχει καθολου χιονι ουτως ή αλλος εδω και καιρο..

Comment

• Originally posted by sardela View Post
                ειναι να παω μπανσκο 25 του μηνού....υπαρχει καμια εκτιμηση για τοτε? παιζει να μην εχει καθολου χιονι ουτως ή αλλος εδω και καιρο..
                Τα σενάρια που παίζουν είναι από το να κάνεις ηλιοθεραπεία με γυαλιά ηλίου μέχρι να δεις live ισχυρή χιονόπτωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμα
                Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
                που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
                και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
                διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
                το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.

Comment

• Απαίσιος καιρός σήμερα εδω. Μαύρισε η ψυχή μου. Ενα σπρέι πεφτει. Σκοταδι. Κιτρινα φώτα απ τις λαμπες. Κρύο.

Νιωθω ένα πλακωμα στο στήθος. Σκυβω το κεφαλι να μη βλέπω. Προτιμω να βλέπω το εδαφος συννεχεια. Μολις σηκωνεις το κεφαλι και βλέπεις αυτή τη μαυριλα νιωθεις σφίξιμο.

Comment

Απαίσιος καιρός σήμερα εδω. Μαύρισε η ψυχή μου. Ενα σπρέι πεφτει. Σκοταδι. Κιτρινα φώτα απ τις λαμπες. Κρύο.

Νιωθω ένα πλακωμα στο στήθος. Σκυβω το κεφαλι να μη βλέπω. Προτιμω να βλέπω το εδαφος συννεχεια. Μολις σηκωνεις το κεφαλι και βλέπεις αυτή τη μαυριλα νιωθεις σφίξιμο.
                    αμαν και συ τοσο χαλια πια? μας χαλασες ετσι οπως τα περιγραφεις για το πανεμορφο Λονδινο!!
                    Θεσσαλονικη μου.....ποτε δεν ειναι αργα!!

Comment

Απαίσιος καιρός σήμερα εδω. Μαύρισε η ψυχή μου. Ενα σπρέι πεφτει. Σκοταδι. Κιτρινα φώτα απ τις λαμπες. Κρύο.

- What's your name my boy?
                      - Oliver Twist, Sir.

Comment

• απαλό χιονάκι εδώ και 2 ώρες στη riga και μια πέτσα σχηματίστηκε.. αστεία πράγματα για την περιοχή ειδικά μετά από πάνω από 1 μηνα axionias.. απτό τίποτα..
                        ερχονται ωστόσο -10aria χωρίς ίχνος υετού..

Comment

• Originally posted by efthym1983 View Post
                          αμαν και συ τοσο χαλια πια? μας χαλασες ετσι οπως τα περιγραφεις για το πανεμορφο Λονδινο!!

Σε πλακωνει ο ουρανος.Νιωθεις ενα απεραντο πραγμα απο πανω σου να σε πιεζει προς τη γη.Δε μπορεις να δεις.Βλεπεις στα 100 μετρα καθαρα κι απο κει και περα αναμειγνυεται το σκοταδι με το γκριζο και το κιτρινο απ τις λαμπες της ΔΕΗ.

Θες να δεις και δε μπορεις.
                          Σε πιεζουν προς τη γη και σε κλεινουν τα ματια.

Ελπιζω να το περιεγραψα οσο καλυτερα μπορουσα το ψυχολογικο.
                          Να λαχταραει η ψυχη σου να δεις λιγο ηλιο.Νιωθεις εισαι κλεισμενος μεσα σ ενα κρυο ταφο με μουχλα και σκοταδιλα.
                          Σκεφτομουν πως ειναι ο ηλιος για να αναθαρρυσω λιγο.Εφερνα εικονες απο ηλιο στο μυαλο μου.

Comment

• Γι αυτο σας λεω ενα πραγμα και χωνεψτε το καλα στο κεφαλι σας.

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
                            ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΑΡΧΗ ΚΙ Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ.

Μην ακουτε για αλλες χωρες ποσο καλες ειναι και αλλα τετοια μπαρμ******λα.Ειναι καλες σε αλλα πραγματα.
                            Σε ομορφια και στον καιρο δε φτανει κανενας την Ελλαδα.

Τον Αττικο - Ελληνικο ηλιο δεν τον φτανει ουτε στο ελαχιστο καμια χωρα.Κι αλλες μεσογειακες χωρες εχουν ηλιο αλλα δε ξερω τι (ειναι το μελτεμι.,...μη βλεπετε εγω που το βριζω γιατι μου χαλαει τους καυσωνες) που δινει αλλο χρωμα στον ηλιο στην Ελλαδα.Οι αλλες χωρες οι αφρικανικες και της μεσης Ανατολης μπορει να εχουν ηλιο αλλα ψηνονται σαν το μπεικον.Η ατμοσφαιρα θολωνει.

ΚΑΝΕΝΑΣ.

Και δε το λεω εγω,ο τελευταιος τροχος της αμαξης που εχω παει ταξιδια σε 7-8 χωρες.Το χουν πει αλλοι που εχουν γυρισει πολυ περισσοτερες χωρες και εχουν μεγαλυτερο δειγμα.

Καμια χωρα δεν ειναι τοσο ωραια οσο η Ελλαδα.

Γι αυτο το καλοκαιρι που ηρθα ηθελα να κατσω ανασκελα κατω απ τον ηλιο επι 15 μερες και να μην κουνιεμαι.Κι αμα δεν το χασεις αυτο δεν μπορεις να το εκτιμας.
                            Μιλαει καποιος που ξετρελαινοταν με ομιχλες και μουνταδες και ηθελα το 2007 να παρω ενα κουβα πετρες να βαραω τον ηλιο απ τα νευρα μου.

Αναθεωρησα.

Comment

Γι αυτο σας λεω ενα πραγμα και χωνεψτε το καλα στο κεφαλι σας.

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
                              ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΑΡΧΗ ΚΙ Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ.

Μην ακουτε για αλλες χωρες ποσο καλες ειναι και αλλα τετοια μπαρμ******λα.Ειναι καλες σε αλλα πραγματα.
                              Σε ομορφια και στον καιρο δε φτανει κανενας την Ελλαδα.

Τον Αττικο - Ελληνικο ηλιο δεν τον φτανει ουτε στο ελαχιστο καμια χωρα.Κι αλλες μεσογειακες χωρες εχουν ηλιο αλλα δε ξερω τι (ειναι το μελτεμι.,...μη βλεπετε εγω που το βριζω γιατι μου χαλαει τους καυσωνες) που δινει αλλο χρωμα στον ηλιο στην Ελλαδα.Οι αλλες χωρες οι αφρικανικες και της μεσης Ανατολης μπορει να εχουν ηλιο αλλα ψηνονται σαν το μπεικον.Η ατμοσφαιρα θολωνει.

ΚΑΝΕΝΑΣ.

Και δε το λεω εγω,ο τελευταιος τροχος της αμαξης που εχω παει ταξιδια σε 7-8 χωρες.Το χουν πει αλλοι που εχουν γυρισει πολυ περισσοτερες χωρες και εχουν μεγαλυτερο δειγμα.

Καμια χωρα δεν ειναι τοσο ωραια οσο η Ελλαδα.

Γι αυτο το καλοκαιρι που ηρθα ηθελα να κατσω ανασκελα κατω απ τον ηλιο επι 15 μερες και να μην κουνιεμαι.Κι αμα δεν το χασεις αυτο δεν μπορεις να το εκτιμας.
                              Μιλαει καποιος που ξετρελαινοταν με ομιχλες και μουνταδες και ηθελα το 2007 να παρω ενα κουβα πετρες να βαραω τον ηλιο απ τα νευρα μου.

Αναθεωρησα.
                              Σου ξεφυγε? Στον Αττικο...
                              ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

• Την Αττικη δεν την εχεις και σε καλη υποληψη...
                                ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

Working...
                                X