Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 7-8-9/01/13

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 7-8-9/01/13

Αφου κανενας ειδικος δεν θελει να κανει προγνωση ας πω εγω ο ασχετος τι περιμενω....και ας μπουν μετα οσα παιδια το κατεχουν καλα το αντικειμενο να μας δωσουν τα φωτα τους....σημερα ομως και οχι στο nowcasting....
    Επιγραμματικα λοιπον χιονοπτωσεις απο αργα το βραδυ της Δευτερας στα βορεια του νομου που μεσα στη νυχτα θα επεκτεινονται νοτιοτερα...τα φαινομενα θα ειναι κατα βαση μετριας εντασης(στα υπερβορεια θα υπαρχουν εξαρσεις εντονης χιονοπτωσης) και θα φτασουν μεχρι τα ξημερωματα ως τις νοτιοτερες περιοχες του νομου ακομα και παραθαλασσιες....σταδιακα και μεσα στην Τριτη ο καιρος θα αρχισει να ''σπαει'' στα νοτιοτερα και θα εμφανιζεται παροδικα και ηλιος απο τις μεσημβρινες ωρες τουλαχιστον ως τις περιοχες του κεντρου....μεχρι τις απογευματινες ωρες τα φαινομενα θα εχουν περιοριστει στα υπερβορεια του νομου με ασθενη-μετριο κατα βαση χαρακτηρα και καποιες μικρες εξαρσεις κατα διαστηματα που θα φερνουν τα φαινομενα ως παροδικα χιονοκυματα ως τα βορεια και ανατολικα προαστια....πιστευω δε οτι μεσα στο απογευματα-βραδυ προσκαιρα ανοιγματα του καιρου θα υπαρχουν και στα υπερβορεια προαστια οπως η περιοχη μου και ο συμπαγης καιρος θα περιοριστει πισω απο την Παρνηθα....για την Τεταρτη υπαρχει η πιθανοτητα για υποτροπη του καιρου κυριως στα βορεια προαστια με θερμοκρασιες ομως απαγορευτικες για εκ νεου χιονοστρωση .....
    Το πρωι της Τριτης η χιονοστρωση ως ελαφρυ πασπαλισμα θα ξεκιναει απο τα 200 μετρα και πανω στις περιοχες εντος του λεκανοπεδιου(βορεια και ανατολικα προαστια) και σε μηδενικα υψομετρα στη βορεια Αττικη.....σε περιοχες στα 250-300 μετρα στα βορειοανατολικα και βορεια προαστια(Μελισσια,Βριλησσια,Κηφισια κτλ) υψος χιονοστρωσης ως 5 εκατοστα....απο Ερυθραια και βορειοτερα απο 5 ως 10 εκατοστα,οσο βορειοτερα τοσο περισσοτερο....απο κει και περα οσο βορειοτερα και ψηλοτερα τοσο θα αυξανει το υψος της χιονοστρωσης.........

Αυτη ειναι εκτιμηση δικια μου με βαση την εμπειρια μου πανω στον καιρο της Αττικης και με τις λιγοστες γνωσεις πανω στα μοντελα και συγκεκριμενα μελετοντας μονο το gfs........ΔΕΝ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΩ Η ΝΑ ΒΓΩ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΦΟΥ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΜΑΙ........κανω απλα αυτην την αναρτηση για να τσιγκλισω τα παιδια που πραγματικα ξερουν,να ανεβασουν τις εκτιμησεις τους.......
    Ελπιζω τελος να πεσω εξω και να πανε καλυτερα τα πραγματα...
    ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Κι αλλος προγνωστης!!!!!Χαχαχαχαχαχα.

Comment

Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post

χαχαχα.....
      ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

Snowman George, περιμενουμε φωτο απο το Κρυονερι!!
        Στα υ. χιονιού νομιζω εισαι αρκετα μεσα. Θεωρω απο ΔΡΟΣΙΑ και πιο πανω θα ειναι απο 10εως 20 το πολυ εκ. (Σεμελη πχ).
        ΟΧΙ κατι φοβερο δυστυχως μια νορμαλ χιονοκακοκαιρια για τα β.π.
        "Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''

Comment

εγω μια χαρα ωραια τη βρηκα την αναλυση σου... απλη και κατανοητη και ακρως ρεαλιστικη! απλα να σημειωσω οτι οπως φαινεται τωρα στους χαρτες (προφανως καλυτερα να περιμενουμε τα 12ρια) για την υποτροπη της τεταρτης οι θερμοκρασιες δε θα προλαβουν να ανεβουν πολυ, και πιστευω οτι θα εχουμε εκ νεου χιονοστρωση (αν λιωσει) στις περιοχες ανω των 300 μετρων στην ευρυτερη περιοχη του Πεντελικου και λιγο παραπανω στης Παρνηθας λογω ΒΑ ανεμου.

Comment

καλη προσπαθεια....

Comment

Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post

αλήθεια εσυ φιλε Χλεπμονιάρη...τι δηλωνεις πως εισαι ...? περα απο επιστημονας ιατρός??
              γιατι επειδη οπως βλεπεις μπηκαμε στο φορουμ την ιδια εποχη και βλεπω 6.581 μηνύματα! αληθεια εχεις γραψει ποτε την εκτιμηση σου για τον καιρο ή
              το μονο που ξερεις να κανεις ειναι να καυλαντιζεις το κοσμο και να εκτονωνεις τη καταπιεση της αγγλιας εδω μεσα..
              με αυτο το σχολιο απλα θα ηθελα να τονισω με ολο το σεβασμο, πως ναι μεν πολλες φορες οντως τα σχολια σου καλοπροαίρετα, θεωρω όμως πως εχεις γινει αρκετα γραφικος και πως το μονο που κανεις ειναι να κρινεις χωρις να δεχεσαι κριτικη...συγγνωμη για τη παρεμβαση αλλα μαλλον ξέχασα τα κουβαδακια μου οπως ευστοχα ειπες εχθες, εδω, και γυρισα να τα παρω....
              Last edited by Gdal; 06/01/2013, 04:32 PM.

Comment

GEORGE SNOWMAN καλη επιτυχία

Comment

Originally posted by GEORGE SNOWMAN
                  Αφου κανενας ειδικος δεν θελει να κανει προγνωση ας πω εγω ο ασχετος τι περιμενω....και ας μπουν μετα οσα παιδια το κατεχουν καλα το αντικειμενο να μας δωσουν τα φωτα τους....σημερα ομως και οχι στο nowcasting....
                  Επιγραμματικα λοιπον χιονοπτωσεις απο αργα το βραδυ της Δευτερας στα βορεια του νομου που μεσα στη νυχτα θα επεκτεινονται νοτιοτερα...τα φαινομενα θα ειναι κατα βαση μετριας εντασης(στα υπερβορεια θα υπαρχουν εξαρσεις εντονης χιονοπτωσης) και θα φτασουν μεχρι τα ξημερωματα ως τις νοτιοτερες περιοχες του νομου ακομα και παραθαλασσιες....σταδιακα και μεσα στην Τριτη ο καιρος θα αρχισει να ''σπαει'' στα νοτιοτερα και θα εμφανιζεται παροδικα και ηλιος απο τις μεσημβρινες ωρες τουλαχιστον ως τις περιοχες του κεντρου....μεχρι τις απογευματινες ωρες τα φαινομενα θα εχουν περιοριστει στα υπερβορεια του νομου με ασθενη-μετριο κατα βαση χαρακτηρα και καποιες μικρες εξαρσεις κατα διαστηματα που θα φερνουν τα φαινομενα ως παροδικα χιονοκυματα ως τα βορεια και ανατολικα προαστια....πιστευω δε οτι μεσα στο απογευματα-βραδυ προσκαιρα ανοιγματα του καιρου θα υπαρχουν και στα υπερβορεια προαστια οπως η περιοχη μου και ο συμπαγης καιρος θα περιοριστει πισω απο την Παρνηθα....για την Τεταρτη υπαρχει η πιθανοτητα για υποτροπη του καιρου κυριως στα βορεια προαστια με θερμοκρασιες ομως απαγορευτικες για εκ νεου χιονοστρωση .....
                  Το πρωι της Τριτης η χιονοστρωση ως ελαφρυ πασπαλισμα θα ξεκιναει απο τα 200 μετρα και πανω στις περιοχες εντος του λεκανοπεδιου(βορεια και ανατολικα προαστια) και σε μηδενικα υψομετρα στη βορεια Αττικη.....σε περιοχες στα 250-300 μετρα στα βορειοανατολικα και βορεια προαστια(Μελισσια,Βριλησσια,Κηφισια κτλ) υψος χιονοστρωσης ως 5 εκατοστα....απο Ερυθραια και βορειοτερα απο 5 ως 10 εκατοστα,οσο βορειοτερα τοσο περισσοτερο....απο κει και περα οσο βορειοτερα και ψηλοτερα τοσο θα αυξανει το υψος της χιονοστρωσης.........

Αυτη ειναι εκτιμηση δικια μου με βαση την εμπειρια μου πανω στον καιρο της Αττικης και με τις λιγοστες γνωσεις πανω στα μοντελα και συγκεκριμενα μελετοντας μονο το gfs........ΔΕΝ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΩ Η ΝΑ ΒΓΩ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΦΟΥ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΜΑΙ........κανω απλα αυτην την αναρτηση για να τσιγκλισω τα παιδια που πραγματικα ξερουν,να ανεβασουν τις εκτιμησεις τους.......
                  Ελπιζω τελος να πεσω εξω και να πανε καλυτερα τα πραγματα...
                  εξαιρετικη εκτιμηση-τοποθετηση.υπογραμμιζω τα ανοιγματα καιρου που δεν θα επιτρεψουν χιονοστρωση κατω απο 350μ.τριτη ξημερωματα ολα τα λεφτα για πασπαλισμα ακομα και σε περιοχες με 250μ υψομετρο.και παλι μπραβο.

Comment

Originally posted by Gdal View Post
                    αλήθεια εσυ φιλε Χλεπμονιάρη...τι δηλωνεις πως εισαι ...? περα απο επιστημονας ιατρός??
                    γιατι επειδη οπως βλεπεις μπηκαμε στο φορουμ την ιδια εποχη και βλεπω 6.581 μηνύματα! αληθεια εχεις γραψει ποτε την εκτιμηση σου για τον καιρο ή
                    το μονο που ξερεις να κανεις ειναι να καυλαντιζεις το κοσμο και να εκτονωνεις τη καταπιεση της αγγλιας εδω μεσα..
                    με αυτο το σχολιο απλα θα ηθελα να τονισω με ολο το σεβασμο, πως ναι μεν πολλες φορες οντως τα σχολια σου καλοπροαίρετα, θεωρω όμως πως εχεις γινει αρκετα γραφικος και πως το μονο που κανεις ειναι να κρινεις χωρις να δεχεσαι κριτικη...συγγνωμη για τη παρεμβαση αλλα μαλλον ξέχασα τα κουβαδακια μου οπως ευστοχα ειπες εχθες, εδω, και γυρισα να τα παρω....
                    δε νομιζω να το εννοουσε αυτο που ειπε ισως για πλακα το κανε,παντως ο,τι γραφεις μου αρεσει gdal!!!!!καλη επιτυχια πραγματι στον george!!

Comment

Ευχαριστώ Έφη! Μα ναι προφανώς ο "φιλος" Χλέμπ ηθελε να καυλαντίσει αλλη μια φορα, δεν διαφωνω... Ισα ισα που γελάω αρκετες φορες με τα γραφόμενά του... Απλα η υπερβολή κ η επανάληψη ειναι κακό πραγμα ρε παιδί μου... Καταλαβαινεις....

Comment

φιλε gdal χαβαλε κανει προφανως ο Χλεμπονιαρης......να στε καλα παιδια και.....
                        ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.............ΧΙΟΝΑΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ....ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ,ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ......εδω ανεβαζαμε ολοκληρα κατεβατα για το αν θα ριξει 15 χιλιοστα βροχης στην Αθηνα αλλες φορες...
                        ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

Μπραβο Γιωργο πολυ καλη αναλυση, μακαρι να πεσεις μεσα....

Ξαναλεω, προσωπικα και μονο, το ποση χαρα μου δινει η επιδεινωση Τριτη ΠΡΩΙ δεν φανταζεστε...καθως μετα θα λειπω...θα το δω το τιμημενο να πεφτει σιγουρα και στρωμενο απο μια πασπαλιτσα μεχρι 5 ποντακια, θα σας ανεβασω και φωτο και ολα....και μετα θα φυγω
                          ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

Comment

Originally posted by Gdal View Post
                            Ευχαριστώ Έφη! Μα ναι προφανώς ο "φιλος" Χλέμπ ηθελε να καυλαντίσει αλλη μια φορα, δεν διαφωνω... Ισα ισα που γελάω αρκετες φορες με τα γραφόμενά του... Απλα η υπερβολή κ η επανάληψη ειναι κακό πραγμα ρε παιδί μου... Καταλαβαινεις....
                            καταλαβαινω καταλαβαινω...

Comment

Κουβανε γειτονα, πολυ αισιοδοξο σε βρισκω για τα 5 ποντακια στην περιοχη μας :[
                              what else is there..?

Comment

Working...
                              X