Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ - Εορταστική ανάλυση κυκλοφορίας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ακόμα ειναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Μπορεί να βγει απο μούφα μέχρι οτι ονειρεύονται τα παιδιά στην νότια χώρα για ολολευκο τοπίο. Η απλως μια λαιτ κακοκαιρία οπως λεει ο ορεσιβιος. Τα σημερινα δεδομενα παντως μας θελουν στο αιρτικεκτς να ψαχνουμε προσφορες για Τραπεζουντα. Αυριο μπορει να κοιταμε δρομολογια του ΟΣΕ για αθηνα.

Σε καθε περιπτωση, η βορεια χωρα φαινεται ΟΛΙΚΑ εκτός το επόμενο διάστημα τουλαχιστον 10 ημερών, με προοπτική απαράδεκτη. Ισως τελικά και να κανουμε λόγο για τον πλέον αδιάφορο χειμωνα μετά το 2006-07. Μονο ο Δεκεμβρης ηταν καλος μεχρι τις 22. Οι επομενες ημέρες, θα κυριαρχουνται απο βαρδάρη απο πεμπτη και μετά, και απειρη ηλιοφάνεια καλοκαιρινού τύπου με λίγο δροσούλα. Ο καιρος φετος εχει εμμονη με την νότια χώρα οποτε δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να συνεχιστεί εκεί το υπόλοιπο του χειμώνα.
    http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Σκεφτείτε το και θετικά ρε παιδιά!!!Και μούφα να είναι ο φετινός χειμώνας,έχει περάσει ήδη το 1/3 του για το οποιό ανησυχούμε και κολλάμε στα μοντέλα....Φτάνει βέβαια μέχρι και τέλη Μάρτη,αλλά τότε και λιακάδα με ζέστη να έχει,το θεωρούμε σχετικά φυσιολογικό για την εποχή.
      18/02/08 - 10/1/17
      9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

Originally posted by meteofok View Post
        Ακόμα ειναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Μπορεί να βγει απο μούφα μέχρι οτι ονειρεύονται τα παιδιά στην νότια χώρα για ολολευκο τοπίο. Η απλως μια λαιτ κακοκαιρία οπως λεει ο ορεσιβιος. Τα σημερινα δεδομενα παντως μας θελουν στο αιρτικεκτς να ψαχνουμε προσφορες για Τραπεζουντα. Αυριο μπορει να κοιταμε δρομολογια του ΟΣΕ για αθηνα.

Σε καθε περιπτωση, η βορεια χωρα φαινεται ΟΛΙΚΑ εκτός το επόμενο διάστημα τουλαχιστον 10 ημερών, με προοπτική απαράδεκτη. Ισως τελικά και να κανουμε λόγο για τον πλέον αδιάφορο χειμωνα μετά το 2006-07. Μονο ο Δεκεμβρης ηταν καλος μεχρι τις 22. Οι επομενες ημέρες, θα κυριαρχουνται απο βαρδάρη απο πεμπτη και μετά, και απειρη ηλιοφάνεια καλοκαιρινού τύπου με λίγο δροσούλα. Ο καιρος φετος εχει εμμονη με την νότια χώρα οποτε δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να συνεχιστεί εκεί το υπόλοιπο του χειμώνα.
        Φωκιωνα δεν χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο να δεις αν ερχομαι????

"Μπορεί να βγει απο μούφα μέχρι οτι ονειρεύονται τα παιδιά στην νότια χώρα για ολολευκο τοπίο"

Σιγα μην με τετοια ensembles και μοντελα δουν χιονι τα πεδινα και ολολευκο τοπιο...εγω θα βαλω και εδω οτι ειχα πει σε θεμα μου στης 30-12-2012 για τα επερχομενα

Originally posted by hermes View Post
        Τωρα θα με κανεις να αναλυσω και δεν θελω γιατι δεν μου αρεσει να μιλαω για κατι που ειναι 168 ωρες μπροστα,Σε πρωτη φαση φαινεται να εχει ξεθωριασει η κακοκαιρια(οσον αφορα το "πρωτο κατεβασμα" 5-7 /01/2013) τωρα αν ο αντικυκλωνας σηκωθει-ανασυνταχθει-στριψει ,μετα τις 6-7 του μηνα και τα λοιπα και καταφερει να κατεβασει κατι καλο σε δευτερη φαση εκει πιθανων να πονταρα...αλλα παλι με μικρες πιθανοτητες,τωρα ως αναφορα το πρωτο κομματι 5-6-7 του μηνα απο την εμπειρια μου και αυτα που βλεπω δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι...Και προς το καλυτερο να παει(λεμε τωρα) παλι σαπιο θα ειναι
        και θα συμπληρωσω οτι και ενα κομματακι του αυλωνα να ερθει και το -5 και να πεσουν 2 νιφαδες στα 400-500 μετρα ειναι απολυτως αναξιο λογου και αναξιο αναφορας.Μουφοκακοκαιρια ειναι,ειδαμε τετοιες "κακοκαιριες" 100 φορες τα τελευταια 12 χρονια.Πηγαν να αλλαξουν τα μοντελα και να δειξουν κατι πιο αξιο λογου για τισ 5-7 του μηνα αλλα το μαζεψαν αμεσως γιατι σαν σεναριο ηταν σχεδον απιθανο...αν εβλεπε κανεις το jet-stream στα 200 mb και αλλα πολλα θα καταλαβαινε οτι το καλο σεναριο εχει ελαχιστες πιθανοτητες και εγω ποτε δενπαω με το 5%...Και αν ακομα οπως λες δεν εχει κριθει τιποτα,που για εμενα εχει κριθει και πες οτι ερχεται ο αυλωνας(σχεδον αδυνατο) τι θα πω οτι επρεπε να βγαλω προγνωση με πιθανοτητα 5%.εγω δεν το κανω αυτο.
        καλη χρονια σε ολους
        Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!

Comment

Δεν πιστεύω οτι περιμενε κανεις απ' την επερχομενη κακοκαιρία χιόνια ως τις βάρκες αφού ούτως ή αλλως δεν φαινόταν κατι τετοιο αλλά έτσι οπως το παει το -4 και -5 που εδειχνε γενικώς (προσωπικά μια χαρά είναι, και κρύο θα κάνει και κάποια χιόνια θα τα εχει ασχετα με το αν δεν κανει κατι στην αυλη μου, όχι ότι θα με χάλγαε ή δεν θα το ήθελα) το κουτσουρεύει κι αυτό μέρα με τη μέρα. Γι αυτο θεωρώ ότι υπάρχει μια γενικότερη απογοήτευση και όχι επειδή χασαμε τον υποτιθέμενο super χιονια που δεν ηταν ποτε.Τεσπα κουβεντα να γινεται, μιλαμε για μια εβδομαδα μετα.Μπορεί να αλλαξει κατι προς το καλύτερο χωρίς να περιμένουμε τα θαύματα.Kρυο βασικα να κανει για να ξεφυγουμε απο το ανυπαρκτο πραγμα που ζουμε αυτες τις μερες (εξαιρώ το προηγούμενο ΣΚ) και τα υπόλοιπα αν ειναι να ερθουν
          Last edited by stathis2b; 01/01/2013, 05:36 PM.

Comment

ο τζίφος συγκεκριμένα προς το παρόν δεν βλέπει ούτε καν την -4 να κατεβαίνει στην Αττική...

Comment

Originally posted by geornik2004 View Post
              ο τζίφος συγκεκριμένα προς το παρόν δεν βλέπει ούτε καν την -4 να κατεβαίνει στην Αττική...
              Ε, γι αυτό θεωρώ ότι απογοητεύτηκαν οι περισσότεροι. Μεγάλος χιονιάς δεν υπήρξε από την αρχή ούτως ή άλλως αλλά μ'ενα -4 π.χ. θα νιώθαμε λίγο χειμώνα.

Comment

Originally posted by beach-snow View Post
                Από το χειμώνα καλό ειναι να τηρείς το ρητό...μάζευε κι ας ειν και ρώγες...που ίσως και να τρώγονται...Μιλάμε λες και είμαστε στο Βόρειο Πόλο που περιμένουμε de facto τα -10 και -15 και μας έρχονται τα -5 και τους λέμε βρε ούστ από δω...
                Καλη χρονια Κωστα,εγω τα -4 και τα -5 τα πεταω(πες με καλομαθημενο ή φιλοδοξο) αλλα αν δεν αξιζει η χιονοκακοκαιρια ουτε καν ασχολουμε, και ουτε καν χαμογελαω...Το μονο -4 και -5 που δεν θα πεταγα ειναι στις 5-6 φλεβαρη του 1983 που με πολυ χαμηλα geopotential,οριακα thickness,-4 με -5 και χαμηλο σε ιδανικη θεση(δες χαρτες αν θες) εριξε 80cm υγρο χιονι στην δροσια σε 12 ωρες και το εστρωσε και στο κεντρο της Αθηνας...Μιλαμε για την απιστευτη χιονοκαταιγιδα με εντελως οριακες συνθηκες...αυτο δεν το πεταω,ολα τα αλλα ουτε καν ασχολουμε,εχω ζησει τετοιες μικρο κακοκαιριες,πλεον δεν μου λενε τιποτα
                Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!

Comment

Αυτό δεν λες Hermes?
                  18/02/08 - 10/1/17
                  9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

Ναι αυτο,εβαλα πιο καλους χαρτες

Για οποιον ενδιαφερεται βαζω και το link αν θελει να ψαξει εχει αρχειο ανα 6 ωρες

http://www.wetter3.de/Archiv/index.html

Last edited by hermes; 01/01/2013, 06:18 PM.

Comment

Καλησπέρα και καλή χρονια έυχομαι σε όλους.Θα ήθελα να απαντήσω σε κάποιους σοφούς της μετεωρολογίας,που εκπροσωπούν και ένα καιρικό σάιτ,ότι για να μάθεις μετεωρολογία,πρέπει να μάθεις να διαβάζεις ελληνικά πρώτα απ'όλα.Καραδοκεί,ξέρετε τη σημαίνει?Μάλλον δεν ξέρετε,γιατί δεν μπόρεσα πραγματικά να καταλάβω,τι είπατε οι ποιητές.Όχι άλλη αφηρημένη τέχνη!

ΥΓ:Γιώργο ωραία ανάλυση!!
                      Μήπως,ο κακός μας ο καιρός,ήταν μέχρι χτες???

Comment

Originally posted by ΧΕΙΜΩΝΑΣ View Post
                        Καλησπέρα και καλή χρονια έυχομαι σε όλους.Θα ήθελα να απαντήσω σε κάποιους σοφούς της μετεωρολογίας,που εκπροσωπούν και ένα καιρικό σάιτ,ότι για να μάθεις μετεωρολογία,πρέπει να μάθεις να διαβάζεις ελληνικά πρώτα απ'όλα.Καραδοκεί,ξέρετε τη σημαίνει?Μάλλον δεν ξέρετε,γιατί δεν μπόρεσα πραγματικά να καταλάβω,τι είπατε οι ποιητές.Όχι άλλη αφηρημένη τέχνη!

ΥΓ:Γιώργο ωραία ανάλυση!!
                        Ναί οντως εχεις δίκιο δεν ξέρω ελληνικα.Με αυτα τα ενσεμπλς οντως καραδοκει το πολικο εξπρεςς

Μου φαίνεται οτι εχουμε παρανοησει εδω μεσα.....Ξες τι σημαινει πολικο εξπρεςς?Αν ηταν ετσι τα πολικα εξπρεςς φαντασου να ερθει και κατι ανταξιο τι εχει να υποθει εδω μεσα.
                        Εχουμε κανει θεμα μια ψυχρη εισβολη της ταξης του -4 με -5(αν ερθει και αυτο)....Εκτος απο τον τιτλο που εχω δικιο προφανως μεχρι και τα καλύτερα τρεξιματα εχθες τα οποια ειδαμε για 1-2 ραν μόνο δεν ηταν τπτ ιδιαιτερο για την αττικη παρα μια ψυχρη εισβολη της ταξεως του -6 στην καλυτερη χωρις καμια φοβερη υποστηριξη και ενα τυπικο χιονι στα προαστια της.....Λες και εχουν βγει τα -25 μεσα στην ευρωπη και περιμενουμε να κατεβουν...Ουτε στον πιο αισιοδοξο χαρτη οποιουδηποτε μοντέλου δεν καραδοκεί κανενα πολικο εξπρεςς....Μαλλον πρεπει να ξεσκωνησεις εσυ τα ελληνικα σου γιατι διακρινω μερικα κενα.....
                        AMBER ALERT!!!!Αγνοουνται 5-10 ποντοι στο μαρουσι...Αν τους εντοπισει κανεις ας τηλεφωνησει στο 100 στο 200 η στο χαμογελου του χαζου....
                        www.northmeteo.gr
                        Γνωστος και ως "ιερεας"

Comment

Originally posted by gkatharopo View Post
                          Ναί οντως εχεις δίκιο δεν ξέρω ελληνικα.Με αυτα τα ενσεμπλς οντως καραδοκει το πολικο εξπρεςς

Μου φαίνεται οτι εχουμε παρανοησει εδω μεσα.....Ξες τι σημαινει πολικο εξπρεςς?Αν ηταν ετσι τα πολικα εξπρεςς φαντασου να ερθει και κατι ανταξιο τι εχει να υποθει εδω μεσα.
                          Εχουμε κανει θεμα μια ψυχρη εισβολη της ταξης του -4 με -5(αν ερθει και αυτο)....Εκτος απο τον τιτλο που εχω δικιο προφανως μεχρι και τα καλύτερα τρεξιματα εχθες τα οποια ειδαμε για 1-2 ραν μόνο δεν ηταν τπτ ιδιαιτερο για την αττικη παρα μια ψυχρη εισβολη της ταξεως του -6 στην καλυτερη χωρις καμια φοβερη υποστηριξη και ενα τυπικο χιονι στα προαστια της.....Λες και εχουν βγει τα -25 μεσα στην ευρωπη και περιμενουμε να κατεβουν...Ουτε στον πιο αισιοδοξο χαρτη οποιουδηποτε μοντέλου δεν καραδοκεί κανενα πολικο εξπρεςς....Μαλλον πρεπει να ξεσκωνησεις εσυ τα ελληνικα σου γιατι διακρινω μερικα κενα.....

Καραδοκεί λέμε φίλε γιάννη,καραδοκεί,και εκεί που καραδοκεί,εκεί βλέπεις και τα εσέμπλες του! http://www.meteociel.fr/cartes_obs/g...33962264150942

Comment

Λοιπον πρεπει να ειμαστε υπευθυνοι των πραξεων μας...Οταν γραφουμε χαζομαρες πρεπει τουλαχιστον εν τελει να βγαινουμε και να το αναγνωριζουμε και οχι να προσπαθούμε να τα μπαλωσουμε.Αυτο το θεμα δημιουργηθηκε αρχικα για την κακοκαιρια στις 7 Γεναρη οπου δεν φαινόταν ποτε κατι το μεγαλο κατι το αξιομνημόνευτο.Προφανως και ειναι απο την αρχη λάθος.Μου απαντας σε επιθετικό τόνο χωρις να εχεις ψάξει καν τι γινεται και χωρις να εχεις διαβασει καν τι γράφω καλα καλα.Και κανεις επιθεση προσωπική με υπουλα σχόλια τα οποια ειναι βεβαια ατοπα...Πραγματικά δεν καραδοκει τιποτα.Μου βαζεις τα ενσεμπλς της ρωσσίας τα οποια τρεχουν στο -5 με -7 ενω στα προσηνεμα στο -4 με -5...Που ειναι το πολικό εξπρεςς λοιπον.http://www.wetterzentrale.de/pics/MS_3250_ens.png Τα ενσεμπλ στηνπεριοχη που μου εβαλες τρεχουν ακριβώς στον ΜΟ για την εποχη...Τιποτα το συγκλονιστικο κανενα θρυλικο ψυχος στην Ευρωπη που καραδοκεί....Οταν θα μου απευθύνεις το λόγο απο δω και περα να προσέχεις τι γράφεις γιατι οτι γραφω το εχω προσέξει πολλές φορες πριν το γραψω σε αντιθεση με καποιους αλλους.

ΥΓ:Δες τα ενσεμπλ και πες μου απο πότε καραδοκεί ψυχος στην Ρωσσία οταν εκει εχει εναν αυλώνα της ταξης του -5 με -10 και δεν μιλαω μονο για τωρα αλλα και για αργοτερα με τα τωρινά στοιχεια παντα.Αυτο ειναι το πολικο ψυχος το οποιο καραδοκεί.Δηλαδη το χειμώνα του 2006 που ειχε στην Ρωσσία -30 τι επρεπε να πουμε οτι καραδοκεί το the day after tomorow?
                            Last edited by gkatharopo; 01/01/2013, 07:29 PM.
                            AMBER ALERT!!!!Αγνοουνται 5-10 ποντοι στο μαρουσι...Αν τους εντοπισει κανεις ας τηλεφωνησει στο 100 στο 200 η στο χαμογελου του χαζου....
                            www.northmeteo.gr
                            Γνωστος και ως "ιερεας"

Comment

Originally posted by ΧΕΙΜΩΝΑΣ View Post
                              Καραδοκεί λέμε φίλε γιάννη,καραδοκεί,και εκεί που καραδοκεί,εκεί βλέπεις και τα εσέμπλες του! http://www.meteociel.fr/cartes_obs/g...33962264150942
                              τιπτοα δεν καραδοκει φιλε χειμωνα. συνηθισμενα πραγματα ειναι αυτα για την περιοχη που εβαλες

Comment

Originally posted by gkatharopo View Post
                                Λοιπον πρεπει να ειμαστε υπευθυνοι των πραξεων μας...Οταν γραφουμε χαζομαρες πρεπει τουλαχιστον εν τελει να βγαινουμε και να το αναγνωριζουμε και οχι να προσπαθούμε να τα μπαλωσουμε.Αυτο το θεμα δημιουργηθηκε αρχικα για την κακοκαιρια στις 7 Γεναρη οπου δεν φαινόταν ποτε κατι το μεγαλο κατι το αξιομνημόνευτο.Προφανως και ειναι απο την αρχη λάθος.Μου απαντας σε επιθετικό τόνο χωρις να εχεις ψάξει καν τι γινεται και χωρις να εχεις διαβασει καν τι γράφω καλα καλα.Και κανεις επιθεση προσωπική με υπουλα σχόλια τα οποια ειναι βεβαια ατοπα...Πραγματικά δεν καραδοκει τιποτα.Μου βαζεις τα ενσεμπλς της ρωσσίας τα οποια τρεχουν στο -5 με -7 ενω στα προσηνεμα στο -4 με -5...Που ειναι το πολικό εξπρεςς λοιπον.http://www.wetterzentrale.de/pics/MS_3250_ens.png Τα ενσεμπλ στηνπεριοχη που μου εβαλες τρεχουν ακριβώς στον ΜΟ για την εποχη...Τιποτα το συγκλονιστικο κανενα θρυλικο ψυχος στην Ευρωπη που καραδοκεί....Οταν θα μου απευθύνεις το λόγο απο δω και περα να προσέχεις τι γράφεις γιατι οτι γραφω το εχω προσέξει πολλές φορες πριν το γραψω σε αντιθεση με καποιους αλλους.

δεν φταίω εγώ.Με προκάλεσες,γιατί αν έχεις αντίθετη άποψη από τον γιώργο,να την σεβαστώ,αλλά εσείς χλευάζετε την καιρκή του γνώμη,άσε που δεν το δένει κόμπο,μιλάμε για πιθανότητες,και από την στιγμή που υπάρχουν όλα γίνονται.Πρέπει κάποια στιγμή κάποιοι από εσάς να μάθετε να σέβεσται την κάθε άποψη καιρική,από συναδέλφους ερασιτέχνες μετωρολόγους αν θέλετε να σας σεβαστούμε και εμείς.Εκεί είναι το πρόβλημα.

Comment

Working...
                                X