Announcement

Collapse
No announcement yet.

To αστρο του χειμωνα ξεθωριαζει!!!...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Εγω παιδια επειδη θυμαμαι τετοιες χρονιαρες μερες να τις εχω περασει με 17-20αρια, νοτιαδες και ΦΟΥΛ λιακαδα, με ΠΕΤΡΕΣ τα βουνα μας μεχρι τα 2500 μετρα ακομα τετοια εποχη, ειμαι 70-80% ευχαριστημενος απο το Δεκεμβρη και το χειμωνα ως τωρα, και για την Αττικη και για ολη την Ελλαδα....

Ναι κι εγω ειμαι ΧΙΟΝΟφιλος πρωτα και πανω απ`ολα, αλλα στην τελικη, αφου παντα ειναι δυσκολο το χιονι, γιατι να μην απολαυσουμε τη βροχουλα που επεσε ΑΦΘΟΝΗ τους 3 τελευταιους μηνες, κανοντας εστω και στη ληξη το 2012 βροχεροτατο, πολυ πανω απο το μ.ο και ιστορικο, το δε Δεκεμβριο, εναν μηνα των ρεκορ....

Επισης, περα απο βροχες, θερμοκρασιακα και για τα υπερβορεια, και για το κεντρο, ο Δεκεμβριος επιτελους βγαινει ισορροπημενος ισως και ελαφρα ψχροτερος ....

ΟΚ κι εγω και ολοι θελουμε 1 μετρο στην πορτα μας, αλλα αφου ουτως η αλλως οι πιθανοτητες για κατι τετοιο ειναι μικρες, γιατι να μη χαιρομαστε το ΤΩΡΑ και τα καιρικα του δωρα ???

Δηλαδη αν αντι για αυτα τα 100-150-200+++ mm Που εριξε το ΣΚ και τους 6-7 στα υπερβορεια και 8-10 βαθμους, ειχε λιακαδα και 18-20αρια, ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ????????

ΥΓ: Για τα Χιονοδρομικα, η χρονια αρχισε ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ....δεν θυμαμαι αλλο χειμωνα, μεχρι τις 2-12 να μην εχουν τιποτα η λιγες πασπαλες, και 12-12 να ανοιγουν ολα τα ΧΚΠ ολες οι πιστες φουλ και αυτες τις ημερες να δεχονται ενα....φρεσκαρισματακι 1-1,5-2 μετρων Βασιλω, Παρνασσος, κλπ.....
    ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

Comment

Originally posted by Kouvanos View Post
      Εγω παιδια επειδη θυμαμαι τετοιες χρονιαρες μερες να τις εχω περασει με 17-20αρια, νοτιαδες και ΦΟΥΛ λιακαδα, με ΠΕΤΡΕΣ τα βουνα μας μεχρι τα 2500 μετρα ακομα τετοια εποχη, ειμαι 70-80% ευχαριστημενος απο το Δεκεμβρη και το χειμωνα ως τωρα, και για την Αττικη και για ολη την Ελλαδα....

Ναι κι εγω ειμαι ΧΙΟΝΟφιλος πρωτα και πανω απ`ολα, αλλα στην τελικη, αφου παντα ειναι δυσκολο το χιονι, γιατι να μην απολαυσουμε τη βροχουλα που επεσε ΑΦΘΟΝΗ τους 3 τελευταιους μηνες, κανοντας εστω και στη ληξη το 2012 βροχεροτατο, πολυ πανω απο το μ.ο και ιστορικο, το δε Δεκεμβριο, εναν μηνα των ρεκορ....

Επισης, περα απο βροχες, θερμοκρασιακα και για τα υπερβορεια, και για το κεντρο, ο Δεκεμβριος επιτελους βγαινει ισορροπημενος ισως και ελαφρα ψχροτερος ....

ΟΚ κι εγω και ολοι θελουμε 1 μετρο στην πορτα μας, αλλα αφου ουτως η αλλως οι πιθανοτητες για κατι τετοιο ειναι μικρες, γιατι να μη χαιρομαστε το ΤΩΡΑ και τα καιρικα του δωρα ???

Δηλαδη αν αντι για αυτα τα 100-150-200+++ mm Που εριξε το ΣΚ και τους 6-7 στα υπερβορεια και 8-10 βαθμους, ειχε λιακαδα και 18-20αρια, ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ????????

ΥΓ: Για τα Χιονοδρομικα, η χρονια αρχισε ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ....δεν θυμαμαι αλλο χειμωνα, μεχρι τις 2-12 να μην εχουν τιποτα η λιγες πασπαλες, και 12-12 να ανοιγουν ολα τα ΧΚΠ ολες οι πιστες φουλ και αυτες τις ημερες να δεχονται ενα....φρεσκαρισματακι 1-1,5-2 μετρων Βασιλω, Παρνασσος, κλπ.....
      Σε αυτό που λέει η κούβα έχει δίκιο! Και τελικά ακόμη είμαστε στην αρχή του χειμώνα! (άσχετα τι βλέπετε για 15 μέρες μετά)
      ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

Ε μα δεν μπορω ρε συ...

Και ο ΓΙΑΝΝΗΣ και ο Ερμης οι οποιοι φυσικα εχουν τις αποψεις τους τα παιδια και καλα κανουν, λενε ειτε για αδιαφορο Δεκεμβριο, ηπιο και μαλακο, ειτε αρχιζουμε απο τωρα να θαβουμε ολο το χειμωνα...

ΟΚ συμφωνω τα ΣΗΜΑΔΙΑ για το μελλον δεν ειναι καλα και ευοιωνα για χιονι στα προσηνεμα....ΑΝ ομως, αντι για 2 βροχεροτατους και ψυχρους μηνες, το 2012 μας αποχαιρετουσε με ελαχιστο υετο, λιακαδες και υψηλες θερμοκρασιες, τοτε τι θα λεγαμε ρε παιδια ??? εχε γεια καημενε κοσμε, εχε γεια γλυκια ζωη ???

Επισης, για τα χιονοδρομικα που ειναι ΤΙΓΚΑ τετοια εποχη γιατι δεν λεει κανεις κατι ??? υπομονη και τα χιονια θα κατεβουν και χαμηλοτερα....
        ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

Comment

Με καλυψε απολυτα ο Φιντελ! Εμενα μου αρεσουν και οι βροχες, σιγουρα οχι οπως το χιονι, αλλα αφου δεν το εχουμε μεχρι στιγμης καλυτερα βροχη παρα λιακαδες!

Συν τοις αλλοις ναι μεν εχει διαμορφωθει αυτη η κυκλοφορια (που οπως λεει ο Ερμης δεν ειναι κατ αναγκη αρνητικη για εμας) αλλα ειλικρινα δεν νομιζω, ο Δεκεμβρης μηνας να ειναι ο ρυθμιστης ολων των υπολοιπων!
          sigpic

Comment

Κοιτάξτε ο καιρός είναι πολύ βροχερός το φετινό Δεκέμβριο,καθόλου ψυχρός,δεν έχουμε δει ούτε μια σοβαρή ψυχρή εισβολή ακόμα,αλλά μην ξεχνάτε ότι είμαστε ακόμα στις πρώτες ημέρες του χειμώνα.21 Δεκεμβρίου ξεκινάει ο χειμώνας και μέχρι μέσα Μαρτίου μπορούμε να δούμε πολλά πράγματα..Εχουμε ακόμα 2,5 μήνες μπροστά μας στους οποίους μπορούμε να δούμε ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό καιρού. ’λλωστε με μικρές εξαιρέσεις τα πιο καλά χιόνια στην Αττική τα κάνει το διάστημα απο 10 Ιανουαρίου εως τέλη Φεβρουαρίου για να μη μιλήσω για το 2011 που το 70% των χιονιών στα ορεινά της Αττικής σημειώθηκαν από τέλη Γενάρη και μετά..
            Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.

Comment

και το Χειμώνα του 2003, ο Φλεβάρης ήταν ο ψυχρότερος των τελευταίων 80 ετών, ενώ ο Γενάρης ήταν εξαιρετικά θερμός και νοτιαδάτος...Γενικά σπανίως ο Φλεβάρης ειναί παρόμοιος με το Γενάρη..αυτοί οι 2 μήνες ειναι σαν τσακωμένοι...

Comment

Πιο καλά δεν θα μπορούσες να το θέσεις! Πιο απόλυτα δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω!!!
                Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
                Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Originally posted by gkatharopo View Post
                  πιο παλιο ημερολογιο?σας παρακαλω εχω βαρεθει να ακουω ασαφιες εδω και τοσα χρονια.Ας προσεχουμε λιγο τι λεμε.Το συμπερασμα μεχρι τωρα ειναι οτι φτανουμε 10 γεναρη και δεν εχουμε ουτε μια αξιολογη ψυχρη εισβολη στην χωρα.Μπορει να ναι υετοφορος ο δεκεμβρης και κοντα στα κλιματικα αλλα αυτο δεν λεει κατι.Εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει μονο το χιονι μαρεσει και η βροχη και οτι σχετιζεται με τον καιρο.Ειμαι καιροφιλος οχι χιονοφιλος.Αλλα η εποχη την οποια διανυουμε ονομαζεται χειμωνας και αυτο που πρεπει να ψαχνουμε και να αναζητουμε ειναι τα χιονια στα πεδινα και οχι τα 200μμ και τα χιονια στην στρατοσφαιρα....
                  Δεν καταλαβα?

Τι να προσεχουμε τι λεμε?

Αυτη ειναι η αποψη μου,θα φιμοθουμε κιολας? εχουμε ακουσει πραματα και θαματα,το παλιο ημερολογιο σε πειραξε?

Και για το δευτερο σκελος που αναθερθηκες περι μη σοβαρης ψυχρης εισβολης,θα συμφωνησο ΝΑΙ ,σκεψου ομος ποσους μηνες εχουμε ακομη,και οτι υπηρξαν και χειρωτερα,με κατι αντικυκλονες στην αγγλια και 40 μερες ηλιοφανειας μηνα δεκεμβριο μιλω.
                  Περα απο αυτο ομος διαφαινετε οργανοση του σιβιρικου.Τα καλα ερχονται φιλε μου,και θα εχουν και διαρκεια.
                  Χατζηγριβας Ν.Θεοφανης

Comment

Originally posted by Larissa_Trophy View Post
                    Δεν καταλαβα?

Αυτη ειναι η αποψη μου,θα φιμοθουμε κιολας? εχουμε ακουσει πραματα και θαματα,το παλιο ημερολογιο σε πειραξε?

Και για το δευτερο σκελος που αναθερθηκες περι μη σοβαρης ψυχρης εισβολης,θα συμφωνησο ΝΑΙ ,σκεψου ομος ποσους μηνες εχουμε ακομη,και οτι υπηρξαν και χειρωτερα,με κατι αντικυκλονες στην αγγλια και 40 μερες ηλιοφανειας μηνα δεκεμβριο μιλω.
                    Περα απο αυτο ομος διαφαινετε οργανοση του σιβιρικου.Τα καλα ερχονται φιλε μου,και θα εχουν και διαρκεια.

Καλημερα φιλε φανη και καλη χρονια.Δυστυχως συμφωνω απολυτα με τον καθαροπουλο ως προς την μη υπαρξη ψυχρης εισβολης.Και απορω με την υπερμετρη αισιοδοξια σου για την οργανωση του σιβηρικου.Αμα δε σε ηξερα θα σου λεγα (προσεχε μη σκισεις κανενα καλσον) αλλα μπορει να παρεξηγηθεις.Τελος παντων εμενα τιποτα δε μου λεει για την δημιουργια κατι καλου αλλλα δε βαριεσε.
                    Και παλη καλη χρονια ΦΑΝΗ.
                    mountain

Comment

Originally posted by mountain View Post
                      Καλημερα φιλε φανη και καλη χρονια.Δυστυχως συμφωνω απολυτα με τον καθαροπουλο ως προς την μη υπαρξη ψυχρης εισβολης.Και απορω με την υπερμετρη αισιοδοξια σου για την οργανωση του σιβηρικου.Αμα δε σε ηξερα θα σου λεγα (προσεχε μη σκισεις κανενα καλσον) αλλα μπορει να παρεξηγηθεις.Τελος παντων εμενα τιποτα δε μου λεει για την δημιουργια κατι καλου αλλλα δε βαριεσε.
                      Και παλη καλη χρονια ΦΑΝΗ.

Καλη χρονια αγοραρε!

Να δω ποσα καλσον θα σκισω ακομη....
                      Χατζηγριβας Ν.Θεοφανης

Comment

I ll be back...!!!
                        Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!

Comment

ζουμε ενα πολυ καλο φθινοπωρο στην Αττικη υετικα,,ισως και απο τα καλυτερα στην ιστορια..
                          θερμοκρασιακα δεν ειχαμε ζεστη βεβαια αλλα δεν ειχαμε και ψυχρες εισβολες.
                          οτι και να λεμε η πραγματικοτητα ειναι πανω απο τα λογια..προχτες εβρεχε στην Φλωρινα..τα χιονια που εχουν πεσει ειναι πολυ ψηλα.τα χιονοδρομικα τα χριστουγεννα ειχαν τεμπελες και ανακοινωσεις για τις πετρες.
                          προσπαθουν πολλοι ενας θεος ξερει το γιατι,,να μας πεισουν ποσο καλα ειναι τα πραγματα.
                          Σιγουρα εχει δρομο ο χειμωνας και αν στην Αττικη εριχνε μερικα καλα χιονια θα ηταν ολοι ευχαριστημενοι.
                          η μονη αξιολογη κακοκαιρια ως τωρα ειναι η σημερινη με τρομερο υετο αλλα και 3 μερες σερι υετο
                          καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Πάντως για τα χιονοδρομικά που λέτε μερικοί, δεν είναι όλα σε καλή κατάσταση -όχι οτι άλλες χρονιές αυτή την εποχή είναι- αλλά οκ, μην είμαστε και υπερχαρούμενοι επειδή 3-4 χιονοδρομικά από τα 20 ευνοήθηκαν σε αυτή τη μακρά κατά τα άλλα κακοκαιρία. Τα χιονοδρομικά της βόριας βοριο-ανατολικής χώρας έχουν ελάχιστο χιόνι γιατί δεν είχαν φαινόμενα κι όχι τόσο λόγω κακών θερμοκρασιών -που και αυτές έκαναν ζημιά την προηγούμενη βδομάδα-, με το Φαλακρό να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση δυστυχώς..

Comment

Originally posted by Larissa_Trophy View Post
                              Δεν καταλαβα?

Τι λες ρε φανη ειναι σαν να μου λες οτι ο ηλιος ανατελει απο την δυση και να μαναγκαζεις να το ακουσω χωρις να πω τιποτα επειδη ειναι αποψη σου.Λυπαμαι πολυ αλλα δεν ειναι ετσι.Σαυτην την ζωη μας αντιμετωπιζουνε συμφωνα μαυτα που ειμαστε και μαυτα που λεμε και απο την στιγμη που αυτο που λες δεν εχει καμια απολυτως υποσταση και εχει οσο βαση εχουν και τα ημερομηνια.Δεν γινεται να τα αφηνουμε να πεφτουν ολα κατω....Οσο για τον σιβηρικο που ακριβως βλεπεις σιβηρικο μπορεις να μου πεις???Οπως ειχες ανακαλυψει τα χιονια τα χριστουγεννα και ψηναμε αρνι λες και ηταν πασχα??Και σε προκαλω να μου δειξεις ενα χαρτη με σιβηρικο χωρις αζορικο που χιονισε.Λυπαμαι πολυ αλλα δεν υπαρχει.....απο τον αζορικο ευνοουμαστε ποτε δεν μας ευνοησε ο σιβηρικος μονος του.Εχει γινει τοτεμ ο σιβηρικος χωρις λογο....
                              AMBER ALERT!!!!Αγνοουνται 5-10 ποντοι στο μαρουσι...Αν τους εντοπισει κανεις ας τηλεφωνησει στο 100 στο 200 η στο χαμογελου του χαζου....
                              www.northmeteo.gr
                              Γνωστος και ως "ιερεας"

Comment

I am back

Καλη χρονια

Απο προχτες...

Originally posted by hermes View Post
                                Κατα την γνωμη μου οπωε εγραψα και στο θεμα μου και το πρωι,η πρωτη καταβαση 5-7 του μηνα εχει σχεδον πατωσει,δεν εχει σχεδον καμια ελπιδα...τελειωσε,σαπιλα,και λιγο πιο δυτικα να ερθει (που λεει ο λογος,θα κανει το απολυτο τιποτα με μπολικο καθολου...
                                Οσο αναφορα καποια δευτερη φαση μετα τις 7 του μηνα που και αυτο συγκεντρωνει μικρες πιθανοτητες,εκει ισως να πονταρα οπως εγραψα αλλα με πολυ μικρες πιθανοτητες και μετα βραδυνα run σημερα με ακομα μικροτερες...Και οταν μιλαω για δευτερη φαση μιλαω για εκ νεου παραμονη-ανασυνταξει του αντικυκλωνα στην κεντρο-βορεια ευρωπη και εκ νεου καταβαση του αυλωνα...Η αληθεια ειναι οτι και αυτη η δευτερη κατασταση οσο παει συγκεντρωνει ολο και μικροτερες πιθανοτητες,για την πρωτη δεν τιθεται καν θεμα συζητησης κατα την γνωμη μου,μιας και το κυριο κομματι του αυλωνας παει καρφι για τουρκια ...Νταξει παντα η ελπιδα πεθαινει τελευταια,για εμενα εχει πεθανει ειδη οσον αφορα την πρωτη φαση και για την υποτιθεμενη δευτερη(αν δεν καταρευση τελειως ο αντικυκλωνας) και αυτη η ελπιδα εχει αρχισει να σιγοσβηνει
                                Originally posted by hermes View Post
                                Τωρα θα με κανεις να αναλυσω και δεν θελω γιατι δεν μου αρεσει να μιλαω για κατι που ειναι 168 ωρες μπροστα,Σε πρωτη φαση φαινεται να εχει ξεθωριασει η κακοκαιρια(οσον αφορα το "πρωτο κατεβασμα" 5-7 /01/2013) τωρα αν ο αντικυκλωνας σηκωθει-ανασυνταχθει-στριψει ,μετα τις 6-7 του μηνα και τα λοιπα και καταφερει να κατεβασει κατι καλο σε δευτερη φαση εκει πιθανων να πονταρα...αλλα παλι με μικρες πιθανοτητες,τωρα ως αναφορα το πρωτο κομματι 5-6-7 του μηνα απο την εμπειρια μου και αυτα που βλεπω δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι...Και προς το καλυτερο να παει(λεμε τωρα) παλι σαπιο θα ειναι
                                Εγω θα επιμεινω σε οτι ειχα πει χτες προχτες

καλη χρονια
                                Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!

Comment

Working...
                                X