Announcement

Collapse
No announcement yet.

To αστρο του χειμωνα ξεθωριαζει!!!...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Iσως επρεπε να βαλω τιτλο "το αστρο του χιονο-χειμωνα για την Αττικη αρχισε να ξεθωριαζει" διοτι απο αυτα που απαντανε μερικοι μαλλον μονο τον τιτλο διαβασαν...Καλημεριζω την παρεα,Βρεχει ακομα πολυ συγκλονιστικο

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια...
    Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!

Comment

Λοιπον η αττικη δεν ειναι ελλαδα για να χαρακτηρισει τον φετινο χειμωνα ! Διαφωνω οτι πεσανε λιγα χιονια ! εγω ειμαι χιονοδρομοσ απο 5 ετων και τα χιονια για δεκεμβρη ειναι μια χαρα οτι δεν κατεβηκαν σε υψομετρο ειναι εμφανες ! αλλα 1 μετρο ερηξε χτες και δουλευουν απο 15 δεκεμβρη ! Λοιπον δεν μπορω να καταλαβω επειδη δεν εχει κανει κρυο στην αθηνα χαρακτηριζει ολη την ελλαδα . Το οτι δεν χιονησε στην Παρνηθα εκλασε το αλογο ! εδω χιονησε καλλιδρομο το πρωηγουμενο σαββατο στον αυχαινα του Μπραλου αρκετα χαμηλο υψομετρο ! Για μενα ο δεκεμβρης ηταν ικανοποιητικοτατος οσο αφορα την χιονοδρομια και ας μην σας νοιαζει επειδη δεν χιονησε στην παρνηθα ! εχουμ 2 μηνες γεματους μπροστα μας! Η αττικη ειναι αρκετα νοτια και ειναι δυσκολοτερο απο οτι σε ολη την υπολοιπη ελλαδα να χιονησει πως θα γινει λοιπον?! Εν κατακλειδη και εγω χιονοφιλος ειμαι ! και θελω στο σπιτι μου 1 μετρο !

Comment

εν κατακλειδι... ο χειμωνας ως αναφορα τα χιονια στα πεδινα μεχρι τωρα ειναι ανυπαρκτος σε ολη την ελλαδα,εκτος απο μια ψευτο κακοκαιρια στον εβρο,,,...και οπως ειπαμε τον χειμωνα τον αντιλαμβανεται ο καθενας αλλιως....αλλος με τον αν χιονισε στα χιονοδρομικα,αλλος με το εαν χιονησε στα χιονοδρομικα-στα ορεινα,αλλος με το εαν εχει μεσημερι 8 βαθμους στον γερακα και τα λοιπα...
        μονο η κυκλοφορια εχει γυρισει προς κατι θετικο,τα σημαδια ομως δεν ειναι καλα για την δυναμικη χωρις να ειναι κανονες
        Μελος της γνωστης κλικας που μαστιζει το snowreport,τυχον επικοινωνια μαζι μου,μονο με pm...!!!

Comment

Θα έρθουν και στα πεδινά η κυκλοφορά έχει αλλαξεικαι οπως ειπες η ελπίδα πεθενει παντα τελευταια, εκει στα μέσα φλεβαρη
          2002!

Comment

αυτο που μας ερχεται στις 5-7 γεναρη ειναι το προειδοποιητικο σημαδι
            Χιονια στην αγιαρα και τι στον κοσμο!!!!!

Comment

Πάντως, πέρσι το πρώτο χιόνι άξιο αναφοράς (έστρωσε 5 πόντους), έπεσε στις 10/1 στο Μικροχώρι. Δεν είμαστε για να απελπιζόμαστε ακόμα.

Comment

Originally posted by santa-snow View Post
                αυτο που μας ερχεται στις 5-7 γεναρη ειναι το προειδοποιητικο σημαδι
                Για εμας? η για την Τουρκια? Η μαχη ειναι υπερ τους προς το παρον με κατι σαπιο και εξπρες για εμας
                :weather_14:Με χιονοεκτιμηση,

θoδωρης :cool:

Comment

θα ερθει πιο δυτικα ο αυλωνας γιατι πολυ απλα αυτα τα χαμηλα που δειχνουν τα μοντελα ειναι ενα ΨΕΜΑ.... θα το δεις...

Comment

θα ερθει πιο δυτικα ο αυλωνας γιατι πολυ απλα αυτα τα χαμηλα που δειχνουν τα μοντελα ειναι ενα ΨΕΜΑ.... θα το δεις...
                    Για ποια χαμηλα μιλας? του ατλαντικου?

Comment

Πολυ σωστα τα λεει ο Ερμης και εκφραζει πολλους εδω μεσα..!Παντως το 1ο 15ημερο του Γεναρη δεν ξεγραφεται ετσι ευκολα.!

Comment

Originally posted by terry View Post
                        Ναι....

Comment

Σιγουρα, οι πλημμύρες τελευταια μέρα του Δεκέμβρη ειναι κάτι σαφώς άνοστο. Οσο νερό και να ρίξει απο ενα σημειο και μετά, απλως / βρεχει/ . ειτε ειναι 5 ειτε 105 τα χιλιοστά, η εικόνα έξω ειναι η ίδια. Απλως βρεγμένα. Κανεις δε θα καταλαβει διαφορά αν βγάλεις φωτογραφία ενα αστικο τοπιο με 4 χιλιοστα η ενα τοπιο με 104χιλιοστα. Καταλαβαινω πως νιωθεις, τα ιδια αισθηματα ειχα κι εγω περσυ οπου ιδια περιοδο εξω εριχνε με 20μμ ανα ωρα και 3 βαθμους. Αντιθετα, ακομα μνημονευω τον Οκτωμβρη του 2010 οπου σε μια νυχτα εβαλε 120 χιλιοστα και ο μηνας τερματισε τοτε στα 224. Καθε πραγμα στον καιρο του. Ομως , ποιος ειναι ο '' καιρος'' για καθε μερος? Το χιονι ειναι αυτο που ολοι μας προσδοκαμε και οι βροχες απο δω και περα σαφως και μας αφηνουν αδιαφορους.
                          Βεβαια,, για την Αττικη ουδεποτε ηταν σπανιο να σημειωνονται τα μεγαλυτερα υψη βροχης τον χρονο αυτο το 3μηνο νοεμβρη μεχρι γεναρη.

Τα λεγομενα σου θα ισχυαν αν αυτο συνεβαινε στην Κοζανη, φλωρινα,, Πτολεμαιδα ακομα και θεσσαλονικη, οπου πραγματικα ειναι αμαρτημα να ριχνει καρεκλες απο εδω και στο εξης. Προτιμαμε μουνταδα κρυο η και ηλιο με κρυο παρα να βλεπεις να ριχνει καρεκλες με 3 βαθμους ( οπως περσυ προπερσυ) με φοντο το χριστουγεννιατικο δεντρο. Επισης,, τα λεγομενά σου θα είχαν ισχύ εαν το ημερολόγιο έγραψε 25/2 και όχι 30/12 . Στην θεση σου θα αισιοδοξουσα γιατι ο καιρός εχει δειξει φέτος σαφέστατη προτίμηση στην νότια χώρα και πολύ πιθανόν στο μέλλον να συνεχίσει αυτό το μοτίβο. Τι να πουμε εμεις που περασε ολοκληρος δεκεμβρης ( και σιγουρα ο μισος γενναρης) και δεν θα δουμε νυφαδα οχι στα πεδινα, αλλλα ΟΥΤΕ καν στα ορεινά μας.

Ο Τιτλος του θεματος σου παντως με εκφραζει απολυτα αλλα για Μακεδονια. Πραγματι,, ο χειμωνας αρχιζει και ξεθωριαζει μετα απο εναν συμπαθυτικο Δεκεμβρη στο πρωτο μισο του η προοπτικη φαντάζει κάτι παραπάνω απο χάλια.

ΥΓ : Ελπιζω το γούρικο του θεματος σου να πιάσει! τουλαχιστον εμεις ξερουμε οτι το κανεις για καλη τυχη :d
                          Last edited by meteofok; 30/12/2012, 02:59 PM.
                          http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Αρχική Δημοσίευση από santa-snow

Αρχική Δημοσίευση από terry
                            Ναι....

Ολα τα μοντελα παντως συμφωνουν πανω κατω στις πιεσεις του ατλαντικου και στα κομβικα σημεια που θα μπορουσαν να μας επηρεασουν. Το θεμα βεβαια τωρα ειναι οι λεπτομερειες που θα καθορισουν την πορεια. Με την θεση του αντικυκλωνα παντως πισετευω να διαμορφωνει πολλα στο τελος και οχι τα χαμηλα του ατλαντικου να καταφερουν να τον ''ανακοψουν-καθορισουν'' τοσο...
                            Last edited by terry; 30/12/2012, 03:01 PM.

Comment

O γνωστος Φωκιωνας,απορω αν διαβασες και τιποτα απο το θεμα...σαφως και αναφερεται και για την μακεδονια ο τιτλος και για ολη την ελλαδα,ειναι αδιαφορος ο χειμωνας για τα πεδινα της χωρας μεχρι τωρα...

"Επισης,, τα λεγομενά σου θα είχαν ισχύ εαν το ημερολόγιο έγραψε 25/2 και όχι 30/12"

Αμα ηταν φωκιωνα να βγω να μιλησω για τον χειμωνα στις 25/2 τοτε θα διαβαζα βουλωμενο γραμμα,εγω δεν ειπα οτι ο χειμωνας τελειωσε...διαβαζει κανεις τι γραφω η απλως ετσι διαβαζεται κομματια???Απλως ειπα οτι ορισμενα σημαδια και εξηγησα πια δεν ειναι καλα,ειπα οτι υπαρχει το θετικο στην αλλαγη της κυκλοφοριας σε σχεση με τον δεκεμβρη,ειπα οτι δεν φαινεται ακομα δυναμικη καταβασης ισχυρου αυλωνα και τελος...ναι τα σημαδια για χιονοχειμωνα τουλαχιστον για εδω κατω δεν ειναι καθολου καλα,αυτη ειναι η αληθεια αλλα ειπα τα σημαδια αυτα δεν ειναι κανονες,ειναι απλως ενδειξης...δεν μπορω να επαναλαμβανομαι συνεχως σε ενα θεμα ουτε να απολογουμε,οποιος ξερει ελληνικα καταλαβαινει,οποιος εχει διαθεση να διαφωνησει για να διαφωνησει το κανει και καλα κανει...Και να δεν το γραφω και καλα οτι εαν οντως δεν κανει τιποτα αξιο λογου τον χειμωνα να βγω και να πω "ειδατε εγω σας τα ελεγα"...ουτε με νοιαζει...εγω ορισμενες εμπειριες μοιραστικα και αυτο ειναι ολα,οποιος θελει περνει κατι απο αυτο και το κραταει,οποιος δεν θελει δικο του θεμα...ο "χειμωνας" τωρα ξεκιναει,με ασχημα δεδομενα ομως ωε αναφορα τον χιονοχειμωνα...Δεν υπαρχουν κανονες στον καιρο,ποτε δεν υπηρχαν...καποια μικρα καλουπια ομωε υπαρχουν που ορισμενες φορες βγαινουν αληθινα...

Comment

Originally posted by hermes View Post
                                O γνωστος Φωκιωνας,απορω αν διαβασες και τιποτα απο το θεμα...σαφως και αναφερεται και για την μακεδονια ο τιτλος και για ολη την ελλαδα,ειναι αδιαφορος ο χειμωνας για τα πεδινα της χωρας μεχρι τωρα...

"Επισης,, τα λεγομενά σου θα είχαν ισχύ εαν το ημερολόγιο έγραψε 25/2 και όχι 30/12"

Αμα ηταν φωκιωνα να βγω να μιλησω για τον χειμωνα στις 25/2 τοτε θα διαβαζα βουλωμενο γραμμα,εγω δεν ειπα οτι ο χειμωνας τελειωσε...διαβαζει κανεις τι γραφω η απλως ετσι διαβαζεται κομματια???Απλως ειπα οτι ορισμενα σημαδια και εξηγησα πια δεν ειναι καλα,ειπα οτι υπαρχει το θετικο στην αλλαγη της κυκλοφοριας σε σχεση με τον δεκεμβρη,ειπα οτι δεν φαινεται ακομα δυναμικη καταβασης ισχυρου αυλωνα και τελος...ναι τα σημαδια για χιονοχειμωνα τουλαχιστον για εδω κατω δεν ειναι καθολου καλα,αυτη ειναι η αληθεια αλλα ειπα τα σημαδια αυτα δεν ειναι κανονες,ειναι απλως ενδειξης...δεν μπορω να επαναλαμβανομαι συνεχως σε ενα θεμα ουτε να απολογουμε,οποιος ξερει ελληνικα καταλαβαινει,οποιος εχει διαθεση να διαφωνησει για να διαφωνησει το κανει και καλα κανει...Και να δεν το γραφω και καλα οτι εαν οντως δεν κανει τιποτα αξιο λογου τον χειμωνα να βγω και να πω "ειδατε εγω σας τα ελεγα"...ουτε με νοιαζει...εγω ορισμενες εμπειριες μοιραστικα και αυτο ειναι ολα,οποιος θελει περνει κατι απο αυτο και το κραταει,οποιος δεν θελει δικο του θεμα...ο "χειμωνας" τωρα ξεκιναει,με ασχημα δεδομενα ομως ωε αναφορα τον χιονοχειμωνα...Δεν υπαρχουν κανονες στον καιρο,ποτε δεν υπηρχαν...καποια μικρα καλουπια ομωε υπαρχουν που ορισμενες φορες βγαινουν αληθινα...
                                Δε πειθεις πως το λενε ! Κανονισε να γινεις καλα και κάνε χώρο για φιλοξενουμενους το αλλο ΣΚ!
                                http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Working...
                                X