Λιγο ασχετο με το θεμα αλλα παρατηρω σημερα σμηνη πουλιων να κατεβαινουν προς τα νοτια... προπομπος της επικειμενης ψυχρης εισβολης. Να σημειωσω πως παντα πριν τους χιονιαδες γινοταν το ιδιο...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Προσωπικη Εκτιμηση Ερχομενης Κακοκαιριας + Χαρτης. (Ενδεικτικος)
Collapse
X
-
Πάντως άλλος θεός η κάτω Ηλιούπολη που συνορέυει με ’γιο Δημήτριο και άλλος θεός η ’νω Ηλιούπολη στους πρόποδες του Υμηττού.Μπορεί να έχω διαφορά υψομέτρου πάνω από 120 μέτρα και διαφορά θερμοκρασίας 1-2 βαθμούς.18/02/08 - 10/1/17
9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις
-2/2/1882-
sigpic
Comment
-
ειναι λογικο παικταρα μου! και γω κατα κυριο λογο οταν βρισκομαι στα φαναρια παλια-νεα πεντελη(380μ) μεχρι σπιτι μου(465) εχω 2 βαθμους ΝΤΑΝ! ειναι οχι μονο επειδη αυξανεται το υψομετρο αλλα και επειδη ανεβαινω-πλησιαζω περισσοτερο στο βουνο!Originally posted by Χιών View PostΠάντως άλλος θεός η κάτω Ηλιούπολη που συνορέυει με ’γιο Δημήτριο και άλλος θεός η ’νω Ηλιούπολη στους πρόποδες του Υμηττού.Μπορεί να έχω διαφορά υψομέτρου πάνω από 120 μέτρα και διαφορά θερμοκρασίας 1-2 βαθμούς.
Comment
-
Πάντως,μιλώντας για τοπικές διαφορές και μικρο-μικρο κλίματα έχω να πω το εξής ενδιαφέρον.Στον Υμηττό,υπάρχει σε ένα σημείο ένα ρέμα-φαράγγι που ξεκινάει από τα 500 μέτρα και καταλήγει ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που αρχίζει η οδός μου,η οποία συνεχίζει την ολόισια διαδρομή της μέχρι αρκετά κάτω.Έχω παρατηρήσει,ότι όταν φυσάει Βοριάς,ενώ οι υπόλοιπες γειτονιές είναι σχετικά υπήνεμες,μόλις στρίβεις στην οδό μου(Νεύτωνος)σε πιάνει ένας Βοριάς τρελός κατευθείαν από το βουνό!Τον έχω ονομάσει ''Ο Νευτώνιος άνεμος''
18/02/08 - 10/1/17
9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις
-2/2/1882-
sigpic
Comment
-
Δεν αποκλείεται αν και αυτό θα ίσχυε περισσότερο στην περίπτωση που είχαμε οριακές θερμοκρασίες. Η υψομετρική διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη. 225 μέτρα η πλατεία της Αγίας Παρασκευής και 250+ το τέρμα της Αγίου Ιωάννου. Μια χαρά τις έχεις βάλεις τις γραμμές, περισσότερο ήθελα να τονίσω την συμπεριφορά της περιοχής με ΒΑ άνεμο.Originally posted by vainone View Postseth οι γραμμες ειναι ενδεικτικες! προ****ς δεν ηθελα να χωρισω την αγια παρασκευη στα δυο αλλα θεωρω οτι τα πιο ψηλα κομματια της θα δουν στρωμμενο περισσοτερο χιονι..
Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.
Comment
-
Μπορεί να γίνει κι αυτό. Όλα είναι πιθανά. Απλά ελπίζω οτι θα μπορούν να μπουκάρουν νεφώσεις και απο τα ΒΑ της Αττικής που θα μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στο λεκανοπέδιο. Ειδικά στη κατάσταση που βρισκόμαστε καλύτερα με καθαρό ΒΑ μπας και έρθει υετός παρά ένα βόρειο ρεύμα που θα έδινε ακόμα λιγότερο εν τέλει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Όλα στην πράξη θα φανούν.Originally posted by geornik2004 View Postη πολύ έντονη ΒΑ συνιστώσα πάντως που φαίνεται στους χάρτες φοβάμαι ότι υπάρχει περίπτωση να "σπρώξει" τα φαινόμενα και γενικά τα σύννεφα δυτικότερα από θα όσο θα θέλαμε...θυμηθείτε πέρσυ τον Μάρτη κάτι αντίστοιχο έγινε...η Βοιωτία είδε πολύ ανωτερα πράγματα από την Αττική και η ανατολική Αττική λιγότερα σε σχέση με τα αναμενόμενα σε αντίθεση με τη δυτική που έβαλε ένα γκόλ στο 90'....Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.
Comment

Comment