Θα βρεθει δε λεω, εξαλλου στην αρχικη προγνωση μου εχω δωσει ασθενη παροδικα φαινομενα. Απλα μπορεις να πεις οτι ειναι κατι τοσο αξιον λογου τελικα? Ουτε με το περασμενο Μαρτη ουτε με το περασμενο Δεκεμβρη δε μπορει να συγκριθει ουτε φυσικα με παλιοτερες κακοκαιριες Β προαστιων ( βλεπε 2003, 2005-2006 , ιανουαριος 2008). Ας μην αδικουμε τον νομο μας, αυτο που ερχεται δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστα σε ο,τι εχουμε δει στο παρελθον.
Συμφωνώ απόλυτα! Δεν λέω οτι θα είναι κάτι άξιο λόγου που θα το μνημονεύουμε σε καμία περίπτωση! Απλά για το πως θα εξελιχθεί εν τελει η κατάσταση. Όπως γράφει και ο φίλος απο πάνω, είναι μια προθέρμανση.
Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.
Συμφωνώ απόλυτα και πιστεύω στην πρόγνωση του Γιώργου.
Δέχομαι και πιστεύω ότι οριακά θα δούμε εδώ (αν τελικά δούμε)
κάποιες νιφάδες να πέφτουν. Για χιονόστρωση ούτε να το συζητάω.
Με αυτά τα δεδομένα σε περίπτωση που βγει λάθος η πεποίθησή μου και
η εκτίμηση του φίλου Γιώργου τότε το μόνο που μπορεί να παρατηρήσω στο πρόσωπό μου
θα είναι ένα μεγάλο χαμόγελο έκπληξης και ικανοποίησης.
θερμοκρασία σε πτώση 5,9 c αυτή την ώρα.
|Μαρούσι 245μ.| Χιόνια στο καμπαναριό Παρακαλώ!:weather_3:
Συμφωνώ απόλυτα και πιστεύω στην πρόγνωση του Γιώργου.
Δέχομαι και πιστεύω ότι οριακά θα δούμε εδώ (αν τελικά δούμε)
κάποιες νιφάδες να πέφτουν. Για χιονόστρωση ούτε να το συζητάω.
Με αυτά τα δεδομένα σε περίπτωση που βγει λάθος η πεποίθησή μου και
η εκτίμηση του φίλου Γιώργου τότε το μόνο που μπορεί να παρατηρήσω στο πρόσωπό μου
θα είναι ένα μεγάλο χαμόγελο έκπληξης και ικανοποίησης.
θερμοκρασία σε πτώση 5,9 c αυτή την ώρα.
Αυτο ακριβως ειναι το ζουμι.. καλυτερα να εκπλαγεις ευχαριστα παρα να απογοητευτεις..
Παίδες καλημέρα! Από τις μέχρι τώρα ανανεώσεις των χαρτών, πάμε για χιονοπτώσεις στην Αθήνα κυρίως όσο πλησιάζουμε προς τα μεσάνυχτα και μέχρι τις απογευματινές ώρες περίπου της αυριανής ημέρας! Εκτίμηση για χιονόπτωση από τα 100 μ. και πάνω και χιονόστρωση από τα 250 μ. και πάνω, με τα περισσότερα φαινόμενα να εστιάζονται, όπως έχει αναφερθεί και από άλλους, κυρίως στα Β με ΒΑ τμήματα του νομού, όχι βέβαια πολλά πράγματα, αλλά σε έναν χιονιά πάντα υπάρχουν οι εκπλήξεις! Ας αναμένουμε το απόγευμα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση...
σήμερα ειναι η αρχική φάση της κακοκαιρίας (με το "κακό" χιονι)..αυριο το πρωί θα ειναι το "καλό" χιονι..καλύτερα κατά τη γνώμη μου τα δεδομένα για β.π. από Εκάλη και πάνω που πιθανότατα να δουν ολική χιονόστρωση αυριο το πρωί...
την τελευταια ωρα..στο 00 το γφσ εδωσε βανατολικους το γφσ,
αυτο αλλαζει πολλα.
αλλαξε πολλα για τωρα που εχουμε -3 στα 850μβ
το βορειο ρευμα τωρα εχει μπει για τα καλα στο αιγαιο οι ανεμοι τωρα ενισχυοντε,πρεπει να περιμενουμε 2-3 ωρες να δουμαι και ποσο και αν θα εμπλουτιστουν με υγρασια τα νεα νεφοι...
το βραδυ τα δεδομενα θα ειναι καλυτερα απο οτι τωρα.αλλωστε απο την πρωτη στιγμη,εκεινο το χρονικο διαστημα ηταν το πιο πιθανο για εμας.
καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/
Πιστεύω κρίνοντας από ανάλογες καταστάσεις πως θα βρεθεί υετός και μεσα στο λεκανοπέδιο τουλάχιστον στα μεσοβόρεια προάστια όπως εδώ αλλά θα είναι ψεκάδες/ψιλόβροχο ή χιονόνερο οριακά. Για τα υψόμετρα που δίνεις συμφωνώ. Δεν θα είναι τόσο χλιαρή η κακοκαιρία από θέμα υετού αλλά σε τέτοια οριακή κατάσταση μπορούν να υπάρξουν εκπλήξεις θετικές ή αρνητικές.
Ακριβώς. Φίλε ΓΙώργο, αστόχησες στην πρόγνωσή σου. Ήδη από νωρίς το μεσημέρι έβρεχε στο Χαλάνδρι. Επίσης, ήρθε η ώρα να μάθεις πως οι "εξάρσεις με έντονα φαινόμενα" δεν φαίνονται πουθενά, επομένως πολύ καλά κάνεις και δεν τις βλέπεις στην πρόγνωσή σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συμβούν.
Ακριβώς. Φίλε ΓΙώργο, αστόχησες στην πρόγνωσή σου. Ήδη από νωρίς το μεσημέρι έβρεχε στο Χαλάνδρι. Επίσης, ήρθε η ώρα να μάθεις πως οι "εξάρσεις με έντονα φαινόμενα" δεν φαίνονται πουθενά, επομένως πολύ καλά κάνεις και δεν τις βλέπεις στην πρόγνωσή σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συμβούν.
Με βάση το 06 η Βόρεια και βορειοανατολική Αττική από το βράδυ (20.00 περίπου) θα έχει κατα διαστήματα ισχυρές χιονοπτώσεις μέχρι αργά το πρωί της Τετάρτης σε υψόμετρα άνω των 300μ. Είναι δεδομένο οτι θα υπάρξει επιδείνωση και μιλάω για ισχυρές χιονοπτώσεις καθαρά εμπειρικά από την ανάγνωση του υετού του gifos σε αντίστοιχες καταστάσεις. Για μέσα στο λεκανοπέδιο με τις θερμοκρασίες που αναμένονται στα 850 το βλέπω αρκετά δύσκολο για καθαρή χιονόπτωση. Σίγουρα τα γνωστά προάστια από Κηφισσιά και πάνω συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες για χιονόπτωση ενώ τα υπερβόρεια προάστια θα ασπρίσουν για τα καλά.
Ωραίος και λεπτομερής ο Γιώργος. Έτσι βλέπω κι εγώ να εξελίσσονται τα πράγματα. Χιονιάς περιορισμένης ισχύος, ημιορεινών Αττικής.
καλά μας κοροιδευεις;τι περιορισμένης ισχύος ημιορεινων αττικής;μόνο στις κορυφες των βουνων θα χιονισει!ιπποκατειος πολιτεια κιουρκα κλπ..ε καλα ετσι ξέρω και γω να κάνω προβλέψεις!
Ωραίος και λεπτομερής ο Γιώργος. Έτσι βλέπω κι εγώ να εξελίσσονται τα πράγματα. Χιονιάς περιορισμένης ισχύος, ημιορεινών Αττικής.
καλά μας κοροιδευεις;τι περιορισμένης ισχύος ημιορεινων αττικής;μόνο στις κορυφες των βουνων θα χιονισει!ιπποκατειος πολιτεια κιουρκα κλπ..ε καλα ετσι ξέρω και γω να κάνω προβλέψεις!
Ζεις μήπως στην λυκόβρυση της Γουινέα Μπισσάου?Γιατί εδώ στην Ελλάδα,στην Αττική χιόνισε στα 600 μέτρα στον Υμηττό και στα 350 μέτρα στα υπερβόρεια προάστια
18/02/08 - 10/1/17
9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις
Comment