Σταμάτα Αττικής κανονικότατη χιονόστρωση και παύση φαινομένων εδώ και ώρα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ -ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ +ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
Collapse
X
-
Δυστυχώς μετά την ωραία χιονόπτωση εδώ στα χαμηλά της Δροσιάς (375μ) που έγινε και στούπα για λίγο ο καιρός μαλάκωσε, η θερμοκρασία ανέβηκε και το λιγοστό χιονάκι που είχε στρωθεί σχεδόν παντού (εκτός από τους δρόμους) έχει σχεδόν εξαφανιστεί.
Πάντως καλά ήταν μέχρι εδώ και αν έρθει η μικροεπιδείνωση τις επόμενες ώρες θα είναι καλοδεχούμενη. Τα μάτια μας τώρα στις 15 του Γενάρη. Προσπαθεί να γίνει κάτι αλλά πολύ μπερδεμένα είναι τα πράγματα ακόμα...Λεωσθένης
Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr
Comment
-
Χαλανδρι παιζει συνεχεια μεταξυ 2,8 και 3,2.....3,1 τωρα σε μικρη ανοδο απο πριν 2,9....
Σε καμια εξαρσουλα παιζει να δουμε το κατιτις μας....
Προς το παρον ασταματητο βορισμα - χιονονερο δυστυχως....ηδη 0,5 mm σημερα χαμενοΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ
Comment
-
Μίλησα για 2 συγκεκριμένα πράγματα: 1. είπες, υετός δεν θα μπει στο Λεκανοπέδιο, και βρέχει παντού. Μου έκανε εντύπωση αυτο που έγραψες, γιατί απλά, όποιος ξέρει από Αττική, γνωρίζει πως τέτοια περίπτωση που λες δεν υπάρχει. Δεν γίνεται να χιονίζεται η Πεντέλη στα 400 και το Χαλάνδρι νάναι στεγνό όλη μέρα. 2. Είπες δεν θα υπάρχουν εξάρσεις με έντονα φαινόμενα. Διαψεύσθηκες.Originally posted by giorgospel View PostΛοιπον, ο φιλος που ανεφερε πως αστοχησα στην προγνωση μου καλον ειναι να μαθει 2 πραγματα :
1) eιμαι ολη μερα μεταξυ αμαρουσιου και ζωγραφου και ξερω πολυ καλα τι εκανε στο μισο Λεκανοπεδιο. Ασθενεις βροχες ή χιονονερο με παυσεις και ανοιγματα ενδιαμεσα.
2) Μεχρι στιγμης τα υψομετρα εξελλισονται με αποκλιση +- 50μ οπως τα εχω πει. Το ιδιο συμβαινει και με τη συγκλιση που ειναι περισσοτερο προς β-βα αττικη με εξαιρεση το πρωι που ο καιρος ηταν προς τα δ-βδ.
3) Εχω αναφερθει σε προσκαιρες χιονοπτωσεις αργοτερα και στα β.προαστια απο τα 300μ και πανω και αν ειδες κανεις σε σχολια μου στο ποστ ανεφερα οτι πιθανον να δουνε νιφαδες και περιοχες μεχρι και 250μ.
4) Δεν ειπα ποτε οτι ο υμηττος δε θα εχει πασπαλισμα. Ειπα οτι πιστευω οτι δε θα εχει τα ιδια φαινομενα με Παρνηθα ή Πεντελη? Μηπως τα εχει? Εχω φιλο που μενει Καισαριανη και ξερω πολυ καλα οτι τη μιση μερα εχει ξαστερια και την αλλη μιση κλεινει ο καιρος και ριχνει ασθενες χιονονερο.
5) Επειδη βλεπω αναφορες απο περιοχες που αποκλειεται να χιονισε, μενω στο μαρουσι στα 250μ και αντε να ειδα 2-3 υγρες νιφαδες μεσα στη βροχη. Μεχρι προτεινος παντως ειχα δυνατο χιονονερο.
6) Η κακοκαιρια δε τελειωσε ακομα. Κρινετε με αφου τελειωσει.
Υ.Γ. Η προγνωση γραφτηκε την Κυριακη το βραδυ , οποτε θα ηταν δεδομενες ορισμενες μικρες αποκλισεις οπως για παραδειγμα εξαρσεις των φαινομενων. Νομιζω ομως οτι καποιος θα ειναι καλο να ειναι πιο πολυ ρεαλιστης παρα φαμφαρολογος...
Με εκτιμηση ...
Αυτά.Over and out.
Comment
-
Μου αρεσει που τα μοντελα δινανε 2μμ για δυτικη αττικη και χιονοστρωση πανω 500μ με σποραδικες χιονοπτωσεις κιολας. Δηλαδγ φτυσιμο που θα γινοταν χιονι και αυτην την στιγμη χιονιζει ασταματητα απο χτες το βραδυ απο τα 400 και πανω και οι χιονοκουρτινες εχουν κατεβει στα 200 μετρα και το πιανει απο τα 250 και πανω πλεον. Στα βιλια ενα 20αρικο πρεπει να το εχουν βαλει κανονικα ενω εδω βρεχει συνεχως με πολυ μικρα διαστηματα αναπαυλας απο χτες στις 11 το βραδυ....αντε βγαλε ακρη
Comment
-
Ασε τι ειπα σαν σχολιο την κυριακη το βραδυ που τα μοντελα δινανε ψιχουλα.. ξαναδιαβασε την προγνωση και πες μου απο που προκυπτει οτι δε θα εχει υετο στο λεκανοπεδιο? Επειδη ειπα οτι τα πιο πολλα θα ειναι στη β-βα αττικη? Πηγαινε στους μετεωρολογικους σταθμους και πες μου σε ποιες περιοχες βλεπεις τα περισσοτερα χιλιοστα? Και ξαναλεω.. απο που προκυπτει απο την προγνωση οτι μεσα στο λεκανοπεδιο δε θα εχει φαινομενα?Originally posted by zink_titanum View PostΜίλησα για 2 συγκεκριμένα πράγματα: 1. είπες, υετός δεν θα μπει στο Λεκανοπέδιο, και βρέχει παντού. Μου έκανε εντύπωση αυτο που έγραψες, γιατί απλά, όποιος ξέρει από Αττική, γνωρίζει πως τέτοια περίπτωση που λες δεν υπάρχει. Δεν γίνεται να χιονίζεται η Πεντέλη στα 400 και το Χαλάνδρι νάναι στεγνό όλη μέρα. 2. Είπες δεν θα υπάρχουν εξάρσεις με έντονα φαινόμενα. Διαψεύσθηκες.
Αυτά.eviaweather.gr
1983..2013??
Comment

Comment