Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΦΑΝΤΑΡΟΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by tornado View Post
    Τελείωσε αισίως η εκπαίδευση στον Αυλώνα (διαβιβάσεις) και την Τετάρτη μπαίνουμε πάλι μέσα για να πάρουμε τις μεταθέσεις μας. Το κέντρο πολύ καλό, με πολύ πράσινο που σου φτιάχνει τη διάθεση αλλά και "ανέσεις" μιας που οι θάλαμοι χωράνε 20 άτομα και περιλαμβάνουν τουαλέτες και ντουζιέρες μέσα σε αυτούς! Οι αξιωματικοί στην πλειοψηφία τους αρκετά καλοί, με διάθεση να σου λύσουν τα όποια προβλήματα συναντήσεις και γενικότερα δείχνουν καλή συμπεριφορά στους φαντάρους. Το μεγάλο "αρνητικό" του κέντρου είναι το φαγητό, που ναι μεν είναι συνήθως καλής ποιότητας και καλομαγειρεμένο, ωστόσο οι μερίδες είναι το 1/3 μιας κανονικής μερίδας με αποτέλεσμα να μη χορταίνεις ποτέ και να αναγκάζεσαι να ψωνίζεις επιπλέον πράγματα από το Κ.Ψ.Μ το οποίο ξεμένει από προμήθειες στο μισό της μέρας! Τέλος θα θελα να κάνω μια ερώτηση στα παιδιά που χουν κάνει τη θητεία τους πρόσφατα. Απ τη στιγμή που παίρνεις τη μετάθεση σου (φύλλο πορείας), είσαι αναγκασμένος να παρουσιαστείς την ίδια μέρα στη μονάδα σου ή μπορείς να πας την επόμενη?
    Σε ποιο λοχο ησουν φιλε μου? Στον τριτο που ειμουν εγω μας ειχαν τεντα και τα στελεχη ηταν τα χειροτερα απο ολους τους λοχους... Εδω τη δευτερη μερα μπουκαρανε το βραδυ στους θαλαμους μετα την αναφορα και οσα παιδια ειχαμε βγαλει τα sleeping bag μας τα πηρανε και τα μας τα δωσανε ξανα την τελευταια μερα πριν την ορκομοσια... ασε που μας κρατουσαν στην αναφορα πανω απο μια ωρα και μας εβαζαν να κανουμε μεταβολες... ο δευτερος λοχος ειχε πεσει για υπνο και βγηκαν στα παρθυρα απο πισω και μας κοιταζαν απορημενοι. Οσο για την καντινα μνο μια μερα την τελευταια βδομαδα πηγαμε.. καθως ειχαν πιασει ενα παιδι και εγινε θεμα!

Τωρα το φυλλο πορειας αναγραφει την ημερομηνια που θα παρουσιαστεις στη μοναδα και ειναι αναλογως που σε στελνουν ... Αν σε στειλουν Χαιδαρι για ειδικοτητα θα φυγεις την ιδια ημερα με ομαδικο φυλλο πορειας (ολοι μαζι σε πουλμαν) οπως εγω... Αν εισαι σε αλλη μοναδα της Αθηνας νομιζω πας την επομενη με ατομικο ... τωρα αν εισαι απο λαρισα και πανω πας με ομαδικο, με τρενο και αφηνουν σε καθε στρατοπεδο.
    Under the Attica sky snow will rise again... 2017-2018

Comment

• Originally posted by xionoflorina View Post
      Χάλασε κ η Αυλώνα δηλαδήΧωρίς καντίνα δεν έβγαζα βδομάδα εκεί μέσα 4-5/7 τη βδομάδα τρώγαμε από κει. Δίναν παραγγελία ποιοι από τους 20 θέλαν κ πήγαιναν 2 άτομα στη πύλη και τα παίρναν που τόσο μεγάλο π ναι το στρατόπεδο ήθελε 50 λεπτά το πήγαινε έλα. Και αυτό ''δεν μας άφηναν να κυκλοφορούμε πέραν του λόχου μας'' άλλο τούτο στο μεγάλο ΚΨΜ δεν πηγαίνατε; που ταν πέρα κ από τις διαβιβάσεις όποτε θέλαμε πηγαίναμε για ψώνια/νόβα. Απλά δίναμε τα ονόματα σε ένα χαρτί κ έπρεπε να μαστε στις αναφορές.
      Ναι ο στρατός σου πληρώνει τα μεταφορικά για τη μονάδα.Από το κέντρο νομίζω ότι είναι ομαδικό θες δεν θες μπουλούκι πας. Αντίθετα όταν ήταν να φύγω από Χαιδάρι έπερναν έναν έναν κ τον ρωτούσαν θες ομαδικό ή ατομικό;
      Γενικά στο στρατό όλα είναι θέμα διοικητή μέσα σε 10 μέρες μπορεί μία χαλαρή μονάδα να χαλάσει κ μία άλλη τέντα να φτιάξει με αλλαγή διοικητή. Το Χαιδάρι όταν πήγα ήταν εφιάλτης σε σχέση με το πριν(Αυλώνα) κ το μετά(’σσηρος) Φωνές-ουρλιαχτά,μεγάλες αγγαρείες, καμπάνες συνεχώς, υπηρεσίες πολλές κ λίγος υπνος, χειρότερο φαγητό κ από Αυλώνα, δεν είχα κ διανυκτέρευση χάλια..Δεν ξέρω αν έχει φτιάξει από τότε αλλά κρίνοντας ότι όλοι όσοι έχουν πάει εκεί λένε τα χειρότερα κ παλιά κ μέχρι πέρσυ δύσκολο το βλέπω. Βέβαια 15-17 μέρες κάθεσαι εκεί με το έτσι με το αλλιώς φεύγει κ ρίχνεις μαύρη πέτρα.
      Καντίνα δεν μας άφηναν για κανένα λόγο! Να φανταστείς σε μια έξοδο δώσαμε παραγγελία σε ένα παιδί που είχε να φέρει μέσα φαγητό και του απαγόρεψαν στην πύλη να τα βάλει στο στρατόπεδο! Στο κεντρικό ΚΨΜ είχαμε πάει 1-2 φορές και αυτό στα κρυφά (ευτυχώς ήταν κοντά μας) καθώς δεν μας το επέτρεπαν! Εγώ ευτυχώς το γλίτωσα το Χαϊδάρι γιατί μου ρθε μετάθεση κατευθείαν για τη μονάδα και απ ότι μας είπαν η εκπαίδευση θα γίνει εκεί.

Comment

• Originally posted by Snowrise View Post
        Σε ποιο λοχο ησουν φιλε μου? Στον τριτο που ειμουν εγω μας ειχαν τεντα και τα στελεχη ηταν τα χειροτερα απο ολους τους λοχους... Εδω τη δευτερη μερα μπουκαρανε το βραδυ στους θαλαμους μετα την αναφορα και οσα παιδια ειχαμε βγαλει τα sleeping bag μας τα πηρανε και τα μας τα δωσανε ξανα την τελευταια μερα πριν την ορκομοσια... ασε που μας κρατουσαν στην αναφορα πανω απο μια ωρα και μας εβαζαν να κανουμε μεταβολες... ο δευτερος λοχος ειχε πεσει για υπνο και βγηκαν στα παρθυρα απο πισω και μας κοιταζαν απορημενοι. Οσο για την καντινα μνο μια μερα την τελευταια βδομαδα πηγαμε.. καθως ειχαν πιασει ενα παιδι και εγινε θεμα!

Τωρα το φυλλο πορειας αναγραφει την ημερομηνια που θα παρουσιαστεις στη μοναδα και ειναι αναλογως που σε στελνουν ... Αν σε στειλουν Χαιδαρι για ειδικοτητα θα φυγεις την ιδια ημερα με ομαδικο φυλλο πορειας (ολοι μαζι σε πουλμαν) οπως εγω... Αν εισαι σε αλλη μοναδα της Αθηνας νομιζω πας την επομενη με ατομικο ... τωρα αν εισαι απο λαρισα και πανω πας με ομαδικο, με τρενο και αφηνουν σε καθε στρατοπεδο.
        Στον 3ο ήμουν φίλε μου αλλά έζησα τελείως διαφορετικά την εκπαίδευση απ ότι εσύ. Όλα ήταν πολύ χαλαρά με μόνο πήξιμο την παρέλαση και γενικά την ορθοστασία. sleeping bag μας είπαν από την πρώτη μέρα ότι μπορούμε να έχουμε και δεν χρειάζεται να ξεστρώνουμε! Αυτό με τις μεταβολές το ζήσαμε μια φορά αλλά έγινε λόγω ανυπακοής 2 ατόμων που νόμιζαν ότι βρίσκονταν σε κατασκήνωση! Γενικά οι ανώτεροι ήταν όλοι πολύ καλοί μαζί μας. Ποιον είχατε διοικητή λόχου ? Μπορεί να άλλαξαν και να έστρωσε η κατάσταση...

Comment

• Originally posted by tornado View Post
          Στον 3ο ήμουν φίλε μου αλλά έζησα τελείως διαφορετικά την εκπαίδευση απ ότι εσύ. Όλα ήταν πολύ χαλαρά με μόνο πήξιμο την παρέλαση και γενικά την ορθοστασία. sleeping bag μας είπαν από την πρώτη μέρα ότι μπορούμε να έχουμε και δεν χρειάζεται να ξεστρώνουμε! Αυτό με τις μεταβολές το ζήσαμε μια φορά αλλά έγινε λόγω ανυπακοής 2 ατόμων που νόμιζαν ότι βρίσκονταν σε κατασκήνωση! Γενικά οι ανώτεροι ήταν όλοι πολύ καλοί μαζί μας. Ποιον είχατε διοικητή λόχου ? Μπορεί να άλλαξαν και να έστρωσε η κατάσταση...
          Διοκητης μας ηταν ο υπολοχαγος (τωρα πρεπει να ειναι λοχαγος) Γεω ργουλας. Και διοικητης των διαβηβασεων του Αυλωνα ηταν ο Σπα θης... Πολυ κομαντο ο διοικητης μας ειχε συνεχως στη τσιτα ... αφου καθε πρωι πηγαιναμε για τρεξιμο και καμψεις και δυο φορες περασαμε στιβο μαχης. Επισης ειχα διμοιριτη τον Τελω νιατη, ανθυπασπιστης εχει αφησει ονομα στον Αυλωνα... και λοχιες Ρι τσωνη και Στα μοπουλο.

Σε ποια μοναδα εισαι?
          Under the Attica sky snow will rise again... 2017-2018

Comment

• Originally posted by Snowrise View Post
            Διοκητης μας ηταν ο υπολοχαγος (τωρα πρεπει να ειναι λοχαγος) Γεω ργουλας. Και διοικητης των διαβηβασεων του Αυλωνα ηταν ο Σπα θης... Πολυ κομαντο ο διοικητης μας ειχε συνεχως στη τσιτα ... αφου καθε πρωι πηγαιναμε για τρεξιμο και καμψεις και δυο φορες περασαμε στιβο μαχης. Επισης ειχα διμοιριτη τον Τελω νιατη, ανθυπασπιστης εχει αφησει ονομα στον Αυλωνα... και λοχιες Ρι τσωνη και Στα μοπουλο.

Σε ποια μοναδα εισαι?
            Ο Γεωργούλας είναι όντως πλέον λοχαγός και διοικητής του λόχου! Πολύ καλός κατά τη γνώμη μου. 4-5 πράγματα ζητούσε και αν τα τηρούσε κάποιος δεν είχε κανένα πρόβλημα μαζί του. Ο Σπαθής είναι ακόμα ταγματάρχης αλλά δεν ασχολήθηκε σχεδόν καθόλου με μας. Για γυμναστική πήγαμε μία φορά και στίβο μάχης καμία, σε αντίθεση με τους άλλους λόχους που απ ότι έμαθα πήγαν! Απ ότι βλέπω έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα σε σχέση με όταν είχες πάει εσύ!
            Μετάθεση πήρα στο 482 τάγμα διαβιβάσεων στην Αθήνα. ’λλη φάση, καμία σχέση με Αυλώνα...

Comment

Working...
            X