Announcement

Collapse
No announcement yet.

Παρνασσος-χειμωνας 2010-2011

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Αγαπητέ φίλε parnassie,

Θεωρείς οικολογικότερο ,

1. η ενέργεια που καταναλώνεται στο ΧΚΠ (η οποία πρέπει να ελαχιστοποιηθεί) να προέρχεται απο ΔΕΗ (π.χ λιγνίτη Κοζάνης ή πετρέλαιο ή φυσικό αέριο ) απο να παραγέται επι τόπου απο ήλιο ή άνεμο ή βιοκαύσιμο?

2.το νερό που καταναλώνεται στο ΧΚΠ να μεταφέρεται με βυτιοφόρα απο Αράχωβα , Αμφίκλεια, Πολύδροσο απο το να διατηρείται" ψηλά στο βουνό ?

3. Να προστατεύουμε το βουνό αγκιστρωμένοι στο παρελθόν από το να προσπαθούμε να σχεδιάσουμε ειλικρινά μια "αειφόρο" ανάπτυξη ? Είναι κακό να βλέπουμε τι εφαρμόσθηκε σε άλλα βουνά του πλανήτη?

φιλικά πάνος

"

Comment

Originally posted by panosdrivas

Αγαπητέ φίλε parnassie,

Θεωρείς οικολογικότερο ,

1. η ενέργεια που καταναλώνεται στο ΧΚΠ (η οποία πρέπει να ελαχιστοποιηθεί) να προέρχεται απο ΔΕΗ (π.χ λιγνίτη Κοζάνης ή πετρέλαιο ή φυσικό αέριο ) απο να παραγέται επι τόπου απο ήλιο ή άνεμο ή βιοκαύσιμο?

2.το νερό που καταναλώνεται στο ΧΚΠ να μεταφέρεται με βυτιοφόρα απο Αράχωβα , Αμφίκλεια, Πολύδροσο απο το να διατηρείται" ψηλά στο βουνό ?

3. Να προστατεύουμε το βουνό αγκιστρωμένοι στο παρελθόν από το να προσπαθούμε να σχεδιάσουμε ειλικρινά μια "αειφόρο" ανάπτυξη ? Είναι κακό να βλέπουμε τι εφαρμόσθηκε σε άλλα βουνά του πλανήτη?

φιλικά πάνος

κ.πανο τιποτα απο αυτα που αναφερατε δεν θα κανουν κακο στο βουνο,αντιθετα θα το βοηθησουν και θα το ανεβασουν και 5 σκαλια παραπανω στα ματια του κοσμου!!

αλλα πιστευω οτι ενα χ.κ ξεκηναε να κανει τετοιου ιδους εργα,την στιγμη που εχει λυσει ολα τα υπολοιπα σημαντικα προβληματα του,κατι που δεν εχει κανει ακομα ο παρνασσος!

και εδω που τα λεμε δεν εχουμε τα τεραστια αλπικα πεδια του aspen και του chamonix για να αρχιζουμε να γεμιζουμε φωτοβολταικα τον τοπο που στο κατω κατω δεν πιστευω οτι μπορουν να καληψουν τις αναγκες του χ.κ πανω απο το ημισυ.

περα απο την οικολογια και τις πρασινες στρατιγηκες πρεπει να λαμβανουμε πολυ σοβαρα υποψιν μας και την αλιωση του τοποιου!!δεν ξερω σε ποιον απο τους χιονοδρομους θα αρεσε να βλεπει πανω στο βουνο μερικες εκατονταδες φωτοβολταικα και κατα ποσο θα κολαγαν με το ορεινο τοποιο??

εχω ενημερωθει ακομα για την τσιμεντενια (πισινα) που ειναι στα σχεδια του χ.κ!

σιγουρα κατι τετοιο θα μπορουσε να βοηθισει σε παρα μα παρα πολλα αλλα και σημαντικα θεματα το βουνο π.χ οπως δασοπυροσβεση!!!

αλλα απαιτουνται και τεραστιες περιβαλλοντικες αλλα και κλιματολογικες μελετες!

γιατι περα απο τους τονους τσιμεντου που πρεπει να πεσουν στον πατο τις (πισινας) δεν ξερει κανενας αν μια τοσο μεγαλη εκταση νερου αλαζε το τοπικο μικροκλιμα των κελαριων και μετεφερε την σεζον δυο βδομαδες ως και ενα μηνα αργοτερα!

για ολα τα παραπανω απετουντε τρομερα μεγαλες περιβαλλοντικες μελετες και μια ομορφη εναρμονιση με το ορεινο τοποιο πραγμα που νομιζω οτι δεν γινεται ευκολα εφικτο."

Comment

..προσπαθησε να εισαι στην πορεια της Κυριακής συντροφε Παρνασσιε να συζητησουμε (οχι γραπτως!) ολοι με τον ΠΔρίβα [κ μεταξυ μας] για πολλες απο τις συστηματικες μας ανησυχιες/αντιδρασεις [i]"
        Η συνεχής αναζήτηση της ευτυχίας είναι μία από τις βασικές αιτίες της δυστυχίας.

Comment

Originally posted by KAPTEN
          την επομενη κυριακη εχω κανονίσει  με τους giatreli & royale ανεβουμε στη συγκέντρωση του ΧΚ,μπορω να παρω μαζι ακομα ενα ατομο οποιος θελει ας μου πει
          θα ανέβω και εγώ πάνω την κυριακή. αν περισέυει θέση και για εμένα με κάποιον καλός αλλιώς βάζω εγώ αυτοκίνητο και αναμένω συνεπιβάτες.... [i]"
          ζούμε το πιο κρύο καλοκαίρι φέτος

Comment

Originally posted by Time
            την επομενη κυριακη εχω κανονίσει με τους giatreli & royale ανεβουμε στη συγκέντρωση του ΧΚ,μπορω να παρω μαζι ακομα ενα ατομο οποιος θελει ας μου πει
            θα ανέβω και εγώ πάνω την κυριακή. αν περισέυει θέση και για εμένα με κάποιον καλός αλλιώς βάζω εγώ αυτοκίνητο και αναμένω συνεπιβάτες.... [i]
            πριν λιγο εκλεισε την τελευταια θεση που ειχα ο ΠΑΡΝΑΣΣΙΟΣ.

Λεω να δωσουμε ραντεβου στα πρωτα διοδια να παμε ολοι μαζι ,τι λετε?"

Comment

Originally posted by Time
              την επομενη κυριακη εχω κανονίσει  με τους giatreli & royale ανεβουμε στη συγκέντρωση του ΧΚ,μπορω να παρω μαζι ακομα ενα ατομο οποιος θελει ας μου πει
              θα ανέβω και εγώ πάνω την κυριακή. αν περισέυει θέση και για εμένα με κάποιον καλός αλλιώς βάζω εγώ αυτοκίνητο και αναμένω συνεπιβάτες.... [i]

πριν λιγο εκλεισε την τελευταια θεση που ειχα ο ΠΑΡΝΑΣΣΙΟΣ.

Λεω να δωσουμε ραντεβου στα πρωτα διοδια να παμε ολοι μαζι ,τι λετε?
              μα γιατί να πληρώσουμε διόδια?
              και τι ώρα λέτε??
              ευχαριστώ KAPTEN για την ενημέρωση, η δική μου πρόσκληση ισχύει ακόμα για όποιον θέλει να έρθει..."
              ζούμε το πιο κρύο καλοκαίρι φέτος

Comment

κατα τις 7παρα τεταρτο

kapten giatrelis royale PARNASSIOS, σε ενα αυτοκινητο

Τime+οποιος αλλος ερθει Edited by: KAPTEN

Comment

παιδια μολης προεκυψε και terry!

λεμε να ανεβουμε αμφικλεια απο σαββατο βραδυ για να μην ταλεποριθουμε το πρωι.

αλλα το προβλημα ειναι πως θα ανεβουμε την κυριακη το πρωι πανω γιατι θα ανεβουμε με τρενο!

KAPTEN μπορεις να ερθεις να μας παρεις απο αμφικλεια??θα χορεσει και ο terry??

Comment

νατος και ο τεριος,παρνασσιε αν πατε απο το σαββατο που λες ειναι κριμα αφου περισσεύει μια θεση σε μενα να παρει αυτοκινητο ο Time.

δεν υπαρχει καπιοος τροπος να βρειτε μεταφορικό απο αμφικλεια?

Comment

νατος και ο τεριος,παρνασσιε αν πατε απο το σαββατο που λες ειναι κριμα αφου περισσεύει μια θεση σε μενα να παρει αυτοκινητο ο Time.

δεν υπαρχει καπιοος τροπος να βρειτε μεταφορικό απο αμφικλεια?
                      κατι θα κανουμε αλλα ας περιμενουμε λιγο να σιγουρεψουμε οτι θα ερθει ο τερρυ γιατι αν δεν ερθει θα ανεβω κυριακη μαζι σας!
                      Edited by: PARNASSIOS

Comment

Πολλά και ενδιαφέροντα για την λεγόμενη αειφόρο ανάπτυξη, ειδικά οταν αφορούν και τα μεγαθήρια της χιονοδρομικής βιομηχανίας με το τεράστιο οικολογικό τους αποτυπωμα.

στα δικά μας τώρα και σε αναλογία με το <μέτρο> η αποκατάσταση του ΕΓΚΛΉΜΑΤΟΣ των χωματουργικών στην σαχάρα μήπως θα έπρεπε να αποτελεί ενα κάποιο πρώτο βήμα? Ετσι συμβολικά...
                        ΜΙΖΕΡΙΑΣ ...καί σαπιοκοιλιάς(by Makaka)

Comment

Originally posted by vro

Πολλά και ενδιαφέροντα για την λεγόμενη αειφόρο ανάπτυξη, ειδικά οταν αφορούν και τα μεγαθήρια της χιονοδρομικής βιομηχανίας με το τεράστιο οικολογικό τους αποτυπωμα.

στα δικά μας τώρα και σε αναλογία με το <μέτρο> η αποκατάσταση του ΕΓΚΛΉΜΑΤΟΣ των χωματουργικών στην σαχάρα μήπως θα έπρεπε να αποτελεί ενα κάποιο πρώτο βήμα? Ετσι συμβολικά...
                          [i]"

Comment

Originally posted by makalu
                            ..προσπαθησε να εισαι στην πορεια της Κυριακής συντροφε Παρνασσιε να συζητησουμε (οχι γραπτως!) ολοι με τον ΠΔρίβα [κ μεταξυ μας] για πολλες απο τις συστηματικες μας ανησυχιες/αντιδρασεις [i]

θα ειμαι στην πορεια και θα τα συζητησουμε και απο κοντα!!

αλλα να ξερεις οτι εκει θα ακουσει τις ανησυχιες μας,μονο ενα παρα πολυ μικρο κοματι ανθρωπων,ενω απο εδω μεσα βλεπει και διαβαζει τις ανησυχιες μας ολη η χιονοδρομικη κοινοτητα!

"

Comment

..γεια σου ρε Βατικιωτη που σε διαβαζει ολη η παγκοσμια χιονοδρομικη οικογενεια... [i] "
                              Η συνεχής αναζήτηση της ευτυχίας είναι μία από τις βασικές αιτίες της δυστυχίας.

Comment

μη το παρακανεις και εσυ....

για την ελληνικη χιονοδρομικη κοινατητα μιλαω!!!

Comment

Working...
                                X