Announcement

Collapse
No announcement yet.

Παρνασσος-χειμωνας 2010-2011

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by kokkinos
    Δεν θα με παρεξένευε καθόλου εάν κάποιοι που τους έχει βγει εδώ το οικολογικο, έχουν εργοστάσιο(α) των οποίων τα φίλτρα είναι πιο πάλια από τα λιφτ του Παρνασσού!!!
    [i] "
    Η συνεχής αναζήτηση της ευτυχίας είναι μία από τις βασικές αιτίες της δυστυχίας.

Comment

• Originally posted by makalu
      Originally posted by kokkinos
      Δεν θα με παρεξένευε καθόλου εάν κάποιοι που τους έχει βγει εδώ το οικολογικο, έχουν εργοστάσιο(α) των οποίων τα φίλτρα είναι πιο πάλια από τα λιφτ του Παρνασσού!!!
      [i]

"

Comment

• Originally posted by pk
        Originally posted by falireas
        Προσωπικά, το δηλώνω ξεκάθαρα, είμαι υπέρ της τύπου Ελβετίας χρήσης των βουνών. Η πλήρης απαγόρευση της αξιοποίησης, είναι σαν την απαγόρευση της φοροδιαφυγής.
        Ευτυχώς που υπάρχει και ο νόμος και μας προστατεύει (πότε-πότε) από τέτοιου είδους απόψεις.

αυτο μας ελειπε τωρα....

να κανουμε τον παρνασσο ελβετια!![i]"

Comment

Αυτό κατά την άποψη μου είναι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, φθονούμε απίθανα αυτόν που πάει να κάνει κάτι καλό και κάνουμε ότι μπορούμε για να μην μπορέσει να το κάνει. Εάν θέλουμε τουρισμό και χιονοδρομικά της προκοπής, που αυτόματα σημένει και εισροή χρημάτων από το εξωτερικό, το οποίο είναι και το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, πρέπει να κάνουμε ότι κάνουν και οι ξένοι. Και τώρα μια διευκρίνηση για το τι εννοώ ξένοι... Εννοώ ΟΛΑ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, τα μεσαία ή μεγάλα χιονοδρομικά ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... Ενά χιονοδρομικό να μου βρει κάποιος που να μην έχει κόψει άπειρα δέντρα, που να μην έχει φτιάξει τεράστια σαλέ, που να μην έχει γυμνώσει (εξωμαλύνει) το έδαφος των πιστών, που να μην έχει ηχορυπάνει(τεχνητό χιονι), που να μην, που να μην, που να μην.... Εγώ θα τον παραδεχτώ.
          Δεν γίνεται όλος ο κόσμος να είναι οι εκμεταλευτές/καταχραστές των βουνών και έμεις να είμαστε οι γ * * * * οι, δεν είναι χαρακτηριστικό μας αυτό, οποιωσδήποτε Έλληνας και να ήταν αυτός που θα έβγαζε τα φράγκα, θα έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ ότι κάνουν και οι ξένοι, απλά είμαστε τόσο υπερήφανοι που δεν δεχόμαστε ότι ο Χ θα πλουτίσει και εμείς θα ψωμολυσάμε.
          Ευτυχώς που υπάρχει και ο νόμος και μας προστατεύει (πότε-πότε) από τέτοιου είδους απόψεις.

Comment

• Originally posted by PARNASSIOS
            Originally posted by makalu
            [i]

ευτυχως που εχουμε στο forum και ανθρωπους με οικολογικη συνειδηση που δεν σκευτονται μονο την παρτη τους αλλα και το περιβαλον!!!

οσο για την παραπανω κουβεντα του φιλου κοκκινου αλλα και τα συγχαρητηρια του makalu δεν το σχολιαζω καν..!!!

τα γελια πιστευω ειναι πληρως αντιπροσωπευτηκα!!!"

Comment

Αυτό κατά την άποψη μου είναι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, φθονούμε απίθανα αυτόν που πάει να κάνει κάτι καλό και κάνουμε ότι μπορούμε για να μην μπορέσει να το κάνει. Εάν θέλουμε τουρισμό και χιονοδρομικά της προκοπής, που αυτόματα σημένει και εισροή χρημάτων από το εξωτερικό, το οποίο είναι και το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, πρέπει να κάνουμε ότι κάνουν και οι ξένοι. Και τώρα μια διευκρίνηση για το τι εννοώ ξένοι... Εννοώ ΟΛΑ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, τα μεσαία ή μεγάλα χιονοδρομικά ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... Ενά χιονοδρομικό να μου βρει κάποιος που να μην έχει κόψει άπειρα δέντρα, που να μην έχει φτιάξει τεράστια σαλέ, που να μην έχει γυμνώσει (εξωμαλύνει) το έδαφος των πιστών, που να μην έχει ηχορυπάνει(τεχνητό χιονι), που να μην, που να μην, που να μην.... Εγώ θα τον παραδεχτώ.
              Δεν γίνεται όλος ο κόσμος να είναι οι εκμεταλευτές/καταχραστές των βουνών και έμεις να είμαστε οι γ * * * * οι, δεν είναι χαρακτηριστικό μας αυτό, οποιωσδήποτε Έλληνας και να ήταν αυτός που θα έβγαζε τα φράγκα, θα έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ ότι κάνουν και οι ξένοι, απλά είμαστε τόσο υπερήφανοι που δεν δεχόμαστε ότι ο Χ θα πλουτίσει και εμείς θα ψωμολυσάμε.
              Τότε να μην κλαιγόμαστε που δεν έχουμε χιονοδρομικά της προκοπής, ούτε που κανείς δεν επενδύει σε αυτά. Εύχομαι πραγματικά να είσαι από τους ανθρώπους και όταν μπει στην μέση το συμφέρον το δικό τους να σκεφτούν όπως σκέφτεσαι τώρα, εαν είμαι σίγουρος ότι θα σκεφτείς σαν Ελληνάρας... Εαν δεν ήσουν Ελληνάρας δεν θα ήσουν τόσο απόλυτoς και προκλητικός

Edited by: kokkinos

Comment

Originally posted by PARNASSIOS
                Originally posted by makalu
                [i]

ευτυχως που εχουμε στο forum και ανθρωπους με οικολογικη συνειδηση που δεν σκευτονται μονο την παρτη τους αλλα και το περιβαλον!!!

οσο για την παραπανω κουβεντα του φιλου κοκκινου αλλα και τα συγχαρητηρια του makalu δεν το σχολιαζω καν..!!!

τα γελια πιστευω ειναι πληρως αντιπροσωπευτηκα!!!
                Παρνάσσιε, πας ’λπεις ή Bansko ή γενικά στο εξώτερικό για σκι/snowboard?? για εαν πας μαλλόν ούτε έσυ σκέφτεσαι το περιβάλλον όσο νομίζεις...
                "

Comment

• ο ελληνας ως γνωστων ειναι και ιδιαιτερα τοπικιστης με μεγαλη αγαπη για τον τοπο του!!!

κατι τετοιο ειμαι και εγω και νιωθω πραγματικα την αναγκη να προστατεψω τον δικο μου τοπο απο κατι σκεπτικα του ειδους να κανουμε τον παρνασσο ελβετια!!

Comment

• οχι δεν παω αλλα σκευτομαι να παω bansko το δεκαμβρη απλα και μονο απο περιεργεια και για διαφορες οικονομικες αγορες σε σχεση με την ελλαδα που θελω να κανω!

Comment

ο ελληνας ως γνωστων ειναι και ιδιαιτερα τοπικιστης με μεγαλη αγαπη για τον τοπο του!!!

κατι τετοιο ειμαι και εγω και νιωθω πραγματικα την αναγκη να προστατεψω τον δικο μου τοπο απο κατι σκεπτικα του ειδους να κανουμε τον παρνασσο ελβετια!!
                      Δλδ να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην χρεοκοπεία μας(δήνοντας έξω τα λεφτά μας) προκειμένου να μην γίνουμε Ελβετία... Με αυτήν λογική θα γίνουμε προτεκτοράτο(σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο είμαστε τώρα) των οικονομικά ισχυρότερων οι οποίοι φυσικά θα πάρουν και θα κάνουν τα βουνά μας σαν τα δικά τους για να βγάλουν ακόμα περισσότερα λεφτά...

Comment

Τότε να μην κλαιγόμαστε που δεν έχουμε χιονοδρομικά της προκοπής, ούτε που κανείς δεν επενδύει σε αυτά. Εύχομαι πραγματικά να είσαι από τους ανθρώπους και όταν μπει στην μέση το συμφέρον το δικό τους να σκεφτούν όπως σκέφτεσαι τώρα, εαν είμαι σίγουρος ότι θα σκεφτείς σαν Ελληνάρας... Εαν δεν ήσουν Ελληνάρας δεν θα ήσουν τόσο απόλυτoς και προκλητικός
                        Ευτυχώς που υπάρχει ο νόμος που ρυθμίζει τις σχέσεις των ανθρώπων (σε μια ευνομούμενη κοινωνία) ανεξάρτητα από τα συμφέροντα του καθενός μας αλλά σύμφωνα με τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Γιατί οι προτάσεις σου και τα υπονοούμενά σου παραπέμπουν σε ζούγκλα.Edited by: pk

Comment

• Προσωπικά, πιστεύω ότι αφού και ΑΥΤΗ η απέλπιδα προσπάθεια των ανθρώπων εκεί πάνω δεν ευόδωσε, η μόνη λύση είναι αυτή που πρότεινε και ο Makalu:

Κύριοι, η τρέχουσα χειμερινή σεζόν θα είναι και η τελευταία του ΧΚΠ. Λόγω υπέρογκων εξόδων συντήρησης του -ξεπερασμένου τεχνολογικά- υπάρχοντος εξοπλισμού, η επιχείρηση κρίνεται ως ιδιαίτερα ζημιογόνος και αποφασίζεται η παύση της λειτουργίας της".

Και ας δούμε μετά πόσοι κώλοι θα σφίξουν, και πόσο. Ας δούμε για παράδειγμα αν θα λαδωθει κανα γρανάζι σχετικό με την προκύρηξη. Ή αν, ως δια μαγείας, θα συζητηθεί το θέμα των περίφημων 2-3 ευρώ ανά κρεβάτι που σε όλον το κόσμο αποδίδονται στα χιονοδρομικά από τους ξενοδόχους των γύρω περιοχών. Και άλλα πολλά. Αν πάλι δε γίνει τίποτα ως αντίδραση (διόλου απίθανο σε μια κοινωνία "Comfortably Numb", που τραγουδούσαν και οι Floyd), ας κλείσει...

Ντρέπομαι που το γράφω μόνο για τους εργαζομένους, για κανέναν άλλο. Δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς έχουν φάει τα λυσσακά τους για να δουλεύει το ρημάδι. Αλλά ακόμη και αυτοί, αν είναι να απολογούνται για ΑΛΛΑ δέκα χρόνια στους επισκέπτες "γιατί δε δουλεύει ο Βάκχος και ο Ερμής" και να γυρνάνε σπίτι τους κάθε μέρα σιχτιρισμένοι από 50 πελάτες των 33 ευρώ έκαστος, ε, τους αξίζει κάτι καλύτερο..."
                          The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
                          http://www.hiddencellar.eu

Comment

Ευτυχώς που υπάρχει ο νόμος που ρυθμίζει τις σχέσεις των ανθρώπων (σε μια ευνομούμενη κοινωνία) ανεξάρτητα από τα συμφέροντα του καθενός μας αλλά σύμφωνα με τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Γιατί οι προτάσεις σου και τα υπονοούμενά σου παραπέμπουν σε ζούγκλα.
                            Εγώ σου είπα, μακάρι εάν και όταν έρθει η στιγμή να πρέπει να αποφασίσεις μεταξύ του συμφέροντος του δικού σας και του περιβάλλοντος να αποφασίσεις υπέρ του περιβάλλοντος (του περιβάλλοντος μόνο, όσον αφορά τα συμφέροντα της κοινώνιας, τα νοιάζωμαι όσο νοιάζεται και η κοινωνία τα δικά μου.. και ξέρω ότι η κοινωνία δεν ισούται με την εκάστοτε εξουσία, και οι υπόλοιποι τα δικά μου συμφέροντα τα νοιάζονται όσο και η εξουσίαζοντες).

Προς το παρόν το μόνο που βρήσκω στην πάρτυ σου είναι να κράζεις/κλαίγεσαι για τον δρυμό, για τα ρατρακ που πάνε εκτός χιονοδρομικου στον Παρνασσό, για παρεμβάσεις ορειβατικών συλλόγων κτλ κτλ κτλ... Όπως δλδ κάθε κλασικός Ελληνάρας, κράζεις οτιδήποτε στο οποίο δεν συμμετέχεις, οπότε συγνώμη αλλά δεν μπορώ να πιστέψω με τα λόγια(τουλάχιστον όχι με ηλεκτρονικά λόγια) ότι είσαι η μεγάλη εξαίρεση .

Εσύ στο εξωτερικό πας για σκι... Στα βιασμένα βουνά των ’λπεων ή του Bansko ή του Borovets κλπ κλπ κλπ ????

Comment

ο ελληνας ως γνωστων ειναι και ιδιαιτερα τοπικιστης με μεγαλη αγαπη για τον τοπο του!!!

Δλδ να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην χρεοκοπεία μας(δήνοντας έξω τα λεφτά μας) προκειμένου να μην γίνουμε Ελβετία... Με αυτήν λογική θα γίνουμε προτεκτοράτο(σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο είμαστε τώρα) των οικονομικά ισχυρότερων οι οποίοι φυσικά θα πάρουν και θα κάνουν τα βουνά μας σαν τα δικά τους για να βγάλουν ακόμα περισσότερα λεφτά...

ναι θα ερθει ο ελβετος να επενδισει στα ελληνικα βουνα με τις 70-100 ημερες με το ζορι σεζον για να πιασει τα λεφτα του και να τα κανει αλπεις!!!!![i]

"

Comment

ναι θα ερθει ο ελβετος να επενδισει στα ελληνικα βουνα με τις 70-100 ημερες με το ζορι σεζον για να πιασει τα λεφτα του και να τα κανει αλπεις!!!!![i]
                                Αυτοί ξέρουν... Όπως θα έπρεπε να καταλάβουμε και από το Bansko ότι σε αυτούς φτάνει 150 μέρες σεζόν, τα δικά μας καλά βουνά έχουν σεζόν 120 μέρες χωρίς τεχνητό χιόνι (οκ, σε 2-3 χκ έχουμε τεχνητό χιόνι που καλύπτει το 15-20% των πιστών ) οπότε δεν νομίζω να τους χαλάσει, ούτε φυσικά θα κάνουν την επένδηση που έκαναν στην χώρα τους ή στο Bansko, θα κάνουν μικρότερη αλλά σωστή...

Σε ένα forum για το Bansko που διαβάζω, πχ, κλαιγόντουσαν κάποιοι γιατί η Ulen κράταει για την πάρτυ της την εκμετάλευση των σαλέ του χκ... Ξέρετε τι τους απάντησε ένας ντόπιος που κατείχε?? Ότι όταν έδωσαν ένα σαλέ σε ντόπιους ούτε οι τιμές του σαλέ έπεσαν και ήταν και πολυ χειρότερη η εξυπηρέτηση/συντήρηση κλπ... Ε, εμείς το ζόρι φτάνουμε τους Βούλγαρους σε οργάνωση γιατί ελάχιστοι ξέρουν να δουλεύουν σκληρά και όλοι ξέρουν να κράζουν.

Ε, μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι, οι ευρωπαίοι σίγουρα ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν με τα βουνά μας, κανείς δεν είπε ότι θα φτιάξουν 50 λιφτ στο καθένα, απλά θα τα εκάναν όπως πρέπει και θα εβγάζαν και μια χαρά φράγκα...
                                "

Comment

Working...
                                X