Announcement

Collapse
No announcement yet.

Παρνασσος 2009-2010

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by panosdrivas
    <TABLE cellSpacing=1 =ipbtable"><T> <T> <TR> <TD id=post-main-192746 vAlign=top width="100%" ="post2">

http://www.parnassos-ski.gr/diary/diary_View.asp?id=180

Το ΧΚΠ προσπαθεί

1.να προσφέρει χιονοδρομία σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν Ανοιξιάτικο Παρνασσό με Ανοιξιάτικα χιόνια .

2.να βοηθήσει να γνωρίσετε το Παρνασσό πέρα απο τα υφιστάμενα όρια του ΧΚΠ.
    (καιρού - χιονιού επιτρέποντος , με καταλληλο επίπεδο και εξοπλισμό χιονοδρόμου ως θα διασαφηνιστεί σύντομα , και καταλληλότερο εξοπλισμό ΧΚΠ ως ελπίζουμε)

Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις που μας βοηθούν να γίνουμε ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ και ΨΥΧΙΚΑ καλύτεροι.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ </TD></TR> <TR> <TD noWrap ="row">

</TD> <TD noWrap ="row">

</TD></TR></T></T></TABLE>
    σωστός,

απο την άλλη και εγώ εσκασα μινιμουμ 65 ευρω χθές,

τι να το κάνεις να σε γλύφουν όταν που μπαινει μάρτης σου λένε έχε γειά?

τριά χρόνια τώρα σε πρήζω και με πρήζεις, αλλά τα κλειδιά μαζι τα κρεμάμε, σκέψου το...

"
    ΜΙΖΕΡΙΑΣ ...καί σαπιοκοιλιάς(by Makaka)

Comment

• λοιπόν pk, το kat ski το κάνει ο Βέρνερ, δεν διευκρινιζεται αν το κάνει σαν άτομο ή σαν κοινοπραξία. Αποδειξη δεν μπόρεσα να πάρω, αρα αυτοι που πήραν αν θέλουν ας μας ενημερώσουν.

Δεν γνωρίζω αν η σύμβαση το προβλέπει, ούτε αν η ΕΤΑ εχει το δικαίωμα.

15 συν 10 ισον?

Comment

• <TABLE =ipbtable cellSpacing=1> <T> <TR> <TD =post2 id=post-main-192746 vAlign=top width=100%">

http://www.parnassos-ski.gr/diary/diary_View.asp?id=180

Το ΧΚΠ προσπαθεί

1.να προσφέρει χιονοδρομία σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν Ανοιξιάτικο Παρνασσό με Ανοιξιάτικα χιόνια .

2.να βοηθήσει να γνωρίσετε το Παρνασσό πέρα απο τα υφιστάμενα όρια του ΧΚΠ.
        (καιρού - χιονιού επιτρέποντος , με καταλληλο επίπεδο και εξοπλισμό χιονοδρόμου ως θα διασαφηνιστεί σύντομα , και καταλληλότερο εξοπλισμό ΧΚΠ ως ελπίζουμε)

Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις που μας βοηθούν να γίνουμε ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ και ΨΥΧΙΚΑ καλύτεροι.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ </TD></TR> <TR> <TD =row noWrap>

</TD> <TD =row noWrap>

</TD></TR></T></TABLE>"

Comment

• χιονοδρομια με αυτες τις συνθηκες και με αυτο το χιονι μονο με προσπαθεια και μερακι γινεται!!γι'αυτο μπραβο!! [i] "
          snowmaniac65

Comment

• Πάντως εγω και τετάρτη και πέμπτη ήμουν επάνω την πέμπτη κάναμε και cat ski υπέροχα περάσαμε ανοιξιάτικη χαλαρότητα λίγος κόσμος υπέροχο χιόνι ειδικά την τετάρτη με το λίγο φρέσκο και την πέμπτη μόλις μαλάκωσε λίγο γιατί παγώνει το βράδυ ...περάσαμε ωραία στον ανοιξιάτικο παρνασσό .Edited by: antono2

Comment

• 1. Σαχάρα. Την καλύτερη απαξίωση την έκανε ο Λούης.<εχω 2 λιφτ να πάω Σαχάρα, δεν χρειαζόμουν και τρίτο>. Οι κουτόφραγκοι και οι <μακεδόνες> το εξαπλό το βάζουν μέρα μεσημέρι με ελικόπτερο, εμείς οι μεγαλοεργολάβοι νύχτα με μπουλντόζες, αφού ξεσκίσουμε την πλαγιά για να φέρουμε τα παιδάκια να κάνουν σκι στην μόνη διαδρομή που έχει δώσει θανατηφόρο στο ΧΚΠ (πληροφορίες στον νονό της Σαχάρας)<?: prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><O:P></O:P> 2. Νέα περιφερειακή, λιθοτριψίες, υδροσπορές(αχ-βαχ), χωματουργικά γενικώς αλλά όχι αορίστως. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ή Αllu fan park ή συνύπαρξη με τον Δρυμό. Βέβαια γίνεται στα Κελάρια,, τζαμαρίες, <σκυλιά>, μπανάνες και λαμαρίνες γαλβανιζέ και στην λιάκουρα οικολογία. Αμέ, αν σας πιστεύει κανείς…<O:P></O:P> 3. Μεδέωνας. Ο Παρνασσός ως πάρκο χιονοδρομικής ιστορίας. Πότε θα τον ξηλώσετε? Όταν μεγαλώσουν τα ελατάκια?<O:P></O:P> 4. 30 ευρώ με μόνο έργο το σκι data.

αυτό παρακαλώ να διαβαστεί σαν το τρίτο κομμάτι...<O:P></O:P>Edited by: vro "

Comment

• Η ιστορία που ακολουθεί είναι πρόσφατη και αληθινή.<?: prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /> Γνωστός ορειβάτης και επαγγελματίας του βουνού, αποφάσισε να <ανανεώσει> την σήμανση στο λούκι του μύτικα, στην πορεία η σήμανση του βγήκε λίγο μεγάλη, με αποτέλεσμα τα δίκαια, κατά την γνώμη μου, παράπονα,με κατάληξη την ανάληψη από μέρους του της υποχρέωσης να αποκαταστήσει την <φυσική> όψη. Μιλάμε για θέμα αισθητικής, όχι για βύσματα ή για σιδέρωμα με μόνιμα, η αντίδραση όμως ήταν συνολική και κατά την γνώμη μου σωστή, αν και δεν ξέρω αν θα είχα την ίδια άποψη σκαρφαλώνοντας με κακές συνθήκες, ή αν (Θεός φυλάξει) γλιστρούσε το παιδί μου (έχει γίνει και αυτό με άτυχο γονιό ορειβάτη). Ο προβληματισμός μου όμως είναι ο παρακάτω, αν ο ορειβάτης που έσφαλε είχε καλύτερη σελίδα στο facebook, η ένα <σύλλογο> ταγμένο να τον καλύψει σε κάθε <σφάλμα του>, η έστω έναν πιστό φίλο αποφασισμένο να γίνει ρόμπα για να τον υπερασπίσει, θα μιλούσαμε νηφάλια για το γεγονός η θα φωνάζαμε για τους ταλιμπαν του Ολύμπου που δεν αφήνουν τον κόσμο να ανέβει με ασφάλεια στην κορφή? Δεν θεωρώ τον εαυτό μου οικολόγο, και πως μπορώ να είμαι όταν το όραμά μου είναι να κάψω 30 λίτρα αμόλυβδη Κυριακή ξημερώματα για να πέσω σε κυκλοφοριακή συμφόρηση μέσα στο δάσος, ντυμένος μοντελάκι της πετροχημικής βιομηχανίας και να δώσω ραντεβού στα 2000 μέτρα με τα γράσα των λίφτ και το νταπα ντούπα του ντι τζέι, αλλά είμαι γέρος, σαπιοκοιλιας με 3 παιδιά και 2 γάμους, προιόν μιας άλλης εποχής που έλεγε τι Λωζάννη, τι Κοζάνη, χιόνια η μια χιόνια η άλλη….. Ας γυρίσουμε στο θέμα μας που είναι οι περίφημες 2 <κοιλάδες >, η μια που ορίζεται από τον γεροντόβραχο από την μία μεριά και την κοτρονόραχη, τουμποραχη, τσάρκο από την άλλη, και οι <λάκκες> που κυκλώνονται από την κοτρονόραχη, τουμπόραχη, λιακουρα, τρύπιο βράχο, αρχή αλλοκαιτικου, ράχη Ηρακλή. Τις πρωτογνώρισα το 86 ή 87 στην πρώτη μου χειμερινή Βελίτσα με τον πεζοπορικό τότε. Εύκολα προσπελάσιμες , πραγματικός παράδεισος του ορειβατικού σκι, με μικρές κλίσεις, λίγες παγίδες (να διευκρινίσω ότι δεν μιλάω για χειμερινές αναβάσεις σε κορυφές, άλλο να φτάνεις με τις φώκιες στο διάσελο της Λιάκουρας, άλλο να ανέβεις κορφή…), αλλά ούτε τεράστιες διαδρομές αλπικού βγαίνουν, ούτε για νεραιδόραχη μιλάμε… "

Comment

• Κάθε λογικός άνθρωπος που βγαίνει από τον Ηρακλή <βλέπει> την χαμηλή καρέκλα που περνώντας από την <πόρτα> του γεροντόβραχου θα καταλήγει στα ριζά της τσαρκόραχης εκεί που ενώνεται με την κοτρονόραχη. Από εκεί ο χιονοδρόμος θα γυρίζει κάτω από την καρέκλα στην μία περίπτωση (πράσινη) ή κάνοντας αριστερά θα πέφτει στις Λάκκες και θα φτάνει με πρασινομπλε διαδρομή ως την περιφερειακή χαμηλά. Το ίδιο είπε και η PΟΜΑ (έβαλε αυτή και ένα ακόμα εναέριο από την βάση της περιφερειακής πίσω στον Ηρακλή, αλλά να πουλήσει ήθελε…), το ίδιο λεν όλοι, αφού συμπληρώσουν ότι ωραίο για ορειβατικό αλλά αμφίβολο για άλλα. Και μετά όλοι λένε και ένα συρόμενο εδώ στον γεροντόβραχο, αλλά μικρή η διαδρομή και ένα εκεί στην λιάκουρα, αλλά πως θα το ανεβάσουμε κλπ κλπ. Η μισή διαδρομή που περιγράφω γίνεται και τώρα αν από την <πόρτα> της περιφερειακής φύγετε προς τα κάτω προς τρύπιο βράχο και από αλλοκαιτικο φτάσετε στις ποτίστρες, είναι εκεί που φωνάζω γιατί δεν περνάει το ρατράκ και ξήλωσαν και τις παλιές πινακίδες (αυτές με τις μπάλες).<?: prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /> Και ερχόμαστε τώρα εμείς στην ανάγκη μας να ανοίγουμε τα Χριστούγεννα να το πάμε το χιονοδρομικό από τα 1800-2100 στα 2300-1800. Πόσα Σ/Κ δούλεψε πραγματικά το καιμακτσαλαν φέτος? Και πόσα από αυτά τον δεκέμβρη,γενάρη, φλεβάρη? Αντίστοιχα το πισοδέρι? Έτσι για να καταλάβουμε την διαφορά πάνω από 2000 μέτρα και κάτω από 2000 μέτρα. Αν προσέξατε για καρέκλα μιλάω , ούτε για αποσυμπλεκόμενο, ούτε για καμπίνα. Και το τελευταίο, αυτή την επέκταση μπορεί να την κάνει η ΕΤΑ? Ας δούμε δείγματα γραφής"

Comment

• Originally posted by geop31
                    Μήπως το χκ Παρνασσού είναι πλέον επικίνδυνο ????? Δεν θα έπρεπε να κλείσει με τόσο λίγο χιόνι ???

δεν το είδα να είναι επικίνδυνο...

ίσα ίσα που στο λούκι του Περικλή μέχρι κάτω τον Αίολο υπάρχει ολική χιονόστρωση

κι όπου υπάρχει πέτρα υπάρχει και σήμανση.

Είναι όσο επικίνδυνο μπορεί να είναι και φούλ σεζόν!

Comment

• Μήπως το χκ Παρνασσού είναι πλέον επικίνδυνο ????? Δεν θα έπρεπε να κλείσει με τόσο λίγο χιόνι ???

Comment

• <a href=http://www.parnassos-ski.gr/diary/diary_View.asp?id=182" target="_blank">http://www.parnassos-ski.gr/diary/diary_View.asp?id=182</A>

Για αύριο προβλέπεται
                        λιακάδα, βοριαδάκι,
                        "αξιοπρεπέστατος " Περικλής ,
                        και φρεσκοαναπτυσσόμενο ski cat (80 ποντες κάρτες δικαιούνται δωρεάν ski cat)
                        μηδαμινές ουρές .
                        Το ΧΚΠ σας προσκαλεί να γνωρίσετε τον Ανοιξιάτικο Παρνασσό πέρα απο τα όρια του υφιστάμενου ΧΚΠ.

Edited by: panosdrivas "

Comment

• Μια χαρα ειναι εντος των πιστών του Χ.κ (πίστες Περικλή και Αιόλου) αν ήταν επικύνδινο δεν θα το δίνανε για να πάει ο κόσμος επειδή πήγα τα λέω μια χαρά σκί κάνεις !!Μοίαζει με Μαιο το βουνό αλλα είναι πολύ κάλα ..

Comment

• Το Χ.Κ. Παρνασσου ανακοινωνει υψος χιονιου 15-20 εκατοστα.... Διαβαζω εδω οτι κανουν σκι κανονικα! Μηπως γινεται σκι μονο εκτος πιστων? Διοτι με 15 ποντους χιονι, σιγουρα δεν μπορεις να κανεις τιποτα...

Comment

• Originally posted by MountExplorer
                              Το Χ.Κ. Παρνασσου ανακοινωνει υψος χιονιου 15-20 εκατοστα.... Διαβαζω εδω οτι κανουν σκι κανονικα! Μηπως γινεται σκι μονο εκτος πιστων? Διοτι με 15 ποντους χιονι, σιγουρα δεν μπορεις να κανεις τιποτα...

ο περικλης φαινεται να εχει πανω απο μισο μετρο χιονι.δες τους χιονοφραχτες

[i]"

Comment

• το βουνο για οποιον του αρεσει και μπορει να κανει σκι σε παγωμενο χιονι ειναι τελειο για την εποχη αυτη .Ολοι εμεις που ανεβενουμε το απολαμβανουμε και το γουσταρουμε.για αυτο οσοι μπορειτε ελατε να χαρειτε!!!!τα πολλα λογια ειναι φτωχια. [i] "
                                snowmaniac65

Comment

Working...
                                X