Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΠΙΛΟΓΗ 4Χ4.....ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• θα το μελετησω δεοντως!

αντε αυτο το σκ με το καλο ανεβαινω σαλονικα και το νταιχατσου με περιμενει!!!!!
    Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
    ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

• Originally posted by js69
      Εξαιρετικό θέμα ,αφορά μια πατέντα που ανακάλυψαν οι άνθρωποι του συγκεκριμένου περιοδικού για να υποβάλλουν τα διάφορα suv της αγοράς σε συγκριτική δοκιμή ,όσον αφορά τις δυνατότητες της τετρακίνησής τους:
      <a href=http://www.tetrakinisimag.gr/tetrakinisi.htm" target="_blank">www.tetrakinisimag.gr/tetrakinisi.htm</A>

Να πω ότι απουσιάζει το Forester και το αναμενόμενο ,στην διαδικασία των χιαστί τροχών στον αέρα τα περισσότερα suv πήραν 0...

Πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα, αν και κατά την γνώμη μου είναι κάτι σε προσομείωση ''για πάγο'' και όχι τόσο για άλλες off road συνθήκες, αφού παραβλέπονται σημαντικά πράγματα όπως διαδρομή ανάρτησης, δύναμη κινητήρα κλπ

Π.χ Κάποιο με μεγάλη διαδορμή ανάρτησης θα χάσει δυσκολότερα την επαφή με το έδαφος και έτσι δεν θα μείνει εύκολα με κάποιον τροχό στον αέρα."
      Μετεωρολογικός Σταθμός Αγ.Στεφάνου - Οικ. Αγ.Παρασκευής:
      http://www.weatherlink.com/user/aris/
      Κάμερα Σταθμού:
      http://www.metar.gr/ws/stefanos/astefanos000.jpg

Comment

• θετικη εντυπωση μου εκανε το κορεατικο actyon και αρνητικη τα χαλια του 3θυρου βιταρα!!!

επισης εκπληξη οι πολυ καλες επιδοσεις του skoda octavia scout!!!

Comment

• kαλημερα τζιμ.Αντε επιτελουσ κατεβαινεις Θεσ/κη να το παρεις[i] και πολυ το καθυστερησες.

Ειδες το ΚYRON? εχω διαβασει πολλα περιοδικα που το βγαζουν πολυ καλο, τωρα για το 3θυρο βιταρα λιγο πολυ αναμενομενο με την 4κινηση που εχει,μεγαλη εκπληξη το οκταβια που ομολογω δεν το περιμενα καθολου"
          sigpic

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!

Comment

• μαλλον για τον τσεχο thumbs up επρεπε να κανεις ντενις!!!

πιστευω οτι και το yeti θα ειναι εξισου καλο....αλλα αργουσε το ατιμο.......φθινοπωρο!!!

Comment

• απο βδομαδα πρωτα ο θεος πιστευω κατι θα ανεβασω!

αντε περιμενω και σενα.....

Comment

• Originally posted by Arisnow
                Originally posted by js69
                Εξαιρετικό θέμα ,αφορά μια πατέντα που ανακάλυψαν οι άνθρωποι του συγκεκριμένου περιοδικού για να υποβάλλουν τα διάφορα suv της αγοράς σε συγκριτική δοκιμή ,όσον αφορά τις δυνατότητες της τετρακίνησής τους:
                <a href=http://www.tetrakinisimag.gr/tetrakinisi.htm" target="_blank">www.tetrakinisimag.gr/tetrakinisi.htm</a>

Να πω ότι απουσιάζει το Forester και το αναμενόμενο ,στην διαδικασία των χιαστί τροχών στον αέρα τα περισσότερα suv πήραν 0...

Πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα, αν και κατά την γνώμη μου είναι κάτι σε προσομείωση ''για πάγο'' και όχι τόσο για άλλες off road συνθήκες, αφού παραβλέπονται σημαντικά πράγματα όπως διαδρομή ανάρτησης, δύναμη κινητήρα κλπ

Π.χ Κάποιο με μεγάλη διαδρομή ανάρτησης θα χάσει δυσκολότερα την επαφή με το έδαφος και έτσι δεν θα μείνει εύκολα με κάποιον τροχό στον αέρα.
                Διαβάζοντας επανειλημμένα την παρατήρησή σου Arisnow την βρίσκω καίρια και πολύ σωστή.
                Φαντάζομαι εννοείς ότι σε μια real διαδρομή εκτός , ένα εμπόδιο που θα σταθεί ψηλό για το Αουτλαντερ π.χ. και θα το υποχρεώσει να σηκώσει χιαστί λόγω διαδρομών ανάρτησης και φυσικά να ακινητοποιηθεί , για το βιτάρα λόγω μεγαλύτερων διαδρομών τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.(παίρνοντας υπόψιν και τις γωνιες-εισόδου ,ράμπας ,διαφυγής).
                Και στον κινητήρα έχεις δίκιο ,ο οποίος παίζει σαφώς και αυτός τον ρόλο του και βοηθά το αυτοκίνητο ασχέτως 4κίνησης.Πιθανόν να ήταν καλύτερα λοιπόν ,το αυτοκίνητο που ρυμουλκούν όλα τα 4κινητα της δοκιμής να έπρεπε να αλλάζει και να μην είναι το ίδιο σε κάθε αυτοκίνητο αλλά να προσαρμόζεται βάση ιπποδύναμης και κυβικών.
                Πάντως πιστεύω ότι η δοκιμή έγινε με στόχο να δοκιμαστεί μόνο η 4κίνηση ανεξαρτήτως των άλλων παραγόντων.Σαν σκέψη(και μπούσουλας) είναι σίγουρα καλή.
                "

Comment

• Και εγώ με την σειρά μου θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε js69, αφού εφ' όσον δοκιμάζεται η συμπεριφορά και μόνο της 4κινησης τότε το test αυτό έχει μεγαλύτερη βάση.

Σε καμία όμως περίπτωση, τα αποτελέσματα της δοκιμής αυτής δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιό απ' όλα τα οχήματα είναι ικανότερο σε off road συνθήκες.

Κατά την γνώμη μου το ιδανικό συγκριτικό γίνεται στην ίδια ακριβώς διαδρομή (εκτός δρόμου), να περάσουν όλα τα οχήματα με τον ίδιο οδηγό και τα ίδια λάστιχα, όπου και πάλι σε ορισμένες περιπτώσεις, ο παράγοντας του ''ποιό θα πατήσει 1ο το έδαφος που γίνεται η δοκιμή και ποιό θα πατήσει τελευταίο'' παίζει και αυτό το ρόλο του, με αποτέλεσμα πάλι να μην έχουμε ''το τέλειο'' συγκριτικό.(π.χ διαδρομή με λάσπη, απάτητο χιόνι κ.α)
                  Μετεωρολογικός Σταθμός Αγ.Στεφάνου - Οικ. Αγ.Παρασκευής:
                  http://www.weatherlink.com/user/aris/
                  Κάμερα Σταθμού:
                  http://www.metar.gr/ws/stefanos/astefanos000.jpg

Comment

• Για τον φιλο μου τον jim:

[i]

"
                    sigpic

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!

Comment

• μπραβο ρε ντενις! καλοριζικο!!!

και εγω ετσι ετσι βλεπω τα bri dueller ht d687 τα ταλαιπωρεις!!! ευγε!!!

και εγω χτες εφτασα κερκυρα και το εφερα αλλα τρεχω πανικοβλητος στην δουλεια! οποτε δεν προλαβα να γραψω τιποτα η να ανεβασω σχετικα....

οι πρωτες εντυπωσεις απο το δρομο αριστες! μου εκανε εντυπωση οταν ειχα στην ευθεια της βεροιας 150 χλμ με 5000 στροφες (κοκκινο στις 6800!!!, αλλα παραπανω δεν πηγα διοτι τα χειμερινα εχουν οριο 160) και στην σφοδρη χαλαζοπτωση στο μετσοβο που με επιασε και ηταν ο δρομος ποταμι που ηταν τρενο! τετρακινηση και gislaved nord frost 3 !!!!!!!!!! [i]

αυτες τις μερες βαζω και τα 50-50 a/t !!

κατοπιν και φωτο........ Edited by: JIM FORD "

Comment

• Καλορίζικο και σενα Δημήτρη!!!

υ.γ. κούκλα όπως πάντα η Κέρκυρα ,αν και είχα πολύ δουλειά και δεν την απόλαυσα.
                        Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν.

Comment

• Originally posted by JIM FORD
                          μπραβο ρε ντενις! καλοριζικο!!!

και εγω χτες εφτασα κερκυρα και το εφερα αλλα τρεχω πανικοβλητος στην δουλεια! οποτε δεν προλαβα να γραψω τιποτα η να ανεβασω σχετικα....

οι πρωτες εντυπωσεις απο το δρομο αριστες! μου εκανε εντυπωση οταν ειχα στην ευθεια της βεροιας 150 χλμ με 5000 στροφες (κοκκινο στις 6800!!!, αλλα παραπανω δεν πηγα διοτι τα χειμερινα εχουν οριο 160) και στην σφοδρη χαλαζοπτωση στο μετσοβο που με επιασε και ηταν ο δρομος ποταμι που ηταν τρενο! τετρακινηση και gislaved nord frost 3 !!!!!!!!!! [i]

κατοπιν και φωτο........

ευχαριστω jim.Καλοταξιδο κ το δικο σου.Τα λαστιχα που φοραω απο τις πρωτες εντυπωσεις μου φαινονται καλα αλλα κ παλι δεν εχουν δοκιμαστει σε αρκετα τερεν οπως: λασπη - αμμο-παγος.Σε κροκαλες αιχμηρες τα πηγαν καλα αφου δεν μου σκιστηκαν οπως κ σε χωματοδρομο κ ασφαλτο.Ξερεις κατι συγκεκριμενο Δημητρη γι αυτα τα λαστιχα?

Εσυ απο οτι γραφεις το ξεμπουκωσες κ με χειμερινα λαστιχα ρε τρελε.Δεν γλιστραγε καθολου σε ασφαλτο πυρωμενη????
                          "
                          sigpic

Comment

• Originally posted by tsef
                            Καλορίζικο και σενα Δημήτρη!!!

υ.γ. κούκλα όπως πάντα η Κέρκυρα ,αν και είχα πολύ δουλειά και δεν την απόλαυσα.

ευχαριστω ΧΡΗΣΤΑΡΑ!

την επομενη φορα που θα ειμαι και εγω! [i]

"

Comment

• Originally posted by DENNISLA
                              Originally posted by JIM FORD
                              μπραβο ρε ντενις! καλοριζικο!!!

κατοπιν και φωτο........

ευχαριστω jim.Καλοταξιδο κ το δικο σου.Τα λαστιχα που φοραω απο τις πρωτες εντυπωσεις μου φαινονται καλα αλλα κ παλι δεν εχουν δοκιμαστει σε αρκετα τερεν οπως: λασπη - αμμο-παγος.Σε κροκαλες αιχμηρες τα πηγαν καλα αφου δεν μου σκιστηκαν οπως κ σε χωματοδρομο κ ασφαλτο.Ξερεις κατι συγκεκριμενο Δημητρη γι αυτα τα λαστιχα?

Εσυ απο οτι γραφεις το ξεμπουκωσες κ με χειμερινα λαστιχα ρε τρελε.Δεν γλιστραγε καθολου σε ασφαλτο πυρωμενη????

ντενις! καταπληκτικα! δεν γλυστραγανε καθολου μα καθολου! επαθα πλακα!!!

βεβαια η ασφαλτος απο τον πολυμυλο και εως τα γιαννενα ηταν βρεγμενη, που και που λιμνουλα και ενιοτε ποταμι, οποτε επαιζα σε ουδετερο γηπεδο με πολλους φιλαθλους!!

τα d687 τα ξερω και δεν με ικανοποιουν! ειναι μεν σκληρα ως bri και αρα αντεχουν σχετικα, αλλα σε εξειδικευμενα τερεν που αναφερεις, δεν φτουρανε.

ειναι ενα ελαστικο 80-20, με ασφαλτινο προορισμο δηλαδη, το οποιο ομως σε βρεγμενη ασφαλτο δεν λεει. φυσικα και θα σε παει λογω 4κινησης και κοντων σε λασπη, χιονι, κλπ,

αλλα μην περιμενεις το κατι τις παραπανω......

σε στεγνη ασφαλτο, χωμα, πετρες, πιστευω οτι θα εισαι μια χαρα.

εξαλλου ελαστικο πρωτης τοποθετησης ειναι, αρα νορμαλ δεν πρεπει να εχεις τρελλες απαιτησεις!

αντε με το καλο να εισαι γερος να τα λιωσεις!"

Comment

• για 300+ χλμ. θεσ/νικη-ηγουμενιτσα, με ταχυτητα μεση περιπου τα 120-130 (πηγαινα μονιμα με 3ψηφια νουμερα - εκτος απο ενα μικρο κομματι εκτος εγνατιας μετα το τουνελ δωδωνης εως την τυρια - απο 110 εως 150-160 μεγιστο) και εδωσα 28 ευρω. καλα ειναι? για πειτε μου παιδια.....

Comment

Working...
                                X