Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23-11-2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by meteofok
    Originally posted by geornik
    λοιπον παιδια για να ακριβολογουμε σχετικα σε αυτη τη διαμαχη που βλεπω να υπαρχει αναμεσα σε αττική και θεσσαλονικη οσον αφορα τα χιονια εχω να δηλωσω τα εξης ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στοιχεια...τα βουνα της αττικης μπορει γενικα να φαινονται ήσυχα για μεγαλα χρονικα διαστηματα αλλα οταν θυμωνουν πραγματικα κανουν εξωπραγματικες καταστασεις..ας πουμε 1,5 μετρο για πλάκα σε περιοχες με μεσο υψομετρο....αν συγκρινουμε τον χορτιατη που θεωρειται το χιονοκαστρο της θεσσαλονικης (560 μ?)με τα βιλια της αττικης(500μ)πραγματικα τα στοιχεια ειναι σαφως υπερ των Βιλίων χωρίς να υπάρχει καν θεμα συγκρισης...να σας πω απλα οτι στα βιλια ριχνει με ρουτιανιαρικες μουφοκακοκακοκαιριες 40-50 ποντους ενώ οι κατοικοι ενθουσιαζονται μονο οταν βλεπουν πανω απ΄΄ο ενα μέτρο χιόνι...και βεβαιως σε μεγαλους χιονιάδες βλεπουν και 2 μετρα μετρημενα!! ο χορτιατης καθε ποσα χρονια βλεπει 1 μετρο??

Και οχι μονο τα ορεινά.Παρακατω η ιστορία ενως μαρτυρα που μαρτηρησε στον χιονιά που περιγραφεις

'' Σαββατο απογευμα,ψάρευα αμεριμνος σε λιμανακι στην Γλυφάδα.Ξαφνικα,συννεφιάζει,σηκώνεται τρομερός βοριάς,λέω απο μεσα μου φευγουμε τώρα γιατί ερχεται ατικός χιονιάς,μην αποκλειστουμε.Μεχρι να μαζεψω το καλαμι και τα δολώματα,ξεκινησε μια απιστευτης εντασης χιονοθύελλα,εριχνε τραπεζομαντηλα,το επιανε ακομα και στην θαλασσα πανω,αφού η θερμοκρασια απο τους +17 επεσε στους -23C.Πηγα στο αμαξι τρεχοντας,αλλα είχε ηδη πιασει 20 ποντους χιονι,το οποίο παγωνε αμέσως λόγω θερμοκρασιας.Φυσικα,το αμαξι δεν επερνε μπροστά,οποτε εκατσα μεσα περιμενοντας και προσευχοντας.Μεσα σε 1ώρα,εξω απο τα παραθυρα δεν εβλεπα τίποτα.Οχι,δεν ειχε νυχτώσει,απλα το χιονι τα καλυψε όλα.Προσπαθησα να ανοιξω την πορτα,ματαια.Το χιονι ειχε ξεπερασει το ύψος του αυτοκινητου.Μην εχοντας φαγητο μαζί μου,ετρωγα τα ψάρια (που στο μεταξυ ειχαν γινει κατεψυγμενα λογω ψύχους) ομά,και τα δολώματα.Ομως ο ΑΤΙΚΟΣ χιονιας δεν αστιευοταν.Δεν ειναι τυχαιο πως και οι καλυτεροι αλπινιστες τρέμουν στο ακουσμά του.
    Ξαφνικα,ο ουρανός του αυτοκινήτου,άρχισε να κανει επικινδυνη κοίλη προς τα κάτω,προφανως λογω του βαρους του χιονιού που θα ειχε ξεπερασει τα 3 μετρα.Ολα αυτα στην Γλυφαδα.Βγηκα εντρομος απο το παραθυρο,σκαβοντας ενα τούνελ μεσα στο χιονι.Δεν αντεξα,εξαντληθηκα.Ξυπνησα σε ενα νοσοκομειο,οπου κοιτούσε προς την θαλασσα,ο καιρος ειχε επιτελους βελτιωθεί.Ο Σαρονικος ήρεμος,χρύσιζε κατω απο τον ήλιο,ενώ μεγαλα παγόβουνα ήταν διασπαρτα μέσα στον κολπο...''

Μπράβο, αν και δεν το πολυπιστεύω γιατί δεν έχω δει ποτέ ψαρά στη Γλυφάδα.

Γενικότερα πάντως ψαράδες & κυνηγούς μην τους έχεις και μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί βάζουν κατι τοις παραπάνω...[i]

Edited by: Arisnow "
    Μετεωρολογικός Σταθμός Αγ.Στεφάνου - Οικ. Αγ.Παρασκευής:
    http://www.weatherlink.com/user/aris/
    Κάμερα Σταθμού:
    http://www.metar.gr/ws/stefanos/astefanos000.jpg

Comment

• Originally posted by Arisnow
      Originally posted by meteofok
      λοιπον παιδια για να ακριβολογουμε σχετικα σε αυτη τη διαμαχη που βλεπω να υπαρχει αναμεσα σε αττική και θεσσαλονικη οσον αφορα τα χιονια εχω να δηλωσω τα εξης ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στοιχεια...τα βουνα της αττικης μπορει γενικα να φαινονται ήσυχα για μεγαλα χρονικα διαστηματα αλλα οταν θυμωνουν πραγματικα κανουν εξωπραγματικες καταστασεις..ας πουμε 1,5 μετρο για πλάκα σε περιοχες με μεσο υψομετρο....αν συγκρινουμε τον χορτιατη που θεωρειται το χιονοκαστρο της θεσσαλονικης (560 μ?)με τα βιλια της αττικης(500μ)πραγματικα τα στοιχεια ειναι σαφως υπερ των Βιλίων χωρίς να υπάρχει καν θεμα συγκρισης...να σας πω απλα οτι στα βιλια ριχνει με ρουτιανιαρικες μουφοκακοκακοκαιριες 40-50 ποντους ενώ οι κατοικοι ενθουσιαζονται μονο οταν βλεπουν πανω απ΄΄ο ενα μέτρο χιόνι...και βεβαιως σε μεγαλους χιονιάδες βλεπουν και 2 μετρα μετρημενα!! ο χορτιατης καθε ποσα χρονια βλεπει 1 μετρο??

Μάλλον δεν το έπιασες το νόημα αυτής της ιστορίας!!! [i]

Και οχι μονο τα ορεινά.Παρακατω η ιστορία ενως μαρτυρα που μαρτηρησε στον χιονιά που περιγραφεις

'' Σαββατο απογευμα,ψάρευα αμεριμνος σε λιμανακι στην Γλυφάδα.Ξαφνικα,συννεφιάζει,σηκώνεται τρομερός βοριάς,λέω απο μεσα μου φευγουμε τώρα γιατί ερχεται ατικός χιονιάς,μην αποκλειστουμε.Μεχρι να μαζεψω το καλαμι και τα δολώματα,ξεκινησε μια απιστευτης εντασης χιονοθύελλα,εριχνε τραπεζομαντηλα,το επιανε ακομα και στην θαλασσα πανω,αφού η θερμοκρασια απο τους +17 επεσε στους -23C.Πηγα στο αμαξι τρεχοντας,αλλα είχε ηδη πιασει 20 ποντους χιονι,το οποίο παγωνε αμέσως λόγω θερμοκρασιας.Φυσικα,το αμαξι δεν επερνε μπροστά,οποτε εκατσα μεσα περιμενοντας και προσευχοντας.Μεσα σε 1ώρα,εξω απο τα παραθυρα δεν εβλεπα τίποτα.Οχι,δεν ειχε νυχτώσει,απλα το χιονι τα καλυψε όλα.Προσπαθησα να ανοιξω την πορτα,ματαια.Το χιονι ειχε ξεπερασει το ύψος του αυτοκινητου.Μην εχοντας φαγητο μαζί μου,ετρωγα τα ψάρια (που στο μεταξυ ειχαν γινει κατεψυγμενα λογω ψύχους) ομά,και τα δολώματα.Ομως ο ΑΤΙΚΟΣ χιονιας δεν αστιευοταν.Δεν ειναι τυχαιο πως και οι καλυτεροι αλπινιστες τρέμουν στο ακουσμά του.
      Ξαφνικα,ο ουρανός του αυτοκινήτου,άρχισε να κανει επικινδυνη κοίλη προς τα κάτω,προφανως λογω του βαρους του χιονιού που θα ειχε ξεπερασει τα 3 μετρα.Ολα αυτα στην Γλυφαδα.Βγηκα εντρομος απο το παραθυρο,σκαβοντας ενα τούνελ μεσα στο χιονι.Δεν αντεξα,εξαντληθηκα.Ξυπνησα σε ενα νοσοκομειο,οπου κοιτούσε προς την θαλασσα,ο καιρος ειχε επιτελους βελτιωθεί.Ο Σαρονικος ήρεμος,χρύσιζε κατω απο τον ήλιο,ενώ μεγαλα παγόβουνα ήταν διασπαρτα μέσα στον κολπο...''

Γενικότερα πάντως ψαράδες & κυνηγούς μην τους έχεις και μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί βάζουν κατι τοις παραπάνω...
      "
      Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
      Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
      WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

• [i]

"
        Κλειστόν

Comment

• Originally posted by Arisnow
          Originally posted by meteofok

Γενικότερα πάντως ψαράδες & κυνηγούς μην τους έχεις και μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί βάζουν κατι τοις παραπάνω...[i]

Μάλλον δεν το έπιασες το νόημα αυτής της ιστορίας!!!
          "
          Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
          Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
          WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

• Και δύο απο το χωριό κατεβαίνοντας (κοντά στην πλατεία-τούρτα!)

[i]

"
            Κλειστόν

Comment

• Originally posted by meteofok
              [i]
              Αχ ρε Φωκίωνα πως τα λες έτσι...ακόμα κρατάω την κοιλιά μου...πωπω τι γέλιο πρωινιάτικα...

"
              www.northmeteo.gr Μη αυτοματοποιημένες προγνώσεις για περιοχές της Ελλάδας

Comment

• Ν και το φετινό μου γούρι.....Αρχίζει τη δράση του ο χιονανθρωπάκος μου σε λίγο καιρό...

[i]
                "

Comment

• [i]
                  "

Comment

• [/QUOTE]Ωχχ ρε ΓΙΑΝΝΗ  δε βαρέθηκες ακόμα??σαν μικρό παιδάκι ρε συ...Η Θεσσαλονίκη την προηγούμενη δεκαετία για να μην πω 30ετία και όχι μόνο σε έχωνε κανονικά...τι να μου πεις τώρα...κι εγώ αν νοίκιαζα σπίτι στα 500 μέτρα δε θα έτρεχα αλλού..θα το έβλεπα στην πόρτα μου τα δύο τελευταία χρόνια γιατί τις υπόλοιπες χρονιές το βλέπω στην πόρτα μου και μάλιστα σχετικά συχνά στα 95 μέτρα υψόμετρο..το έχω ξαναπει...κάθε χρόνο το θερούσα βέβαιο ότι θα χιονήσει και γι'αυτο το 2006 έμεινα άναβδος από αυτό που έζησα...κάτι που την δεκαετία του 90 στην Αθήνα φάνταζε όνειρο εδώ ήταν σύνηθες φαινόμενο...δεν το βγάζω από το μυαλό μου...υπάρχουν στοιχεία...και τεσπα μην επαναλαμβάνεσαι γιατί η πλάκα γίνεται μία φορά και γενικά αυτό το πράγμα κουράζει..άποψή σου και αποψή μας...ασε μας να χαιρόμαστε με τις ψείρες" μας..εμάς δε μας χαλάνε οι ανά συχνά έτη σχεδόν καθημερινές "ψωρο"χιονοπτώσεις για κάποια διαστήματα του χειμώνα...[/QUOTE]

καταρχην φωκιωνα δεν ,μπορω εγω να συζητησω μαζι σου για το τι εγινε σε μια πετριοδο που πιθανοτατα ο πατερας σου δεν ειχε γνωρισει καν την μανα σου.
                    ολα οσα εγω λεω δεν ειναι απο ιστοριες του παππου που γλυκα σε παιρνει ο υπνος!!!εγω τα εζησα,εσυ τα φανταζεσε αυτη ειναι η διαφορα μας.
                    εχω φωτογραφιες ασπρομαυρες απο το 1979 που τις τραβηξα εγω!!ηταν οι πρωτες μου και απεικονιζαν ενα μεγαλο χιονια στην νεα ερυθραια που ζουσα τοτε!!θυμαμε ποσο χαρουμενο παιδακι ημουν τοτε που εμαθα να βγαζω φωτογραφιες!!
                    εχω βιωσει απιστευτες χιονοκακοκαιριες στην νεα ερυθραια και η πιο γλυκια μου εμπειρια ηταν την δεκαετια του 90 που εσυ αφοριζεις!!απορω ποσο χρονων ησουν το χειμωνα του 1991-92??τοτε που χιονιζε απο αρχες δεκεμβρη στην αθηνα?τοτε που ζησαμε αξεχαστες χιονοκαταστασεις εδω χριστουγεννα και προτωχρονια???δεν θα ξεχασω ποτε την ωρα που αλλαζε ο χρονος αστραφτε και ετριζαν τα τζαμια απο τα μπουμπουνιτα και το χιονι επεφτε με μανια εξω.......
                    αυτα εχω να θυμαμε.πιθανον πολλοι απο θεσασαλονικη να εχουν να θυμουνται πολλα χιονια και εκει,αλλα εσυ δεν δικαιουσε να ομιλεις για ενα παρελθον που για σενα υπαρχει μονο σε ασπρομαυρες φωτογραφιες εφημεριδων και πουθενα αλλου.
                    ισως σταθεις τυχερος γιατι οχι???και τα επομενα χρονια ζησεις οτι ζησαμε και εμεις οι μεγαλυτεροι ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ,αλλα τωρα απλα ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ!!!!!δεν ομιλουν οι πικραθεντες Edited by: ΓΙΑΝΝΗΣ "
                    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• ειχαν στα χρονια του οθονα φωτογραφικες μηχανες??? τι λε ρε παιδι μου.......... [i]"

Comment

• να πουμαι και εμεις μια πραγματικη ιστορια?γιατι διαβασα μια της πλακας πιο πανω...
                        ξεκιναμε εισαγωγη απο τον μικρο και"λα των ελληνικων ταινιων..........>
                        <<ειμαι ενα παιδι που ασχολουμε με τον καιρο...η τρελλα μου ειναι η παρατηρηση των καταιγιδων μεσα στο κατακαλοκαιρο!..
                        για εμενα τα χιονια δεν λενε τιποτα αφου κρατανε λιγο στην ελλαδα...
                        τιποτα δεν συγκρινεται με μια καταιγιδα!!!
                        δεν ασχολουμε σας λεω με τα χιονια δεν μου λενε τιποτα μπροστα στο θαυμα της καταιγιδας,,,πιστεψτε με αληθεια λεωω!!...
                        (εδω πεφτει το τραγουδι του σαρμπελ ως παρενθεση>μααα τι λεωω ο τρελος για σεναα που εισαι ολη μου η ζωηηη αφησε με αποψε λεωω οτι θελωω εχω τρελαθει!!)...και ντινομε γρηγορα!!τρεχω...παιρνω το αμαξι την φωτογραφικη παω στο χορτιατη να δω,,να δω τι???...λιγες νιφαδες ρε παιδια δεν αντεχω λεμεεε 5 εκατοστα ειναι??σαν να αρχιζει να μου αρεσει αυτο το ,,χιονι...σα να ελεγα μ......τοσο καιρο??
                        τελικα με πιστεψαν μονο οσοι δεν με ξερουν!!!
                        ..................
                        και εδω τελειωνει η ιστορια με μαρθα καραγιαννη..
                        ααααα απονεεεε,απονε την καρδουλα μου την εκανες κομματια...και ο σκυλος κ η γατα μας με βουρκομενα ματαατια...

αφιερωμενο με ολο μου το χιομορ Edited by: ΓΙΑΝΝΗΣ "
                        καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• Εχω σκασει απο τα γελια....επεσα κατω λεμε....[i]"

Comment

• μαλλον με τη μαρθα καραγιαννη εννοεις.....

Comment

• Ωχχ ρε ΓΙΑΝΝΗ δε βαρέθηκες ακόμα??σαν μικρό παιδάκι ρε συ...Η Θεσσαλονίκη την προηγούμενη δεκαετία για να μην πω 30ετία και όχι μόνο σε έχωνε κανονικά...τι να μου πεις τώρα...κι εγώ αν νοίκιαζα σπίτι στα 500 μέτρα δε θα έτρεχα αλλού..θα το έβλεπα στην πόρτα μου τα δύο τελευταία χρόνια γιατί τις υπόλοιπες χρονιές το βλέπω στην πόρτα μου και μάλιστα σχετικά συχνά στα 95 μέτρα υψόμετρο..το έχω ξαναπει...κάθε χρόνο το θερούσα βέβαιο ότι θα χιονήσει και γι'αυτο το 2006 έμεινα άναβδος από αυτό που έζησα...κάτι που την δεκαετία του 90 στην Αθήνα φάνταζε όνειρο εδώ ήταν σύνηθες φαινόμενο...δεν το βγάζω από το μυαλό μου...υπάρχουν στοιχεία...και τεσπα μην επαναλαμβάνεσαι γιατί η πλάκα γίνεται μία φορά και γενικά αυτό το πράγμα κουράζει..άποψή σου και αποψή μας...ασε μας να χαιρόμαστε με τις ψείρες" μας..εμάς δε μας χαλάνε οι ανά συχνά έτη σχεδόν καθημερινές "ψωρο"χιονοπτώσεις για κάποια διαστήματα του χειμώνα...[/QUOTE]

καταρχην φωκιωνα δεν ,μπορω εγω να συζητησω μαζι σου για το τι εγινε σε μια πετριοδο που πιθανοτατα ο πατερας σου δεν ειχε γνωρισει καν την μανα σου.
                              ολα οσα εγω λεω δεν ειναι απο ιστοριες του παππου που γλυκα σε παιρνει ο υπνος!!!εγω τα εζησα,εσυ τα φανταζεσε αυτη ειναι η διαφορα μας.
                              εχω φωτογραφιες ασπρομαυρες απο το 1979 που τις τραβηξα εγω!!ηταν οι πρωτες μου και απεικονιζαν ενα μεγαλο χιονια στην νεα ερυθραια που ζουσα τοτε!!θυμαμε ποσο χαρουμενο παιδακι ημουν τοτε που εμαθα να βγαζω φωτογραφιες!!
                              εχω βιωσει απιστευτες χιονοκακοκαιριες στην νεα ερυθραια και η πιο γλυκια μου εμπειρια ηταν την δεκαετια του 90 που εσυ αφοριζεις!!απορω ποσο χρονων ησουν το χειμωνα του 1991-92??τοτε που χιονιζε απο αρχες δεκεμβρη στην αθηνα?τοτε που ζησαμε αξεχαστες χιονοκαταστασεις εδω χριστουγεννα και προτωχρονια???δεν θα ξεχασω ποτε την ωρα που αλλαζε ο χρονος αστραφτε και ετριζαν τα τζαμια απο τα μπουμπουνιτα και το χιονι επεφτε με μανια εξω.......
                              αυτα εχω να θυμαμε.πιθανον πολλοι απο θεσασαλονικη να εχουν να θυμουνται πολλα χιονια και εκει,αλλα εσυ δεν δικαιουσε να ομιλεις για ενα παρελθον που για σενα υπαρχει μονο σε ασπρομαυρες φωτογραφιες εφημεριδων και πουθενα αλλου.
                              ισως σταθεις τυχερος γιατι οχι???και τα επομενα χρονια ζησεις οτι ζησαμε και εμεις οι μεγαλυτεροι ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ,αλλα τωρα απλα ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ!!!!!δεν ομιλουν οι πικραθεντες [/QUOTE]

Καταρχήν δεν το εγραψα εγώ αυτο το κείμενο! Καλα ρε γμτ απο το μεσημερι πανω στην γλυκιά σούρα ειστε εκεί?
                              "
                              http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

• Ωχχ ρε ΓΙΑΝΝΗ δε βαρέθηκες ακόμα??σαν μικρό παιδάκι ρε συ...Η Θεσσαλονίκη την προηγούμενη δεκαετία για να μην πω 30ετία και όχι μόνο σε έχωνε κανονικά...τι να μου πεις τώρα...κι εγώ αν νοίκιαζα σπίτι στα 500 μέτρα δε θα έτρεχα αλλού..θα το έβλεπα στην πόρτα μου τα δύο τελευταία χρόνια γιατί τις υπόλοιπες χρονιές το βλέπω στην πόρτα μου και μάλιστα σχετικά συχνά στα 95 μέτρα υψόμετρο..το έχω ξαναπει...κάθε χρόνο το θερούσα βέβαιο ότι θα χιονήσει και γι'αυτο το 2006 έμεινα άναβδος από αυτό που έζησα...κάτι που την δεκαετία του 90 στην Αθήνα φάνταζε όνειρο εδώ ήταν σύνηθες φαινόμενο...δεν το βγάζω από το μυαλό μου...υπάρχουν στοιχεία...και τεσπα μην επαναλαμβάνεσαι γιατί η πλάκα γίνεται μία φορά και γενικά αυτό το πράγμα κουράζει..άποψή σου και αποψή μας...ασε μας να χαιρόμαστε με τις ψείρες" μας..εμάς δε μας χαλάνε οι ανά συχνά έτη σχεδόν καθημερινές "ψωρο"χιονοπτώσεις για κάποια διαστήματα του χειμώνα...[/QUOTE]

ισως σταθεις τυχερος γιατι οχι???και τα επομενα χρονια ζησεις οτι ζησαμε και εμεις οι μεγαλυτεροι ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ,αλλα τωρα απλα ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ!!!!!δεν ομιλουν οι πικραθεντες [/QUOTE]

ώπα Σταύρο με λένε.....όχι Φωκίωνα...ανέφερες το 91-92...μετά τι έγινε??ξανά το 2002??θυμάσαι μία χρονιά..κι εγώ έχω χάσει το μέτρημα από τους καλούς χιονιάδες εδώ τη δεκαετια του 90...πικραθηκα για 2 χρόνια..αλά εσύ θα πικραθείς για τα επόμενα 10 πάλι (10 πριν μην πω και παραπάνω και 10 μετά)...άντε υπομονή...η Θεσσαλονίκη 500 χιλιόμετρα είναι,,,μιας και έχει λεφτά (αφού δίνεις τόσα λεφτά σε ενοίκιο για σπίτι στον Διόνυσο για να βλέπεις χίονια στην πόρτα σου) πάρε ένα αεροπλανο ή τραίνο στη χειρότερη και έλα μωρέ...θα οργανώσουμε και καφέ....
                                "

Comment

Working...
                                X