Originally posted by meteofok
Originally posted by geornik
λοιπον παιδια για να ακριβολογουμε σχετικα σε αυτη τη διαμαχη που βλεπω να υπαρχει αναμεσα σε αττική και θεσσαλονικη οσον αφορα τα χιονια εχω να δηλωσω τα εξης ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στοιχεια...τα βουνα της αττικης μπορει γενικα να φαινονται ήσυχα για μεγαλα χρονικα διαστηματα αλλα οταν θυμωνουν πραγματικα κανουν εξωπραγματικες καταστασεις..ας πουμε 1,5 μετρο για πλάκα σε περιοχες με μεσο υψομετρο....αν συγκρινουμε τον χορτιατη που θεωρειται το χιονοκαστρο της θεσσαλονικης (560 μ?)με τα βιλια της αττικης(500μ)πραγματικα τα στοιχεια ειναι σαφως υπερ των Βιλίων χωρίς να υπάρχει καν θεμα συγκρισης...να σας πω απλα οτι στα βιλια ριχνει με ρουτιανιαρικες μουφοκακοκακοκαιριες 40-50 ποντους ενώ οι κατοικοι ενθουσιαζονται μονο οταν βλεπουν πανω απ΄΄ο ενα μέτρο χιόνι...και βεβαιως σε μεγαλους χιονιάδες βλεπουν και 2 μετρα μετρημενα!! ο χορτιατης καθε ποσα χρονια βλεπει 1 μετρο??
Και οχι μονο τα ορεινά.Παρακατω η ιστορία ενως μαρτυρα που μαρτηρησε στον χιονιά που περιγραφεις
'' Σαββατο απογευμα,ψάρευα αμεριμνος σε λιμανακι στην Γλυφάδα.Ξαφνικα,συννεφιάζει,σηκώνεται τρομερός βοριάς,λέω απο μεσα μου φευγουμε τώρα γιατί ερχεται ατικός χιονιάς,μην αποκλειστουμε.Μεχρι να μαζεψω το καλαμι και τα δολώματα,ξεκινησε μια απιστευτης εντασης χιονοθύελλα,εριχνε τραπεζομαντηλα,το επιανε ακομα και στην θαλασσα πανω,αφού η θερμοκρασια απο τους +17 επεσε στους -23C.Πηγα στο αμαξι τρεχοντας,αλλα είχε ηδη πιασει 20 ποντους χιονι,το οποίο παγωνε αμέσως λόγω θερμοκρασιας.Φυσικα,το αμαξι δεν επερνε μπροστά,οποτε εκατσα μεσα περιμενοντας και προσευχοντας.Μεσα σε 1ώρα,εξω απο τα παραθυρα δεν εβλεπα τίποτα.Οχι,δεν ειχε νυχτώσει,απλα το χιονι τα καλυψε όλα.Προσπαθησα να ανοιξω την πορτα,ματαια.Το χιονι ειχε ξεπερασει το ύψος του αυτοκινητου.Μην εχοντας φαγητο μαζί μου,ετρωγα τα ψάρια (που στο μεταξυ ειχαν γινει κατεψυγμενα λογω ψύχους) ομά,και τα δολώματα.Ομως ο ΑΤΙΚΟΣ χιονιας δεν αστιευοταν.Δεν ειναι τυχαιο πως και οι καλυτεροι αλπινιστες τρέμουν στο ακουσμά του.
Ξαφνικα,ο ουρανός του αυτοκινήτου,άρχισε να κανει επικινδυνη κοίλη προς τα κάτω,προφανως λογω του βαρους του χιονιού που θα ειχε ξεπερασει τα 3 μετρα.Ολα αυτα στην Γλυφαδα.Βγηκα εντρομος απο το παραθυρο,σκαβοντας ενα τούνελ μεσα στο χιονι.Δεν αντεξα,εξαντληθηκα.Ξυπνησα σε ενα νοσοκομειο,οπου κοιτούσε προς την θαλασσα,ο καιρος ειχε επιτελους βελτιωθεί.Ο Σαρονικος ήρεμος,χρύσιζε κατω απο τον ήλιο,ενώ μεγαλα παγόβουνα ήταν διασπαρτα μέσα στον κολπο...''
Μπράβο, αν και δεν το πολυπιστεύω γιατί δεν έχω δει ποτέ ψαρά στη Γλυφάδα.
Γενικότερα πάντως ψαράδες & κυνηγούς μην τους έχεις και μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί βάζουν κατι τοις παραπάνω...[i]
Edited by: Arisnow "

"
"

Edited by: ΓΙΑΝΝΗΣ "
Comment