Mek4 ,υπέθεσα πως θα ήξερες οτι χρειάζεται να υπάρχει σχετικά χαμηλή θερμοκρασία για να πατήσεις .Εχθές με τους 15 πόντους ,ανεβαινοντας ο χιονοστρωτήρας ,ξεκόλλησε και μας υπέδειξε πως το πάτημα θα έπρεπε να δοκιμαστεί αργά το απόγευμα όπως κι έγινε.Μήπως το γεγονός οτι με 50 πόντους συνολική χιονόπτωση,δουλεύει το Χ.Κ.κοντά 50 μέρες ανελιπώς οφείλεται στην σωστή διαχείριση χιονιού?Πληροφοριακά στην κορυφή έρειξε κοντά στους 40 πόντους εχθές.
Διαβεβαιώ τους φίλους της Βίγλας οτι διαθέτουμε το πιο έμπειρο βασικό προσωπικό ,που δούλευε στο Σέλι εδώ και 25 χρόνια , όταν εμείς και άλλοι έλεγαν :μπαμπά,μπαμπά,ένας φαντάλος.Δεν μας νοιάζουν τα έξοδα ,διότι αναλάβαμε ,για να δείξουμε οτι υπάρχει και εναλλακτική διαχείριση του Χ.Κ. και οτι το βουνό πρέπει να αναπτυχθεί.Ή θα εξελιχθεί ή θα σβήσει.Όλα τα Χ.Κ. μαθαίνουμε οτι πέσανε 40-50 % κάτω ,και σαν αιτία βλέπουν το Bansko.Πόσοι όμως ξέρετε οτι η εταιρεία που επένδυσε εκεί ,πρώτα είχε προτύνει στην Φλώρινα και τρόμαξε απ το μπάχαλο που συνάντησε στο ιδιοκτησιακό και την νοοτροπία τσιφλικάδων να επικρατεί?
Επειδή διάβασα αρκετή φιλολογία για το αν υπήρχε γιατρός στο Κέντρο ή όχι,καλώ οποιονδήποτε να έρθει στο Διοικητήριο του Χ.Κ.και να δει το βιβλιο συμβάντων με τα ονόματα και τα τηλ αυτών που περιθάλψαμε ,οπότε εύκολα θα διαπιστώσει οτι υπάρχει γιατρός από την πρώτη μέρα.Αλλά αυτή η ραδιοαρβύλα ,έχει άμμεση σχέση με αυτούς που διέδιδαν μέχρι πρίν 10 μέρες όπου μπορούσαν όταν τους τηλεφωνούσαν ,οτι το χιονοδρομικό μας δεν δουλεύει ακόμα.
Αυτά τα βρίσκω παιδαριώδης λεπτομέρειες.Η πρόοδος και η εξέλιξη δεν σταματιέται.Ας βοηθήσουμε όλοι σ αυτή την κατεύθυνση και θα ωφεληθούμε όλοι ανάλογα με τα ενδιαφέροντά μας.’νθιμος Τόρτοκας
Ωραια τα λετε κυριε τορτοκα μες στο σαιτ του ιν φλορινα γραφετε οτι εχετε και ενα κανονι τεχνιτης χιονοσης γιατι δεν το βαλατε να δουλεψει στα σημεια που εχουν προβλημα???μηπως γιατι δεν υπαρχει κανονη και αφου ηπαρχει οπως λετε θα ηθελα να μου δειξετε την δεξαμενη και την παροχη νερου που θα επρεπε να ηπαρχη για να δουλεξει το κανονι
αν οπως λες θες να επενδησης στο βουνο γιατι δεν αγορασες καινουριο ρατρακ και πηγες νοικιασες αυτο και μονο δειχνη πως κοιτας να βγαλεις την χρονια μεχρι τωρα δεν εχεις κανει ουτε ενα πραγμα που να μαρτηρα πως θες να συνεχισεις στο βουνο και δεν προσφερες τιποτα καλυτερο απο πριν πες μου σε παρακαλω γιατι ανεβασες της τιμες με λιγοτερες παροχες γιατι δεν πατας την πιστα για το βραδυνο γιατι το βραδυνο δεν δουλευει οσες ωρες δουλευε και παλια αφου το πρσοπικο ειναι εμπειρο και ειναι 25 χρονια στα βουνα γιατι οι λιφτιερηδες στη κορυφη ειναι μονημως μεσα στα σπιτακια δεν ξερουν οτι πρεπει να ειναι εξω γιατι τα λιφτ καθε λιγο και λιγακι σταματαν ο ρατρακατζης δεν ξερει οτι με το μαχαιρη μπροστα μπορει να τραβηξη λιγο χιονι απο το πλαι και να καληψη της πετρες αντι να της βαφης {ο αλβανος που ηταν της πρωτες εβδομαδεςστο λιφτ του πισοδεριου συγκαταλεγετε στο εμπειρο πρωσοπικο}
http://www.skafotexniki.gr
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=53949038923
ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
κ.Τορτοκα η κακη διαχειριση του χιονιου εγινε στην αρχη και οχι τωρα. Οταν ειχε ριξει κοντα 50 ποντους και το ειχατε αφησει 3 μερες απατητο (αν δεν κανεις τοτε καλο υποστρωμα το εχασες το παιχνιδι), τοτε ομως ειχε καταλληλες θερμοκρασιες να πατησεις και την ημερα. Τωρα ειναι λογικο να μην μπορεις να πατησεις την ημερα λογο θερμοκρασιας. Η καλη διαχειριση του χιονιου φαινεται απο εδω και περα που οι θερμοκρασιες δεν βοηθανε, οταν εχει συνεχεια μειον και εναν χαζο να βαλεις θα το κρατησει το χιονι.
Παιδια, καλμαρετε λιγο. Το γεγονος οτι βγαινει ο ανθρωπος και κανει διαλογο μαζι σας ειναι σχετικα πρωτογνωρο για τα Ελληνικα δεδομενα. Μονο ο κ. Π.Δριβας στο ΧΚΠαρνασσου κανει κατι τετοιο και το ΕΧΚΣελιου εχει επισης παρουσια. Συμπεριφερθειτε του αναλογα λοιπον.
Διαβαζοντας το φορουμ βλεπουμε οτι υπαρχουν ορισμενα παραπονα, αλλα απ'ο,τι φαινεται, υπαρχει και διαθεση για βελτιωση (οπως διαβαζουμε σιγα-σιγα και η ποιοτητα της διαστρωσης βελτιωνεται και προσπαθουν τελος παντων οι ανθρωποι).
Αν θελετε να κανετε σοβαρη κριτικη, πρεπει οχι μονο να μιλατε αλλα και να ακουτε και να εχετε και μια αλφα υπομονη. Τα περι αγορας καινουριου ρατρακ, ειναι μαλλον σκεψεις που γινονται στο ποδι. Το ΧΚΠ που εχω αμεση εμπειρια, παιδευοταν για χρονια με σαπακια 10ετιας και βαλε και μολις περσι καταφερε να παρει ενα 'καινουριο' (και φετος πηραν και δευτερο οι μπαγασες!! [i] ). Το ΧΚ3-5Πηγαδια εκανε ονειρα για χρονια να παρει ρατρακ με βιντσι και μολις φετος το καταφερε. Ελπιζω να καταλαβαινετε οτι αν αυτα τα ΧΚ (μεγαλυτερα απο το Πισοδερι σε εκταση αλλα και πελατεια) ειχαν προβλημα, καινουριο ρατρακ θα παρει καποιο διαστημα...
Σαν αποκομμενος παρατηρητης (Αθηνα μενω, σκι στον Παρνασσο κανω, συμφεροντα δεν εχω...) οταν βλεπω τετοιες διαθεσεις για διαδικτυακο λυντσαρισμα, νομιζω οτι χανετε την αξιοπιστια σας και συνεπως το οποιο δικιο σας!
Μας λετε οτι υπαρχει γιατρος απο την πρωτη μερα. Εγω ημουν στο χ/κ ολες τις μερες των γιορτων και ο κοσμος οταν εψαχνε γιατρο δεν ηξερε που να τον βρει, μαλλον δεν ειχατε πει στους υπαλληλους σας οτι ειχατε γιατρο στο διοικητηριο. Δλδ μας λετε οτι το περιστατικο με τον σκιερ που ειχε χτυπησει στην περιφερειακη και δεν πηγαινε κανεις να τον παρει ειναι απο την φαντασια μας.
Τα περιστατικα με δυσαρεστημενους πελατες ειναι πολλα και μπορω να τα αναφερω αν μου ζητηθει.
Το εμπειρο προσωπικο πιο ηταν??? Οταν γυρισε ο χειριστης στο πιατακι και ειπε σε πελατη οτι θα κλεισει το λιφτ επειδη υπαρχει κινδυνος να εκτοχιαστει??? Ειμαστε καλα μωρε??? Απο τι καταλαβε οτι μπορει να εκτοχιαστει???
Η μηπως που ρωτουσα τον λιφτιερη στην βαση τι αερα εχει η καρυφη και δεν ηξερε??? Αν δεν ξερετε απο που να τον μετρατε θα σας πω εγω, ανθρωποι ειμαστε.
Τ' οτι επενδυσατε λεφτα το ειδαμε. Αλλα μην νομιζετε οτι ολα τα προβληματα λυνονται με τα λεφτα.
Ισως τα προβληματα που ειχατε στην αρχη να μην υπαρχουν τωρα αλλα αν λετε οτι ειχατε τοσο εμπειρο προσωπικο τοτε εισασταν 2 φορες απαραδεκτοι που δυσαρεστησατε οσους δυσαρεστησατε.
Βεβαιως και να τον ακουσουμε τον κ.Τορτοκα, βεβαιως και να βοηθησουμε στην αναβαθμιση μαζι του.
Αλλα κι αυτος πρεπει να βγει και να παραδεχτει τα λαθη του και να μην μας λεει οτι ολα ηταν οκ. Γιατι δεν ηταν ολα οκ!
Δουλευω στο χ/κ αρκετα χρονια και μπορω να κρινω καποια πραγματα καλυτερα.
Το παραδεχομαι οτι βελτιωθηκαν σχετικα με την αρχη αλλα αυτα που εγιναν δεν μπορουμε να τα ξεχασουμε. Χασαμε πολυ κοσμο. Τωρα πρεπει να κανουν τις δυπλασιες προσπαθειες για τους ξαναφερουν πισω.
κατι που ησως εσεις δεν γνωριζετε κ.τορτοκα,ειναι οτι υπαρχουν και ρατρακ μονο με φινισερ για να πατανε το φρεσκο χιονι,το οτι σας πηρε σβαρνα η πιστα στα απατητα χιονια διχνει την εντελος αποιρια του πρωσοπικου σας.
αν μπηκατε στο φορουμ για να μας λετε ψεμματα,και να μας περνετε απο τα μουτρα,που λεμε την γνωμη μας,και να κανετε τα δικα σας παιχνιδεια,τοτε λυπαμε πολλυ για εσας ,και τους ομοιους σας.
καποιος φιλος αναφερθηκε για κανονι χιονοσις.
που ακρυβος το εχετε? γιατι εγω δεν εχω δει τιποτα.
σας προτιναμε αρκετη απο εμας ,να κανεται καποια πραγματα για να ειμαστε ποιο ασφαλης. π.χ να μαζεψετε της πετρες,και οχι να της βαφετε.να πειτε στους χιρειστες να παρουν χιονι απο μερη που ειναι αχριστο,και να το βαλουν εκει που υπαρχη προβλημα.και εσεις μας λετε για μπανσκο τσιφλικια και αλλα ασχετα σε σχεση με την ενοιμερωση που περιμενουμε απο εσας.
σας εκανα μια ερωτηση χθες, και περιμενα να παρω και μια απαντηση,που μαλλον δεν θα παρω ποτε[i]
μας ειπατε για καποια πραγματα που ειναι να γινουν το καλοκαιρι,
και εγω απλα απο περιεργια,οπως καθε σκεπτομενος ανθρωπος,ρωτησα το πως μιλατε εκ του ασφαλους για την επομενη σεζον,πρην καν τελειωση αυτη.
ολη μας ξερουμε οτι τα λιφτ τα εχετε μονο για φετος. πως μας λετε για κατι που θα γινει του χρονου?
μηπως τελικα αλλη ειναι αυτη που εχουν σκοπο να κανουν τσιφλικη τους το χ.κ.γιαυτο θα σας παρακαλεσω, απο εδω και στο εξεις να μας λετε μονο οτι εχει να κανει σχεση με την λυτουργια του χ.κ(κατασταση πιστον χιονιου αερα)και γενικα οτι εχει να κανει γυρο απο το χ.κ.εμας δεν μας ενδιαφεροι τα παιχνια που πεζετε εκει πανω σας ευχαριστω."
Σας διαβεβαιώ οτι διαβάζουμε στο εξείς ότι μπορούμε περισσότερο και τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν.Αναγνωρίζουμε τις παραλήψεις μας και επαναλαμβάνω οτι ο μόνος τρόπος που μέχρι στιγμής έχει εφευρεθεί για να βελτιωθεί κανείς,είναι να μπαίνει στην δράση και να κάνει λάθη.
Εξηγώ οτι η Ημερίδα που θα γίνει έχει σκοπό να βοηθήσει στην κατάρτιση ενός σχεδίου ,το οποίο θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους .Για να γίνουν πράξη ,ελπίζουμε να κατανοήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ,οτι μόνο με συνενόηση και συνεργασία μπορούν να πάνε καλύτερα τα πράγματα.
Το ποιοι θα είναι οι ανάδοχοι δεν το ξέρει κανείς ,είναι όμως βασική προυπόθεση να ξέρουμε τι απαιτούμε απ αυτούς να επενδύσουνε και τους κανόνες που θα λειτουργήσουν.
Πληροφοριακά έριξε από χθές,περίπου 50 πόντους χιόνι(και ξέρετε πολύ καλά,οτι φέτος οι δικές μας αναφορές είναι πέρα για πέρα ειλικρινείς).Η καρέκλα γυρίζει ,οι δρόμοι είναι ανοικτοί και μετά το 9 κμ από Φλώρινα,είναι άσπροι και χρειάζονται χιονολάστιχα ή αλυσίδες.Το τοπίο είναι σκέτη μαγεία!Την αυριανή μέρα την βλέπουμε να είναι μια απ τις καλύτερες.Καλές κατεβασιές !’νθιμος Τόρτοκας,Υπεύθυνος Χ.Κ.Βίγλας Πισοδερίου
κ.Τορτοκα δεν μου απαντησατε. Η ημεριδα θα ειναι με προσκλησεις??? Εγω ας πουμε θα μπορουσα να παρω μερος??? Θα μπορουσα να ερθω σαν απλος θεατης??? Αν δεν θελετε να μου απαντησετε δημοσια απαντηστε μου με προσωπικο pm.
Comment