Announcement

Collapse
No announcement yet.

X.K. 3-5 Πηγάδια

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kαλά τα λες προεδρε...να σε διορθωσω μόνο στο μονίμως παγωμένες που έχει γίνει καραμέλα ...πέρσι δεν ήταν μεγάλο το πρόβλημα του πάγου όπως παλιότερα..πρόπερσι ήταν χάλια ...όταν έχει φρέσκο χιόνι δεν έχει ποτέ πάγο ..ο δρόμος φέτος πέρα από το Σάββατο όπου γύρισε ένα λεωφορείο δεν είχε πρόβλημα ξανα,είναι πάντα πεντακάθαρος .
    Τα προβλήματα των Πηγαδιών είναι η καρέκλα..και το γεγονός ότι στην ουσία είναι 3 πίστες μόνο ..η μία δεν έχει καθόλου κίνηση (φίλλιπος) και στον Αριστττοτέλη και στο Παράδεισο γίνετε πάνικ ..και το λούκι όπου πάλι καταλήγεις παράδεισο..κι επειδή το βουνό Κυριακές μαζεύει περισσότερο κόσμο απ όσο αντέχει μ αυτές τισ πίστες υπάρχουν κ παράπονα..το χ/κ έτσι πως είναι είναι μόνο για καθημερινές..Edited by: harder
    www.vermiobees.blogspot.com

Comment

• συμφωνω με τον harder απο περσυ τα πραγματα ειναι καλυτερα στο θεμα παγου...τωρα στο θεμα πιστες ναι ειναι λιγεσ πολυ λιγεσ... δεν μου απαντησε κανενασ για την πιστα που ελεγαν που θα περνουσε απο την θεση μπαλκονι και θα τερματιζε στον παραδεισο...(καποια στιγμη καποιοσ ειχε βαλει και φωτο με σημαδεμενα δεντρα για το ανοιγμα τησ πιστασ αλλα τι εγινε τελικα δεν μαθαμε...)

Comment

• Αυτή η ''πίστα΄΄ χιονοδιάδρομος στην ουσία ...μπορείς να πας και τώρα αν έχει αρκετό χιόνι..οπως είσαι στο λούκι συνεχίζεις προς ο καταφύγιο κι απο κει κατεβαίνεις το δρόμο που κάνουν τα σνουμομπιλ...λίγο πριν το μπαλκόνι έχει ένα δρόμο δεξια που έχει και ενα σιμάδι του ε4.. εκει θα βγάλεις μάλλον σκι γιατί έχει μια ανηφορούλα καμια 10 μέτρα...κι από κει μετά μπαίνεις μέσα στο δάσος αι συνεχίζεις το ε4 ...σε βγάζει πλατώ παραδείσου.,.. αν δεν έχει φρέσκο χιόνι ...δεν αξίζει ..επίσης αν δε ξέρεις καλό σκι μη πας...Δε νομίζω να γίνει πίστα αυτό το μονοπάτι ...ας βάλουν έστω κανα συρόμενο στο λούκι μέχρι τέρμα πάνω να γίνει κι εκεί καμια μεγαλούτσικη πίστα ..να την αράζουν κάποιοι εκει ..να έχει και κανένα απάτητο παραπάνω δεξια από το λούκι..
        www.vermiobees.blogspot.com

Comment

• Originally posted by boutas ski

συμφωνω με τον harder απο περσυ τα πραγματα ειναι καλυτερα στο θεμα παγου...τωρα στο θεμα πιστες ναι ειναι λιγεσ πολυ λιγεσ... δεν μου απαντησε κανενασ για την πιστα που ελεγαν που θα περνουσε απο την θεση μπαλκονι και θα τερματιζε στον παραδεισο...(καποια στιγμη καποιοσ ειχε βαλει και φωτο με σημαδεμενα δεντρα για το ανοιγμα τησ πιστασ αλλα τι εγινε τελικα δεν μαθαμε...)
          Φιλε bouta(χρηστος εαν θυμαμαι καλα) η συγκεκριμενη πιστα που λες βρισκεται και στην πινακιδα διπλα απο το ταμειο εαν προσεξεις.....αλλα ...για να γινει η διανειξη της πρεπει να συμφωνησει σε αυτο και το δασαρχειο.....και ενα σωρο αλλοι μπαγλαμαδες....

Τα παιδια απο επανω ομως....απο οτι ξερω την ανοιγουν δενδρακι-δενδρακι .... και σε καμια 10 χρονια θα εχουμε ΜΙΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΤΑ ....χαχαχα

υ,γ Τογελιο ειναι για ολους τους εμπλεκομενους[i]"
          ....ο τρελος του χωριου

Comment

• Originally posted by boutas ski

συμφωνω με τον harder απο περσυ τα πραγματα ειναι καλυτερα στο θεμα παγου...τωρα στο θεμα πιστες ναι ειναι λιγεσ πολυ λιγεσ... δεν μου απαντησε κανενασ για την πιστα που ελεγαν που θα περνουσε απο την θεση μπαλκονι και θα τερματιζε στον παραδεισο...(καποια στιγμη καποιοσ ειχε βαλει και φωτο με σημαδεμενα δεντρα για το ανοιγμα τησ πιστασ αλλα τι εγινε τελικα δεν μαθαμε...)
            Φιλε bouta(χρηστος εαν θυμαμαι καλα) η συγκεκριμενη πιστα που λες βρισκεται και στην πινακιδα διπλα απο το ταμειο εαν προσεξεις.....αλλα ...για να γινει η διανειξη της πρεπει να συμφωνησει σε αυτο και το δασαρχειο.....και ενα σωρο αλλοι μπαγλαμαδες....

Τα παιδια απο επανω ομως....απο οτι ξερω την ανοιγουν δενδρακι-δενδρακι .... και σε καμια 10 χρονια θα εχουμε ΜΙΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΤΑ ....χαχαχα

υ,γ Τογελιο ειναι για ολους τους εμπλεκομενους[i]"
            ....ο τρελος του χωριου

Comment

• Την καλημέρα μου.Λοιπόν εγώ παρόλο που μένω Αθήνα επισκέπτομαι τα Πηγάδια κάθε χρόνο.Γι'αυτό θέλω να πω λίγο την άποψη μου.Είναι ένα Χ.Κ. για καλούς χιονοδρόμους!Και αυτό μου αρέσει.Αν κάποιος είναι μέτριος δεν θα το ευχαριστηθεί.Και ο Φίλλιπος αν και πάτητος όταν έχει φρέσκο χιόνι είναι απόλαυση.Αλλά και εμένα αλλά και των φίλων μου που πηγαίναμε πάνω κάθε χρόνο το παράπονο μας ήταν ο πάγος.Ειλικρινά δεν έχω δει τόσο πάγο σε άλλο Χ.Κ.Δεν ξέρω τον λόγο.Στην αρχή υπέθετα ότι φταίνε τα κανονάκια.Μετά μου είπαν ότι και πριν τα κανόνια τον ίδιο πάγο είχε.Ίσως να φταίει αυτό που λεει ο πρόεδρος.Το πάτημα που δεν γίνεται το πρωί.Φέτος δεν ανέβηκα ακόμα,αλλά θα ανέβω σίγουρα.Ελπίζω να είναι καλύτερη η κατάσταση όπως μου λέτε και να το ευχαριστηθώ πιο πολύ.Και φυσικά όταν ανέβω να βρεθούμε να τα πούμε.

Comment

• Originally posted by gavis
                Originally posted by boutas ski

υ,γ Τογελιο ειναι για ολους τους εμπλεκομενους[i]
                ΓΙΩΡΓΟΣ...(λαθοσ θυμασαι) κοιτα κοβουν δεντρα για το τζακι του καταφυγειου βρε τα παιδια δεν κανουν κατι κακο...!!! κοιτα δεν εχω προβλημα εχω κανει πολλεσ φορεσ σκι αναμεσα απο τα δεντρα στα πηγαδια αλλα εχω πεδιλο 1,80 και δεν με φτανει ο χωροσ και πολυ θα πρεπει να παω πολυ πολυ σιγα... ευχαριστω για την πληροφορια παντωσ ...

ο παγοσ βγαινει γιατι στο πρωτο μερουσ του παραδεισου ολοι πλακωνουν τα πεδιλα σε "v" - φρενα και ξυνουν το χιονι με αποτελεσμα να βγει παγοσ που ηταν απο κατω οπωσ και στο δευτερο μεροσ τουσ αλλα και στη μεση καθε πιστασ...ΠΑΝΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΡΕΣΚΑΔΟΥΡΑ + ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΞΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...!!!

"

Comment

• να πω και γω την προσφατη εμπειρια μου..

την Κυριακη που μας περασε ήθελα να παω για πρωτη φορα για φετος να κανω και γω λιγο σκι

τελικα πηρα την αποφαση να ανεβω στα πηγαδια μιας και

την προηγουμενη σεζον ειχα ανεβει αρκετες φορες

αν και δεν εχω κανει σκι πανω απο 25φορες

κατεβαινω με πολυ ανεση τον αριστοτελη τερμα γκαζομενος(στο απατητο γενικα εχω ενα θεμα, και προσπαθω να βελτιωσω την τεχνικη μου)

τα πεδιλα μου ειναι αγορασμενα περσι...με 10-12 ημερες χιονοδρομιας

μετα δε απο την φετεινη επισκευη που μου τα εκαναν ηταν σα καινουργια

σα τρελαμενος και γω απο τη λαχταρα, και απο το φοβο της πολυκοσμιας

ημουν πανω απο τους πρωτους. η πρωτη καταβαση ηταν στον αριστοτελη...η πιστα κοτλε με πολυ καλη ποιοτητα ειδικα στα ψηλα, μολις εφτανες στη μεση αρχιζαν τα κανονια, εκει ειχε μια πουδριτσα πολυ ευχαριστη και μονο προς το τελος στο πιο αποτομο σημειο ενιωθες τον παγο απο κατω...στη δευτερη καταβαση η πιστα ειχε ηδη οργωθει...(και μενα μου κανε εντυπωση ποσο γρηγορα την οργωσαμε) για να μη σας πρηζω απ την τριτη καταβαση και μετα σχεδον ολοκληρος ο αριστοτελης ηταν μια λωριδα παγου στη μεση με οργωμενη πουδρα στις ακρες...δε με προβληματισε καθολου αυτο αφου οπως ειπα και πριν κατεβαινα σχεδον ευθεια χωρις πολλα πολλα φρενα στριβοντας απ ακρη σ ακρη πανω στις πουδρες...πραγμα που μ αρεσει αλλα οταν η πιστα ειναι φουλ κοσμο με τους περισσοτερους να στεκονται προβληματισμενοι λογω απειριας εισαι λιγο επικινδυνος και λογω ταχυτητας και λογω αδυναμιας εγκαιρου φρεναρισματος(στο παγο ειπαμε δε φρεναρεις αλλαζεις πορεια)

το αποτελεσμα ηταν μονο μια πτωση ευτυχως χωρις θυματα...και χωρις τραυματισμο

η οποια ηταν αποτελεσμα ελιγμού για την αποφυγη μιας κυριούλας που ειχε κουραστει...

ειχα βγει εντελως στην ακρη λιγο πριν τα κανονια και με την ταχυτητα που ειχα για την αποφυγω αλλαξε λιγο η τροχια και ουσιαστικα εκανα αλμα στο πλαι αφου εστρψα πανω σε βουναλακι (απ τις 12 μετα στα πλαινα η πουδρα ειχε οργωθει τοσο απο τον πολυ κοσμο που ειχε σε πολλα σημεια βουναλακια αναμεσα σε παγωμενα κομματια)

με τα πολλα ειπα να δοκιμασω λουκι και παραδεισο...

το μονο προβλημα οι ουρες πλεον, και το μεσαιο πιατακι που καθε λιγο και λιγακι

σταματουσε με αποτελεσμα να καταναει σπαστικο...

το λουκι σε σαφως καλυτερη κατασταση (παλι ομως ειχε λιγο παγο κτλ)

ο επιλογος μετα απο τοσο οργωμα οι πιστες καταφεραν να κανουν τα πεδιλα απο κατω αγνωριστα...μια φορα σκι φθορα μιας ολοκληρης σεζον....

παντου ειχε πετραδακια μικρα και ειδικα στις ακρες που αναγκαζοσουν να βγεις ηταν γεματο αφου το καρβαρισμα τις μαζευε ολες εκει...

οποτε εχουμε και λεμε...πολυ παρα πολυ κοσμο....

παγο...πετραδακια πονηρα, οτι πρεπει για ζημιες

και 2-3 ατυχηματα που ετυχε εγω να δω...στα 2 απ τα οποια χρειαστηκε να παει εκει ο γιατρος...με λιγα λογια πανικος

εγω παρ ολα αυτα το καταευχαριστηθηκα...αφου μου ειχε ληψει τοσο

με μονο μαυρο σημειο τα πεδιλα...που πραγματικα τα κλαιω

σε ολα τα υπολοιπα που ειπατε για το χιονοδρομικο συμφωνω...ειναι απ τα καλυτερα για εμπειρους σκιερ με πολλες δυνατοτητες περαιτερω επεκτασης και εκσυγχρονισμου

αυτα....
                  sigpic

Comment

• Εχω μια απορεια.

εαν καποιος θελει να παρει το δρομακι απο την κορυφη προς σελι και κατεβει την πιστα που λεμε .....θα τον απαγορευσει καποιος απο το χιονοδρομικο?

απο οτι εχω δει (παντα την χαζευω), περα απο τηνωραια κληση που εχει μετα θελει λιγο σπρωξιμο...και σε οδηγει στον ΦΙΛΙΠΠΟ....
                    ....ο τρελος του χωριου

Comment

• gavis αυτη η πιστα που λεμε δεν ειναι προσ σελι αλλα προσ το λουκι

αν λεσ αυτην την πιστα που ειναι οπωσ ανεβαινεισ με την καρεκλα αριστερα που οδηγει στον φιλιππο πασ και δεν σου λεει κανενας τιποτα οπωσ και αν πασ δεξια με το πιατο για το λουκι κανεισ δεν σε λεει τιποτα απλα εχει κορδελεσ με ταμπελακια που εχουν θαυμαστικο (μαλλον για την θεα ..!!![i] γιατι η θεα απο εκει κοβει την ανασα με τον ολυμπο και το ελατοχωρι να τα βλεπεισ πιατο... κατσε και στο παγκακι που εχει εκει αραξε πιεσ και ενα τσαγακι ενα καφε και βουρ για λουκι μετα...)"

Comment

• Γιωργο γιαυτην που σου λεω εγω την εχουν προσθεσει στην ταμπελα του χιονοδρομικου και ειναι η Α σκεψη για επεκταση.
                        ....ο τρελος του χωριου

Comment

• γιαυτουσ που λεν για στρωσιμο πιστασ...αυτο κατα τισ 11 (αργα δηλαδη...)

<a href=http://img85.imageshack.us/i/22475133879755333713331.jpg/" target="_blank"></a>

"

Comment

• Originally posted by gavis

Γιωργο γιαυτην που σου λεω εγω την εχουν προσθεσει στην ταμπελα του χιονοδρομικου και ειναι η Α σκεψη για επεκταση.
                            δεν καταλαβα να σου πω την αληθεια....[i]

και για τουσ απιστουσ θωμαδες ο αριστοτελησ στισ 9 το πρωι...

Edited by: boutas ski "

Comment

• nai ναι πολλη καλο πατημα ....μονο που εκείνα τα στηθαία, πατημα με πατημα το πρωι ΞΕΡΗΣ ειναι σκέτο ντουβαρι την εχω πατήσει αρκετές φορες για δοκιμασε να περασης απο επανω ???
                              http://www.skafotexniki.gr
                              ΤΣΟΥΛΑΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ

Comment

• ΜΙΑ χαρα ειναι προεδρε μη φοβασε ελα να τα δοκιμασουμε και παρεα...!!![i]"

Comment

Working...
                                X