Announcement

Collapse
No announcement yet.

X.K. 3-5 Πηγάδια

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by gioliak

Στις 19/12/2009 καναμε 1μιση ωρα να κατεβουμε μεχρι την Ναουσα και οδηγουσαμε λες και ειμασταν στο Ιρακ και προσπαθουσαμε να αποφυγουμε τις χειροβομβιδες ,μπρος-πισω αριστερα-δεξια σβουρες και καραμπολες αλλων αυτοκινητων,κοσμος μεσ'την μεση του δρομου να βαζει αλυσιδες και ολα αυτα με 5 ποντους φρεσκο χιονι!
    Βάλτε χιονολοστιχα!
    Την ίδια μερα 19/12/09 κατέβηκα σχεδόν στον κανονικό χρόνο προς την νάουσα, έχοντας προσπεράσει τουλαχιστον 50 αυτοκίνητα σχεδον σταματημένα.
    Επίσης εμένα με συμφαίρει και οικονομικά, το κόστος απόκτησης είναι μικρότερο από τα θερινά λάστιχα (320 VS 470 euros)και το συνολικό κόστος απόκτησης-χρησης είναι μικροτερο.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΣΤΙΧΑΣ[/QUOTE]

+100000....σωθηκα με τα χιονολαστιχα!!!!!!!
    ...Skiing is not a hobby.....Its a way of life.....
    fotini_kostoglou@yahoo.gr
    Facebook: Fotini Kostoglou

Comment

• Originally posted by beauty
      Originally posted by gioliak

Στις 19/12/2009 καναμε 1μιση ωρα να κατεβουμε μεχρι την Ναουσα και οδηγουσαμε λες και ειμασταν στο Ιρακ και προσπαθουσαμε να αποφυγουμε τις χειροβομβιδες ,μπρος-πισω αριστερα-δεξια σβουρες και καραμπολες αλλων αυτοκινητων,κοσμος μεσ'την μεση του δρομου να βαζει αλυσιδες και ολα αυτα με 5 ποντους φρεσκο χιονι!
      Βάλτε χιονολοστιχα!
      Την ίδια μερα 19/12/09 κατέβηκα σχεδόν στον κανονικό χρόνο προς την νάουσα, έχοντας προσπεράσει τουλαχιστον 50 αυτοκίνητα σχεδον σταματημένα.
      Επίσης εμένα με συμφαίρει και οικονομικά, το κόστος απόκτησης είναι μικρότερο από τα θερινά λάστιχα (320 VS 470 euros)και το συνολικό κόστος απόκτησης-χρησης είναι μικροτερο.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΣΤΙΧΑΣ

+100000....σωθηκα με τα χιονολαστιχα!!!!!!![/QUOTE] Oi περισοτεροι που ανεβαινουμε συστηματικα στο βουνο εχουμε χιονολαστιχα αλλα το λεει και η λεξη ΧΙΟΝΟ"λαστιχα οχι ΠΑΓΟλαστιχα

Το χιονι θελει χιονολαστιχα και ο παγος προσοχη...."
      ....ο τρελος του χωριου

Comment

• 21 χρονια χιονοδρομος(απο τοτε τζιπακια ειχα και εχω!) εχουν δει τα ματακια μου τρακες και τρακες και σε 4 ημουν και γω μεσα (και εχω σκασει αρκετα λεφτουδακια σε λαμαριναδες!)και σας λεω οτι αν εχει παγο δεν πα να εχεις χιονολαστιχα η αυτοκινητο 8χ8 η αλυσιδες(εκει ειναι το γελιο,πολλοι νομιζουν οτι η αλυσιδα κανει στον παγο!)

Και αφου ησασταν ολοι εκει για πειτε μου ποσα τζιπακια ειδατε που ειχαν φυγει απ'τον δρομο?

Εγω ειδα 2 ενα τσεροκι (κακια μου αλλα δεν στεναχωρεθηκα κιολας γιατι ο τυπος με περασε με χιλια ) και ενα ασημι KIA η huindai ηταν!

Πριν καμια 6-7 χρονια παω στο σελι και ειχε ομηχλι ,παιρνω τηλ. σε φιλαρακι που ηταν στα πηγαδια και μου λεει οτι ειναι σουπερ και ετσι ξεκιναω για κει,σταματαω στο καφενειο στο βερμιο και μου λεν οτι ο πισω δρομος ειναι καθαρος ,για να μην πολυλογο στην πρωτη μεγαλη κατηφορα ουτε ABS ουτε τα ολοκαινουργια 50-50 λαστιχα που ειχα δεν με εσωσαν με αποτελεσμα να πεσω επανω σε αλλους 3 που ειχαν ηδη τρακαρει και μεχρι να ερθει η express αν δεν εστελνα την γυναικα μου επανω στην αρχη τις ανηφορας να σταματησει τους υπολοιπους θα ειχαμε γινει πολυ μεγαλο τραινακι!

Αλλα το καλυτερο ηταν στην Αραχωβα το 1990 και'γω με το τσιλικο μου feroza ,τρεις σβουρες ντελαπαρισμα και τον υπερβαρο ξαδεφο μου (140 κιλα!) να καθετε στο προσωπο μου,ετρεξε ο κοσμος να μας βγαλει και οταν βγηκαμε και οι δυο απ'την πορτα του συνοδηγου καταλαβα το ποσω τυχεροι ειμασταν οταν ειδα οτι ενα πολυ αδυνατο δεντρακι μας κρατουσε απο ελευθερη πτωση 200-300 μετρα!

Ευχαριστω δεν θα παρω!!!

Μονο με καθαρους δρομους και αν τυχη και χιονησει το βραδυ η στην διαρκια πριν την επιστροφη τοτε πολυ προσεκτικα !(τα γκαζια τα κρατω για το βουνο!)

Σορρυ αν σας επρηξα!

Comment

• Originally posted by boutas ski
          Originally posted by nkip005

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

για το Σάββατο ρωτάω, γιατί είμαι από Καβάλα και θέλω να υπολογίσω (περίπου) τον συνολικό χρόνο...
          κοιτα απο θεσσαλονικη θεσ 1:30 λεπα χωρισ να τρεχεισ πολυ. απο καβαλα σαλονικα θες 1:20 περιπου αρα...εγω απο ξανθη θελω σαλονικα για να παω 1:50 λεπτα πανω κατω...
          Εγώ απο Θέρμη έκανα 2 ώρες και έτρεχα κοντά στο όριο και λίγο παραπάνω όπου το επέτρεπε. Απο Καβάλα όμως και αν δεν μπεις στην πόλη θα κάνεις περίπου 2:45-3:00 ώρες για το βουνό.
          Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

• καβαλα - ναουσα κανω περιπου 2 ωρες και 15 λεπτα χωρις να με ποιασει κίνηση με 130 140 χλμ ανα ώρα.εξαρτάττι τι κίνηση θα συναντησεις
            www.ski-aiva.gr

Comment

• Originally posted by valsam
              21 χρονια χιονοδρομος(απο τοτε τζιπακια ειχα και εχω!) εχουν δει τα ματακια μου τρακες και τρακες και σε 4 ημουν και γω μεσα (και εχω σκασει αρκετα λεφτουδακια σε λαμαριναδες!)και σας λεω οτι αν εχει παγο δεν πα να εχεις χιονολαστιχα η αυτοκινητο 8χ8 η αλυσιδες(εκει ειναι το γελιο,πολλοι νομιζουν οτι η αλυσιδα κανει στον παγο!)

Και αφου ησασταν ολοι εκει για πειτε μου ποσα τζιπακια ειδατε που ειχαν φυγει απ'τον δρομο?

Εγω ειδα 2 ενα τσεροκι (κακια μου αλλα δεν στεναχωρεθηκα κιολας γιατι ο τυπος με περασε με χιλια ) και ενα ασημι KIA η huindai ηταν!

Πριν καμια 6-7 χρονια παω στο σελι και ειχε ομηχλι ,παιρνω τηλ. σε φιλαρακι που ηταν στα πηγαδια και μου λεει οτι ειναι σουπερ και ετσι ξεκιναω για κει,σταματαω στο καφενειο στο βερμιο και μου λεν οτι ο πισω δρομος ειναι καθαρος ,για να μην πολυλογο στην πρωτη μεγαλη κατηφορα ουτε ABS ουτε τα ολοκαινουργια 50-50 λαστιχα που ειχα δεν με εσωσαν με αποτελεσμα να πεσω επανω σε αλλους 3 που ειχαν ηδη τρακαρει και μεχρι να ερθει η express αν δεν εστελνα την γυναικα μου επανω στην αρχη τις ανηφορας να σταματησει τους υπολοιπους θα ειχαμε γινει πολυ μεγαλο τραινακι!

Αλλα το καλυτερο ηταν στην Αραχωβα το 1990 και'γω με το τσιλικο μου feroza ,τρεις σβουρες ντελαπαρισμα και τον υπερβαρο ξαδεφο μου (140 κιλα!) να καθετε στο προσωπο μου,ετρεξε ο κοσμος να μας βγαλει και οταν βγηκαμε και οι δυο απ'την πορτα του συνοδηγου  καταλαβα το ποσω τυχεροι ειμασταν οταν ειδα οτι ενα πολυ αδυνατο δεντρακι μας κρατουσε απο ελευθερη πτωση 200-300 μετρα!

Ευχαριστω δεν θα παρω!!!

Μονο με καθαρους δρομους και αν τυχη και χιονησει το βραδυ η στην διαρκια πριν την επιστροφη τοτε πολυ προσεκτικα !(τα γκαζια τα κρατω για το βουνο!)

Σορρυ αν σας επρηξα!

Πολυ σωστα τα λεει ο φιλος.. [i] ..αλλα το θεμα ειναι ποιος σκεφτεται..σαν εσενα κ σαν εμενα..?Στις 19-12-09 ημουν κ εγω πηγαδια..κ εκανα να κατεβω γυρω στις δυο ωρες μεχρι Ναουσα..με 5 ποντους παγωμενο χιονι στο δρομο..με αλυσιδες..κ με αγχος σε καθε κατηφορα που ειχε στροφη..γιατι πολυ απλα..το αυτοκινητο στον παγο δεν ακουει ουτε με χιονολαστιχο,ουτε με αλυσιδες..κ οποιος λεει το αντιθετο..μαλλον δεν του ετυχε για αυτο κ λεει μα@ακιες..!Περσι παραμονες χριστουγεννων εκανα πηγαδια-Ναουσα τρεις ωρες κ δεκα λεπτα....απιστευτο εεε??Κ ομως εγινε..!Απλα για να τελειωσει μια μερα χιονοδρομιας ομορφα..κ οχι σαν ασχημη εμπειρια.. πρεπει οι υπευθυνοι να κανουν την δουλεια τους σωστα..κ οι δρομοι να ειναι καθαροι..!"
              Το προσωπο του καθενος ειναι ψυχης καθρεφτης...

Comment

• Originally posted by german sepherd
                Originally posted by valsam
                21 χρονια χιονοδρομος(απο τοτε τζιπακια ειχα και εχω!) εχουν δει τα ματακια μου τρακες και τρακες και σε 4 ημουν και γω μεσα (και εχω σκασει αρκετα λεφτουδακια σε λαμαριναδες!)και σας λεω οτι αν εχει παγο δεν πα να εχεις χιονολαστιχα η αυτοκινητο 8χ8 η αλυσιδες(εκει ειναι το γελιο,πολλοι νομιζουν οτι η αλυσιδα κανει στον παγο!)

Αλλα το καλυτερο ηταν στην Αραχωβα το 1990 και'γω με το τσιλικο μου feroza ,τρεις σβουρες ντελαπαρισμα και τον υπερβαρο ξαδεφο μου (140 κιλα!) να καθετε στο προσωπο μου,ετρεξε ο κοσμος να μας βγαλει και οταν βγηκαμε και οι δυο απ'την πορτα του συνοδηγου  καταλαβα το ποσω τυχεροι ειμασταν οταν ειδα οτι ενα πολυ αδυνατο δεντρακι μας κρατουσε απο ελευθερη πτωση 200-300 μετρα!

Ευχαριστω δεν θα παρω!!!

Σορρυ αν σας επρηξα!

Πολυ σωστα τα λεει ο φιλος.. [i] ..αλλα το θεμα ειναι ποιος σκεφτεται..σαν εσενα κ σαν εμενα..?Στις 19-12-09 ημουν κ εγω πηγαδια..κ εκανα να κατεβω γυρω στις δυο ωρες μεχρι Ναουσα..με 5 ποντους παγωμενο χιονι στο δρομο..με αλυσιδες..κ με αγχος σε καθε κατηφορα που ειχε στροφη..γιατι πολυ απλα..το αυτοκινητο στον παγο δεν ακουει ουτε με χιονολαστιχο,ουτε με αλυσιδες..κ οποιος λεει το αντιθετο..μαλλον δεν του ετυχε για αυτο κ λεει μα@ακιες..!Περσι παραμονες χριστουγεννων εκανα πηγαδια-Ναουσα τρεις ωρες κ δεκα λεπτα....απιστευτο εεε??Κ ομως εγινε..!Απλα για να τελειωσει μια μερα χιονοδρομιας ομορφα..κ οχι σαν ασχημη εμπειρια.. πρεπει οι υπευθυνοι να κανουν την δουλεια τους σωστα..κ οι δρομοι να ειναι καθαροι..!
                Εχετε δικιο μαγκες,τα χιονολαστιχα ειναι για το χιονι,στον παγο δεν σηκωνει μαγκιες.εχω ενα grand vitara και φοραω χιονολαστιχα michelin alpin,πολυ καλο λαστιχο θα ελεγα.στις 19/12 κατεβαινα απο πηγαδια σε μια απο τις πιο επικινδυνες επιστροφες που συναντησα ποτε,λιγο πιο κατω απο την διασταυρωση κουτσουφλιανης,ειδα ενα ψιλαχαμο,εκοψα και επειδη πηγαινα σιγα καταφερα το ακινητοποιησα,τι να το κανω,ερχεται ενα τεριος με κοπαναει μια απο πισω και φευγω κου...βαχατα δεν σταματουσε με τιποτα,επεσα πανω σε αλλον και το τεριος στο χαντακι.πιο κατω το ελα να δεις.το προηγουμενο σαββατο 08:30 το πρωι ψιλομπαχαλο στην διασταυρωση μεταμορφωσης,σταματαω πανω στον παγο και ανηφορα,οταν ανοιξε ο δρομος ειδα και επαθα να ξεκινησω,πιο πανω του φευγει ενος κατα πισω πεφτει πανω σε ενα Χ3 και το Χ3 σε ενα λεωφορειο!πιστευω στον παγο απαγορευεται δια ροπαλου το φρενο,ετσι και το πατησεις τελειωσαν ολα,αλλα εχω δει και με χαμηλες ταχυτητες και χωρις φρενο να φευγουν αυτοκινητα...δεν εχει γιατρεια ο παγος.προσοχη επι 100000000000000000000!!!!!!!!!"

Comment

• αν σταματησεις σε παγο μονο με αλυσιδες μετα....ουτε χιονολαστιχα βοηθανε...κ με τις αλυσιδες θα δυσκολευεις...η αληθεια ειναι οτι δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο ποτε...ισως δεν ετυχε απλα...κ ευχομαι ποτε να μην τυχειEdited by: TURMS

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

• Περυσι στο ελατοχωρι παρκαρα το αυτοκινητο εξω απο το πανω παρκινγκ σε κατηφορα (εννοειται οτι εχω 100% λαστιχα χιονιου και το αμαξι ζυγιζει 2.200κλ)και δεν προσεξα οτι κατω ειχε παγο.....το βρηκα το απογευμα 4 μετρα ποιο κατω και το ειχαν σταματησεικαποιοι ευτυχως γιατι θα επεφτε πανω σε εναν παγκο με μελια που πουλουσε μια γιαγιουλα.........

Περα απο το γεγονος τι σοκαριστικα!!!!αισθανθηκα και πολυ ηλιθιος!!!!!!!!!
                    ....ο τρελος του χωριου

Comment

• Όλα όσα λέτε πραγματικά έτσι είναι για τον πάγο. Είχα και εγώ ανάλογη εμπειρία δεν έχει νόημα να πω και γω την ιστορία μου. Αλλα για να ελαφρύνω λίγο την κατάσταση, και για ενημέρωση - ότι ξέρει κανείς καλό είναι- χθες που μιλούσα με φίλο μηχανοδηγό σε τρένα, μου έλεγε το παράξενο ότι όταν οι ράγες έχουν παγο το φρένο πιάνει καλύτερα παρά όταν τρίβεται σίδερο με σίδερο. Ασχετο!!!

Comment

• Πανω σ'ενα κοματι παγου τι θα τσουλισει πιο μακρια το λαστιχο η το σιδερο(αλυσιδες)?

Εκτος αν ο παγος δεν ειναι πολυ σκληρος με αποτελεσμα απ'το βαρος του αυτοκινητου οι αλυσιδες να τον σπανε!

Comment

• δηλ. υποστηριζεις οτι καλυτερα τα χιονολαστιχα;

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

• Υποστηριζω οτι ειναι καλυτερα αν εχει παγο να κατσω σπιτακι μου!

<a href=http://www.break.com/userc&#111;ntent/2008/3/Black-Ice-driving-466182.html" target="_blank">http://www.break.com/usercontent/2008/3/Black-Ice-driving-466182.html</A>"

Comment

• Aντε να μας πει κανεις που ηταν επανω σημερα τι λεει,η πετρουλες εξαφανιστικαν?

Απο το προηγουμενο ΣΚ εβαλε χιονακι?

Και ποσο?

Comment

• nyxterino ski ΣΤΑ πηγαδια λεει ρε παιδια...???

Comment

Working...
                                X