ριξε και ενα post εδω στα πηγαδια μιας και το βουνο ειναι δυσκολο,χρειαζεται πιστευω.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
X.K. 3-5 Πηγάδια
Collapse
X
-
Originally posted by annie_Τι έκανες Gavis? Μηνισκεκτομή? Χιαστό? Περαστικά σου![i] (κανονικά η φόρτιση-να πατάς το πόδι δηλαδή- γίνεται από την πρώτη μέρα της εγχείρισης- αλλά συνήθως είναι θέμα του κάθε γιατρού τι θα σου πει, να ξέρεις όμως ότι έχει καλά αποτελέσματα πάντως από την 1η μέρα να μην χρησιμοποιήσεις καν βακτηρίες).Originally posted by gavis
Σε ευχαριστω Κωστα
Επανερχομαι πολυ γρηγορα ηδη το παταω (με λλιγο βαρος)και ο 4κεφαλος δεν εχασε καθολου και το βασικοτερο τελειωσανε οι πονοι που ειχα το τελευταιο 2μηνο
υ.γ
να το ριξω μετα την αποκατασταση στο snb (εχω και εξοπλησμο και στεκομαι αξιοπρεπως)
δεν εχει λιγοτερη επιβαρυνση στα γονατα απο το σκι?
Το snowboard ναι έχει λιγότερη επιβάρυνση στα γόνατα.
Το ski ειδικά σε κάποιον που έχει αδύναμους τετρακέφαλους, έχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσει ρήξη χιαστού ή μηνίσκου ή και τα δυο.
Στο snb άλλου είδους είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί, όπως κατάγματα πηχεοκαρπικής,λεκάνης κλπ.
Γεια σας και σημερα ,το θεμα α πρεπει να μεταφερθει απο εναν μοντ σε θεματα υγειας ...η...προληψης και αποκαταστασης τραυματισμων ωστε ολοι να πουμε την αποψη μας(πονο μας) και να ενημερωνομαστε μεσα απο αυτα που θα αναλυουμε.
Αννι
Χαιρομαι που μεταφερεις τις γνωσεις σου στο Φορουμ και πιστευω οτι θα βοηθησει αρκετα αρκετους.
Προσωπικα τωρα μολις γυρισα απο τον γιατρο μου (επεμβαση μηνυσκου και τρυπανισμος στο μυριαιο οστο για μερικη αποκατασταση του χονδρου)και ολα πανε πολυ καλα και επανερχομαι γρηγορα.
Απο την 1η ημερα ο γιατρος ,μου τονισε να το παταω με ανωτερο τα 20κιλα βαρος το ποδι και δεν εχασε καθολου ο τετρακεφαλος ενω σημερα παταω πολυ ποιο δυνατα και αυξησα τις εισομετρικες ασκησεις......
Αλλα τωρα στον ενδιασμο μου σκι η snb .......παω προς snowboarb
"....ο τρελος του χωριου
Comment
-
προδοτηOriginally posted by gavisOriginally posted by annie_Τι έκανες Gavis? Μηνισκεκτομή? Χιαστό? Περαστικά σου![i] (κανονικά η φόρτιση-να πατάς το πόδι δηλαδή- γίνεται από την πρώτη μέρα της εγχείρισης- αλλά συνήθως είναι θέμα του κάθε γιατρού τι θα σου πει, να ξέρεις όμως ότι έχει καλά αποτελέσματα πάντως από την 1η μέρα να μην χρησιμοποιήσεις καν βακτηρίες).Originally posted by gavis
Σε ευχαριστω Κωστα
Επανερχομαι πολυ γρηγορα ηδη το παταω (με λλιγο βαρος)και ο 4κεφαλος δεν εχασε καθολου και το βασικοτερο τελειωσανε οι πονοι που ειχα το τελευταιο 2μηνο
υ.γ
να το ριξω μετα την αποκατασταση στο snb (εχω και εξοπλησμο και στεκομαι αξιοπρεπως)
δεν εχει λιγοτερη επιβαρυνση στα γονατα απο το σκι?
Το snowboard ναι έχει λιγότερη επιβάρυνση στα γόνατα.
Το ski ειδικά σε κάποιον που έχει αδύναμους τετρακέφαλους, έχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσει ρήξη χιαστού ή μηνίσκου ή και τα δυο.
Στο snb άλλου είδους είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί, όπως κατάγματα πηχεοκαρπικής,λεκάνης κλπ.
Γεια σας και σημερα ,το θεμα α πρεπει να μεταφερθει απο εναν μοντ σε θεματα υγειας ...η...προληψης και αποκαταστασης τραυματισμων ωστε ολοι να πουμε την αποψη μας(πονο μας) και να ενημερωνομαστε μεσα απο αυτα που θα αναλυουμε.
Αννι
Χαιρομαι που μεταφερεις τις γνωσεις σου στο Φορουμ και πιστευω οτι θα βοηθησει αρκετα αρκετους.
Προσωπικα τωρα μολις γυρισα απο τον γιατρο μου (επεμβαση μηνυσκου και τρυπανισμος στο μυριαιο οστο για μερικη αποκατασταση του χονδρου)και ολα πανε πολυ καλα και επανερχομαι γρηγορα.
Απο την 1η ημερα ο γιατρος ,μου τονισε να το παταω με ανωτερο τα 20κιλα βαρος το ποδι και δεν εχασε καθολου ο τετρακεφαλος ενω σημερα παταω πολυ ποιο δυνατα και αυξησα τις εισομετρικες ασκησεις......

"τα βυζια της Παολα δεν εχουν σιλικονη....ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Comment
-
Ακριβώς![i]Originally posted by gavis
Αννι
Τα 20kg είναι η φόρτιση που σου είπα από την 1η μετεγχειρητική μέρα.
Καλώς ήρθες στο snowboard λοιπόν!

Όχι και προδότη τον άνθρωποOriginally posted by miscelanoπροδοτη

Edited by: annie_ "
No SNOW ... No future !!!
Comment
-
Μεταφορά όπως τα έγραψα στο άλλο τόπικ![i]Originally posted by Loofριξε και ενα post εδω στα πηγαδια μιας και το βουνο ειναι δυσκολο,χρειαζεται πιστευω.
α. Πριν από την άθληση θα πρέπει να κάνεις μια προθέρμανση για να αυξηθεί η κυκλοφορία και να οξυγονωθούν οι μυες.
β. Μετά την προθέρμανση να κάνεις διατάσεις οι οποίες προετοιμάζουν τους μυες να δεχτούν την άσκηση.
γ. Και μετά την άσκηση(στην περίπτωση μας το σκι και το snowboard) θα πρέπει πάλι να ακολουθεί ένα πρόγραμμα διατάσεων για την χαλάρωση των μυών.
1. ΠΟΤΕ μην κάνεις διατάσεις πριν κάνεις κάποια προθέρμανση, εστω κι αν αυτή ειναι γρήγορη πχ 5 λεπτά. Οι μυες πρέπει να προθερμανθούν πριν την διάταση.
2. Οι διατάσεις να ΜΗΝ γίνονται με γρήγορες και βιαστικές κινήσεις γιατί μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι διατάσεις γίνονται για να διαταθούν οι μυες και να μειωθεί η πιθανότητα τραυματισμού. Έτσι το αντίθετο αποτέλεσμα έρχεται με τις γρήγορες και βιαιες διατασεις που μπορεί να είναι τραυματισμός. ’ρα αργές και σταθερές κινήσεις.
3. Η κάθε διάταση να κρατάει περίπου για 20-30 δευτ.
4. Με λίγα λόγια, πριν την ασκηση με τις διατάσεις προετοιμάζονται οι μυες και μετα την ασκηση οι διατασεις ειναι χρησιμες για την χαλαρωση των μυων.
Νομίζω δεν ξέχασα κάτι.
"
No SNOW ... No future !!!
Comment
-
Πολυ καλα τα λετε παιδια ολοι..ετσι ειναι...!Απλα συνηθως η λαχταρα μας να κανουμε σκι η snb ειναι τοσο μεγαλη οταν φτασουμε στο χκ κ ουτε καν μας περναει απ το μυαλο να κανουμε προθερμανση κ διατασεις...!Εγω εχω να προσθεσθω σε ολα αυτα που αναφερατε..κ μια δικια μου συμβουλη...που δεν την κανω παντα..αλλα βοηθαει..πολυ...!Μια θερμαντικη αλοιφη..μαζι(counterpain π.χ) κανει φοβερη δουλεια..οσο δεν το περιμενουμε....!Πραγματικα ζεσταινει την περιοχη που θα βαλουμε αλοιφη..τους μυες δηλαδη...κ σιγουρα..κερδιζουμε κατι στο θεμα της προθερμανης...αν κ η κανονικη προθερμασνη(χαλαρο τρεξιματακι για ζεσταμα) ειναι αναντικαταστατη...αλλα σιγουρα η θερμαντικη κανει δουλεια..κ σας το λεω απο προσωπικη εμπειρια..οχι μονο στο σκι...αλλα γενικως σε ολα τα αθληματα [i] Ο συνδυασμος κ των δυο (προθερμανσης,διατασεων κ θερμαντικης αλοιφης) ειναι η καλυτερη προληψη..για μυικους τραυματισμους...αλλα πρεπει να το τηρουμε κ οχι μονο να το χουμε στο μαυλο μας..! Επισης να τονισω οτι ειναι ακρως απαραιτητες οι διατασεις μετα το τελος της δραστηριοτητας μας (σκι σνβ) ακομα κ στο σπιτι...οταν γυρισουμε...γιατι οι μυες των κατω ακρων δεχονται μεγαλη καταπονηση...κ οι διατασεις ειναι η αποθεραπεια των μυων..για να μπορεσουν να μας βοηθησουν να κανουμε κ την αλλη μερα σκι κ οχι να ειμαστε πιασμενοι..κομματια δηλαδη...!Συνηθως ενα 20 -30λεπτο χαλαρο τρεξιματακι την επομενη μερα μετα το σκι...ειναι ακομα οτι πρεπει...για να επανελθουν τα ποδια μας....!Αυτα απο εμενα..ελπιζω να μην εγινα κουραστικος...αλλα να φανουν εστω λιγο χρησιμες οι συμβουλες μου
"
Το προσωπο του καθενος ειναι ψυχης καθρεφτης...
Comment
-
Απο μπασκετ τα εχω φαει τα γονατα μου + καμια 20ρια διαστρεματα,30 χρονια ενεργος αθλητης(ενταξη δεν ημουν και ο Γκαλης αλλα επαιζα Β" εθνικη οταν δεν υπηρχε Α2 και ηταν μονο α και β οι εθνικες κατηγοριες,και στα γεραματα δηλ.στα 40 που σταματησα β' τοπικο),ακομη και τωρα στα 45 παιζω 2 φορες την εβδομαδα και συμετεχω σε τουρνουα παλαιμαχων παρα τους πονους(οι φιλοι με φωναζουν ρομποκοπ απο της επιγονατιδες και τους ναρθικες!)Originally posted by TURMSαπο μπαλα τα επαθες;Originally posted by valsam
Ο βασηκοτερος λογος που σταματησα το σκι μετα απο 7 χρονια και το γυρισα στο sb (15 χρονια τωρα κανω sb)ηταν η καταπονεση των γονατων που μου προκαλουσε το σκι.
Ξεκινησα να κανω σκι αφου ειχα ηδη κανει 2 εγχηρησεις πρωσθιου χιαστου και καθε φορα που εκανα το γονατο μου μου μαζευε υγρο και με ενοχλουσε αφανταστα,2 σερι μερες δεν μπορουσα να κανω ποτε!
Εχω κανει αλλη μια εγχηρηση μυνησκου και χρωσταω αλλη μια τουλαχιστον για ολικη ριξη οπισθιου στο αλλο γονατο και μυνισκο στο ιδιο (το οποιο με πεθανε στον πονο το ΣΚ που μας περασε!)μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι με το SB η καταπονεση ειναι παρα πολυ λιγοτερη,αφου μπορω και κανω και δευτερη και τριτη μερα σερι (με πρηξηματακι και πονο βεβαια!)
καλα χρωστας επεμβαση; μηπως να την κανεις;
παντως ορθοπεδικος μου ελεγε οτι νο1 πλεον σε τραυματισμους στην χωρα μας ειναι το 5Χ5
γενικα η καταπονηση εχει να κανει με πολλα.
πχ το βαρος του ατομου (οσο πιο ελαφρυς τοσο καλυτερα)
ποσο γυμνασμενος ειναι (ποσο γυμνασμενοι 4κεφαλοι-2κεφαλοι)
ποσο καλη τεχνικη εχεις
πως ειναι το χιονι που κανεις. Σε τρελη πουδρα εισαι οκ. Σε σουπερ-στρωμμενη πιστα ακομα πιο οκ. αλλα σε κατασταση χωραφι" καλυτερα αστο. Εκει ακομα και αν δεν εχεις προβλημα τα γονατα αρχιζουν να κουραζονται.
Αnnie απο τις πολλες επισκεψεις στους ορθοπεδικους κατι εμαθα,εχω κανει στο ιδιο ποδι 2 φορες ολικη αρθροπλαστικη και μια φορα μυνισκο και η ολικη ρηξη που εχω τωρα ειναι στον οπισθιο του αλλου ποδιου και δεν χρειαζετε εγχειριση εκτος αν θελω να παρω μερος στους ολυμπιακους ,εχω γινει ψιλογιατρος στα γονατα(οποιος φιλος εχει προβλημα εμενα παιρνει πρωτα τηλ. και μετα τον γιατρο,χαχαχαχα!)Με την ρηξη του προσθιου η εγχειριση ειναι αναποφευτη γιατι δεν μπορεις να κανεις τιποτα δηλ. εισαι εντελος κουτσος ,εχω συχαθει το νυστερη και εχω μαθει στον πονο γ'ιαυτο αποφευγω να ξαναμπω χειρουργιο ,Ενοειτε οτι ο γιατρος μου ειπε να σταματησω τα παντα και αυτο εγινε πριν 10 χρονια, τελευταια φορα που πηγα στον Παπαστεργιου(ορθοπεδικο Αγ.Παυλος)πριν 3 χρονια οι γιατροι κοιτουσαν τις αξονικες και επαθαν πλακα,μου εβγαλαν καινουργιο φασουλι οτι εχω και μεγαλη φθορα στους χονδρους και αν του εφερναν τις ακτινες θα'λεγε οτι ανηκουν σε 80χρονο σιγουρα και οτι στο μελον θα χρειαστω σιγουρα να μπω μεσα ξανα!
Αλλα ο πονος δεν ειναι τιποτα μπροστα στα γουστα του χιονιου ρε παιδια!"
Comment
-
αγορασθηκαν αμεσα ....Originally posted by gavis
Πωλουνται σκι περυσινα S3 rossingol 177cm .....δοκιμη δωρεαν
Αγοραστες ολοι δεκτοι εκτος απο εναν !!!!!(ακατανομαστος με τρελο μουσι)
δωρο οι μποτες dalmbello aero din80 no42.5[i]
280 eυρω
δεκτες η αλαγες και σε ειδος πχ θαλασσομαχος χεεχεχεχ..
"http://www.skafotexniki.gr
ΤΣΟΥΛΑΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ
Comment
-
εγω παντως ανεβενω επανω στην κορυφή ρίχνω δυο τεντώματα προς τα εμπρος δυο προς τα πισω ,δυο σπασίματα στην μέση ,και λεω νικολα φυγαμε λιγο χαλαρα στην αρχη και μετα τσιτα .....μεχρι στιγμης δοξα το θεο δεν εχω προβλημα ,κανω σκι τοσο που μπορω και ευχαριστιέμαι ...σαν κανονα εχω οτι το σωμα σου παντα σε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ οταν πρεπει να σταματήσεις ,,και εγω αυτο το ακουω και το παίρνω και πολλη στα σοβαρα ,,οποτε διαλημα για καφε και χαλαρωση και αν εχεω διαθεση κανω και καμια ακομα κατεβασια ,διαφορετικα τσιπουροκατανιξη κλπ[i]"http://www.skafotexniki.gr
ΤΣΟΥΛΑΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ
Comment
-
Valsam προλαβες και Ζαφειράκη Νάουσας στη β´εθνικη;Edited by: Loof "Originally posted by valsamOriginally posted by TURMSαπο μπαλα τα επαθες; καλα χρωστας επεμβαση; μηπως να την κανεις; παντως ορθοπεδικος μου ελεγε οτι νο1 πλεον σε τραυματισμους στην χωρα μας ειναι το 5Χ5 γενικα η καταπονηση εχει να κανει με πολλα. πχ το βαρος του ατομου (οσο πιο ελαφρυς τοσο καλυτερα) ποσο γυμνασμενος ειναι (ποσο γυμνασμενοι 4κεφαλοι-2κεφαλοι) ποσο καλη τεχνικη εχεις πως ειναι το χιονι που κανεις. Σε τρελη πουδρα εισαι οκ. Σε σουπερ-στρωμμενη πιστα ακομα πιο οκ. αλλα σε κατασταση χωραφι" καλυτερα αστο. Εκει ακομα και αν δεν εχεις προβλημα τα γονατα αρχιζουν να κουραζονται.Originally posted by valsam
Ο βασηκοτερος λογος που σταματησα το σκι μετα απο 7 χρονια και το γυρισα στο sb (15 χρονια τωρα κανω sb)ηταν η καταπονεση των γονατων που μου προκαλουσε το σκι.
Ξεκινησα να κανω σκι αφου ειχα ηδη κανει 2 εγχηρησεις πρωσθιου χιαστου και καθε φορα που εκανα το γονατο μου μου μαζευε υγρο και με ενοχλουσε αφανταστα,2 σερι μερες δεν μπορουσα να κανω ποτε!
Εχω κανει αλλη μια εγχηρηση μυνησκου και χρωσταω αλλη μια τουλαχιστον για ολικη ριξη οπισθιου στο αλλο γονατο και μυνισκο στο ιδιο (το οποιο με πεθανε στον πονο το ΣΚ που μας περασε!)μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι με το SB η καταπονεση ειναι παρα πολυ λιγοτερη,αφου μπορω και κανω και δευτερη και τριτη μερα σερι (με πρηξηματακι και πονο βεβαια!)
Απο μπασκετ τα εχω φαει τα γονατα μου + καμια 20ρια διαστρεματα,30 χρονια ενεργος αθλητης(ενταξη δεν ημουν και ο Γκαλης αλλα επαιζα Β" εθνικη οταν δεν υπηρχε Α2 και ηταν μονο α και β οι εθνικες κατηγοριες,και στα γεραματα δηλ.στα 40 που σταματησα β' τοπικο),ακομη και τωρα στα 45 παιζω 2 φορες την εβδομαδα και συμετεχω σε τουρνουα παλαιμαχων παρα τους πονους(οι φιλοι με φωναζουν ρομποκοπ απο της επιγονατιδες και τους ναρθικες!)
Αnnie απο τις πολλες επισκεψεις στους ορθοπεδικους κατι εμαθα,εχω κανει στο ιδιο ποδι 2 φορες ολικη αρθροπλαστικη και μια φορα μυνισκο και η ολικη ρηξη που εχω τωρα ειναι στον οπισθιο του αλλου ποδιου και δεν χρειαζετε εγχειριση εκτος αν θελω να παρω μερος στους ολυμπιακους ,εχω γινει ψιλογιατρος στα γονατα(οποιος φιλος εχει προβλημα εμενα παιρνει πρωτα τηλ. και μετα τον γιατρο,χαχαχαχα!)Με την ρηξη του προσθιου η εγχειριση ειναι αναποφευτη γιατι δεν μπορεις να κανεις τιποτα δηλ. εισαι εντελος κουτσος ,εχω συχαθει το νυστερη και εχω μαθει στον πονο γ'ιαυτο αποφευγω να ξαναμπω χειρουργιο ,Ενοειτε οτι ο γιατρος μου ειπε να σταματησω τα παντα και αυτο εγινε πριν 10 χρονια, τελευταια φορα που πηγα στον Παπαστεργιου(ορθοπεδικο Αγ.Παυλος)πριν 3 χρονια οι γιατροι κοιτουσαν τις αξονικες και επαθαν πλακα,μου εβγαλαν καινουργιο φασουλι οτι εχω και μεγαλη φθορα στους χονδρους και αν του εφερναν τις ακτινες θα'λεγε οτι ανηκουν σε 80χρονο σιγουρα και οτι στο μελον θα χρειαστω σιγουρα να μπω μεσα ξανα!
Αλλα ο πονος δεν ειναι τιποτα μπροστα στα γουστα του χιονιου ρε παιδια!
Comment
-
Originally posted by PRESIDENTαγορασθηκαν αμεσα ....Originally posted by gavis
280 eυρω
δεκτες η αλαγες και σε ειδος πχ θαλασσομαχος χεεχεχεχ..
τι τις θελεις εσυ τις "ραγες"?
"....ο τρελος του χωριου
Comment
-
Originally posted by gavis
280 eυρω
"
τα βυζια της Παολα δεν εχουν σιλικονη....ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Comment
-
Οχι δεν ηταν ο ζαφειρακης στον ομιλο βορειου Ελλαδας απ'οτι θυμαμαι ηταν ο πιερικος,δραμα,σερρες,λαρισσα με 2 ομαδες ,νικη βολου και ολυμπιακος βολου και 6-7 ομαδες της Θεσ/νικης ,εμεις μια πεφταμε στην γ' εθνικη και μια μια ανεβαιναμε στην β'και δεν πετυχα ποτε τον ζαφειρακη!Originally posted by LoofValsam προλαβες και Ζαφειράκη Νάουσας στη β´εθνικη;Originally posted by valsamOriginally posted by TURMSαπο μπαλα τα επαθες; καλα χρωστας επεμβαση; μηπως να την κανεις; παντως ορθοπεδικος μου ελεγε οτι νο1 πλεον σε τραυματισμους στην χωρα μας ειναι το 5Χ5 γενικα η καταπονηση εχει να κανει με πολλα. πχ το βαρος του ατομου (οσο πιο ελαφρυς τοσο καλυτερα) ποσο γυμνασμενος ειναι (ποσο γυμνασμενοι 4κεφαλοι-2κεφαλοι) ποσο καλη τεχνικη εχεις πως ειναι το χιονι που κανεις. Σε τρελη πουδρα εισαι οκ. Σε σουπερ-στρωμμενη πιστα ακομα πιο οκ. αλλα σε κατασταση χωραφι" καλυτερα αστο. Εκει ακομα και αν δεν εχεις προβλημα τα γονατα αρχιζουν να κουραζονται.Originally posted by valsam
Απο μπασκετ τα εχω φαει τα γονατα μου + καμια 20ρια διαστρεματα,30 χρονια ενεργος αθλητης(ενταξη δεν ημουν και ο Γκαλης αλλα επαιζα Β" εθνικη οταν δεν υπηρχε Α2 και ηταν μονο α και β οι εθνικες κατηγοριες,και στα γεραματα δηλ.στα 40 που σταματησα β' τοπικο),ακομη και τωρα στα 45 παιζω 2 φορες την εβδομαδα και συμετεχω σε τουρνουα παλαιμαχων παρα τους πονους(οι φιλοι με φωναζουν ρομποκοπ απο της επιγονατιδες και τους ναρθικες!)
Αλλα ο πονος δεν ειναι τιποτα μπροστα στα γουστα του χιονιου ρε παιδια!
"
Comment

Comment