Γιάννη εγω που ανεβηκα το Σάββατο σε κάποια σημεία ανηλια λίγο πριν στριψεις για κουτσουφλιανη είχε τρελή παχνη.λίγο παραπάνω γκαζακι και εφευγες κατευθείαν γκρεμό.
παίδες μια χαρά το βουνό σήμερα....όσοι φοβάστε να πάτε τζάμπα το σκέφτεστε...κεντρική κάνεις και το ευχαριστιέσαι μόνο σε λίγα κομμάτια στο τέλος κρύβεται πάγος από κάτω αλλά οκ.ο παράδεισος το ίδιο και επειδή έριξε και κάτι ψιλά σήμερα το πρωί μπορούν και οι snowboarders να κανουν και κανένα τσαλίμι!! Edited by: bibis
Μόλις έφυγα απο πηγαδια.με μια λέξη ΤΡΑΓΙΚΑ.το πρωι μέχρι τις 11 παραδεισο λόγω φυτωριων λίγο φρέσκο και πολυ πάγο.μετα τις 11 Αριστοτέλης ένα απέραντο χωράφι με πολυ ομίχλη,ότι χειρότερο.βρήκα τον κ. Ταμπουρη διευθυντή του χιονοδρομικού στη βάση της καρεκλας και μου είπε ότι χρειάζεται ένα 10ποντο για να δωθει η καρέκλα για την άλλη βδομαδα.μακάρι!
Saldek έχεις πολυ δίκιο.τέτοιο καταραμένο και γκαντεμικο χειμώνα δεν θυμάμαι ποτε.Edited by: Loof
Κ χωρις την τεχνητη χιονωση... το βουνο θα ηταν για πεζοπορια..κ ουτε καν θα μας περνουσε απ το μαυλο...η λεξη σκι ολο αυτο το διαστημα!Οπως φαινεται αυτη η κατασταση αλλαζει κ το βουνο θα δεχθει καλες χιονοπτωσεις..αρα αναμενουμαι για να το ξαναδουμε οπως του αρμοζει...κατασπρο δηλαδη!
καλησπερα.εγω ηθελα να ρωτησω, ως καποιος που δεν εχει επισκεφτει ποτε το χιονοδρομικο,πώς ειναι δυνατον στον Παρνασσο να δινει υψη χιονιου 25 ποντους και να λειτουργουν 3 εναεριοι αναβατηρες και δυο πολυ καλες πιστες και στα 3-5 με υψηλοτερες σταθμες και με κανονια χιονιου να ειναι κλειστος ο εναεριος και να υπαρχουν περιορισμοι στις πιστες?θα μου εξηγησει καποιος?
’κου φιλε.στην κορυφή το χιόνι το παίρνει ο αέρας.τα κανόνια το περισσότερο διάστημα είναι βαλμένα χαμηλά.το χιονοδρομικό χρειάζεται αλλα 20 κανόνια για να εξαρτάται πλήρως απο την τεχνητή.όπως είπα και πιο πάνω είμαστε ένα βημα πριν το άνοιγμα της εναέριας.ας ελπίσουμε με τα χιονια που έρχονται μεσα στην εβδομάδα αυτο να γίνει πραγματικότητα!
Στο Παρνασσό όπως είδα , οι εναέριοι εκτός από βόλτα...εξυπηρετοούν μόνο τρεις πίστες για σκι μήκους 800-600-1600μ.
Στα Πηγάδια λειτουργούν 2 πίστες ουσιαστικά .Ο Πάραδεισος από τα 1750μ υψόμ. και κάτω και το κάτω τμήμα του Αριστοτέλη ..Και τα δυο αυτά κομμάτια καλύπτονται σε ικανοποιητικό επίπεδο από τα κανόνια , έτσι έχει πέσει αρκετό χιόνι σ αυτά και κατάφεραν να ανοίξουν . Οι πίστες αυτές πρέπει να είναι 1200-1300μ το κομμάτι του Παραδείσου και καμιά 800μ το κομμάτι του Αριστοτέλη με πολύ καλή κλίση (διορθώστε με αν κάνω λάθος ) .Από τα 1750μ υψόμετρο και πάνω στα Πηγάδια τα κανόνια δεν μπόρεσαν να καλύψουν καλά τις πίστες έτσι έχει λίγοτερο χιόνι στη κορυφή απ΄οτι στη μέση και τη βάση . Ο εναέριος πάει από τη βάση στη κορυφή έτσι αν κάποιος θέλει να πάει από τη κορυφή στα 1750μ είναι αδύνατον καθώς το χιόνι σ αυτο το διάστημα δεν επαρκεί ..αν και πιστεύω πως δε θέλει και πολύ χιόνι για να δωθει κι ο υπόλοιπος Αριστοτέλης ..Ελπίζω να βοήθησα .
καλησπερα.εγω ηθελα να ρωτησω, ως καποιος που δεν εχει επισκεφτει ποτε το χιονοδρομικο,πώς ειναι δυνατον στον Παρνασσο να δινει υψη χιονιου 25 ποντους και να λειτουργουν 3 εναεριοι αναβατηρες και δυο πολυ καλες πιστες και στα 3-5 με υψηλοτερες σταθμες και με κανονια χιονιου να ειναι κλειστος ο εναεριος και να υπαρχουν περιορισμοι στις πιστες?θα μου εξηγησει καποιος?
Kαλησπερα φιλε μου!Στα πηγαδια τα κανονια εκαναν φοβερη δουλεια..γιατι απλα αν δεν υπηρχαν δεν θα τσουλουσαμε κιωλας..μεχρι στιγμης!Ο εναεριος ειναι κλειστος γιατι ειναι κλειστος για χιονοδρονια ο Αριστοτελης(κεντρικη πιστα)κ δουλευει μονο απ τα 1750 μετρα κ κατω...στα οποια 1750μ φτανουμε με τον συρομενο αναβατηρα Νο 3 ο οποιος ταυτοχρονος εξυπηρετει κ τον παραδεισο την μπλε πιστα!Ο αριστοτελης ειναι κλειστος γιατι το χιονι δεν ειναι τοσο οσο πρεπει για να λεμε οτι θα κανουμε ασφαλες σκι!Εγω προσωπικα ειδα σκιερ να τον κατεβαινει κ οταν ηταν κλειστος απο τα 1750 κ κατω αγνοοντας..το οτι οι υπευθυνοι του χκ ειχαν κλειστη την πιστα για χιονοδρομια!Επειδη το χιονι στα ψηλα του χκ δεν ειναι παρα πολυ κ οι κλισεις σχετικα μεγαλες(κοκκινη πιστα) μπορει σε μερικα σημεια να γινει επικινδυνη η χιονοδρομια κ για αυτο υπαρχουν περιορισμοι στις πιστες...!Επισης οι πιστες που δουλευουν στον παρνασσο αυτην την στιγμη..ειναι μπλε δηλαδη ευκολες..ενω ο αριστοτελης ειναι κοκκινη με πολυ καλη κλιση...κ αν δεν εχει πολυ χιονι...ειναι ποιο επικινδυνη απο μια μπλε με το ιδιο χιονι!
Comment