Announcement

Collapse
No announcement yet.

X.K. 3-5 Πηγάδια

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Loof
    Στο πισοδερι δεν έχω κάνει ποτε σκι,θα ήθελα μια φορά απο περιέργεια να κάνω.έχει καλο ruffles?

για σενα που πας στο βουνο νωρις το πρωι......θα παθεις

expert στο πατημα τα ατομα!!!!
    ....ο τρελος του χωριου

Comment

• Με μπριζωσες τώρα,φέτος μου φαίνεται ότι ένα Σάββατο θα το χαλαλισω.θα ξεκινήσω απο Νάουσα στις 6 να είμαι ο πρώτος.

Comment

Με μπριζωσες τώρα,φέτος μου φαίνεται ότι ένα Σάββατο θα το χαλαλισω.θα ξεκινήσω απο Νάουσα στις 6 να είμαι ο πρώτος.

Να σαι σιγουρος οτι αξηζει να πας ειδικα σαββατο
        ....ο τρελος του χωριου

Comment

• Originally posted by gavis
          Originally posted by TURMS
          ωχ... τι επαθες; αντε σιδερενιος

Σε ευχαριστω Κωστα

Επανερχομαι πολυ γρηγορα ηδη το παταω (με λλιγο βαρος)και ο 4κεφαλος δεν εχασε καθολου και το βασικοτερο τελειωσανε οι πονοι που ειχα το τελευταιο 2μηνο

υ.γ

να το ριξω μετα την αποκατασταση στο snb (εχω και εξοπλησμο και στεκομαι αξιοπρεπως)

δεν εχει λιγοτερη επιβαρυνση στα γονατα απο το σκι?
          θεωρω οτι η επιβαρυνση ειναι η ιδια. απλα εχεις πολυ λιγοτερες πιθανοτητες τραυματισμου στα γονατα.

ισως ομως ενα κλικ καλυτερα στο σανιδι. δεν μπορω να πω με σιγουρια.
          αν επιδιωκεις να εισαι σε καλοστρωμμενες πιστες ισως ειναι καπως καλυτερα

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

• Ο βασηκοτερος λογος που σταματησα το σκι μετα απο 7 χρονια και το γυρισα στο sb (15 χρονια τωρα κανω sb)ηταν η καταπονεση των γονατων που μου προκαλουσε το σκι.

Ξεκινησα να κανω σκι αφου ειχα ηδη κανει 2 εγχηρησεις πρωσθιου χιαστου και καθε φορα που εκανα το γονατο μου μου μαζευε υγρο και με ενοχλουσε αφανταστα,2 σερι μερες δεν μπορουσα να κανω ποτε!

Εχω κανει αλλη μια εγχηρηση μυνησκου και χρωσταω αλλη μια τουλαχιστον για ολικη ριξη οπισθιου στο αλλο γονατο και μυνισκο στο ιδιο (το οποιο με πεθανε στον πονο το ΣΚ που μας περασε!)μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι με το SB η καταπονεση ειναι παρα πολυ λιγοτερη,αφου μπορω και κανω και δευτερη και τριτη μερα σερι (με πρηξηματακι και πονο βεβαια!)

Comment

• Καπως ετσι και χειροτερα ειμαι και εγω παιδια...Βαζω επιγονατιδες ορισμενες φορες αλλα ο πονος ειναι αφορητος παλι ( χιαστους εχω και ειναι ζορικα...).

Παντως την Κυριακη που ημουν επανω εκανα 2 κατεβασιες στον Αριστοτελη και το ευχαριστηθηκα....Μετα κρασακι στην Κουτσουφλιανη και χαλαρωμα....

Comment

• τι γινεται ρε παιδια;πολλοι τραυματισμοι!απο το σκι ολα αυτα?

Comment

• Originally posted by valsam

Ο βασηκοτερος λογος που σταματησα το σκι μετα απο 7 χρονια και το γυρισα στο sb (15 χρονια τωρα κανω sb)ηταν η καταπονεση των γονατων που μου προκαλουσε το σκι.

Ξεκινησα να κανω σκι αφου ειχα ηδη κανει 2 εγχηρησεις πρωσθιου χιαστου και καθε φορα που εκανα το γονατο μου μου μαζευε υγρο και με ενοχλουσε αφανταστα,2 σερι μερες δεν μπορουσα να κανω ποτε!

Εχω κανει αλλη μια εγχηρηση μυνησκου και χρωσταω αλλη μια τουλαχιστον για ολικη ριξη οπισθιου στο αλλο γονατο και μυνισκο στο ιδιο (το οποιο με πεθανε στον πονο το ΣΚ που μας περασε!)μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι με το SB η καταπονεση ειναι παρα πολυ λιγοτερη,αφου μπορω και κανω και δευτερη και τριτη μερα σερι (με πρηξηματακι και πονο βεβαια!)
                  απο μπαλα τα επαθες;
                  καλα χρωστας επεμβαση; μηπως να την κανεις;

παντως ορθοπεδικος μου ελεγε οτι νο1 πλεον σε τραυματισμους στην χωρα μας ειναι το 5Χ5

γενικα η καταπονηση εχει να κανει με πολλα.
                  πχ το βαρος του ατομου (οσο πιο ελαφρυς τοσο καλυτερα)
                  ποσο γυμνασμενος ειναι (ποσο γυμνασμενοι 4κεφαλοι-2κεφαλοι)
                  ποσο καλη τεχνικη εχεις
                  πως ειναι το χιονι που κανεις. Σε τρελη πουδρα εισαι οκ. Σε σουπερ-στρωμμενη πιστα ακομα πιο οκ. αλλα σε κατασταση χωραφι" καλυτερα αστο. Εκει ακομα και αν δεν εχεις προβλημα τα γονατα αρχιζουν να κουραζονται.
                  Edited by: TURMS "

Comment

• Originally posted by gavis

Σε ευχαριστω Κωστα

Επανερχομαι πολυ γρηγορα ηδη το παταω (με λλιγο βαρος)και ο 4κεφαλος δεν εχασε καθολου και το βασικοτερο τελειωσανε οι πονοι που ειχα το τελευταιο 2μηνο

υ.γ

να το ριξω μετα την αποκατασταση στο snb (εχω και εξοπλησμο και στεκομαι αξιοπρεπως)

δεν εχει λιγοτερη επιβαρυνση στα γονατα απο το σκι?
                    Τι έκανες Gavis? Μηνισκεκτομή? Χιαστό? Περαστικά σου![i] (κανονικά η φόρτιση-να πατάς το πόδι δηλαδή- γίνεται από την πρώτη μέρα της εγχείρισης- αλλά συνήθως είναι θέμα του κάθε γιατρού τι θα σου πει, να ξέρεις όμως ότι έχει καλά αποτελέσματα πάντως από την 1η μέρα να μην χρησιμοποιήσεις καν βακτηρίες).
                    Το snowboard ναι έχει λιγότερη επιβάρυνση στα γόνατα.
                    Το ski ειδικά σε κάποιον που έχει αδύναμους τετρακέφαλους, έχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσει ρήξη χιαστού ή μηνίσκου ή και τα δυο.
                    Στο snb άλλου είδους είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί, όπως κατάγματα πηχεοκαρπικής,λεκάνης κλπ.
                    "

No SNOW ... No future !!!

Comment

• Originally posted by valsam

Ο βασηκοτερος λογος που σταματησα το σκι μετα απο 7 χρονια και το γυρισα στο sb (15 χρονια τωρα κανω sb)ηταν η καταπονεση των γονατων που μου προκαλουσε το σκι.

Μην τα αφήνεις αυτά..[i] Από τη στιγμή που φτάνεις σε ολική ρήξη είναι και σχετικά πιο δύσκολη και η αποκατάσταση.. Αυτό που λές ότι μάζευε υγρό είναι το ύδραρθο και κακώς εφόσον είχες το πρόβλημα πήγαινες για σκι. Θα σου πρότεινα να μην ξανακάνεις σκι αν θέλεις να μην ταλαιπωρήσε κι από άλλες εγχειρήσεις.. Ο γιατρός σου τι σου είπε για το ski και το snowboard??

Originally posted by TURMS

απο μπαλα τα επαθες;
                      καλα χρωστας επεμβαση; μηπως να την κανεις;

παντως ορθοπεδικος μου ελεγε οτι νο1 πλεον σε τραυματισμους στην χωρα μας ειναι το 5Χ5

γενικα η καταπονηση εχει να κανει με πολλα.
                      πχ το βαρος του ατομου (οσο πιο ελαφρυς τοσο καλυτερα)
                      ποσο γυμνασμενος ειναι (ποσο γυμνασμενοι 4κεφαλοι-2κεφαλοι)
                      ποσο καλη τεχνικη εχεις
                      πως ειναι το χιονι που κανεις. Σε τρελη πουδρα εισαι οκ. Σε σουπερ-στρωμμενη πιστα ακομα πιο οκ. αλλα σε κατασταση "χωραφι" καλυτερα αστο. Εκει ακομα και αν δεν εχεις προβλημα τα γονατα αρχιζουν να κουραζονται.
                      Εκτός από αυτά που αναφέρεις που είναι οι εξωγενείς παράγοντες (δηλαδή κατάλληλος χώρος άθλησης, εξοπλισμός, τεχνική,και φυσικά ποσο γυμνασμένοι είναι οι μυες)
                      υπάρχουν και ενδογενείς παράγοντες που οφείλονται και σε κληρονομικότητα, σύσταση κλπ..

Originally posted by Loof
                      τι γινεται ρε παιδια;πολλοι τραυματισμοι!απο το σκι ολα αυτα?
                      Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Στο σκι είναι πάρα πολύ πιθανό να υποστεί ρήξη ο έξω μηνίσκος από το σλάλομ που κάνατε. Η ρήξη γίνεται από στροφικές δυνάμεις που επιδρούν κυρίως όταν είναι λυγισμένο το γόνατο και γίνεται έξω στροφή και υπάρχει και φόρτιση(δηλάδη βάρος).
                      Edited by: annie_ "

Comment

• αμαν ρε annie με τρομαξες τωρα.
                        θα προσεχω πολυ απο δω και περα,κομμενο το σκι στα χωραφια.

υ.γ.καλα εκανα και επαιζα τερματοφυλακας στο 5χ5.

Comment

αμαν ρε annie με τρομαξες τωρα.

Σορρυ [i] αλλά πιστεύω πως όλοι πρέπει να τα ξέρουν αυτά για να προσέχουν! Προσέχουμε για να έχουμε δεν λεμε? Και κατί ακόμα,ο κίνδυνος τραυματισμού μειώνεται με σωστή προθέρμανση και διατάσεις πριν το σκι. ’μα θέλετε έχω γράψει στο τόπικ του Πισοδερίου λίγα λόγια για την προθέρμανση και τις διατάσεις ή αν θέλετε και σας ενδιαφέρουν τα μεταφέρω κι εδώ!
                          Edited by: annie_ "

Comment

• annie_ προφανως εχεις ιατρικες γνωσεις...ή κανω λαθος; μακαρι γιατι ειναι χρησιμο καποιος να ξερει μεν, αλλα να ειναι του αθληματος.
                            παντως πιστευω οτι στο επιπεδο του τουριστικου σκι οι ενδογενείς παράγοντες δεν παιζουν τοσο ρολο...
                            (χωρις να ειμαι γιατρος...απλα εχω ψαξει πολυ το θεμα)

Comment

• Originally posted by annie_

Originally posted by Loof
                              αμαν ρε annie με τρομαξες τωρα.

Σορρυ [i] αλλά πιστεύω πως όλοι πρέπει να τα ξέρουν αυτά για να προσέχουν! Προσέχουμε για να έχουμε δεν λεμε? Και κατί ακόμα,ο κίνδυνος τραυματισμού μειώνεται με σωστή προθέρμανση και διατάσεις πριν το σκι. ’μα θέλετε έχω γράψει στο τόπικ του Πισοδερίου λίγα λόγια για την προθέρμανση και τις διατάσεις ή αν θέλετε και σας ενδιαφέρουν τα μεταφέρω κι εδώ!
                              μηπως να ανοιξουμε ενα θεμα καπου αλλου σχετικα με αυτα;
                              το θεμα ειναι ενδιαφερων και εχει πολυ ψωμι."

Comment

• Originally posted by TURMS
                                annie_ προφανως εχεις ιατρικες γνωσεις...ή κανω λαθος; μακαρι γιατι ειναι χρησιμο καποιος να ξερει μεν, αλλα να ειναι του αθληματος.
                                παντως πιστευω οτι στο επιπεδο του τουριστικου σκι οι ενδογενείς παράγοντες δεν παιζουν τοσο ρολο...
                                (χωρις να ειμαι γιατρος...απλα εχω ψαξει πολυ το θεμα)
                                Είμαι φοιτήτρια φυσικοθεραπείας και το έχω ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα με το σκι γιατί μ'ενδιαφέρει![i]
                                Και από μηνίσκο και χιαστούς είχα και πρόσφατη εμπειρία από τον πατέρα μου!
                                Κοίτα με απλά λόγια για τους ενδογενείς παράγοντες ή το έχεις το πρόβλημα (κληρονομικό, από τον οργανισμό σου, όπως έχει κάποιος μια κληρονομική ασθένεια κλπ) και μπορέι να εμφανιστεί/επεκταθεί από λάθος χειρισμούς ή δεν το έχεις! Απλώς είναι ίσως πιο σπάνιο.
                                Το μεγαλύτερο ποσοστό ρήξεων συμβαίνει από αυτά που ανέφερες(τους εξωγενείς παράγοντες)!
                                "

Comment

Working...
                                X