Originally posted by sp
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΝΤΡΟΠΗ!
Collapse
X
-
Κι εγώ παιδιά γουστάρω τα καλάβρυτα αλλά όταν πληρώνω για τις υπηρεσίες που μου προσφέρουν θέλω να τις προσφέρουν σωστά.
ΤΟ καρτελάκι όντως μπορεί να χαθεί εύκολα.Κι εγώ το έχω χάσει αλλά συνέχισα να κάνω, αλλά το έχει χάσει και φίλος μου και του έκαναν ολόκληρη ιστορία και με εκφράσεις του στυλτράβα στον Νίκο να σου δώσει άλλο"λες και τον ξέρουμε από χθες και βέβαια δε αλλάχθηκε.
Επίσης μια άλλη φορά είχαμε αράξει και κάναμε κάτι αλματάκια και έρχεται ένας τύπος και μας λέει "άντε το χιονοδρομικό έκλεισε τι κάνετε εδώ;κατεβείτε γρήγορα κάτω, τώρα"και ήμασταν 30 μέτρα από το σαλέ. Απο ευγένεια άλλο τίποτα!
Επίσης είναι υποχρεωμένοι να σου απαντάνε σε κάποιο ερώτημα αυτοί στα λιφτ και όχι να ξύνονται όλη μέρα. Η δουλειά τους είναι να βοηθάνε."
Comment
-
Tha hthela na pw oti kai emena moy efyge to kartelaki apo to syrmataki enw to eixa kolhsei poly kala, meta apo 4 wres xekolhse kai oxi apo toumpa, apla malakwse h kola. Sthn prospatheia mou na to xanakolhsw to phre o aeras kai thn teleytaia fora pou anevhka sto lift enoiwtha san klefths. Eytyxws den me tskarane.
To vriskw poly xalia to systhma me to syrmataki.
www.tattoos.gr
Comment
-
Το σύστημα με το συρματάκι είναι ξεπερασμένο.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να δουν σοβαρά την αλλαγή του συστήματος.
Σε χιονοδρομικό της Βουλγαρίας αγοράζεις μαγνητική κάρτα η οποία την βάζεις στη τσέπη σου και έλεγχος γίνεται ηλεκτρονικά σε κάθε lift χωρίς την βγάλεις έξω.
Μείον --> κόστος αγοράς, τοποθέτησης και καρτών (και ότι έχει κόστος στην Ελλάδα...) που βέβαια μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο έχοντας χορηγούς στις κάρτες, καθώς και από την επιστροφή των καρτών στο τέλος της ημέρας με επιστροφή ενός μικρού αντίτιμου.
Συν --> Αυτόματος Έλεγχος, Μείωση χρόνου αναμονής στο lift, αύξηση εσόδων (δεν υπάρχουν τζαμπατζήδες"), δεν υπάρχουν διαπλικτισμοί (δείξε μου το καρτελάκι, που είναι το καρτελάκι κλπ), μεταφορά του εργατικού δυναμικού σε περισσότερο παραγωγικές θέσεις (γιατί μπορούν πραγματικά οι εργαζόμενοι αυτοί να προσφέρουν περισσότερο σε άλλπόστα)"το κομπλεξ είναι επίκτητο και κολλητικό....
Comment
-
Μια proximity card είναι αρκετά καλή μέθοδος αλλά στα μεγάλα χιονοδρομικά έξω χρησιμοποιείται σε λίγα σημεία ελέγχου και όχι παντού (πχ. στην Θέτις, Αρτεμις, Στύγα δεν χρειάζεται νάχεις φιξαρισμένο σύστημα ελέγχου (πχ. τουρνικε) αντίθετα Αχιλλεας και Δάφνη πρέπει καθώς είναι οι εισοδοι στο ΧΚ. Υπάρχουν και φορητά μηχανάκια ελέγχου άλλωστε. Συνήθως οι κάρτες αυτές χρεώνονται επιπλέον του εισητηρίου κάποιο ποσό (10-20 Ευρω) και μπορείς να την κρατήσεις ή να την επιστρέψεις και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.
Αν την κρατήσεις μπορείς να πας στο ίδιο ή σε άλλο ΧΚ (που έχει το ίδιο σύστημα) και να την χρησιμοποιήσεις για να της βάλουν απάνω της το νέο εισητήριο (βασικά το εισητήριο είναι πάνω στο σύστημα έκδοσης εισητηρίων, η κάρτα είναι ένα απλό ID που διαβάζεται από κάθε σημείο ελέγχου που τσεκάρει τι εισητήριο έχει αγοραστεί για το συγκεκριμμένο ID). Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιείται σε πολλά χιονοδρομικά το ίδιο εισητήριο (πχ. Bormio,Davos,St.Moritz ή Φαλακρό, Bansko, Borovets, Λαϊλιάς, Πισοδέρι).
Η κάρτα μπαίνει στις πάνω τσεπούλες των μπουφαν ή φόρμας (στο στήθος). Τα παιδάκια πηδάνε λιγάκι για να ενεργοποιηθεί αλλά υπάρχουν και έλεγχοι που έχουν και κάτω ανιχνευτή.
Είναι καλή μέθοδος και αλάνθαστη καθώς στην απόδειξή σου γράφετε και ο αριθμός της κάρτας όποτε αν την χάσεις ακυρώνεται αυτή η κάρτα από όλα τα σημεία ελέγχου και έκδίδεται νέα βάσει της απόδειξης που έχεις (πιθανως?!) φυλάξει.!!! Mind the Beginners & Children !!! The pain is enormous !!! O Καλός σας ο Καιρός
Comment
-
Στο Bansko συγκεκριμένα η κάρτα είχε 50 Λέβα (25 Ευρώ) όταν τελείωνα είχε μηχάνημα το οποίο δεχόταν την κάρτα και σου έδινε πίσω αν θυμάμε καλά 6 Λέβα -3 ευρώ- (σίγουρα όχι παραπάνω). Είχε σε όλα τα lift έλεγχο με τουρνικέ και μάλιστα αν το μπουφάν είχε τσέπη στον πήχη ή στο μέσο ύψος του μπουφάν πέρναγες χωρίς να χάνεις χρόνο.
Στο Φαλακρό απ'ότι άκουσα, έχουν βάλει σύστημα με δακτυλικό αποτύπωμα!!! βέβαια χρειάζεται να βγάλεις το γάντι (εκτός και χρεισιμοποιείς γάντια κυνηγού που έχει φερμουάρ στο δάκτυλο για την σκανδάλη
)"
το κομπλεξ είναι επίκτητο και κολλητικό....
Comment
-
μια και ο τίτλος του forum είναι ΝΤΡΟΠΗ!!!
θα ήθελα και εγώ να αναφέρω κάτι:
το Σάββατο το πρωί στο σημείο που ενώνεται η Αρτεμις με τη Στύγα κάποιος είχε πετάξει ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι....ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!!!!
και γω που πιστεύω οτι όσοι αγαπάμε τα βουνά έχουμε και οικολογική συνείδηση...thodoris...bzznnnnnnnn
ΘΕΛΩ..χιόνι..
Comment
-
παλι καλα που ειδες μονο ενα μπουκαλι γιατι εγω δυστυχως πολυ περισσοτερα βλεπω....Originally posted by firezoutμια και ο τίτλος του forum είναι ΝΤΡΟΠΗ!!!
θα ήθελα και εγώ να αναφέρω κάτι:
το Σάββατο το πρωί στο σημείο που ενώνεται η Αρτεμις με τη Στύγα κάποιος είχε πετάξει ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι....ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!!!!
και γω που πιστεύω οτι όσοι αγαπάμε τα βουνά έχουμε και οικολογική συνείδηση...
"
Comment

Comment