Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
Collapse
X
-
εχεις απολυτο δικιο κ μιλας με επιχειρηματα.Originally posted by icestorm View PostΣε οτι αφορα το αναλογικο του Σακη.
Νομιζω χωρις να τον εχω μπαρμπα στην Κορωνη οτι πηγε καλα. Γιαννη σε μια μεσοπροθεσμη προσπαθεια δεν μπορεις να εχεις την απαιτηση να σου πιασει την ψευτοεισβολη της προηγουμενης εβδομαδας που ψευτοχιονισε στα ακατοικητα της Αττικης κ το εστρωσε στη Ζηρεια να ειμαστε δικαιοι.
Σε οτι αφορα τους μακρινους μεσους ορους το 0 γιατι το υποτιμας; Αυτο το μηδεν μια μολις εβδομαδα πριν σε μας ποσες φορες εχει μετατραπει σε -8; Δεν λεω οτι θα γινει το ιδιο στη Β.Ελλαδα αλλα ειναι ενα μικρο θετικο σημαδι.
Επισης πολλοι μιλατε με σιγουρια για θεσεις χαμηλων 10 μερες πριν. Αυτα δεν στεκουν. Μην χανετε το χρονο σας.tzelilis
Comment
-
Αν και άσχετο με το θέμα και θα αφορά μόνο ένα μήνυμά μου για αυτό. έχω κρίνει και εγώ το αναλογικό και έχω πει πότε πιστεύω ότι τα πήγε μέτρια ή κακά,. Όμως τώρα απλά τα πηγαίνει τέλεια. Αυτοί που δεν πιστεύουν ότι τα πήγε καλά τον μήνυμα αυτό απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή έχουν εμμονή μαζί του[λες και δεν ξέρουμε ποιοι είναι]. Ας τα πήγε και από τύχη καλά. Εγώ σαν αποτέλεσμα βλέπω ότι τα πήγε καλά. Αυτό είναι ξεκάθαρο. μια ψυχρή εισβολή του 24ωρου δεν μπορεί α αποτυπωθεί, όταν μιλάμε για 10ήμερο απλά τα πράγματα!Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:
Comment
-
Εφ οσον παμε για σκανδιναβικο η για σκανδιναβοαζορικο και με την λογικη οτι μεχρι τις 20 δεν φαινεται πουθενα "φρεσκος" αυλωνας απο τα β.ανατολικα θα παιξουμε μπαλλα μαλλον με τα απομειναρια της κεντρικης ευρωπης σε στυλ ψυχρης λιμνης...οποτε περιμενω απο τον ΑΟ να αποτυπωσει ολο αυτο το σκεπτικο μου και να κινηθει σαν ταση ανοδικα για μεχρι τις 20 χοντρικα.Αυτο μεταφραζεται σε τιμες κοντα στο 0 η και λιγο πανω απο αυτο.τωρα αν αυτα τα απομειναρια μας φτανουν σε μια ευνοικη διαταξη για τα βορεια η αποψη μου ειναι οτι θα ειναι 50-50...και το ευνοικο 50 ειναι μονο γιατι θα υπαρχει πολυημερη κακοκαιρια και ψυχος στα βορει απο εμας οποτε δεν θα εκφυλιστει τοσο ευκολα το ψυχος..αυτα σαν μια πρωτη γευση για το τι περιμενω μεχρι τις 20..για μετα ειναι πολυ νωρις και πολλα παιζουνΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
Comment
-
-
Ψευτοψιονησε.στην.Δροσια,αν.αυτο ειναι το.ακατοικητο,,οχι εδω που οκ ειμαι εγω.Μονο που αυτο εγινε την τριτη το βραδυ δηλαδη το.αναλογικο που βγηκε 27,πατωσε τις.πρωτες ημερες.Ο καιρος ςψρι συνεχεια,δεν μπορει ποτε καποιος να.βγαλει εκτιμηση 30ημετων.να.πατωσει τις 10πρωτες να.πθασει 3 νετα..ξα χασρθ αλλες τρεις κα.μετα να.πιασει αλλες δεκα.Νοτιαδες κ ζεστες ειδικα σε εμας εδινεο Σακης κ.αντι αυτου ειχανε χιονι μεχρι.τα ανωγεια,αν.αυτο δεν ειναι πατος τοτε τι ειναι πατος.Και εγω εβγαλα εκτιμησε αρχες δεκεμβρη στο σρ στο.φβ και.τα ακουσα κιολας..πηγαινε διαβασε το εγραφα,100%'μεσα επεσα και βεβαια δυσκολο δ ηταν.Αν.πιστευα στα.μετομηνια.ναι θα.πιστευα καθε Σακη.Ολα.αυτα ειναι για.μενα ονειρωξεις.Κατσε γραψε μονος.σου εκτιμηση 30 ημερων,και σε φαση.οπως αυτη πιυ εθχε κλειδωσρι η φολα της εοομενης εβδομαδας.ε θα.επεφτες μεσα καποιες μερες.Αν μας παρουσιασει.οκαι.λαθε σακης τον τροπο που επεξεργαστηκε ετσι απλα 70 επι 30 ,δηλαδηOriginally posted by icestorm View PostΣε οτι αφορα το αναλογικο του Σακη.
Νομιζω χωρις να τον εχω μπαρμπα στην Κορωνη οτι πηγε καλα. Γιαννη σε μια μεσοπροθεσμη προσπαθεια δεν μπορεις να εχεις την απαιτηση να σου πιασει την ψευτοεισβολη της προηγουμενης εβδομαδας που ψευτοχιονισε στα ακατοικητα της Αττικης κ το εστρωσε στη Ζηρεια να ειμαστε δικαιοι.
Σε οτι αφορα τους μακρινους μεσους ορους το 0 γιατι το υποτιμας; Αυτο το μηδεν μια μολις εβδομαδα πριν σε μας ποσες φορες εχει μετατραπει σε -8; Δεν λεω οτι θα γινει το ιδιο στη Β.Ελλαδα αλλα ειναι ενα μικρο θετικο σημαδι.
Επισης πολλοι μιλατε με σιγουρια για θεσεις χαμηλων 10 μερες πριν. Αυτα δεν στεκουν. Μην χανετε το χρονο σας.
2100χαρτες ε οκ τοτεκαμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/
Comment
-
Κάτι που παρατήρησα τώρα στα διαγράμματα των δεικτών έχει να κάνει με το correlation with observation.
Για το NAO είναι σαφώς χαμηλότερο για όλα τα χρονικά παράθυρα πρόβλεψης σε σχέση με το correlation with observation του AO.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η πρόβλεψη του AO είναι «καλύτερη» ή μάλλον έχει περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης σε σχέση με αυτή για το NAO.
Επίσης το correlation για την πρόβλεψη 14 ημερών είναι της τάξης του 0.2 και για τους δύο δείκτες, που πρακτικά σημαίνει ότι είναι λίγο καλύτερο από το να ρίχναμε ζάρια...Μετεωρολογικός σταθμός ’νω Μελίσσια
http://whoisthis.no-ip.info:8080/index.htm
Comment
-
Eαν επιβεβαιωθει αυτη η κυκλοφορια για μετα απο 1 εβδομαδα,θεωρω οτι πολυ δυσκολα θα καταφερει να κατεβασει ψυχος εως τις 25/12.
Δεν ειναι και οτι καλυτερο εχω δει απο δεξαμενη ψυχους στη Σιβηρια τα τελευταια χρονια με οτι αυτο συνεπαγεται.
Εαν παρουμε ενα αισιοδοξο σεναριο και υποθεσουμε οτι σιγα σιγα γεμιζουν τα ΒΑ μας με ψυχος, (μετα τις 18) γινεται ο καταλληλος εμποδισμος και κατεβαινουν προς τα βαλκανια ψυχρες αεριες μαζες σιβηρικης προελευσης,αυτες και παλι δε θα μας απασχολησουν πριν τις 25.
Το απαισιοδοξο ουτε για αστειο δε θα το γραψω...
Δε θελω να γινω μαντης ''κακων'' ουτε και μιρλας,απλα δε μου γεμιζει το ματι προς το παρον το κυκλοφοριακο αυτο μοτιβο εως τα Χριστουγεννα.
Υπαρχει βεβαια παντα και σεναριο Σκανδιναβικου αλλα...
Αναμενουμε...δεν εχουμε και τιποτα καλυτερο να κανουμε.
Φανατικός θαυμαστής ακραίων καιρικών φαινομένων.
http://gr-news-365.blogspot.gr/
http://penteli.meteo.gr/stations/perama/
Comment
-
Η βορεια Αμερικη εχει εκταση τη μιση Ευρωπαικη ηπειρο. Η κεντρικες πολιτειες ναι εχουν μπει δυναμικα αλλα εκει λιγο ως πολυ καθε χρονο εχουν αυλωναρους-καυλωναρους οχι τις πορδες της Ευρωπης. Τωρα για τις ανατολικες πολιτειες τα πραγματα ως τωρα ηταν πολυ ηπια κ υποτονικα. Γενικα προσωπικα δεν εχω παρατηρησει καποια συσχετιση του δικου μας καιρου με τον καιρο στην Αμερικη.Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης
Comment

Comment