Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
Collapse
X
-
Και το 2015 δε νομίζω ότι ήταν άσχημο από πλευράς διάρκειας με χιόνια και τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο ειδικά.Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.
-
Συνονόματε ΔΕΝ έριξε όμως πάντου πολλά νερά!!Πχ στην Κρήτη ακόμη υποφέρουν από λειψυδρία, ενώ ΟΥΤΕ και σε όλα τα Δωδεκάνησα έριξε τα νερά της Σύμης....Πχ στην Νίσυρο ακόμη ποτίζουν τα φυτά παρόλες τις σχετικά αξιοπρεπείς εώς τώρα βροχές, όχι τιποτε το ιδιαίτερο βέβαια!!
Μεσσήνιε από το στόμα σου και στου θεού το αφτί!!Χίλιες φορές ..... βαριά νοτιαδόχιονα και ας είναι σε λίγο παραπάνω υψόμετρο η χιονόστρωση παρά ξεροβόρι!!!Πχ χιονάδες Δυτικης Ελλάδας, ιδανικοί για τα χιονοδρομικά ΟΛΗΣ της χώρας και ενίοτε ακόμη ΚΑΙ για την ορεινή Αράχωβα, την Βυτίνα κτλ....
Comment
-
Η Κρήτη έπαιρνε τόσα πρωταθλήματα υετού, ας χαλαρώσει και λίγο.Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.
Comment
-
Originally posted by Philip View PostΧιόνια στο Τέξας και 0 στον 20ο παράλληλο.... -18 κάτω από τα κλιματικά στο Μεξικό και +22++ πάνω στον ΒΔ Καναδά. Η Αλάσκα μονίμως +8+16 βαθμούς και βάλε πάνω από τα κλιματικά.
Πόσο ανωμαλία....
αφου ζουμε στην εποχη που το ανωμαλο θεωρειται φυσιολογικο<<Υγιειαν τε γαρ τοις σωμασι παρασκευαζει και οραν και ακουειν μαλλον, γηρασκειν δε ηττον>>
Comment
-
Έτσι είναι αυτά...Όπως πρόσφατα που χάσαμε τον Οκτώβρη με τους φολοβοριάδες. Τώρα όμως κακώς διαμαρτύρεσαι, γιατί το καιρικό μας παρελθόν λέει επίσης, ότι ο Δεκέμβρης και ο Νοέμβρης είναι ανέκαθεν οι πιο βροχεροί μήνες για το σύνολο σχεδόν των περιοχών της χώρας. Βροχές στα πεδινά και χιόνια σε μεγαλύτερα υψόμετρα, που αρκετές φορές κατεβαίνουν και χαμηλότερα, αν είναι ψυχρός ο νοτιάς. Ενίοτε δε, μπορούμε να έχουμε και καμιά ψυχρή εισβολή με βοριάδες. Αυτά μας λέει η καιρική ιστορία του τόπου μας, την οποία όπως φαίνεται δε γνωρίζεις καλά. Όσοι λοιπόν ευχόμαστε για ευλογημένους νοτιάδες αυτή την περίοδο, καλώς πράττουμε συνταυτιζόμενοι και γνωρίζοντας το καιρικό παρελθόν μας.Originally posted by icestorm View PostΚανενας υποτροπικος δεν φταιει. Οταν ο αζορ ριτζαρει τερμα δυτικα κ οι αυλωνες πανε κεντροδυτικη ευρωπη ο υποτροπικος θα ριτζαρει Ελλαδα αυτο ειναι νομος.
Αν δεν ερθει που πιστευω καποια στιγμη μεσα στο μηνα θα ερθει ο εμποδισμος ανατολικοτερα τοτε θα μεινουμε με τους φολονοτιαδες κ θα εχει χαθει ο πρωτος μηνας του χειμωνα. Αν ο εμποδισμος ερθει ανατολικοτερα ολο το γραναζι θα παει ανατολικοτερα αυλωνες κ οι υψηλες πιεσεις της Ρωσιας.
Επισης να θυμισω οτι δεν μενουμε στην Μανιλλα να ευχομαστε Δεκεμβρη για βροχες...μπορουμε να χιονιστουμε κ δεν το λεω εγω αλλα κ το καιρικο μας παρελθον απο 1η Δεκ μεχρι 21η Μαρτιου ολα τα αλλα ειναι τροπικες ευχες Μανιλας Σαντιαγο κ Τζακαρτας!
Υ.Γ.: Όσο για Μανίλα και Σαντιάγκο, μάλλον εσύ πρέπει να σκεφτείς ότι μένεις Ελλάδα και όχι Ρωσία και το κυριότερο να μελετήσεις λίγο καλύτερα το καιρικό παρελθόν της χώρας μας.sigpic
Comment
-
Σίγουρα, ποιος δε θα ήθελε ένα χειμωνα με διάρκεια? Κανείς χιονόφιλος δε μπορεί να διαφωνήσει σ αυτό. Όταν όμως έχουμε βιώσει χρονιές με το απόλυτο ή το σχεδόν τίποτα, δε μπορούμε να εκμηδενίζουμε χιονοκαιρίες όπως η Αριάδνη (έστω κι αν τα πολλά τα έδωσε λόγω αποκοπής αυλώνα) με την οποία αρκετές περιοχές της χώρας (όχι όλες) έζησαν ιστορικές καταστάσεις....Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View PostΠερισυ στη θεσσαλονικη εβρεχε μεχρι αρχες καλοκαιριου,ενω αθηνα τιποτα..μετα κλαταρε η θεσσαλονικη κ γκαζωσε η αθηνα ,μετα τι εκανε ολο τοχειμωνα?,επειδηκαταφερε δεκα ολοκληρα εκατοστα στηθεσσαλονικη και ασπρισε το κεντρο στηνΑθηνα η Αριαδνη, βουρκωσε το πανελληνιο.Ας μας πει καποιοςαπο φλωρινα ποτε χιονησε περισυ τελευταια φορα,εγω πολυκαλα 90% ξηρακρυα εκανε περισυ,ενα.αξιολογο σωστο χιονια εκανε εδω τονΔεκεμβριο,μετα ενα μετριο στην Αριαδνη πιυ κονη, ριχα χιονι απο τον δεξεμβρη και μετα ξατι νιφαδες και αντιο.Κ τωρα αμα.κανει ενα.χιονι σε αστικο κεντρο μια χαρα θα ειστε
Παρακάτω παραθέτω κλιματικές συνθήκες (θερμοκρασίες) από το σταθμό του ΕΑΑ στη Λάρισα με συνολικά 35 εκατοστά χιονόστρωσης (και 15 ημέρες χιονοκάλυψης) κατά την εν λόγω περίοδο.
MONTHLY CLIMATOLOGICAL SUMMARY for JAN. 2017 NAME: Larissa ELEV: 82 m LAT: 39deg 36min LONG: 22deg 24min TEMPERATURE (`C)
DAY TEMP HIGH TIME LOW
06 4.5 8.4 00:50 -0.4
07 -3.8 -0.4 00:00 -5.4
08 -5.2 -2.1 15:20 -7.6
09 -4.3 -1.3 15:00 -7.6
10 -5.0 -1.7 15:20 -9.7
11 -4.8 -2.2 13:50 -11.1
12 -5.0 0.4 14:40 -9.2
13 -6.3 -0.3 13:50 -12.7
14 -0.4 5.1 12:20 -5.3
15 -0.1 3.9 13:50 -5.9
16 2.1 3.1 14:40 0.9
17 2.5 3.7 13:20 1.6
18 3.3 5.1 13:10 1.7
Last edited by LarissaSnow; 08/12/2017, 12:55 PM.
Comment
-
Συμφωνώ αλλά θα έλεγα ότι στόχος για φέτος είναι 20εκ. στρωμένα σε Σαρωνίδα, Λεγρενά και σε όλες τις χιονομανάδες.Originally posted by Seth13 View PostΕγώ το δηλώνω ότι με 30εκ εδώ θα είμαι ικανοποιημένος. Με μια φωτοβολίδα 2-3 ημερών κλασικού ιστορικού χιονιά προσηνέμων. Δεν με απασχολεί τι θα κάνει αλλού και αν ο χειμώνας θα κριθεί ψυχρός ή όχι ή αν θα βγει πάνω απο τα κλιματικά. Δεν μπορώ να αγχώνομαι για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω ή να απολαύσω.
Comment
-
Μεσσηνιε το τι ξερω και αν ξερω το γνωριζουν ολοι εδω μεσα στα 10 χρονια εδω στο φορουμ. Εσυ εισαι νεο φρουτο Μεσσηνιας που συνεχως σ αρεσει να τσακωνεσαι οπως φαινεται οχι μονο απο μενα αλλα και με αλλους συνδαιτημονες του φορουμ.
Μαθε λοιπον οτι στην Αθηνα και οχι στη Μεσσηνια μπορει να χιονισει και Δεκεμβρη και ειναι δικαιωμα μου να το θελω κουμαντο κανε στα δικα σου γουστα....Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης
Comment

Comment