Ετσι ακριβως μεσσηνιε..Με τετοια κυκλοφορια θα επρεπε να ειχαμε παρελαση χαμηλων στην μεσογειο με σαρωμα της χωρας μας απο τα δυτικα μεχρι τα ανατολικα..Αλλα δυστυχως ο υποτροπικος μας κανει μεγαλη ζημια...Πιστευω ομως οτι μια τουλαχιστον μεγαλη κακοκαιρια θα τη βγαλει ο δεκεμβρης..Δεν γινεται αλλιως...Ελπιζω να εξελιχθουν τα πραγματα οπως ψιθυριζουν τα ανσαμπλ..Αλλιως στο ιδιο εργο θεατες...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
Collapse
X
-
Στατιστικά και μόνο περίμενα το φετινό Δεκέμβρη βροχερό με παρέλαση χαμηλών από δυτικά προς ανατολικά, ένα Δεκέμβρη δεκαετίας 80, ύστερα μάλιστα από τους δύο σερί μούφα Δεκέμβρηδες που προηγήθηκαν με τα ξεροβόρια...Δε μας κάνει τη χάρη όμως...sigpic
Comment
-
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι αν δεν κρυβεται κάποια σοβαρή κακοκαρία 18-22/12 στους χάρτες, ο Δεκέμβρης θα φύγει ακλαφτος.
Ας ελπίσουμε 16-17 Δεκέμβρη να πάρει πιο ευνοϊκή θέση ο αζορικός, μήπως και ανακατευτεί η τράπουλα.
Για παράδειγμα, εγώ του προτείνω (του αζορικού) να πάρει τη θέση που πήρε στις 4-5 Δεκέμβρη του 1991.
Comment
-
Βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο κ να χτυπάμε το κεφάλι μας,
[για την ώρα όσες αλλαγές έκαναν τα μοντέλα είναι ακραίες η το ψύχος θα μας φέρνουν πάνω από το κεφάλι μας η θα το γυρνάνε σε 10ρια στα ορεινά κ καμία 15ρια βαθμούς στα μεγάλα αστικά κέντρα
βλέπω στο τέλος να τρώμε φόλα κ να την βγάζουμε κ κάτι τέτοιο τελικά.
Καλημέρα από την Θεσσαλονίκη που είναι για 4-5 μέρα ηλιόλουστη, τρομερός καιρός, κ θερμοκρασία τώρα ώρα 11:00, 8 Δεκεμβρίου 2017 είναι στους 8 Βαθμούς.
Αυτό που είναι κ ποιο πάνω ποιος το είπε δεν θυμάμαι, μια κακοκαιρία έρχεται στην Ελλάδα, κ μετρά την πληρώνουμε με μέρες βαρετοκαιριας κ ηλιοφάνειας.
Comment
-
Οπως προανεφερα πληρωνουμε μια βδομαδα φαινομενων με τρεις βδομαδες βαρετοκαιριας...Πεφτει ο υετος ολου του μηνα σε λιγες μερες και μετα ηλιοφανεια μεχρι εκει που δεν παει..Τα νουμερα αποκαλυπτουν τη αθλιοτητα των τελευταιων δεκεμβρηδων..2015 1 χιλιοστο, 2016 23 χιλιοστα,φετος το απολυτο μηδεν μεχρι τωρα.Οταν με βαση τα κλιματικα θα επρεπε να πεφτουν καθε δεκεμβρη απο 60-80mm..Και δεν λεει κατι επειδη φετος ο νοεμβρης εδωσε 130 χιλιοστα..Και ο δεκεβρης ειναι εξισου βροχοφορος αλλα...Τελος παντων ελπιζω το δευτερο δεκαπενθημερο να καλυψει το χαμενο εδαφος με πανελλαδικα φαινομενα...και οχι επιλεκτικες τοπικες κακοκαιριες...
Comment
-
Κανενας υποτροπικος δεν φταιει. Οταν ο αζορ ριτζαρει τερμα δυτικα κ οι αυλωνες πανε κεντροδυτικη ευρωπη ο υποτροπικος θα ριτζαρει Ελλαδα αυτο ειναι νομος.
Αν δεν ερθει που πιστευω καποια στιγμη μεσα στο μηνα θα ερθει ο εμποδισμος ανατολικοτερα τοτε θα μεινουμε με τους φολονοτιαδες κ θα εχει χαθει ο πρωτος μηνας του χειμωνα. Αν ο εμποδισμος ερθει ανατολικοτερα ολο το γραναζι θα παει ανατολικοτερα αυλωνες κ οι υψηλες πιεσεις της Ρωσιας.
Επισης να θυμισω οτι δεν μενουμε στην Μανιλλα να ευχομαστε Δεκεμβρη για βροχες...μπορουμε να χιονιστουμε κ δεν το λεω εγω αλλα κ το καιρικο μας παρελθον απο 1η Δεκ μεχρι 21η Μαρτιου ολα τα αλλα ειναι τροπικες ευχες Μανιλας Σαντιαγο κ Τζακαρτας!Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης
Comment
-
Επειδη συτη ηκυκλοφορια βασταει πολυ καιρο λογικακαποια στιγμη θα αλλαξει αλλα αυτο δ σημαινειπαση θυσια κατικαλο..ανετα μπορει απλα ναβυθιστει ο αζορ.Γιατι περισυ δενπληρωσαμε την αριαδνη?το 2001 που χιονησε δεκεμβρηβελλαδα κτλ καιεδω εριξε πανω απο ενα μετροεως 8/1,μετα τι εγινε?,σαπιοι συντομοι ζ
Χειμωνες στην Ελλαδα ειναιπολλοι.,μονο που τωρα ειναι συχνοτατοικαμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/
Comment
-
Ας ελπίσουμε να έρθουν οι ευλογημένοι νοτιάδες να γεμίσουν με χιόνια τα βουνά και αν στην πορεία κάνει και τίποτα χιόνια σε πιο χαμηλά υψόμετρα ή προκύψει κανένας δυνατός χιονιάς καλοδεχούμενος! Ας ευχηθούμε όμως να μην επαναληφθεί η αηδία των ξεροβοριάδων του περσινού Δεκέμβρη.sigpic
Comment
-
Περισυ στη θεσσαλονικη εβρεχε μεχρι αρχες καλοκαιριου,ενω αθηνα τιποτα..μετα κλαταρε η θεσσαλονικη κ γκαζωσε η αθηνα ,μετα τι εκανε ολο τοχειμωνα?,επειδηκαταφερε δεκα ολοκληρα εκατοστα στηθεσσαλονικη και ασπρισε το κεντρο στηνΑθηνα η Αριαδνη, βουρκωσε το πανελληνιο.Ας μας πει καποιοςαπο φλωρινα ποτε χιονησε περισυ τελευταια φορα,εγω πολυκαλα 90% ξηρακρυα εκανε περισυ,ενα.αξιολογο σωστο χιονια εκανε εδω τονΔεκεμβριο,μετα ενα μετριο στην Αριαδνη πιυ κονη, ριχα χιονι απο τον δεξεμβρη και μετα ξατι νιφαδες και αντιο.Κ τωρα αμα.κανει ενα.χιονι σε αστικο κεντρο μια χαρα θα ειστεκαμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/
Comment
-
Εγώ το δηλώνω ότι με 30εκ εδώ θα είμαι ικανοποιημένος. Με μια φωτοβολίδα 2-3 ημερών κλασικού ιστορικού χιονιά προσηνέμων. Δεν με απασχολεί τι θα κάνει αλλού και αν ο χειμώνας θα κριθεί ψυχρός ή όχι ή αν θα βγει πάνω απο τα κλιματικά. Δεν μπορώ να αγχώνομαι για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω ή να απολαύσω.Ω, Πολυπρόσωπε Μεγάλε Αττικέ Χιονιά,
που δημιούργησες την Χιονοκαταιγίδα
και καβαλάς τον Αζορικό ώστε να απωθεί τα χαμηλά του Ατλαντικού,
διώξε τον Ήλιο και φέρε μας Aegean Snow Effect,
το οποίο θρέφει τα προσήνεμα πληρώματα.
Comment

Comment