Announcement

Collapse
No announcement yet.

Περι κλιματικης αλλαγης

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by evonimos View Post
    Τυπικα, βρισκομαστε σε μεσοπαγετωνια περιοδο, η οποια αν και συγκριτικα ψυχροτερη απο τις προηγουμενες, εχει διαρκεσει παραπανω απο το συνηθες. Στο διαγραμμα, διαφαινεται πως ειμαστε στο μεταιχμιο λιγο πριν την επερχομενη παγετωνικη περιοδο. Παρακατω, μπορειτε να συγκρινετε την διαρκεια της τελευταιας μεσοπαγετωνικης περιοδου (εως σημερα), με τις προηγουμενες:

http://geoweb.princeton.edu/people/b..._1999_copy.pdf

Για εμας τους νοτιους χιονολατρες, αυτο ισως ακουγεται ευχαριστο, φανταστειτε ομως τι μπορει να σημαινει για τους πιο βορειους...(?)
    Για εκεινους το λεγομενο global warming, ειναι η μονη τους σωτηρια.
    Το θέμα είναι ότι αν πάμε πιο πίσω και όμως δεν βρισκόμαστε σε μεσοπαγετώνια περίοδο, αλλά σε παγετωνική αν πάμε πολά περισσότερα χρόνια πίσω. Η ζωή ήταν εφικτή, η ανθρώπινη ζωή όμως? ο ’νθρωπος έχει συνηθίσει να ζει με αυτή την σύσταση ατμοσφαιρικού αέρα , και όχι με αυτή που είχε 6000000 χρόνια πίσω πχ
    ορίστε το διάγραμμα από της πηγές του καθηγητή μου
    Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
    Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

• Επίσης το διάγραμμα που έβαλες είναι ένα από αυτά που ζήτησα από τον καθηγητή μου evonime [αλλά η απάντηση πάει γενικά εδώ]

Ακριβώς όπως και εσύ έγραψες κάτι για το τελευταίο , για την μεσοπαγετωνική περίοδο που ζούμε τώρα. Η διάρκειά της είναι ασυνήθιστα μεγάλη, ενώ καμία δεν διήρκεσε τόσο πολύ. Μήπως τελικά αυτό που έχει αυτό το αποτέλεσμα είναι ο άνθρωπος? Πολύ πιθανό. Είναι κατά πολύ μεγαλύτερη η διάρκεια, οπότε τι άλλαξε τώρα?
      Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]

Comment

• ένα άλλο διάγραμμα δείχνει πως η θερμοκρασία ανεβαίνει με ρυθμό 0.053 βαθμούς ανά δεκαετία ρυθμό που αυξάνεται.
        Ενώ σε ερχομούς μεσοπαγετωνικών περιόδων, η θερμοκρασία ανέβαινε 0.01 βαθμό ανά δεκαετία [φαίνεται από το προηγούμενο διάγραμμα.
        στο επόμενο που θα βάλω φαίνεται η αύξηση του ρυθμού ανόδου, που είναι αυτό που κάνει την σημαντική διαφορά και το οποίο δείχνει ότι μεγάλη ευθύνη έχει ο άνθρωπος σε αυτό.

Comment

• Originally posted by [weathermaniac] View Post
          Ενώ σε ερχομούς μεσοπαγετωνικών περιόδων, η θερμοκρασία ανέβαινε 0.01 βαθμό ανά δεκαετία [φαίνεται από το προηγούμενο διάγραμμα.
          Απο οτι γνωριζω, δεν υπαρχει καποιο διαγραμμα με τοσο υψηλη αναλυση στην μεταβολη θερμοκρασιας (ανα δεκαετια).
          Ειδικα οσο αυξανεται το βαθος (αρα και η ηλικια) του ice core data.

Χοντρικα, τα δεδομενα βασει των οποιων γινεται το reconstruction θερμοκρασιας, ειναι τα ισοτοπα υδρογονου και οξυγονου τα οποια μετριωνται με ενα mass spectometer σε καθε ice core.

Μετα συγκρινουν τις αναλογιες συγκεντρωσεων, με αυτες απο ενα ενα δειγμα που το ονομαζουν Standard Mean Ocean Water και παραγουν το reconstruction.
          Δηλαδη χρησιμοποιουν το λεγομενο 'isotope ratio thermometer'. Μπορεις να το ψαξεις και μονο σου, εαν θες να το κατανοησεις σε μεγαλυτερο βαθος.

Θα το μελετησω περισσοτερο και θα επιστρεψω, για να σου απαντησω με περισσοτερη ακριβεια σχετικα με την αναλυση του temperature reconstruction.
          Last edited by evonimos; 06/12/2017, 12:22 PM.

Comment

Φιλε weathermaniac,

Προσθετω στο παραπανω μου μηνυμα, ενω παραλληλα απαντω και στο σχολιο σου.

Παρολο που δεν βρισκω διαγραμματα μεταβολης θερμοκρασιας, με αναλυση σε βαθος δεκαετιων, υπαρχουν στοιχεια στην ερευνα του Alley, Richard B. (2000). "Ice-core evidence of abrupt climate changes", που δειχνουν οτι η μεταβολη θερμοκρασιας ειχε πολυ ταχυτερο ρυθμο απο 0,01 βαθμων Κελσιου/δεκαετια ή ακομη και 0.053 βαθμων Κελσιου/δεκαετια του σημερινου climate change που παραθετεις.

Για την ακριβεια, ο ρυθμος μεταβολης θερμοκρασιας, 11500 χρονια πριν σημερα, ηταν περιπου 8 βαθμοι Κελσιου σε 40 χρονια, η οποια συνεβει σε τρια σταδια 5ετιας. Δηλαδη εαν θελουμε τον μεσο ορο ανα δεκαετια, τοτε μιλαμε για αστρονομικους ρυθμους περιπου 2 βαθμων Κελσιου/δεκαετια!!

Πατησε επανω στην εικονα πιο κατω, για να διαβασεις το κειμενο αυτουσιο απο wikipedia:
            damsel.JPG
            reference: https://en.wikipedia.org/wiki/Dansgaard–Oeschger_event

Τα επισοδεια αυτα, ονομαζονται Dansgaard–Oeschger events.
            Υ.Γ. Σε αυτο το σημειο, επιτρεψτε μου να κανω μια μικρη παραθεση, σχετικα με ενα αλλο θεμα μου, το 'Πλατων και Παλιοκλιματολογια'.

Βλεπουμε πως τα επιστημονικα στοιχεια, επιβεβαιωνουν τα γραφομενα του Πλατωνα στον Κριτια.
            Γιατι:
            Επειδη, εκει ακριβως στο 11500 πριν σημερα, τοποθετει χρονικα ο Σωνχις (αιγυπτιος ιερεας) τον κατακλυσμο και καταποντισμο Αθηνας και Ατλαντιδας.
            Εχω γραψει και για αλλα στοιχεια που τον επιβεβαιωνουν, αλλα τα συγκεκριμενα events, δεν μου ηταν γνωστα εως τωρα. Οποτε τα επισημαινω και αυτα εδω.
            Last edited by evonimos; 11/01/2018, 02:47 PM.

Comment

• Originally posted by evonimos View Post
              Απο οτι γνωριζω, δεν υπαρχει καποιο διαγραμμα με τοσο υψηλη αναλυση στην μεταβολη θερμοκρασιας (ανα δεκαετια).
              Ειδικα οσο αυξανεται το βαθος (αρα και η ηλικια) του ice core data.

Χοντρικα, τα δεδομενα βασει των οποιων γινεται το reconstruction θερμοκρασιας, ειναι τα ισοτοπα υδρογονου και οξυγονου τα οποια μετριωνται με ενα mass spectometer σε καθε ice core.

Μετα συγκρινουν τις αναλογιες συγκεντρωσεων, με αυτες απο ενα ενα δειγμα που το ονομαζουν Standard Mean Ocean Water και παραγουν το reconstruction.
              Δηλαδη χρησιμοποιουν το λεγομενο 'isotope ratio thermometer'. Μπορεις να το ψαξεις και μονο σου, εαν θες να το κατανοησεις σε μεγαλυτερο βαθος.

Θα το μελετησω περισσοτερο και θα επιστρεψω, για να σου απαντησω με περισσοτερη ακριβεια σχετικα με την αναλυση του temperature reconstruction.
              Κοίτα κατά προσέγγιση ήταν αυτό που σου είπα, εξάλλου τέτοιο διάγραμμα δεν υπάρχει κλαι δεν νομίζω να μπορεί να φτιαχτεί

Comment

Κοίτα κατά προσέγγιση ήταν αυτό που σου είπα, εξάλλου τέτοιο διάγραμμα δεν υπάρχει κλαι δεν νομίζω να μπορεί να φτιαχτεί

Φιλε weathermaniac,

Ισως και να υπαρχουν τετοια διαγραμματα. Ομως προς το παρον, δεν τα εχω ανακαλυψει.

Αυτο που ανακαλυψα, ειναι εκεινο που εγραψα και στο προηγουμενο μου μηνυμα (#155), σχετικα με τον ρυθμο αυξησης της θερμοκρασιας.

Υπηρξε περιοδος (συγκεκριμενα 11500 χρονια πριν σημερα), κατα την οποιαν ειχαμε εξαιρετικα ραγδαια αυξηση, της ταξεως των 2 βαθμων Κελσιου/δεκαετια!

Η σημερινη αυξηση λογω κλιματικης αλλαγης, με ρυθμο 0.053 βαθμων Κελσιου/δεκαετια, ειναι συγκριτικα αμελητεα..
                Last edited by evonimos; 11/01/2018, 02:48 PM.

Comment

• http://www.dailymail.co.uk/video/sci...er-before.html
                  Ο χειμώνας αν δεν πιάσει κι ο χιονιάς αν δεν πλακώσει,
                  ούτε λάδι, ούτε στάρι, ούτε ανθούς η γη θα δώσει.

Comment

• φιλε OASIS, εχω καλυτερα νεα :

Earth faces another ICE AGE within 15 YEARS as Russian scientists discover Sun 'cooling'

Last edited by evonimos; 13/12/2017, 04:47 PM.

Comment

Working...
                    X