Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πολιτική θεματολογία Νο. 8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• https://el-gr.facebook.com/planitiskoinislogikis/

Comment

• Το ιδιο ισχυει ανα την υφηλιο, gakhun.

Νωμιζω πως δεν ειναι προβλημα της Ελλαδος, αποκλειστικα.

Μαλιστα, το παραπανω ρητο, θα το τροποποιουσα ελαχιστα και θα το ανεγραφα:

"Το δυσκολο στην Δημοκρατια, δεν ειναι να βρεθουν πολιτικοι να σου πουν την αληθεια.

Το δυσκολο ειναι, να βρεθουν ψηφοφοροι να τους ψηφισουν, μολις την ακουσουν.
      "
      Last edited by evonimos; 22/12/2017, 03:29 AM.

Comment

• Originally posted by evonimos View Post
        Καταρχην φιλε Κωστα, θα σε παρετρυνα να μην εχεις ουδεμια αυταπατη.

Γενικα, αλλα και ειδικα στο θεμα της Ελλαδας...

Δηλαδη:

Τα δανεικα που χρωσταει η Ελλαδα, αλλα και διαφορες αλλες χωρες, δεν προκειται να αποπληρωθουν ποτε.

Αυτο, το εγνωριζαν και το γνωριζουν, πολυ καλα οι δανειστες!

Και για να το διευκρινησω, οταν λογου χαριν γραφω: 'θεσμοι' ή 'τοκογλυφοι',
        ουσιαστικα αναφερομαι σε δυναμεις, που ειναι συμφητες της Αυτοκρατοριας του Χρηματος.

Δηλαδη, του παγκοσμιου χρηματο-πιστωτικου κεφαλαιου, που ελεγχει τις λεγομενες 'Αγορες' και τα λοιπα 'Χρηματοπιστωτικα Ιδρυματα'.

Επειδη αυτα, πολλες φορες ακουγονται περιπλοκα, διευκρινιζω οτι δεν ειναι καθολου.

Ειναι απλα και δεν χρειαζεται καμια ειδικη οικονομικη παιδεια για να τα καταννοησει καποιος.

Εαν θα βοηθουσε καποιο υποβαθρο γνωσεων, αυτο θα ηταν περισσοτερο σχετικο με τα πεδια της γεωπολιτικης και τις εννοιες του Realpolitik.

μπορείς να μου εξηγήσεις με απλά λόγια τι είναι "αγορές" και τι "παγκόσμιο χρηματο-πιστωτικό κεφάλαιο" που τις ελέγχει; Έναν τεχνικό ορισμό, σε 5-6 προτάσεις, απλά αλλά συγκεκριμένα πράγματα.

Comment

• Με τέτοια αντιπολίτευση δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν το Tσιπρόνι εξαντλήσει την τετραετία(Και όχι μόνο!!)

Comment

• Θα πληρωθούν όλα σου λέω εγώ , μέχρι τελευταίο ευρώ.

Όλα.

Comment

• Όχι φυσικά αύριο η του χρόνου ή σε 50 χρόνια αλλά θα πληρωθούν ΟΛΑ

Comment

• Και πες μας τι να κάνουμε όταν χρειαζόμαστε χρήματα;

Η χώρα χρειάζεται χρήμα. Χαρτάκια. Αυτά που χρωστάμε.
                Πες μας που να τα βρουμε αν δεν τα βρούμε απ την " αυτοκρατορία του χρήματος".

Δεν χρειαζόμαστε ζαρζαβατικά,μελτζανες ήλιο κι αέρα. Αυτά τα χουμε.

Ως σύγχρονη χώρα θελουμε χαρτάκια.
                Πες μας που να βρούμε που σου ξινιζει η Μέρκελ ως τοκογλύφος.

Μη μου πεις παλι για Πλάτωνες κτλ.

Comment

• Στην συγκεκριμένη διαφωνία η πραγματικότητα είναι κάπου στην μέση.

1. Τα λεφτά που χρωστάμε δεν θα πληρωθούν στο σύνολό τους. ΠΟΤΕ. Αργά ή γρήγορα θα γίνει κούρεμα. Το ξέρουν, το ξέρουμε. Αλλά δεν θα μας κάνουν κούρεμα αν δεν είναι 1000% σίγουροι ότι έχουν μπει οι βάσεις για να μην αποκαλούμαστε ΜΠΑΝΑΝΙΑ.

2. Όποιος μιλάει για τοκογλύφους είτε είναι ανίδεος από απλά μαθηματικά, είτε είναι χαμηλού επιπέδου. Τοκογλύφος που να σε δανείζει ΠΟΛΥ λιγότερο από αυτό που σε δανείζει ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα;;; Τοκογλύφος κάποιος που σε δανείζει λιγότερο από την τράπεζα με λίγα λόγια. Τι στο καλό; Ούτε τα βασικά. Και μετά θέλει και Καποδίστρια. Που δεν μπορεί να καταλάβει πότε ένα επιτόκιο είναι τοκογλυφικό.

Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι ο προσανατολισμός της οικονομίας δεν είναι στον ιδιωτικό τομέα αλλά στο κράτος. Αυτό δημιούργησε τεράστια χρέη, χρεοκοπία στο τέλος και αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές χρημάτων. Οι ξένοι μας έδωσαν δανεικά για να πληρώσουμε τα ...δανεικά και μας έβαλαν το "μαχαίρι στο λαιμό" να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που πιστεύουν εκείνοι ότι μας ταιριάζουν. Το 80% των μεταρρυθμίσεων είναι δική τους απόφαση, το 20% δικό μας.

Στο 20% που αποφασίζει λοιπόν ο Τσίπρας κοίταξε και πάλι να σώσει το κράτος και να σκίσει τον ιδιωτικό τομέα. Αυτόν τον προσανατολισμό ελπίζω ότι θα αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ότι θα βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει και για αυτό θα τον ψηφίσω με χέρια και πόδια.

Αυτοί που περιμένουν τον Χριστό και την Δευτέρα παρουσία για να έχουν τον ηγέτη που ονειρεύονται, ας ρίξουν λευκό, άκυρο ή ότι άλλο γουστάρουν. Εγώ κοιτάω το αύριο και τα νούμερα. Τα λόγια και οι μπαρούφες είναι για τους αποτυχημένους.

Comment

• Originally posted by gordonas View Post
                    Στην συγκεκριμένη διαφωνία η πραγματικότητα είναι κάπου στην μέση.

1. Τα λεφτά που χρωστάμε δεν θα πληρωθούν στο σύνολό τους. ΠΟΤΕ. Αργά ή γρήγορα θα γίνει κούρεμα. Το ξέρουν, το ξέρουμε. Αλλά δεν θα μας κάνουν κούρεμα αν δεν είναι 1000% σίγουροι ότι έχουν μπει οι βάσεις για να μην αποκαλούμαστε ΜΠΑΝΑΝΙΑ.

2. Όποιος μιλάει για τοκογλύφους είτε είναι ανίδεος από απλά μαθηματικά, είτε είναι χαμηλού επιπέδου. Τοκογλύφος που να σε δανείζει ΠΟΛΥ λιγότερο από αυτό που σε δανείζει ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα;;; Τοκογλύφος κάποιος που σε δανείζει λιγότερο από την τράπεζα με λίγα λόγια. Τι στο καλό; Ούτε τα βασικά. Και μετά θέλει και Καποδίστρια. Που δεν μπορεί να καταλάβει πότε ένα επιτόκιο είναι τοκογλυφικό.

Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι ο προσανατολισμός της οικονομίας δεν είναι στον ιδιωτικό τομέα αλλά στο κράτος. Αυτό δημιούργησε τεράστια χρέη, χρεοκοπία στο τέλος και αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές χρημάτων. Οι ξένοι μας έδωσαν δανεικά για να πληρώσουμε τα ...δανεικά και μας έβαλαν το "μαχαίρι στο λαιμό" να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που πιστεύουν εκείνοι ότι μας ταιριάζουν. Το 80% των μεταρρυθμίσεων είναι δική τους απόφαση, το 20% δικό μας.

Στο 20% που αποφασίζει λοιπόν ο Τσίπρας κοίταξε και πάλι να σώσει το κράτος και να σκίσει τον ιδιωτικό τομέα. Αυτόν τον προσανατολισμό ελπίζω ότι θα αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ότι θα βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει και για αυτό θα τον ψηφίσω με χέρια και πόδια.

Αυτοί που περιμένουν τον Χριστό και την Δευτέρα παρουσία για να έχουν τον ηγέτη που ονειρεύονται, ας ρίξουν λευκό, άκυρο ή ότι άλλο γουστάρουν. Εγώ κοιτάω το αύριο και τα νούμερα. Τα λόγια και οι μπαρούφες είναι για τους αποτυχημένους.
                    είναι η γεωπολιτική αντίληψη των επιτοκίων.

όταν ακούς εκφράσεις του στυλ: "Ευρωπαίοι και διεθνείς τοκογλύφοι" που μας δυναστεύουν εμάς και τον λοιπό κόσμο, "μεγάλο κεφάλαιο", "δικτατορίες των αγορών" και τέτοια δεν έχει νόημα η συζήτηση

Comment

• Originally posted by yakutia View Post
                      μπορείς να μου εξηγήσεις με απλά λόγια τι είναι "αγορές" και τι "παγκόσμιο χρηματο-πιστωτικό κεφάλαιο" που τις ελέγχει; Έναν τεχνικό ορισμό, σε 5-6 προτάσεις, απλά αλλά συγκεκριμένα πράγματα.

Απο wikipedia το κειμενο, αυτουσιο :

........
                      Οι χρηματοπιστωτικοί θεσμοί* απαρτίζονται από δύο κατηγορίες:
                      Χρηματοπιστωτικές αγορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσω των θεσμών αυτών οι αποταμιευτές μπορούν και προσφέρουν άμεσα κεφάλαια σε όσους επιθυμούν να δανειστούν.
                      Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσω των θεσμών αυτών οι αποταμιευτές μπορούν και προσφέρουν έμμεσα κεφάλαια σε όσους επιθυμούν να δανειστούν.
                      .......

*
                      οι "χρηματοπιστωτικοι θεσμοι" που γραφει στο κειμενο του wiki, ειναι ουσιατικα το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο κεφαλαιο

Και μην μου πεις τωρα Γιακουτσκ, να σου εξηγησω τα παραπανω. Απλα πραγματα ειναι.

Αλλες αποριες θα επρεπε να εχεις, κατα την γνωμη μου. Αλλα δεν ειναι ακομη του παροντος.

Θα τις αποκτησεις βημα-βημα, οσο μαθαινεις περισσοτερα...

Πρωτα απο ολα, προεχει να παψεις να εχεις αυταπατες.
                      Last edited by evonimos; 22/12/2017, 05:29 PM.

Comment

• Η λεξη τοκογλυφος αρχικα σημαινε: αυτος που χαρασει (σημειωνει) τον τοκο του δανειου που παραχωρει στους πελατες του, επι ξυλινου πινακος.

Δηλαδη, τοκογλυφος σημαινε τον οποιονδηποτε δανειζε χρηματα με τοκο.

Για να μην παλινδρομουμε λοιπον, να διευκρινισω οτι:

προσωπικα, χρησιμοποιω την λεξη τοκογλυφος, με την αυτουσια, αρχικη της εννοια = οποιοσδηποτε δανειοδοτει με τοκο.

Κατα καιρους, η τοκογλυφια, με την αρχικη της εννοια, απαγορευοταν.

Εθεωρειτω μια ανηθικη και εγληματικη πραξη.

Σημερα βεβαια, η εννοια της τοκογλυφιας, για διαφορους λογους, εχει χασει το αρχικο της νοημα και εχει αλλοιωθει ωστε να σημαινει αοριστως, κατι διαφορετικο.
                        Συμφωνα με το wiki:

"Τοκογλυφία ονομάζεται η πράξη δανεισμού χρημάτων με τόκο μεγαλύτερο από αυτόν που η εκάστοτε νομοθεσία θεωρεί θεμιτό."

Τι μας οδηγησε σε αυτην την σταδιακη αλλαγη?

Ειναι διαφοροι λογοι, αξιοι αλλης συζητησεως.

Σχετικα με τα παραπανω παντως, το wiki περιγραφει το εξης ενδιαφερον:

"Ο τόκος κατά τον Μεσαίωνα θεωρούνταν από τη Χριστιανική Εκκλησία ως κάτι γενικά ανήθικο, ανεπίτρεπτο, αμαρτωλό.

Ο εβραϊκός νόμος επίσης απαγόρευε τη χορήγηση δανείων με τόκο.

Όμως, με την πάροδο του χρόνου, η απαγόρευση αυτή θεωρήθηκε ότι αφορούσε τους ομοεθνείς και ότι δεν απέκλειε τα δάνεια με τόκο προς χριστιανούς.

Με το πέρασμα του χρόνου οι πεποιθήσεις αυτές ατόνησαν.

Σήμερα, ο έντοκος δανεισμός, ακόμα και η τοκογλυφία, αποτελούν πρακτικές περισσότερο ή λιγότερο συνήθεις...
                        "
                        Last edited by evonimos; 22/12/2017, 10:24 PM.

Comment

Απο wikipedia το κειμενο, αυτουσιο :

........
                          Οι χρηματοπιστωτικοί θεσμοί* απαρτίζονται από δύο κατηγορίες:
                          Χρηματοπιστωτικές αγορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσω των θεσμών αυτών οι αποταμιευτές μπορούν και προσφέρουν άμεσα κεφάλαια σε όσους επιθυμούν να δανειστούν.
                          Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσω των θεσμών αυτών οι αποταμιευτές μπορούν και προσφέρουν έμμεσα κεφάλαια σε όσους επιθυμούν να δανειστούν.
                          .......

*
                          οι "χρηματοπιστωτικοι θεσμοι" που γραφει στο κειμενο του wiki, ειναι ουσιατικα το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο κεφαλαιο

Και μην μου πεις τωρα Γιακουτσκ, να σου εξηγησω τα παραπανω. Απλα πραγματα ειναι.

Αλλες αποριες θα επρεπε να εχεις, κατα την γνωμη μου. Αλλα δεν ειναι ακομη του παροντος.

Θα τις αποκτησεις βημα-βημα, οσο μαθαινεις περισσοτερα...

Πρωτα απο ολα, προεχει να παψεις να εχεις αυταπατες.
                          ήμουν σίγουρος ότι θα πλακωνόσουνα στο wiki. όπως και για τις ερμηνείες σου. όπως και ότι δεν έχεις ιδέα για το τι είναι και πως λειτουργούν οι αγορές.

έχω εξηγήσει πολλές φορές στην οικονομική θεματολογία και στα πολιτικά τι είναι ακριβώς οι αγορές και τι δεν είναι.

αν βρώ λίγο χρόνο θα στα ξαναεξηγήσω.

Comment

• Φιλε, Yakutia, αστα αυτα.

Απλως ...δεν εχεις επιχειρηματα να με αντικρουσεις.

Εντωμεταξυ, εσκεμμενα παραθετω στοιχεια απο το συμβατικο wikipedia.

Ωστε να μην μπορουν μερικοι 'συμβατικοι' οπως εσυ, να εκτοξευσουν αυθαιρετες κατηγοριες, του τυπου - τα κατεβασα ολα απο το "παρανοικο μου μυαλο" κτλ κτλ.
                            Last edited by evonimos; 22/12/2017, 06:40 PM.

Comment

Φιλε, Yakutia, αστα αυτα.

Απλως ...δεν εχεις επιχειρηματα να με αντικρουσεις.

Εντωμεταξυ, εσκεμμενα παραθετω στοιχεια απο το συμβατικο wikipedia.

Ωστε να μην μπορουν μερικοι 'συμβατικοι' οπως εσυ, να εκτοξευσουν αυθαιρετες κατηγοριες, του τυπου - τα κατεβασα ολα απο το "παρανοικο μου μυαλο" κτλ κτλ.

άσε τα γκουγκλαρίσματα και τα wiki και άρχισε να μαθαίνεις από το παρακάτω ποστ της οικονομικής θεματολογίας

Comment

• Originally posted by gordonas View Post
                                Η παρέμβαση που έχουν κάνει στην δικαιοσύνη είναι χοντρή και πρωτοφανής. Αυτά που είπε ο Κοντονής, ενώ είναι ο αρμόδιος υπουργός, είναι εξωφρενικά. Όπως εξωφρενικά και αστεία ήταν αυτά που έκανε και στο ποδόσφαιρο. Τίποτα δεν έγινε με την βία στο ποδόσφαιρο. Ούτε είδα κάποια διαφορά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μου έλεγες για τις εγκαταστάσεις και συνεχίζει να βλέπω διοργανώσεις στις ίδιες ακριβώς που γινόντουσαν και πριν.

Στο ποδόσφαιρο η ομάδα του συστήματος δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά και η ΑΕΚ. Δίδυμα είναι στην εύνοια. Πρώτη η ΑΕΚ, τρίτος ο ΠΑΟΚ, με την ανάλογη εύνοια. Όχι τα ακραία του Ολυμπιακού αλλά με εύνοια. Θα δούμε στο τέλος αν θα χρειαστεί μέχρι που θα φτάσει η εύνοια. Η προβλεπόμενη ποινή εφαρμόστηκε στον προπονητή της ΑΕΚ που έδειξε το μεσαίο δάχτυλο;

Στην Ελλάδα του 2017 σε ποιο κομμάτι της κοινωνίας υπάρχει άσυλο; Εννοείς στους δικαστές; Ελπίζω να μην εννοείς αυτό και να αναπαράγεις τις ανακρίβειες του Κοντονή. Καταθέτουν κανονικότατα πόθεν έσχες οι δικαστές.
                                Βιάζεσαι gordonas , βιάζεσαι πολύ.Τελικά ήταν η προβλεπόμενη ή όχι η ποινή http://www.gazzetta.gr/football/supe...a-ton-himeneth

Σταμάτησα να διαβάζω και δεν σου απάντησα εκεί που διάβασα ότι η ΑΕΚ ευνοείται φέτος από την διαιτησία. Το μούφα πέναλτι με τη Λαμία ( σε ένα μάτς που η Λαμία έπρεπε να παίζει με 9 από το πρώτο ημίχρονο) το έχουμε πληρώσει με αίμα στα επόμενα παιχνίδια. Στο τελευταίο με τον Απόλλωνα ήμουν μέσα. Ο διαιτητής σε ένα ματς που στράβωνε για τον νεο χαλίφη δεν έδωσε και καλά έκανε ούτε ένα σπόρι για να κερδίσει το ματς.Δεν γεννηθήκαμε χθες και ξέρουμε τι γινόταν άλλα χρόνια όταν στράβωνε μάτς στο Καραϊσκάκης.
                                Λογικό να σε έχουν πείσει τα αθλητικά μμε ότι ο παοκ αεκ έχουν το πανω χέρι. Φυσικό αφού 8 στα 10 μμε και δημοσιογράφοι ξέρεις που ανήκουν και από που ταϊζονται ακόμη. Επίσης όταν στην ομάδα που συμπαθείς κάνει κουμάντο άνθρωπος που κανόνιζε από το πρωταθλητή μέχρι και ποιος θα ανέβει από τη Γ Εθνική και διώκεται για κακούργημα ποδοσφαιρικά φυσικό είναι να μην μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά.
                                Εμένα μου αρέσει να μιλάω πάντα με δεδομένα και χωρίς συναισθηματισμούς.
                                Ο χαλίφης του βορρά έπαιξε το μισό πρωτάθλημα χωρίς κόσμο. Δικαίως , όμως χαλίφης είναι ρε παιδάκι μου δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ο προηγούμενος χαλίφης τόσα χρόνια δεν τιμωρήθηκε ποτέ.

Στην περίπτωση Χιμένεθ καλώς έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα (σε ανάλογη περίπτωση περέιρα- κασαμι πριν 2 χρόνια ο συνταξιούχος δεν συγκινήθηκε ποτέ). Υπήρχε διχογνωμία με ποιο άρθρο θα δικαστεί ο Χιμένεθ.Τελικά ήρθε το εφέσεων και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο χαλίφης του νότου δεν έκανε τίποτα ρε παιδάκι μου;Εν πάση περιπτώσει αυτό που βλέπουμε φέτος είναι ότι η διαιτησία εξακολουθεί να είναι χάλια απλά είναι για όλους.Επίσης πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει νέος χαλίφης όχι γιατί εμπιστεύομαι Σαββίδη - Μελισσανίδη αλλά γιατί αυτή τη φορά υπάρχουν τρεις δυνατοί παίχτες και όχι ένας.
                                Όλο αυτό με τους τακτικούς δικαστές είναι έργο Κοντονή. Ακροβατούσε ανάμεσα στο ασυμβίβαστο και τελικά κέρδισε.

Νομίζω ότι θα δικαιωθεί και στο δικαιοσύνης. Προφανώς ο τρόπος του είναι άκομψος. Έχει τη στήριξη της τρόικας όμως , αφού οι αλλαγές αυτές είναι στα προαπαιτούμενα των μεταρρυθμίσεων.

υ.γ παρεμπιπτόντως θεωρώ τον συριζα ότι χειρότερο έχει περάσει από τη χώρα όχι μόνο ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση.
                                Μερικά θετικά όμως μπορώ να του αναγνωρίσω
                                Last edited by tsef; 22/12/2017, 07:47 PM.
                                Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν.

Comment

Working...
                                X