Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πολιτική θεματολογία Νο. 8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by yakutia View Post
    ...άσε τα γκουγκλαρίσματα και τα wiki και άρχισε να μαθαίνεις...

Με συγχωρεις, αλλα δεν ειμαι εγω αυτος που εκανε τις ερωτησεις, ουτε αυτος που ζητησε διευκρινισεις.

Εσυ, εκανες καποιες ερωτησεις και ελαβες απαντησεις και επεξηγησεις, παντα με την ακριβης παραθεση στοιχειων.

Σε ευχαριστω για την προσφορα παντως.

Last edited by evonimos; 22/12/2017, 08:47 PM.

Comment

• Originally posted by evonimos View Post
      Με συγχωρεις, αλλα δεν ειμαι εγω αυτος που εκανε τις ερωτησεις, ουτε αυτος που ζητησε διευκρινισεις.

Εσυ, εκανες καποιες ερωτησεις και ελαβες απαντησεις και επεξηγησεις, παντα με την ακριβης παραθεση στοιχειων.

Σε ευχαριστω για την προσφορα παντως.

τεστ έκανα να τσεκάρω τις γνώσεις σου στα οικονομικά και διαπίστωσα σκότος και έρεβος

Comment

• δεν υπάρχει πάντως μεγαλύτερη απόλαυση απ τη φάτσα και την απαγοήτευση του Λουράντου.

προβλέπω προληπτική νομοθετική τροπολογία που θα απαγορεύει στα φαρμακεία να γίνονται εκλογικά κέντρα.

Comment

τεστ έκανα να τσεκάρω τις γνώσεις σου στα οικονομικά και διαπίστωσα σκότος και έρεβος
          Καλα, καλα..

Σου απαντησα με παραπομπες του wikipedia.

Εαν διαφωνεις σε κατι, να το στηριξεις με στοιχεια.

Περιμενω με αγωνια να το διαβασω.

Comment

Καλα, καλα..

Αν η απάντηση σου είναι ότι τοκογλύφος είναι και αυτός που δανείζει με 1% τον ...χρόνο, επειδή αυτός είναι ο απόλυτος ορισμός της λέξης από την wiki, τότε απλά έκανες μια ****τούμπα.

Με την χρησιμοποιούμενη έννοια του όρου στην καθημερινότητα σε όλα τα επίπεδα, αυτοί που μας δανείζουν δεν είναι τοκογλύφοι. Τοκογλύφος είναι αυτός, που όταν σε δανείζει η τράπεζα με 5%, αυτός σε δανείζει με 10-15%+++.

Είπες κάτι τελείως άστοχο και τώρα γράφεις ότι τοκογλύφος στην ουσία είναι οποιοσδήποτε δανείζει και παίρνει τόκο. Λες και το χρήμα έχει σταθερή αξία, δεν υπάρχει πληθωρισμός κτλ. κτλ. Λες και τα 1000 ευρώ σήμερα έχουν την ίδια αγοραστικά αξία με 1000€ μετά από δύο χρόνια.

Πες ότι έκανες λάθος, μην επιμένεις. Ειδικά αν θέλεις να μιλάς για Καποδίστριες.

Comment

• Originally posted by tsef View Post
              Βιάζεσαι gordonas , βιάζεσαι πολύ.Τελικά ήταν η προβλεπόμενη ή όχι η ποινή http://www.gazzetta.gr/football/supe...a-ton-himeneth

Σταμάτησα να διαβάζω και δεν σου απάντησα εκεί που διάβασα ότι η ΑΕΚ ευνοείται φέτος από την διαιτησία. Το μούφα πέναλτι με τη Λαμία ( σε ένα μάτς που η Λαμία έπρεπε να παίζει με 9 από το πρώτο ημίχρονο) το έχουμε πληρώσει με αίμα στα επόμενα παιχνίδια. Στο τελευταίο με τον Απόλλωνα ήμουν μέσα. Ο διαιτητής σε ένα ματς που στράβωνε για τον νεο χαλίφη δεν έδωσε και καλά έκανε ούτε ένα σπόρι για να κερδίσει το ματς.Δεν γεννηθήκαμε χθες και ξέρουμε τι γινόταν άλλα χρόνια όταν στράβωνε μάτς στο Καραϊσκάκης.
              Λογικό να σε έχουν πείσει τα αθλητικά μμε ότι ο παοκ αεκ έχουν το πανω χέρι. Φυσικό αφού 8 στα 10 μμε και δημοσιογράφοι ξέρεις που ανήκουν και από που ταϊζονται ακόμη. Επίσης όταν στην ομάδα που συμπαθείς κάνει κουμάντο άνθρωπος που κανόνιζε από το πρωταθλητή μέχρι και ποιος θα ανέβει από τη Γ Εθνική και διώκεται για κακούργημα ποδοσφαιρικά φυσικό είναι να μην μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά.
              Εμένα μου αρέσει να μιλάω πάντα με δεδομένα και χωρίς συναισθηματισμούς.
              Ο χαλίφης του βορρά έπαιξε το μισό πρωτάθλημα χωρίς κόσμο. Δικαίως , όμως χαλίφης είναι ρε παιδάκι μου δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ο προηγούμενος χαλίφης τόσα χρόνια δεν τιμωρήθηκε ποτέ.

Στην περίπτωση Χιμένεθ καλώς έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα (σε ανάλογη περίπτωση περέιρα- κασαμι πριν 2 χρόνια ο συνταξιούχος δεν συγκινήθηκε ποτέ). Υπήρχε διχογνωμία με ποιο άρθρο θα δικαστεί ο Χιμένεθ.Τελικά ήρθε το εφέσεων και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο χαλίφης του νότου δεν έκανε τίποτα ρε παιδάκι μου;Εν πάση περιπτώσει αυτό που βλέπουμε φέτος είναι ότι η διαιτησία εξακολουθεί να είναι χάλια απλά είναι για όλους.Επίσης πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει νέος χαλίφης όχι γιατί εμπιστεύομαι Σαββίδη - Μελισσανίδη αλλά γιατί αυτή τη φορά υπάρχουν τρεις δυνατοί παίχτες και όχι ένας.
              Όλο αυτό με τους τακτικούς δικαστές είναι έργο Κοντονή. Ακροβατούσε ανάμεσα στο ασυμβίβαστο και τελικά κέρδισε.

Νομίζω ότι θα δικαιωθεί και στο δικαιοσύνης. Προφανώς ο τρόπος του είναι άκομψος. Έχει τη στήριξη της τρόικας όμως , αφού οι αλλαγές αυτές είναι στα προαπαιτούμενα των μεταρρυθμίσεων.

υ.γ παρεμπιπτόντως θεωρώ τον συριζα ότι χειρότερο έχει περάσει από τη χώρα όχι μόνο ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση.
              Μερικά θετικά όμως μπορώ να του αναγνωρίσω

Οι χαλίφηδες δεν γίνονται σε μια ημέρα, ούτε τα χαλιφάτα. Χτίζονται σιγά-σιγά. Πρώτα γκρεμίζουν το παλιό και μετά χτίζουν το καινούριο. Η διαπλοκή που υπάρχει βγάζει μάτι. Βλέπω πως προχωράει το γήπεδο της ΑΕΚ, τις δηλώσεις Σαββίδη, τις μπίζνες Σαββίδη, την αλλαγή στην διαιτησία κτλ. Πέρυσι στον τελικό ήταν σειρά του ΠΑΟΚ. Ατυχώς βρέθηκε η ΑΕΚ απέναντι. Φέτος θα δούμε στο τέλος περί εύνοιας. Να αναθεωρήσω αν δω κάτι διαφορετικό. Αυτό που βλέπω τώρα είναι ότι η αντιμετώπιση στον Ολυμπιακό έχει αλλάξει 100%. Επίσης ότι υπάρχει ελαφρύ σπρώξιμο σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Ελαφρύ αλλά ολοφάνερο. Στα μέσα είμαστε όμως, θα δούμε. Στο β' γύρω θα φανεί. Μακάρι να είναι όπως τα λες.

Το γήπεδο της ΑΕΚ πήρε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια; Λύθηκαν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν;

Αν δεν βλέπεις τις σχέσεις που υπάρχει μεταξύ διοικήσεων των δύο χαλίφιδων και κυβέρνησης, μάλλον ζεις σε άλλη χώρα. Επίσης γνωρίζεις για τις σχέσεις διοίκησης Ολυμπιακού και κυβέρνησης. Και πιστεύεις ότι το χέρι που μπήκε στην διαιτησία ήταν για το ...καλό του ποδοσφαίρου;;; Επίδειξη δύναμης είναι. Νέα διαπλοκή λέγεται. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. ΟΛΑ. Καμία επιβράβευση λοιπόν γιατί δεν το κάνουν για την ισονομία αλλά το αντίθετο. Για να στήσουν διαπλοκή.

Comment

• Comment

• Comment

Καλα, καλα..

δεν διαφωνώ (προφανώς) με τους ορισμούς που πήγες και πόσταρες απ τη Wiki.

αλλά το θέμα δεν είναι να παπαγαλίζεις και να ποστάρεις ορισμούς αλλά να έχεις γνώση του θέματος. Οπότε απάντησε στην ερώτηση αυτή περί τοκογλυφίας:

Τον 2012 τα επιτόκια δανεισμού της χώρας στις αγορές κρατικών ομολόγων, τα 10ετή, είχαν φτάσει 35%. Τον Ιούνιο 2015 είχαν φτάσει 15%.
                    Το 2004 δανειζόμασταν απ τις αγορές με 3%. Γιατί δεν έτρεξαν οι τοκογύφοι των αγορών να μας δανείσουν το 2012 και 2015 με 35% και 15%;

Ή τώρα να κάνουν ουρά οι παγκόσμιοι τοκογλύγοι και να παρακαλάνε να μας δανείσουν 6%; (δεδομένου ότι π.χ. η Γερμανία δανείζεται με 1% ή και 0%);

Ποιός ελέγχει το επιτόκιο στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, μετοχών κλπ αξιόγραφων κρατικών και ιδιωτικών;

Μπορείς να απαντήσεις με δικά σου λόγια όχι με λινκ και wiki;
                    Last edited by yakutia; 23/12/2017, 11:33 AM.

Comment

• Εχω απαντησει ηδη τι εννοω, οταν χρησιμοπιοω τον ορο 'τοκογλυφος' στην παρουσα συζητηση.

Παραθετω, απο προηγουμενο μου μυνημα:

"Για να μην παλινδρομουμε λοιπον, να διευκρινισω οτι:

προσωπικα, χρησιμοποιω την λεξη τοκογλυφος, με την αυτουσια, αρχικη της εννοια = οποιοσδηποτε δανειοδοτει με τοκο.
                      "

Προφανως και η τοκογλυφια του 1% ειναι ηπιοτερη απο την τοκογλυφια του 15%. Συμφωνουμε σε αυτο νομιζω.

Με ποιο επιτοκιο μας δανεισαν ομως, ειναι δευτερευον.

Αλλου ειναι το παραδοξο.

Οπως εγραψα και πριν, οι δανειοδοτες μας, δεν αποσκοπουσαν ποτε στην αποπληρωμη τους.

Τωρα πλεον, αυτο ειναι ξεκαθαρο.

Αυτο δεν σας προβληματιζει?
                      Last edited by evonimos; 23/12/2017, 02:35 PM.

Comment

• Λιγα με την ΑΕΚ κρυφογαυροβαζελοι...
                        ΧΙΟΝΙΑ Ε?????

Comment

Οπότε απάντησε στην ερώτηση αυτή περί τοκογλυφίας:

Τον 2012 τα επιτόκια δανεισμού της χώρας στις αγορές κρατικών ομολόγων, τα 10ετή, είχαν φτάσει 35%. Τον Ιούνιο 2015 είχαν φτάσει 15%.
                          Το 2004 δανειζόμασταν απ τις αγορές με 3%. Γιατί δεν έτρεξαν οι τοκογύφοι των αγορών να μας δανείσουν το 2012 και 2015 με 35% και 15%;

Ή τώρα να κάνουν ουρά οι παγκόσμιοι τοκογλύγοι και να παρακαλάνε να μας δανείσουν 6%; (δεδομένου ότι π.χ. η Γερμανία δανείζεται με 1% ή και 0%);

Ποιός ελέγχει το επιτόκιο στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, μετοχών κλπ αξιόγραφων κρατικών και ιδιωτικών;

Μπορείς να απαντήσεις με δικά σου λόγια όχι με λινκ και wiki;
                          Originally posted by evonimos View Post
                          Εχω απαντησει ηδη τι εννοω, οταν χρησιμοπιοω τον ορο 'τοκογλυφος' στην παρουσα συζητηση.

Παραθετω, απο προηγουμενο μου μυνημα:

"Για να μην παλινδρομουμε λοιπον, να διευκρινισω οτι:

προσωπικα, χρησιμοποιω την λεξη τοκογλυφος, με την αυτουσια, αρχικη της εννοια = οποιοσδηποτε δανειοδοτει με τοκο.
                          "

Προφανως και η τοκογλυφια του 1% ειναι ηπιοτερη απο την τοκογλυφια του 15%. Συμφωνουμε σε αυτο νομιζω.

Με ποιο επιτοκιο μας δανεισαν ομως, ειναι δευτερευον.

Αλλου ειναι το παραδοξο.

Οπως εγραψα και πριν, οι δανειοδοτες μας, δεν αποσκοπουσαν ποτε στην αποπληρωμη τους.

Τωρα πλεον, αυτο ειναι ξεκαθαρο.

Αυτο δεν σας προβληματιζει?

δεν απάντησες σε συγκεκριμένη ερώτηση. Την ξαναβάζω με bold. Παρακαλώ για συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα.

Γιατί κανείς τοκογλύφος δεν θέλει να μας δανείσει τώρα με 6%, και δεν ήθελε με 15% το 2015 ή με 35% το 2012;

Comment

• Οτι να΄ναι...

τοκογλύφος αρσενικό ή θηλυκό
                            1. κάποιος που κατ' επάγγελμα δανείζει παρανόμως χρήματα με πολύ υψηλό τόκο
                            2. https://el.wiktionary.org/wiki/τοκογλύφος

Comment

• Κι εγώ χρησιμοποιώ τη λέξη μπούφος με την αρχική έννοια του όρου δηλαδή αυτή:

επομένως αν αποκαλέσω κάποιον μπούφο, να μην παρεξηγηθεί...

Comment

• Comment

Working...
                                X