Originally posted by Μαμούθ
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Διάφορες ειδήσεις
Collapse
X
-
-
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν .Originally posted by Μαμούθ View PostΒίντεο με τίτλο «Ανώγεια η Αετοφωλιά του Ψηλορείτη», που αναφέρεται στο ιστορικό χωριό των Ανωγείων προβάλλεται από σήμερα Παρασκευή στις γιγαντοοθόνες των σταθμών του μετρό της Αθήνας...
με στόχο να γνωρίσουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας την ιστορία ενός από τα πιο τυραννισμένα μέρη της Κρήτης μετά και τα τρία ολοκαυτώματα που υπέστησαν. Ο δήμος Ανωγείων σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό του Ηρακλείου, Κρήτη TV προσπαθούν μέσα από το συγκεκριμένο βίντεο να γνωστοποιήσουν, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης, όλα όσα υπέστησαν οι Ανωγειανοί από τους κατακτητές Ναζί.
http://www.newsit.gr/topikes-eidhsei...nas-vid/743066
Από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έχουν περάσει 77 χρόνια ! 77 ολόκληρα χρόνια!!!
Πέθανε η πρώτη γεννια, η δεύτερη γενιά κι ειμαστε στη τρίτη γενιά πλέον που αρχίζει να πεθαίνει.
Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει να κάνουν τέτοια βίντεο. Τι ακριβώς θέλουν να δείξουν μετά από 77 χρόνια; Ότι τι; Ότι οι Ναζί ήταν βάρβαροι; Το ξέρουμε. Υπάρχει καμία αμφιβολία; Ότι ο λαός μας υπέφερε απ αυτούς; Αλλά κι ότι τους πολέμησε γενναία;
Υπάρχει καμία αμφιβολία;
Τι νόημα έχει μετά από 77 χρόνια να ανασκαλιζουν γνωστά πράγματα ;
Ίσως να έχω ξαναπεί την ιστορία αλλά θα την ξαναγράψω.
Όταν ήμουν στο Λονδίνο είχε έρθει σε ένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία μια ασθενής. Γαλλίδα.
Κατάλαβε απ το όνομα μου ότι είμαι Έλληνας και μου μίλησε ελληνικά. Εγώ ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Τη ρώτησα πώς και μιλάει ελληνικά; Μου λέει έζησα 30 χρόνια στην Ελλάδα . Στη Πλάκα και ατο Ναύπλιο. ( Η κάπου κατά κει,σ εκείνη τη περιοχή).
Μου λέει. Εχετε φανταστική χώρα. Πέρασα τα καλύτερα 30 χρόνια της ζωής μου στην Ελλάδα και πάντα τα αναπολώ. Το κλιμά το φαγητο, ο κόσμος είστε φανταστικοί.
Εγώ κορδωθηκα από περηφάνεια. Λέω.οπα. Πολύ μας παινεύει αυτή. Φιλελληνις Και όντως ήταν. Δεν έλεγε ψέμματα.
Και φυσικά γύρισε γρήγορα το θέμα στη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα.
Και μου λέει το εξής. Ξέρεις τι πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα σας; Λέω τι;
Είστε πολύ μ ******. Έτσι όπως το λέω.
Εγώ έμεινα κάγκελο. Λέω να πριν δύο λεπτά μας εκθειαζε και τώρα μας λέει μ*****ς.
.Και εξηγήθηκε τι εννοουσε: είστε κολλημένοι με την ιδεα της μεγάλης πατρίδας, την μεγάλης και ένδοξης ιστορίας και δε βλέπετε το σύγχρονο κόσμο.
Ξεκολλατε. Κανένας δε σας κλέβει την ιστορία. Αλλά ο κόσμος προχώρησε. Προσγειωθείτε στη νέα πραγματικότητα.
Αυτά μου είπε. Τα οποία φυσικά εκείνη τη στιγμή δε τα σκέφτηκα και πολύ πέρα απ το σοκ που μου είπε " είστε *******, " ενώ ένα λεπτό πιο πριν μας εκθειαζε.
Σκεφτόμενος όμως και βλέπωντας περιστάτικα σαν τα παραπάνω, νομίζω ότι ένα δίκιο το έχει.
Όποιος μιλαει συνεχώς για ιστορία ιστορία ιστορία χωρίς να μιλάει για το παρόν, δεν προσφέρει κάτι στη πρόοδό της χωρας.
Η ιστορία είναι αξιοσέβαστη και πρέπει να τιμάται και να διδάσκεται. Αλλά απ αυτό το σημείο ως το σημείο να υπάρχει ένα κόλλημα 77 χρόνια πίσω λες και ο πόλεμος έληξε μαζί με το πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1995, ε αυτό παραπαει.
Ως Έλληνες πρέπει να βλέπουμε το μέλλον και πως θα γίνουμε καλύτεροι και η χώρα καλυτερη το 2050. Το βλέμμα πρεπει να είναι στραμμένο στο 2050. Όχι στο 1940.
Ο κόσμος έχει αλλάξει. Καλπάζει. Κι ο άλλος ασχολείται με το τι έκαναν οι Ναζί στη Κρητη.Last edited by Κωστας.; 29/07/2017, 01:03 AM.
Comment
-
Δεν χρειάζετε να σου απαντήσω με λόγια gakhun.Μιά εικόνα θαρρώ πως είναι αρκετή...Originally posted by gakhun View PostΤο ρατσίστικο παραλήρημα , δεν εχει τελειωμό. Ντρέπομαι να μπαινω και να διαβαζω αυτον τον οχετό. Όποιος ειναι Γερμανός, συμφωνα με το μέλος "Μαμουθ" έχει "τομαρι" παππού!!! Αίσχος! Δεν εχω να πω τιποτε άλλο.

Δεν τσουβαλιάζω όλους τους Γερμανούς gakhun,αλλά το μεγαλύτερό τους τμήμα.Είναι βλέπεις ο ίδιος λαός που δύο φορές μέσα σε 30 χρόνια αιματοκύλησε την Ευρώπη.Last edited by Μαμούθ; 01/08/2017, 06:14 PM.11/01/2017
Comment
-
Παναγιώτη διαφωνώ. Η γιαγιά μου έχει χάσει αδέρφια από τους ναζί γερμανούς,αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτούς που υπάρχουν τώρα. Γιατί όπως είπε και ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος μετά το επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου και τον Γερμανό πρέσβη, που είχε γίνει πρόσφατα "Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα για αυτά που έκαναν οι γονείς τους"Originally posted by Μαμούθ View PostΔεν χρειάζετε να σου απαντήσω με λόγια gakhun.Μιά εικόνα θαρρώ πως είναι αρκετή...

Δεν τσουβαλιάζω όλους τους Γερμανούς gakhun,αλλά το μεγαλύτερό τους τμήμα.Είναι βλέπεις ο ίδιος λαός που δύο φορές μέσα σε 30 χρόνια αιματοκύλησε την Ευρώπη.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω καλά ιστορία, αλλά προσωπικά, άσχετα με την ιστορία κάθε κράτους, διαφωνώ με το τσουβάλισμα ανθρώπων επειδή ανήκουν σε κάποια εθνικότητα. Η το άλλο πρόβλημα με τους Αλβανούς. Εγώ στα Γιάννενα έχω μια πολύ καλή φίλη η οποία είναι Αλβανίδα, και μετανάστευσαν η οικογένειά της για καλύτερες συνθήκες ζωής εδώ. Όταν έψαχνε σπίτι δεν έβρισκε εύκολα επειδή έλεγε ότι είναι από την Αλβανία! Για αυτό σύντομα απλά δεν το έλεγε, ευτυχώς το επίθετό της μοιάζει πολύ με κάποιο ελληνικό. Αλλά δεν είναι πράγματα αυτά...Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:
Comment
-
Μιχάλη,εννοείτε πως δεν είμαστε ρατσιστές ούτε με τα Εγγόνια των ναζί,ούτε με τους ανθρώπους καμιάς εθνοτικής ομάδας έτσι.Ο Γερμανικός όμως λαός έχει πάντα μία αίσθηση φυλετικής ανωτερώτητας,μιά έπαρση.Είπα και πιό πριν γιά τους δύο παγκοσμίους,που προκάλεσαν εκατομμύρια θύματα,γιά το ολοκαύτωμα των εβραίων που δεν θέλουν καν να ξέρουν.Σήμερα ξανά είτε το θέλουμε,είτε όχι οι Γερμανοί καταδυναστεύουν(αυτή τη φορά οικονομικά,την Ευρώπη).Η κουβέντα ξεκίνησε από το βίντεο του Δήμου Ανωγείων που παίζει στις γιγαντοοθόνες του Μετρό και δείχνει την καταστροφή των Ανωγείων την κατοχή.Κάποιοι εδώ μέσα ενοχλήθηκαν,γιατί θεωρούν πως οι Γερμανοί τουρίστες έρχονται από...συμπόνια στη χώρα μας και μας γεμίζουν ευρώ,γιαυτό δεν πρέπει να προβάλλονται αυτές οι ιστορίες.Originally posted by [weathermaniac] View PostΠαναγιώτη διαφωνώ. Η γιαγιά μου έχει χάσει αδέρφια από τους ναζί γερμανούς,αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτούς που υπάρχουν τώρα. Γιατί όπως είπε και ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος μετά το επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου και τον Γερμανό πρέσβη, που είχε γίνει πρόσφατα "Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα για αυτά που έκαναν οι γονείς τους"
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω καλά ιστορία, αλλά προσωπικά, άσχετα με την ιστορία κάθε κράτους, διαφωνώ με το τσουβάλισμα ανθρώπων επειδή ανήκουν σε κάποια εθνικότητα. Η το άλλο πρόβλημα με τους Αλβανούς. Εγώ στα Γιάννενα έχω μια πολύ καλή φίλη η οποία είναι Αλβανίδα, και μετανάστευσαν η οικογένειά της για καλύτερες συνθήκες ζωής εδώ. Όταν έψαχνε σπίτι δεν έβρισκε εύκολα επειδή έλεγε ότι είναι από την Αλβανία! Για αυτό σύντομα απλά δεν το έλεγε, ευτυχώς το επίθετό της μοιάζει πολύ με κάποιο ελληνικό. Αλλά δεν είναι πράγματα αυτά...
Ε όχι φίλε μου.Αυτός ο λαός οφείλει αμέτρητες συγνώμες στους υπολοίπους Ευρωπαικούς λαούς που έβλαψε και δεν πρέπει να αισθανόμαστε και ικέτες από πάνω προς αυτούς.Στους Γερμανούς πρέπει να τα δείχνεις συνέχεια όλα αυτά που έχουν κάνει οι πρόγονοί τους,γιατί έχουν την μνήμη χρυσόψαρου μου φαίνετε....11/01/2017
Comment
-
Τα γραπτά σου μένουν. Τους τσουβάλιασες όλους. #195Originally posted by Μαμούθ View PostΔεν χρειάζετε να σου απαντήσω με λόγια gakhun.Μιά εικόνα θαρρώ πως είναι αρκετή...

Δεν τσουβαλιάζω όλους τους Γερμανούς gakhun,αλλά το μεγαλύτερό τους τμήμα.Είναι βλέπεις ο ίδιος λαός που δύο φορές μέσα σε 30 χρόνια αιματοκύλησε την Ευρώπη.
Εγ'ω θα μιλήσω και με γραπτά και με εικόνες. Ναζί και σταλινικοί κομμουνιστές.

"Α.Δ Χωροφυλακής Κεντρικής Μακεδονίας
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤην 26η -11-1946 ,ώραν 4ην ,500μελής συμμορία αναρχικών,διαθέτουσα βαρύν οπλισμόν,καταλαβούσα τα υψώματα χωρίου Μανδάλου Γιαννιτσών ,προσέβαλε τον εκεί εδρεύοντα Λόχον Χωροφυλακής δυνάμεως εξήκοντα τεσσάρων ανδρών.
Οι συμμορίται γενόμενοι κύριοι του χωρίου από 15ης ώρας ,προέβησαν εις εκτελέσεις 24 εθνικοφρόνων πολιτών ,εξ ων 4 άνδρες ,5 γυναίκες και 15 ηλικίας 3-9 ετών.Αι εκτελέσεις εγένοντο διά πυροβόλου όπλου,μαχαίρας και πελέκεως.
Της Δεσποίνης Βασιλειάδου μητρός 8 ανηλίκων τέκνων,απάντων φονευθέντων,ούσης εγκύου εννέα μηνών,έσχισαν διά μαχαίρας την κοιλίαν και εξήγαγον το ζων έμβρυον,όπερ νεκρόν εναπέθεσαν εις την κοιλία της.
Επυρπόλησαν 45 οικίας,40 αχυρώνας και εν αυτοκίνητον 3/4 τόννων της Υ.Χ Γιαννιτσών
http://istoria.forumotion.com/t159-topic
και από μελιγαλά

να την βάλω καλύτερα:
Last edited by gakhun; 02/08/2017, 07:11 PM.
Comment
-
Originally posted by gakhun View PostΤα γραπτά σου μένουν. Τους τσουβάλιασες όλους. #195
Εγ'ω θα μιλήσω και με γραπτά και με εικόνες. Ναζί και σταλινικοί κομμουνιστές.

"Α.Δ Χωροφυλακής Κεντρικής Μακεδονίας
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤην 26η -11-1946 ,ώραν 4ην ,500μελής συμμορία αναρχικών,διαθέτουσα βαρύν οπλισμόν,καταλαβούσα τα υψώματα χωρίου Μανδάλου Γιαννιτσών ,προσέβαλε τον εκεί εδρεύοντα Λόχον Χωροφυλακής δυνάμεως εξήκοντα τεσσάρων ανδρών.
Οι συμμορίται γενόμενοι κύριοι του χωρίου από 15ης ώρας ,προέβησαν εις εκτελέσεις 24 εθνικοφρόνων πολιτών ,εξ ων 4 άνδρες ,5 γυναίκες και 15 ηλικίας 3-9 ετών.Αι εκτελέσεις εγένοντο διά πυροβόλου όπλου,μαχαίρας και πελέκεως.
Της Δεσποίνης Βασιλειάδου μητρός 8 ανηλίκων τέκνων,απάντων φονευθέντων,ούσης εγκύου εννέα μηνών,έσχισαν διά μαχαίρας την κοιλίαν και εξήγαγον το ζων έμβρυον,όπερ νεκρόν εναπέθεσαν εις την κοιλία της.
Επυρπόλησαν 45 οικίας,40 αχυρώνας και εν αυτοκίνητον 3/4 τόννων της Υ.Χ Γιαννιτσών
http://istoria.forumotion.com/t159-topic
και από μελιγαλά

να την βάλω καλύτερα:

Η πηγή σου είναι από ακροδεξιό σάιτ,εθνικιστικό(εκεί ανήκεις,τα περί φιλελευθερισμού που ψελίζεις καμιά φορά είναι παραμύθια,ακροδεξιός είσαι και το κρύβεις).Συμμορία αναρχικών εννοεί ομάδα ανταρτών,αλλά δεν πειράζει.Το λέει μόνο του το σαιτ...εκτέλεσαν ομάδα εθνικοφρόνων,όπερ σημαίνει συνεργατών των Γερμανών,ίσως πρωτοπαλίκαρα του Ναζί παρακρατικού Πούλου.Έγραψα στην αναζήτηση κι εγώ...Μάνδαλο Γιαννιτσών εμφύλιος και δεν μου βγάζει...ΤΙΠΟΤΕ.Μόνο στη ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ στην ιστορία του χωριού βρήκα αυτό...
Κατά την περίοδο της Κατοχής, στις 25 Νοεμβρίου του 1944 το χωριό κάηκε κατά τη διάρκεια μαχών ανάμεσα σε αντάρτες του ΕΛΑΣ και ένοπλων χωρικών που είχαν εξοπλιστεί από τις γερμανικές δυνάμεις.
Δύο έτη αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου του 1946, ισχυρή δύναμη ανταρτών του ΔΣΕ επιτέθηκε κατά της κωμόπολης την οποία υπεράσπιζε δύναμη 64 ανδρών της χωροφυλακής. Μετά από σφοδρή σύγκρουση που κράτησε μέχρι το μεσημέρι, οι αντάρτες επικράτησαν με τους χωροφύλακες ( οι απώλειές τους ανήλθαν σε 13 νεκρους ) να υποχωρούν. Μετά την κατάληψη του Μανδάλου, οι αντάρτες προχώρησαν στην εκτέλεση 24 κατοίκων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν είκοσι γυναικόπαιδα[3] [4].(άρα πρόκειτε γιά πράξη αντιποίνων).Ποιός ξέρει τι έκαναν στα χρόνια της κατοχής τα μέλη των οικογενειών αυτών,γιά να δεχθούν την τόσο σκληρή τιμωρία.Το μόνο σίγουρο ήταν πως πρόδωσαν την πατρίδα τους,αφού συνεργάστηκαν με τους κατακτητές.
Στον Μελιγαλά,το έχω ξαναπεί,γιά πολλές ημέρες διεξήχθησαν μάχες εντός αστικού χώρου,αφού οι ταγματασφαλίτες αρνούνταν να παραδοθούν ταμπουρωμένοι στα σπίτια του Μελιγαλά,έχοντας ουσιαστικά ομήρους και τους κατοίκους της κωμοπόλεως.
Και πάρε και αναφορές του τι έγινε στον Μελιγαλά...
Η Μάχη του Μελιγαλά πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 15 Σεπτεμβρίου του 1944. Οι συγκρούσεις στην περιοχή του Μελιγαλά Μεσσηνίας, ήταν από τις τελευταίες μεταξύ των δυνάμεων της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των Ταγμάτων Ασφαλείας, κατά τις πρώτες ημέρες της αποχώρησης των δυνάμεων του ’ξονα από την περιοχή.
Ο ’ρης Βελουχιώτης, βρίσκεται στην Πελοπόννησο για να αντιμετωπίσει τα Τάγματα Ασφαλείας σε μια περιοχή που αυτά τρομοκρατούν τον πληθυσμό. Ο ΕΛΑΣ είχε ήδη χαρακτηριστεί συμμαχικό στράτευμα και λειτουργούσε πλέον και επίσημα υπό την κάλυψη της εξόριστης κυβέρνησης. Τα Τάγματα Ασφαλείας είχαν ήδη χαρακτηριστεί προδοτικά και εχθρικά στρατεύματα.
Σε πολλές πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τα Τάγματα παραδόθηκαν χωρίς μάχη και χωρίς να εκτελεστούν ως αιχμάλωτοι στον ΕΛΑΣ.
Στην Καλαμάτα τα Τάγματα Ασφαλείας, βαριά εξοπλισμένα από τους γερμανούς ναζιστές για να εξασφαλίσουν τη φυγή τους από τα χτυπήματα που προσπαθούσε να τους καταφέρει ο ΕΛΑΣ, αποφάσισαν να μην παραδοθούν, αλλά σύντομα μεταφέρθηκαν στον Μελιγαλά για να δώσουν μάχη. Εκεί, ύστερα από τρεις μέρες αναγκάστηκαν να παραδωθούν στις δυνάμεις του ’ρη Βελουχιώτη. Πολλοί από τους παραδοθέντες ταγματασφαλίτες εκτελέστηκαν είτε από τους Ελασίτες, είτε από τα εξαγριωμένα πλήθη και τους συγγενείς των θυμάτων τους.
Μετά τη Συνθήκη της Βάρκιζας όμως το νέο καθεστώς θα προσμετρήσει στους εκτελεσθέντες όχι μόνο τους σκοτωμένους κατά τη διάρκεια της μάχης και τους εκτελεσθέντες μετά τη μάχη ταγματασφαλίτες, αλλά και τις παράπλευρες απώλειες, τους αμάχους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης από πυρά και των δύο πλευρών.
Το μετεμφυλιακό καθεστώς παρουσίασε τη Μάχη και τη σφαγή σαν «έγκλημα των κομμουνιστών» παρουσιάζοντας συχνά τα Τάγματα σαν «εθνικόφρονες πατριώτες». Σήμερα τους ταγματασφαλίτες τιμούν κυρίως ακροδεξιές οργανώσεις και απόγονοι των εκτελεσθέντων.
Πηγή: wikipedia
Ο Μελιγαλάς με 3.000 περίπου κατοίκους ήταν έδρα των ιταλών καραμπινιέρων (1941-1943), αλλά και ενός τμήματος του γερμανικού στρατού (1943-1944). Εκεί είχε την έδρα του ένα από τα πιο ισχυρά τμήματα των Ταγμάτων Ασφαλείας με 1.000 άνδρες στους οποίους είχαν προστεθεί κι άλλοι που ήρθαν, ένοπλοι αλλά και άμαχοι, κυνηγημένοι από την Καλαμάτα και τα γύρω χωριά. Υπολογίζεται ότι την εποχή της μάχης το χωριό είχε 7.000 άτομα. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (Η απελευθέρωσις της Ελλάδος και τα μετά ταύτην γεγονότα, έκδοση του Στρατού το 1973, που δεν κυκλοφορεί πια) όσο και με τον ιστορικό-δημοσιογράφο της περιοχής Πελοποννήσου Παντελή Μούτουλα (Πελοπόννησος 1940-1945, Βιβλιόραμα) επρόκειτο για μια κανονική μάχη δύο σχετικά ισοδύναμων στρατιωτικών τμημάτων, με παγίδες, επιμέρους επιθέσεις, περικυκλώσεις, νάρκες, διεισδύσεις κτλ.
Επειτα από μάχες τριών ημερών (14, 15, 16 Σεπτεμβρίου) οι ΕΑΜμίτες καταλαμβάνουν την πόλη του Μελιγαλά και ακολουθούν οι εκκαθαρίσεις στην αγορά Μπεζεστένι και κατόπιν στην περίφημη «Πηγάδα», η οποία «αποτέλει είδος φρέατος που είχεν ανορυχθεί δια την ύδρευσιν της κωμοπόλεως».
Ο αριθμός των θυμάτων ποικίλλει ανάλογα με το ποιος τους μετράει. Το Ιστορικό Τμήμα του Στρατού τους ανεβάζει σε 2.000 άτομα. Ο «Σύλλογος Θυμάτων» τους θέλει λίγο λιγότερους, γύρω στους 1.144 (όλοι ενήλικοι άνδρες και 18 γυναίκες). Το ιατροδικαστικό συνεργείο του Καψάσκη, το 1945, ανακοίνωσε ότι ξέθαψε 708 πτώματα. Στο μνημείο είναι γραμμένα 787 ονόματα από 61 πόλεις και χωριά. Η ΕΑΜική πλευρά μιλάει για πολύ μικρότερους αριθμούς, ο ΕΛΑΣ αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 60 αντάρτες και 800 «ράλληδες», ενώ άλλοι υπολογίζουν ότι υπήρξαν 120 σκοτωμένοι στη μάχη και 280-350 εκτελεσμένοι στην Πηγάδα (Σπύρος Ξιάρχος, Η αλήθεια για τον Μελιγαλά, Καλαμάτα, 1982).
Είναι φανερό ότι η σφαγή των αιχμαλώτων είχε ξεφύγει από το πλαίσιο μιας τακτικής, κανονικής μάχης. Τα συσσωρευμένα μίση, οι χρόνιες εμφύλιες διαμάχες και κυρίως ο αγώνας για τη μελλοντική εξουσία φούντωναν τα μίση και όπλιζαν τα χέρια.
Η δικτατορία των συνταγματαρχών είχε αναδείξει την ιστορία του Μελιγαλά ως εμβληματικό σημείο αντιπαράθεσης με τον πάντα ελλοχεύοντα γι αυτήν «κομμουνιστικό κίνδυνο». Από το 1953 ετελούντο στην περιοχή του Μελιγαλά ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και μισαλλοδοξίας. Η χούντα θα αναβαθμίσει τον εορτασμό. Ο χουντικός υπουργός Αθλητισμού (!) Ασλανίδης θα διαμορφώσει τον χώρο των εκτελέσεων (μάντρες, πάρκινγκ κ.ά.) και θα γιορτάζει πλέον με επισημότητα την επέτειο. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν διά της παρουσίας τους το 1967 ο Παττακός, το 1968 ο «αντιβασιλέας» Ζωιτάκης, ενώ κατεβαίνουν οργανωμένα στην κάθε επέτειο μαθητές, στρατιώτες και «προσκυνητές» όπως θα γράψει τοπική εφημερίδα από άλλους ελλαδικούς τόπους.
Πηγή: tovima.gr
Y.Γ. Ελπίζω να σε...κάλυψα σ' αυτό το θέμα κύριε gakhun.Ότι άλλο θες να δεις βρίσκετε στα ιστορικά γεγονότα.Σου έχω και βίντεο εκεί να το δεις γιά να καταλάβεις,τι σημαίνει Σουμπερίτης και Πουλικός.
Last edited by Μαμούθ; 02/08/2017, 10:25 PM.11/01/2017
Comment
-
ΧΑΧΑΧΑ. Επειδή το βρήκα από .. ακροδεξιό site (το οποίο δε ισχύει βέβαια, αλλά ας πούμε ότι έτσι είναι), είμαι ακροδεξιός. χαχαχαχαχα. Η λασπολογία είναι η αγαπημένη τέχνη των κομμουνιστών. Όταν κάποιος τους "πονάει" και δυσκολεύονται να απαντήσουν, αυτός είναι φασίστας, ακροδεξιός, οπορτουνιστής (αυτό το λένε για τους "δικούς" τους ) κτλ.Originally posted by Μαμούθ View PostΗ πηγή σου είναι από ακροδεξιό σάιτ,εθνικιστικό(εκεί ανήκεις,τα περί φιλελευθερισμού που ψελίζεις καμιά φορά είναι παραμύθια,ακροδεξιός είσαι και το κρύβεις).
Όταν έχεις μάθει να διαβάζεις από τα μέσα κομματικής αποχαύνωσης, είναι πολύ λογικό να μη κατανοείς τι διαβάζεις και πως μπορείς να το ψάξεις παραπέρα. Σου μαύρισα καλύτερα το επίμαχο σημείο που ανέβασες , γιατί έχεις δηλώσει πως δεν βλέπεις και πολύ καλά (δηλ. βλέπεις μόνο ότι σε συμφέρειOriginally posted by Μαμούθ View PostΣυμμορία αναρχικών εννοεί ομάδα ανταρτών,αλλά δεν πειράζει.Το λέει μόνο του το σαιτ...εκτέλεσαν ομάδα εθνικοφρόνων,όπερ σημαίνει συνεργατών των Γερμανών,ίσως πρωτοπαλίκαρα του Ναζί παρακρατικού Πούλου.Έγραψα στην αναζήτηση κι εγώ...Μάνδαλο Γιαννιτσών εμφύλιος και δεν μου βγάζει...ΤΙΠΟΤΕ.Μόνο στη ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ στην ιστορία του χωριού βρήκα αυτό...
Κατά την περίοδο της Κατοχής, στις 25 Νοεμβρίου του 1944 το χωριό κάηκε κατά τη διάρκεια μαχών ανάμεσα σε αντάρτες του ΕΛΑΣ και ένοπλων χωρικών που είχαν εξοπλιστεί από τις γερμανικές δυνάμεις.
Δύο έτη αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου του 1946, ισχυρή δύναμη ανταρτών του ΔΣΕ επιτέθηκε κατά της κωμόπολης την οποία υπεράσπιζε δύναμη 64 ανδρών της χωροφυλακής. Μετά από σφοδρή σύγκρουση που κράτησε μέχρι το μεσημέρι, οι αντάρτες επικράτησαν με τους χωροφύλακες ( οι απώλειές τους ανήλθαν σε 13 νεκρους ) να υποχωρούν. Μετά την κατάληψη του Μανδάλου, οι αντάρτες προχώρησαν στην εκτέλεση 24 κατοίκων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν είκοσι γυναικόπαιδα[3] [4].(άρα πρόκειτε γιά πράξη αντιποίνων).Ποιός ξέρει τι έκαναν στα χρόνια της κατοχής τα μέλη των οικογενειών αυτών,γιά να δεχθούν την τόσο σκληρή τιμωρία.Το μόνο σίγουρο ήταν πως πρόδωσαν την πατρίδα τους,αφού συνεργάστηκαν με τους κατακτητές.
).
Το ξαναγράφω αυτό που ανέβασες εσύ από τη wiki για να το δεις ακόμα καλύτερα :
Μετά την κατάληψη του Μανδάλου, οι αντάρτες προχώρησαν στην εκτέλεση 24 κατοίκων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν είκοσι γυναικόπαιδα[3] [4]
Και πάμε στην ουσία. Στην απάντησή το ο Μαμούθ #198, για να δικαιολογήσει το ρατσιστικό του παραλήρημα, ανέβασε μία φωτογραφία από μνημείο αφιερωμένο σε ανήλικα παιδιά που εκτελέστηκαν από τους Ναζί. Τα λόγια περιττεύουν προφανώς για μια τέτοια θηριωδία από τις πάρα πολλές που κάναν οι Ναζί στην πατρίδα μας και ουδείς σοβαρός (πραγματικά κρατιέμαι και δεν βάζω άλλους, πιο ακριβείς χαρακτηρισμούς, σεβόμενος αυτούς που μας διαβάζουν) άνθρωπος δεν μπορεί να δικαιολογήσει ένα τέτοιο απεχθές έγκλημα (το να εκτελούνται μικρά παιδιά).
Ανεβάζω την εκτέλεση μικρών παιδιών από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ και το σχόλιό του Μαμούθ μαυρισμένο : |"οι αντάρτες προχώρησαν στην εκτέλεση 24 κατοίκων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν είκοσι γυναικόπαιδα[3] [4] ... (άρα πρόκειτε γιά πράξη αντιποίνων).Ποιός ξέρει τι έκαναν στα χρόνια της κατοχής τα μέλη των οικογενειών αυτών,γιά να δεχθούν την τόσο σκληρή τιμωρία.Το μόνο σίγουρο ήταν πως πρόδωσαν την πατρίδα τους,αφού συνεργάστηκαν με τους κατακτητές."
Για να καταλάβουμε όλοι μας με τι συνομιλητή έχουμε να κάνουμε στο forum. Το να ξεκοιλιάζεις την έγκυο και να βάζεις το μωρό πάνω στην κοιλιά της , καθώς και να σκοτώνεις τα ανήλικα από 3- 9 χρονών, αφού τα έκαναν οι κομμουνιστές ,είναι ... ΄"πράξη αντιποίνων και ποιος ξέρει τι έκαναν τα μέλη των οικογενειών τους , για να δεχθούν τέτοια σκληρή τιμωρία...."

Και εδώ τα ίδια. Τα μνήματα από τα εκτελεσθέντα ανήλικα παιδιά, ο Μαμούθπροσπαθεί να τα δικαιολογήσει με το τι συνέβη γενικά στο Μελιγαλά (σύμφωνα με τους κομμουνιστές βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και ότι τάχα ήταν παράπλευρες απώλειες.Originally posted by Μαμούθ View Post
Αλλά από ανθρώπους που δικαιολογούν τα εκατομμύρια εκτελεσθέντων του κάθε παρανοϊκού δικτάτορα, όπως του Στάλιν και του Μάο δε μπορεί να περιμένεις να καταδικάσουν τις εκτελέσεις μερικών 3χρονων και 4χρονων Αυτά είναι πταίσματα.
Και όπως έγραψε ο Στρατής Μυριβήλης: είναι τρελοί αυτοί οι άνθρωποι, όχι είναι κομμουνιστές.
Αποχωρώ γιατί ανακατεύτηκα. Όποιος έχει τη βασική νοημοσύνη και δεν έχει διαστροφές, ας διαβάσει τα μηνύματα από το #193 έως εδώ και ας κρίνει.Last edited by gakhun; 03/08/2017, 05:14 PM.
Comment
-
Το που έμαθα να διαβάζω εγώ και που εσύ είναι άλλο θέμα gakhun.Δεν διάλλεξες καλά σημεία κύριε να μου προβάλεις.Αρχικά να σε πληροφορήσω πως το θέμα με τον Μάνδαλο Πέλλας το ξανάβαλες πάλι εδώ μέσα,σε άλλη θεματική ενότητα βέβαια,πριν δύο χρόνια.Εκεί βέβαια επισημαίνει αυτός που το γράφει και το ακόλουθο....Ο τρόπος εκτέλεσης των φόνων, με εξαίρεση αυτόν της Δέσποινας Βασιλειάδου, αναφέρεται μόνο στην εφημερίδα, οπότε υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι λεπτομέρειες να αποτελούν, όλες ή ορισμένες, εφεύρημα του δημοσιογράφου με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και την περαιτέρω επιβάρυνση των ανταρτών.
Οι Γερμανοί σκότωσαν τα παιδάκια στην Κρήτη,γιά απλά αντίποινα,εδώ όμως στο Μάνδαλο έχουμε πράξη αντεκδίκησης μιάς και οι άντρες αυτών των δυστυχισμένων οικογενειών ανήκαν στις δολοφονικές ομάδες του ναζιστή Γεωργίου Πούλου.Στη βικιπαίδια το γράφει μέσα έξω,αλλά κάνεις πως δεν το βλέπεις.Λέει γιά....ένοπλους χωρικούς του Μανδάλου που είχαν οπλιστεί από τις Γερμανικές δυνάμεις το 1944.Στα ιστορικά θέματα έχει ένα πολύ...επιμορφωτικό βίντεο της μηχανής του χρόνου,γιά τα φρικτά εγκλήματα που κάναν οι ναζιστικές δυνάμεις Πούλου και Σούμπερτ σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας(μία από αυτές και τα Γιαννιτσά).Την έδρα του ο Πούλος την είχε εκεί κοντά στην Κρύα Βρύση της Πέλλας.Όμως εσύ ο όχι...ακροδεξιός δεν βρήκες να σχολιάσεις κάτι γι'άυτές τις θηριωδίες,που αφορούσαν γυναικόπαιδα και παπάδες(μη Κομμουνιστές δηλαδή).Κουβέντα gakhun δημοκράτη και πατριώτη.
Δες το βίντεο σε παρακαλώ πολύ,γιά να μην σε χαρακτηρίσω κι εγώ με εκφράσεις σεβόμενος τους ανθρώπους που ίσως διαβάζουν εδώ μέσα,και μετά το κουβεντιάζουμε το έγκλημα του Μανδάλου.
Το κακό με σένα gakhun είναι πως...ανακατεύεσε...επιλεκτικά.
11/01/2017
Comment
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Εδώ γελάμε. Τονίζω την δικαιολογία του Μαμούθ.Originally posted by Μαμούθ View PostΤο που έμαθα να διαβάζω εγώ και που εσύ είναι άλλο θέμα gakhun.Δεν διάλλεξες καλά σημεία κύριε να μου προβάλεις.Αρχικά να σε πληροφορήσω πως το θέμα με τον Μάνδαλο Πέλλας το ξανάβαλες πάλι εδώ μέσα,σε άλλη θεματική ενότητα βέβαια,πριν δύο χρόνια.Εκεί βέβαια επισημαίνει αυτός που το γράφει και το ακόλουθο....Ο τρόπος εκτέλεσης των φόνων, με εξαίρεση αυτόν της Δέσποινας Βασιλειάδου, αναφέρεται μόνο στην εφημερίδα, οπότε υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι λεπτομέρειες να αποτελούν, όλες ή ορισμένες, εφεύρημα του δημοσιογράφου με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και την περαιτέρω επιβάρυνση των ανταρτών.
Οι Γερμανοί σκότωσαν τα παιδάκια στην Κρήτη,γιά απλά αντίποινα,εδώ όμως στο Μάνδαλο έχουμε πράξη αντεκδίκησης μιάς και οι άντρες αυτών των δυστυχισμένων οικογενειών ανήκαν στις δολοφονικές ομάδες του ναζιστή Γεωργίου Πούλου.Στη βικιπαίδια το γράφει μέσα έξω,αλλά κάνεις πως δεν το βλέπεις.Λέει γιά....ένοπλους χωρικούς του Μανδάλου που είχαν οπλιστεί από τις Γερμανικές δυνάμεις το 1944.Στα ιστορικά θέματα έχει ένα πολύ...επιμορφωτικό βίντεο της μηχανής του χρόνου,γιά τα φρικτά εγκλήματα που κάναν οι ναζιστικές δυνάμεις Πούλου και Σούμπερτ σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας(μία από αυτές και τα Γιαννιτσά).Την έδρα του ο Πούλος την είχε εκεί κοντά στην Κρύα Βρύση της Πέλλας.Όμως εσύ ο όχι...ακροδεξιός δεν βρήκες να σχολιάσεις κάτι γι'άυτές τις θηριωδίες,που αφορούσαν γυναικόπαιδα και παπάδες(μη Κομμουνιστές δηλαδή).Κουβέντα gakhun δημοκράτη και πατριώτη.
Δες το βίντεο σε παρακαλώ πολύ,γιά να μην σε χαρακτηρίσω κι εγώ με εκφράσεις σεβόμενος τους ανθρώπους που ίσως διαβάζουν εδώ μέσα,και μετά το κουβεντιάζουμε το έγκλημα του Μανδάλου.
Το κακό με σένα gakhun είναι πως...ανακατεύεσε...επιλεκτικά.
Οι Γερμανοί σκότωσαν τα παιδάκια στην Κρήτη,γιά απλά αντίποινα,εδώ όμως στο Μάνδαλο έχουμε πράξη αντεκδίκησης μιάς και οι άντρες αυτών των δυστυχισμένων οικογενειών ανήκαν στις δολοφονικές ομάδες του ναζιστή Γεωργίου Πούλου
Επομένως , το να εκτελούν οι ναζί τα 8χρονα είναι κακό , γιατί είναι απλά αντίποινα, αλλά το να σκοτώνουν τα 3χρονα οι κομμουνιστές είναι άλλο πράγμα, γιατί είναι πράξη....αντεκδίκησης. Αρρώστιαααα....
Επίσης εμένα δεν με λένε Μαμούθ, για να κάνω γαργάρες, έχω πει ότι θα απαντήσω σε όλα. Να κάτσω να δω το ντοκιματερ για τις θηριωδίες των ναζι; Εγω τις θηριωδίες των Ναζί τις ξερω, δεν θα μου τις μαθεις εσύ.
Να σχολιασω τι;
Εγώ τις θηριωδίες τις καταδικάζω, όποιος και να τις έχει κάνει. Δεν είμαι σταλινικός κομμουνιστής, (άρα και τέως συνεταίρος) των Ναζί.
Για να "μπαλώσεις" το ρατσίστικο παραλήρημά σου έβαλες μια εικόνα, από μνήμα αφιερωμενο σε παιδάκια που εκτελεσαν οι Ναζι. Για να σε ξεμπροστιασω για την υποκρισία σου (το οποίο και προφανώς πέτυχα) , σου ανέβασα άρθρο και εικόνες για παιδάκια που εκτέλεσαν οι κομμουνιστές.
Και αντι να πεις τουλάχιστον, "εγώ δεν τα πιστεύω", αλλά αν έγιναν αυτες οι θηριωδίες, τις καταδικαζω, προσπαθησες να δικαιολογησεις τα τομάρια - συντροφους σου, που τα εκαναν αυτά λέγοντας ότι πρόκειται για πράξη αντιποίνων καί οτι ποιος ξερει τι εκαναν οι οικογένειες τους, για να δεχθουν τοση σκληρη τιμωρια!!!!
Με αυτά που γράφεις, νομιζεις οτι στην ουσία διαφέρεις από τους Ναζι;
Για να τελειωνουμε, η αλήθεια είναι αυτή για εκείνην την περίοδο#1452 (απόσπασμα):
«Κόλασις είναι σήμερον ή κατάστασις της Πατρίδος μας, λέγει. Σφάζουν οί Γερμανοί. Σφάζουν τά Τάγματα Ασφαλείας. Σφάζουν καΐ οί "Αντάρται. Σφάζουν καΐ καίουν..
ΛΟΓΟΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ 17-5-1944
Εκ του βιβλίου Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σελίς 66
Βέβαια, 3χρονα έως 8χρονα παιδάκια, εκτελούσαν οι Ναζιστές και οι κομμουνιστές.
Τυχαίο;
https://youtu.be/nAQFxDJNCsM
https://youtu.be/nAQFxDJNCsMLast edited by gakhun; 03/08/2017, 11:58 PM.
Comment
-
Ε, οχι και ρατσιστικά αυτά που γραφεί.Δεν τους τσουβαλιάζει ολους τους Γερμανούς. Χαχαχα.Originally posted by Μαμούθ View PostΜιχάλη,εννοείτε πως δεν είμαστε ρατσιστές ούτε με τα Εγγόνια των ναζί,ούτε με τους ανθρώπους καμιάς εθνοτικής ομάδας έτσι.Ο Γερμανικός όμως λαός έχει πάντα μία αίσθηση φυλετικής ανωτερώτητας,μιά έπαρση.Είπα και πιό πριν γιά τους δύο παγκοσμίους,που προκάλεσαν εκατομμύρια θύματα,γιά το ολοκαύτωμα των εβραίων που δεν θέλουν καν να ξέρουν.Σήμερα ξανά είτε το θέλουμε,είτε όχι οι Γερμανοί καταδυναστεύουν(αυτή τη φορά οικονομικά,την Ευρώπη).Η κουβέντα ξεκίνησε από το βίντεο του Δήμου Ανωγείων που παίζει στις γιγαντοοθόνες του Μετρό και δείχνει την καταστροφή των Ανωγείων την κατοχή.Κάποιοι εδώ μέσα ενοχλήθηκαν,γιατί θεωρούν πως οι Γερμανοί τουρίστες έρχονται από...συμπόνια στη χώρα μας και μας γεμίζουν ευρώ,γιαυτό δεν πρέπει να προβάλλονται αυτές οι ιστορίες.
Ε όχι φίλε μου.Αυτός ο λαός οφείλει αμέτρητες συγνώμες στους υπολοίπους Ευρωπαικούς λαούς που έβλαψε και δεν πρέπει να αισθανόμαστε και ικέτες από πάνω προς αυτούς.Στους Γερμανούς πρέπει να τα δείχνεις συνέχεια όλα αυτά που έχουν κάνει οι πρόγονοί τους,γιατί έχουν την μνήμη χρυσόψαρου μου φαίνετε....Last edited by gakhun; 03/08/2017, 11:34 PM.
Comment
-
Επειδή κι εγώ απαντάω σε όλα,τα...χαχαχαχα που βάζεις συνήθως είναι ένδειξη εκνευρισμού,αμηχανίας,.ή προσπαθείς να πάρεις θάρρος???Originally posted by gakhun View PostΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Εδώ γελάμε. Τονίζω την δικαιολογία του Μαμούθ.
Οι Γερμανοί σκότωσαν τα παιδάκια στην Κρήτη,γιά απλά αντίποινα,εδώ όμως στο Μάνδαλο έχουμε πράξη αντεκδίκησης μιάς και οι άντρες αυτών των δυστυχισμένων οικογενειών ανήκαν στις δολοφονικές ομάδες του ναζιστή Γεωργίου Πούλου
Επομένως , το να εκτελούν οι ναζί τα 8χρονα είναι κακό , γιατί είναι απλά αντίποινα, αλλά το να σκοτώνουν τα 3χρονα οι κομμουνιστές είναι άλλο πράγμα, γιατί είναι πράξη....αντεκδίκησης. Αρρώστιαααα....
Επίσης εμένα δεν με λένε Μαμούθ, για να κάνω γαργάρες, έχω πει ότι θα απαντήσω σε όλα.
Εγώ τις θηριωδίες τις καταδικάζω, όποιος και να τις έχει κάνει. Δεν είμαι σταλινικός κομμουνιστής, (άρα και τέως συνεταίρος) των Ναζί.
Η αλήθεια είναι αυτή για εκείνην την περίοδο#1452 (απόσπασμα):
«Κόλασις είναι σήμερον ή κατάστασις της Πατρίδος μας, λέγει. Σφάζουν οί Γερμανοί. Σφάζουν τά Τάγματα Ασφαλείας. Σφάζουν καΐ οί "Αντάρται. Σφάζουν καΐ καίουν..
ΛΟΓΟΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ 17-5-1944
Εκ του βιβλίου Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σελίς 66
Βέβαια, 3χρονα έως 8χρονα παιδάκια, εκτελούσαν οι Ναζιστές και οι κομμουνιστές.
Τυχαίο;
Δε μου λες?δεν αντιλαμβάνεσε τι λέω?Θες ειδική ανάλυση...Οι Γερμανοί σκότωναν παιδάκια,ενώ τα δικά τους κοιμόταν στα κρεβατάκια τους,ενώ οι πράξεις αντεκδίκησης γινόταν γιατί τα παιδιά του δράστη δεν βρισκόταν στην ζωή λόγω ενεργειών των πατεράδων των θυμάτων.Είναι το ίδιο πράγμα???
Εσύ ποιές θηριωδείες καταδικάζεις,γιατί λες ψέματα?Πότε βγήκες εσύ εδώ μέσα και καταδίκασες τους χιλιάδες φόνους βιασμούς βασανιστήρια εναντίων των Κομμουνιστών!!!Υποκρισία είναι αυτό, σε πήρε ο πόνος εσένα.Το βίντεο το είδες ή ακόμα?Έχεις να ψελίσεις κάτι!!!Απλοί άνθρωποι ήταν στον Χορτιάτη,είπεs κουβέντα έως τώρα....αγαργάριστε gakhun!!!
Όσο γιά τον επίλογό σου,δεν θα μπορούσες να τελειώσεις πιό φθηνά,με τα λόγια του πιό καταραμένου έλληνα.Του παπαντζή.Του ανθρώπου που ενορχήστρωσε μαζί με τους Βρετανούς τον εμφύλιο,του προδότη που το έσκασε στο Κάιρο ο δειλός,μηχανοραφώντας γιά την κατάκτηση της εξουσίας.Του κυρίου υπευθύνου των Δεκεμβριανών.Την μαριονέτα των ανακτόρων,κσθώς έπαζε τον ρόλο του κακού γιά να δουλεύουν τον λαό.Η κάθε κουβέντα αυτού του ανθρώπου εναντίων του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ αποτελεί τιμή γιά την οργάνωση και όχι ψέγος.11/01/2017
Comment
-
Ότι θες,στο ιστορικά γεγονότα,όχι εδώ.Περιμένω ακόμη να σχολιάσεις κάτι από το βίντεο.Originally posted by gakhun View PostΕπειδη συμπληρωσα-διόρθωσα την απαντηση μου, διχως να εχω δει οτι απαντησες (γραφω απο κινητό) , μπορεις να την ξαναδιαβασεις και να συμπληρωσεις οτι θελεις πριν απαντησω παλι.11/01/2017
Comment
-
Κρήτη: Σε αυτό το μέρος έχει πάντα χιόνι! [pics]
Πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr
Κι όμως, υπάρχει ένα μέρος στην Κρήτη που -εδώ και αιώνες- έχει πάντα χιόνι!
Ο λόγος για τα Λευκά Όρη και συγκεκριμένα το σπηλαιόβαθρο Μηλέ, που βρίσκεται στην βορεινή πλευρά της οροσειράς, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
Πρόκειται για ένα σημείο της Κρήτης, το οποίο δεν βλέπει ο ήλιος, με αποτέλεσμα τα χιόνια που συσσωρεύονται κατά την διάρκεια του χειμώνα δεν λιώνουν.
Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο προφίλ του facebook Λευκά Όρη από μία παρέα, που ανέβηκε στο Μηλέ, την περασμένη βδομάδα.
Πηγή: Cretapost
11/01/2017
Comment

Comment